U tramvajima će svirati samo Slavonski radio

Osijek

U tramvajima će svirati samo Slavonski radio

Glazbeni ukus svih putnika Gradskog prijevoza putnika nitko nikada neće moći zadovoljiti, no od ovoga će tjedna barem u svim tramvajima svirati ista glazba. Najavili su to na konferenciji za novinare na središnjem osječkom trgu direktor GPP-a Igor Medić, glavna urednica Slavonskog radija Goga Kovačević i predsjednik uprave Glasa Slavonije Ivan Šimić.

Posljednjih dana 2011. godine završen je, naime, javni natječaj kojim je GPP tražio radiostanicu koja će svoj program emitirati u tramvajima i kao najbolja ponuda istaknula se ona Slavonskog radija. Putnici će tako slušati ovu radiopostaju koja se po prvi puta u eteru čula 13. prosinca 1993. godine. Riječ je o prvoj privatnoj radijskoj postaji u Osjecko-baranjskoj županiji koja je dio Glasa Slavonije (koji je, ujedno, i koncesionar županijske koncesije) s dnevnim dosegom od oko 140.000 slušatelja.

U eteru Slavonskog radija od sada će se, uz uobičajeni glazbeno-informativni program, redovito moći pratiti i sve vijesti vezane uz ovu gradsku tvrtku, a putnicima će svakako biti najzanimljivije one o zastojima u tramvajskom prometu, privremenim ili trajnim izmjenama linija i zamjenskim vozilima (autobusima) kojima će u slučaju zastoja tramvaja moći stići najbrže na svoje odredište.

Tekst: R.K./Osijek031.com
Foto: Daniel Antunović/Foto-arhiv 031
imam osjećaj da bi medić uspio spasiti čak i nk osijek da ga se uhvati.

hvala bogu, na taj način prestaje i teror u vidu relacije "korištenje usluge prijevoza/trovanje narodnim radijom". stvarno se ne sjećam kad sam (do prije koji dan) ušao u sredstvo prijevoza, bilo gradskog ili međugradskog, a da je sviralo nešto osim narodnog.

stoga od mene dva plusa - jedan za poslovnu odluku i jedan zbog osobnog mentalnog zdravlja.
Mladjo

LOL
možda bi svirao i radio plus da nije postao toliko jadan odkada su ih ovi iz zagreba preuzeli
Bilo bi dobro da bude živa glazba , ako može neke gange iz Ćaprajzlija ili Drinovaca.... Pa kako nekom svašta pada na pamet ustvari ne razumijem , jel to privatni prijevoz ....
a zamp ?
Najbolja ponuda...mo'š mislit :)
Glavonja drži Glas i Slavonski radio i sad će reći da je netko drugi imao šanse. Ljudi progledajte. Mislim da je ovo prvi put da ne savjetujem vožnju tramvajem :)
Inati se Slavonijo...ionak su te dokrajčili :(
DonQuijote

Mladjo

LOL

dobra
KillaBEEZ

Najbolja ponuda...mo'š mislit :)
Glavonja drži Glas i Slavonski radio i sad će reći da je netko drugi imao šanse.

Jbg, pa piše da je bio neki natječaj. No vjerojatno si u pravu jer su zahtjeve u natječaju mogli vrlo lako formirati na temelju onih karakteristika koje zadovoljava samo Slavonski radio. Mada mi nije jasno zašto je uopće rađen bilo kakav natječaj? Medić je mogao odmah narediti da se u svim vozilima pušta Slavonski i kraj priče.

Btw, taj Slavonski radio je tek malo blaže smeće od prozvanog Narodnog radija i to ne zbog njegova proglavašoidnog djelovanja nego prvenstveno zbog očajnog izbora glazbe.
Štovani putnici koji koristite gradski prijevoz sretan put i ugodnu vožnju želi vam vaš radio Drinovci... uz pauzu i veselu glazbu iz Ćaprajzlije city .....
lehi

Štovani putnici koji koristite gradski prijevoz sretan put i ugodnu vožnju želi vam vaš radio Drinovci... uz pauzu i veselu glazbu iz Ćaprajzlije city .....

... A vidim, neki su se pojavili na forumu isključivo da bi prosipali žuč.
josephine01

lehi

... A vidim, neki su se pojavili na forumu isključivo da bi prosipali žuč.

Puno je takvih u zadnje vrijeme...
lehi

heheheh....:)
bašššš hebeno...nema cajki....eeee, a da ih jee , prazne bi škole bile...vožnja u suzama radosnicama....
kad tamo, ...samo Slavonski....

