Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

U Osijeku je sve više "dog friendly" kafića

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Stella1989

Ukupno postova: 2929
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 13.04.2012. 17:17 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

fear of the dark je napisao/la:
Stella1989 je napisao/la :
ščćščć je napisao/la:
Ako moze prijevod, sto ovo znaci: "dog friendly"?

Znači da su psi dobrodošli u te kafiće. Nije naodmet prolistati rječnik engleskog ili pogledati u nekom od besplatnih online rječnika. Wink

lehi je napisao/la:
Živim u Hrvatskoj u gradu Osijeku , lijepo je pročitati naziv na domaćem . Pa tko to tako piše nije valjda da je opet neki novinar iz uglednog visokotiražnog lista- Glas Slavonije- .

Eto, onda bi naslov trebao glasiti ovako: "U Osijeku je sve više kafića u kojima su psi dobrodošli". Nekim nazivima ne treba tražiti hrvatsku inačicu, kao ni slavnom "flashmobu", o kojem se već raspravljalo na portalu. Ti pokušaji da se pronađe hrvatska inačica nekog naziva, nerijetko su čudni.

Šta stvarno misliš da je tip ne zna što znači dog friendly? meni izgleda kao da se sprda....
nadalje naravno da se to isto može reći i na hrvatskom....možda sa više riječi,ali može, ali zašto bi se reklo npr da ti se nešto sviđa kad možeš reći LAJKAM
zanimljivo da ti koja inače napadaš druge zbog nekorištenja riječi na hrv jeziku odjednom podržavaš izraze na stranom jeziku...kad to tebi odgovara
lijepo je kad se zna stajati iza svojih riječi

Nije u tome bit. Debilno je kad netko pokušava sebe podići na "višu razinu" kada forsira "gratulacije" umjesto "čestitki". "Dog friendly" bi valjda svi trebali kontati, nije da je teško skontljivo. Nisam za to da se ama baš svakoj riječi pokušava pronaći hrvatska inačica pa da to bezveze ispadne. Za ovo "dog friendly" je novinar i mogao napisati da su psi dobrodošli, ali eto. Da nije tako napisao, ne bismo mi na forumu imali o čemu raspravljati. Wink

Cheers!

Ukupno postova: 1099
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 13.04.2012. 17:41 
Naslov:  

Stella1989 je napisao/la:
Nije u tome bit. Debilno je kad netko pokušava sebe podići na "višu razinu" kada forsira "gratulacije" umjesto "čestitki". "Dog friendly" bi valjda svi trebali kontati, nije da je teško skontljivo. Nisam za to da se ama baš svakoj riječi pokušava pronaći hrvatska inačica pa da to bezveze ispadne. Za ovo "dog friendly" je novinar i mogao napisati da su psi dobrodošli, ali eto. Da nije tako napisao, ne bismo mi na forumu imali o čemu raspravljati. Wink

Cheers!

Zašto ti sad forsiraš Cheers umjesto živjeli???
ako se ne varam živjeli ne zvuči bezveze

osijek031.com smile osijek031.com smile
Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Stella1989

Ukupno postova: 2929
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 13.04.2012. 17:56 
Naslov:  

fear of the dark je napisao/la:
Stella1989 je napisao/la:

Cheers!

Zašto ti sad forsiraš Cheers umjesto živjeli???
ako se ne varam živjeli ne zvuči bezveze

Ahahaha, evo ti i iks de! Smile Ti si se stvarno uhvatio ovoga kao pijan plota.

Skoči u forum: