Strossmayerova uskoro dobiva biciklistički trak, a Ulica sv. L.B. Mandića biciklističku stazu!
Gradonačelnik Krešimir Bubalo odlučio je sam provjeriti kako napreduje obnova pločnika u Trpimirovoj ulici. Riječ je o dionici dugačkoj 260 metara, a vrijednost radova koje izvodi operativa Unikoma je oko 200.000 kuna.
Uređenje pločnika trenutačno je u tijeku na Vijencu Augusta Cesarca, a uskoro će početi i u Stepinčevoj ulici. Obnovljena dionica staze u Trpimirovoj omogućit će nastavak širenja mreže biciklističkih staza i njihovo spajanje. Bubalo je najavio da će biciklističku traku uskoro dobiti Strossmayerova ulica, a u pripremi je i projekt izgradnje biciklističke staze Ulicom sv. L.B.Mandića (Čepinskom).
koja je razlika između biciklističkog traka i staze? Vjerojatno na biciklističkom traku bez problema iznikne bandera! kakvu oni sprdaćinu prave sa biciklističkom stazom po Štrosi...
koja je razlika između biciklističkog traka i staze? Vjerojatno na biciklističkom traku bez problema iznikne bandera! kakvu oni sprdaćinu prave sa biciklističkom stazom po Štrosi...
Biciklisticki trak je dio kolnika, a staza plocnika.
Re: Strossmayerova uskoro dobiva biciklistički trak, a Ulica sv. L.B. Mandića biciklističku stazu!
neka,hvala,ne treba sad imamo bent babe izlaze iz zgrada ko muve (udarih jednu,a vozim ko puž ) mom mužu auto izletio iz onih novih zgrada (sva sreća pa je udario u točak bicikla,da je bio pješak....)
ček, oni će jednu traku Štrosike napravit kao biciklističku? A ovo što su do sada napravili... to će biti kao upozorenje mlladima da se ne drogiraju na poslu?
ja kontam da je bic.staza tipa na promenadi( široka) a bic.traka tipa na štrosiki (usko )
ja kontam da je bic.staza tipa na promenadi( široka) a bic.traka tipa na štrosiki (usko )
Bic. staza je vjerojatno ono kad na pjesackoj stazi povuku crtu i kazu da je to biciklisticka (dodati po zelji naziv). Za traku cemo saznati uskoro sto su smislili.
Očito se niste vozili štrosikom prije i nakon obnove staze pa tu pricate gluposti, nije to samo malo žute farbe i vozi, cjela staza je asfaltirana i obnovljenja pa tek onda označen biciklistički dio, malo malo tamo prolazim i mogu reći da je projekt za svaku pohvalu jer se puno lakše vozi i nema bezbroj rupa na putu...
ako je tebi za svaku pohvalu bandera na sred polmetra siroke "biciklisticke staze" onda me stvarno ne cudi sto nam je drzava u kurcu... ovi izdrkaju "biciklisticku stazu" (sto moze predstaviti sve samo ne biciklisticku stazu), ljudi svrsavaju...
Da, biciklistička staza na Strossmayerovoj je vrlo uska, ali mi je drago što postoji, i ona služi zato da prestanete srat kako morate vozit bicikle po cesti s 4 trake gdje auti divljaju - crtanjem žute linije na pločniku omogućili su vam da se vozite po pločniku te ulice bez da budete kažnjeni, al vama ništa nije dovoljno, najbolje da se trake za automobile suze pa da se vama napravi nešto da se 4 bicikla mogu mimoići.
A tko se želi širit, imate paralelno sa Strossmayerovom asfaltirani bent pa se širite koliko hoćete.
pa jel nije jednostavnije dozvoliti biciklistima da se voze po nogostupu i mir, a ne raditi ovakve sprdacine.... i opet bi biciklist dobio kaznu da vozi po nogostupu bez obzira sto nema uvjeta za voznju po biciklistickoj zbog jebenih bandera...
Poznavajući naše ljude, da biciklisti dobiju dozvolu voziti se po nogostupima, je*ali bi sve po spisku pješacima ukoliko oni ne predosjete da je iza njih biciklist koji želi proći, i ponašali bi se kao da je to biciklistička staza, a ne pješačka staza po kojoj smiju prolaziti bicikli.
Oggy, sta je tesko obic tu banderu? Ti stanes pred nju pa razmisljas sta dalje, ili?
nije problem obići banderu, nego samo hoću reći kakvu oni sprdačinu rade od biciklista i ljudi opčenito... bandera nasred biciklsitičke staze ti je isto kao da nasred ceste postaviš banderu... kakve su to gluposti...
Radije bi ja banderu nasred biciklisticke, nego se jebavao po cesti.
A sto se tice sirine trake, bas i nema potrebe za sirom, jer se rijetko mimoilazim s drugim biciklistom.