Kome je muka...slušalice u uši ili ...... pješaka.
Najbolje bi bilo da su ubacili jukebox u svaki tramvaj. I da vidiš extra profita. :D
Obavijest za javni natječaj sa web stranice:
http://www.gpp-osijek.com/web/index.php?fn_incl=0&fn_page=7
Osim toga, poslana je pisana obavijest o natječaju na svih 15 radijskih postaja koje se mogu slušati na ovom području!
ZAMP i radijsku pretplatu plaća odabrana radijska postaja.

Re: U tramvajima će svirati samo Slavonski radio

meni je fora ...sinoć je bio neki horoskop,odma tišnjak u tramvaju :lol: .a i slavonski pušta dosta dobre pjesme,tak da.... :whistle: :coolman:
...još da isto primijene i u busevima da prestanemo slušat narodni....
A što je s autobusima? Nisu dio iste firme?! Kad sam nekoliko puta išla navečer do grada, vozač busa je u par navrata znao puštati neki radio s narodnjacima. I još on odvali radio kao da je sam u busu ili kao da je kod kuće. Ne može se zadovoljiti svačiji glazbeni ukus, ali se također vozač ne može na radnom mjestu ponašati kao da je u birtiji.

Strašno. Kad bi bili jedan urbano-moderan grad, slušala bi se 101-inica. Sve ostalo je teški šund. No, sve je ipak stvar ukusa i mentalitata. Tko voli nek izvoli.

spyder

Strašno. Kad bi bili jedan urbano-moderan grad, slušala bi se 101-inica. Sve ostalo je teški šund. No, sve je ipak stvar ukusa i mentalitata. Tko voli nek izvoli.

uuu sorry faco :rolleyes: ne znam za druge, ali ja ću uvijek slušati osječke radio stanice,zbog purgeraja ( :puke: ) sam i kod kuće maknila frekvenciju sa Radio Plusa :cry: inati se Slavonijo ;)
O Bože...
Ona se inati. LOL
Moram probati jednom. Inatiti se slušajući smeće. Hmm!?
avantgarde

O Bože...
Ona se inati. LOL

Možda netko glazbu koju ti voliš deklarira kao smeće. Mislim da nisi mjerodavan razvrstavati glazbu u takve skupine. Hmm!?
Opet ćemo o ukusima?

Jest, činjenica je da ga neki imaju, a drugi nemaju. Nemožeš baš uvijek i ovce i novce. ;)

O mjerodavnosti nećemo jer se neznamo osobno. Da se upoznamo, začudio bi se...
avantgarde

eto, ti se zainati jače, nemoj se vozat u tramvaju pa nećeš ni slušat smeće.
i nek ti netko objasni šta znači :wink: hhh :pokey:
U GPP-u imaju puno pametnijeg posla od ovakvi gluposti ....
Koliko komentara za glazbu u javnom prijevozu... Malo komentara za Bunu o kojoj piše današnji Glas Slavonije možda se slušaju vijesti u tramvaju inače -Buna- je odraz blagostanja u našem gradu....

Bitno da svi seruckate a ne vozite se tramvajem (y)
lehi

Koliko komentara za glazbu u javnom prijevozu... Malo komentara za Bunu o kojoj piše današnji Glas Slavonije možda se slušaju vijesti u tramvaju inače -Buna- je odraz blagostanja u našem gradu....

Proanaliziraj svoje postove. Postoje i teme na ovom forumu koje nemaju puno veze sa politikom.
Sudjeluj, opusti se i zabavi, jer ovako si stvaraš imiđ jeftinog političkog plaćenika.
Ugodno druženje na forumu! :)
Zabavan je forum , lijepo je komentirati i naravno -kritikom do boljeg sutra - politika se ovdje često spominje ...jasno nam je daje jeftina pa kod nas je sve jeftino tko voli nek izvoli............
Ja smatram da se u tramvajima treba slušati HKR kako bi se narod malo prosvijetlio.

http://www.hkr.hr/
pa ja sam za mjuzu svakako. pa uvijek je veselije uz neku dobru notu nego žamor baba koje se vraćaju s pije...
Tram111

Obavijest za javni natječaj sa web stranice:
http://www.gpp-osijek.com/web/index.php?fn_incl=0&fn_page=7
Osim toga, poslana je pisana obavijest o natječaju na svih 15 radijskih postaja koje se mogu slušati na ovom području!
ZAMP i radijsku pretplatu plaća odabrana radijska postaja.

Zar onda radio dvaput plaća ZAMP-u? Jer ZAMP pravi razliku između radiodifuzijskog emitiranja i radiodifuzijskog reemitiranja i svako emitiranje se posebno gleda.

Radio godišnje paušalno plati ZAMP-u naknadu, a za korištenje glazbenih djela u prijevoznom sredstvu naknada iznosi (s obzirom da je riječ o javnom prijevozu) mjesečno 50 bodova po sredstvu. Vrijednost boda je oko 50 lipa.

To onda isto plaća radio? Znači iako ide isti program koji je već plaćen, plati ga još jednom? Bravo za ZAMP :)
moonshiner

Radio godišnje paušalno plati ZAMP-u naknadu, a za korištenje glazbenih djela u prijevoznom sredstvu naknada iznosi (s obzirom da je riječ o javnom prijevozu) mjesečno 50 bodova po sredstvu. Vrijednost boda je oko 50 lipa.
To onda isto plaća radio? Znači iako ide isti program koji je već plaćen, plati ga još jednom? Bravo za ZAMP :)

ZAMP krojio takav zakon :(
-Kadija te tuži - kadija ti sudi :x
vjevevica

avantgarde

"Slušat" neću, ali slušati bih mogao. Tramvajem se ne vozim, no vozim se biciklom. :WINK: je namigivanje i u tvom, te sličnim slučajevima je poprilično podjebljiv, prepotentan i sarkastično/ironičan. Uglavnom, u tramvaju ti želim ugodne note.
cudi me kako nije izabran Hrvatski Katolicki Radio (HKR) ipak smo mi narod koji voli lizati oltare i ici u crkvu pogotovo kad se baš iz vaše crkve prenosi misa na HTV- u

no dobro...od svih radio postaja u Osijeku....Slavonski radio mi je ok...jer kad moraš birati između 3 loša radija...onda izabereš onaj manje lošiji ;)

uostalom....kao da ce netko i slušati radio tijekom vožnje...pogotovo kad u tramvaju/busu bude pun klinac balavurdije koja ce svojim spikama o njihovim najvecim životnim problemima nadglasati svaki radio
avantgarde

vjevevica

avantgarde

"Slušat" neću, ali slušati bih mogao. Tramvajem se ne vozim, no vozim se biciklom. :WINK: je namigivanje i u tvom, te sličnim slučajevima je poprilično podjebljiv, prepotentan i sarkastično/ironičan. Uglavnom, u tramvaju ti želim ugodne note.

o čemu mi onda pričamo? aj živio ti meni .peace brother :)
U svakom slučaju, neka se kreteni inate i dalje. Samo ne znam kome se inate i neka i dalje nastave slušati Cecu i Thomsona.
spyder

U svakom slučaju, neka se kreteni inate i dalje. Samo ne znam kome se inate i neka i dalje nastave slušati Cecu i Thomsona.

Na koga si tu mislio??
zaljubljena u Osijek

moonshiner

ZAMP krojio takav zakon :(
-Kadija te tuži - kadija ti sudi :x

Po logici stvari bi to trebao plaćati GPP, ali opet - tko zna kako su se oni dogovorili...

Slavonski je nekad bio odličan radio, šteta što to više nije. Ali kao što kaže @tamna strana - najmanje je loš.
Danas se dvaput vozila tramvajem i mjuza je bila dobra.
Vidim ovdje nekoliko standardnih pljuvača, kronično nezadovoljnih svim i svačim...
barem da nešto konkretno predlažu, ali neeeee... važno je sve popljuvati :roll:
( uglavnom Francika barem iznosi neke ideje ako već kritizira... )
Stella1989

Danas se dvaput vozila tramvajem i mjuza je bila dobra.

Reče vrhovni svjetski glazbeni kritičar LOL
Boli me k koji radio svira, bio bih sretniji da je karta jeftinija, valjda sada neće poskupjeti zbog ovakve revolucionarne ideje.
zaljubljena u Osijek

Vidim ovdje nekoliko standardnih pljuvača, kronično nezadovoljnih svim i svačim...
barem da nešto konkretno predlažu, ali neeeee... važno je sve popljuvati :roll:
( uglavnom Francika barem iznosi neke ideje ako već kritizira... )

Ajde da me netko i pohvali. Hvala! :D

A sad da se osvrnem na temu. Ne vidim uopće potrebu da se pušta radio program u tramvajima. Ako čovjek plati kartu, zašto bi morao slušati nešto što ne želi !?
Neće to biti samo mjuza, radio javlja i o stanju na prometnicama, a i ostale vijesti koje nekoga interesiraju...
Tko ne želi ne mora slušati, neka i dalje nosi MP3 ili 4, ugura sluške u uha ili prodaje zjake kroz prozor :dj: :zvizd:
Stanju na prometnicama. Pa kog to zanima !?

Jedino možda onog tko voli slušat vijesti u prometu od HAK-a koje čita ona ženska koja dobiva orgazam dok ih čita.
Mislila sam na osječke prometnice, eventualne zastoje tramvaja i slično
Ma sve je uredu, samo to su totalno bespotrebne informacije kao i sve ostale reklame.
francika

Ma sve je uredu, samo to su totalno bespotrebne informacije kao i sve ostale reklame.

bolje i to nego cajke :lol: :lol:
Mladjo

Hahahahaha...nisam se ovako nasmijo otkad su Glavaša osudili.

Tagovi