MONOLOG ili DIJALOG
ako imate što za reći, pucajte.......
nitko ne mora odgovoriti.
Društvo, politika
DanicaVnije audicija.
Alana BatesKuhanje je umjetnost... Najbolji kuhari su muskarci ali i zene imaju svoj doprinos. Treba netko prati sudje (trazim sljem).
I kuha mi se (jer, kako kaže fatcat, kuhanje je umjetnost - jer je apparently sve što muškarci rade umjetnost, a sve što žene rade - je kućanski posao.
Alana BatesSigurno da hoces, sve su mame iste. Zato ih zovemo zlatne...
Sve su to mame krive: svaka od njih je rodila malog Einsteina, malog Newtona, malog... nešto. I onda nije ni čudo da nijedna žena nije dovoljno dobra za njih.
Ih, al misliš da ja neću bit takva kad budem mama?
gazda777DanicaVnije audicija.
iz kog oružja?
i tko je meta?
BiglBagl
Može li ovdje pisati i netko tko nepripada studentskoj populaciji a da to ne izazove zgražanje?
BiglBagl
...ajd' dobro....obično se na forumima okupi jedna ekipa pa tko god uskoči sa strane nema baš prolaz.. pa htjedoh vidjeti jeli i ovdje tome tako
BiglBagl...ajd' dobro....obično se na forumima okupi jedna ekipa pa tko god uskoči sa strane nema baš prolaz.. pa htjedoh vidjeti jeli i ovdje tome tako
BiglBagl
...i to je OK...a kad je okey, jedno trivijalno pitanje za tebe Danice...ono kao...jel ideš na more ovo ljeto..ha, nije baš originalno pitanje ali za početak vjerujem da može proć'..
Leon
Khm, ovdje ne prolaze samo oni koji ni ne pokusaju uskociti. ;-) Ovo mogu potvrditi svi oni koji su se odvazili napraviti taj korak...
DanicaVPotpisujem... I didn't think I would ever say that...
... lupam k'o Maksim po diviziji. netko odgovori, netko ne.......
fatcat
DanicaVPotpisujem... I didn't think I would ever say that...
... lupam k'o Maksim po diviziji. netko odgovori, netko ne.......
gaap
Čudno je to kako nula, stavljena na kraju, povećava vrijednost
gaap
kad baš hoćeš:
Ne želim Paktove o stabilnosti i Partnerstvo za mir. Ne želim nove ratove, vojne saveze i daljnju militarizaciju društva. Ne želim kune izdvajati da bi se financirao represivni aparat, policija, vojska i sudovi kojima nam svakodnevno prijetite. Ne želim kapitalizam i siromaštvo. Želim društvo stvoreno od slobodnih pojedinaca/ki, na temeljima solidarnosti i ravnopravnosti. Društvo bez šovinizma, fundamentalizma, rasizma i nacionalizma. Društvo ravnopravnih ljudi bez nametnutog autoriteta države i njenog aparata.
Ne želim jednoumlje partijske pravilnosti i stege. Ne želim političare i njihove stranke. Želim pravedno društvo stvoreno zajedničkim radom i razmjenom ideja. Ne želim diktaturu manjine nad većinom niti diktaturu većine nad manjinom. Svako je dovoljno sposoban da bude sam sebi najvažniji sud i samo sebi važan sud.
Alana Bates
Nije dovoljno samo željeti promjenu. Najvažnija promjena događa se u mojoj glavi, u tvojoj glavi, u svačijoj glavi. Ja, kad za sebe kao individuu kažem: "Danas ću napraviti ovo ili ono, danas više neću procjenjivati ljude na temelju onoga što su odjenuli, danas ću napraviti ono što sam rekla da ću napraviti (inače, slušali smo puki i ja predavanje Nenada Bacha iz New Yorka, lik je rekao da ako svaki dan napraviš samo ono što si rekao da ćeš napraviti, bit ćeš bolji od 99 posto ljudi... taj ideal još nisam dosegla)", promijenila sam se. Čini se da nas niti volja, niti razum, nego samo rad dijele od životinja.
A onda, sjećam se i trenutaka kad sam odustala od sebe i od svijeta: čemu, zašto, ima li tome smisla? Zašto se truditi, za što raditi, zašto htjeti biti što bolji kad će horda ljubomornih možda reći: sumnjiva je ona meni, sto posto si je sredila takvu priliku - na nepošten način. Zašto se baktati s hrpom budala da bi im dokazao da su u krivu kad oni jednostavno ne žele napustiti konformizam kao utočište netalentiranih, onih s osjećajem manje vrijednosti, onih neotkrivenih?
Ipak, nastavljam se boriti protiv vjetrenjača, ne zbog toga da bih uvjerila nekog u to da je idealizam i pozitivno razmišljanje dobro, da bih i njemu prenijela filozofiju, da bih promijenila svijest svijeta. Idem dalje s idealizmom u ruci jer to meni treba, jer drukčije ne mogu živjeti, i jer znam da je svaki dan izazov, a ne opterećenje.
DanicaV
Razmislila sam malo o Alaninom komentaru Gaapova posta.
Mislim da treba bolje definirati to djelovanje.
Čim o nečemu imaš stav, mišljenje na neki način djeluješ. Da ne idem po svim njegovim postavkama, ako si npr. protiv diktature većine nad manjinom i obratno, znači da se u praksi tako i ponašaš. Tvoje mišljenje te određuje.
Glave su letjele zbog mišljenja....
i da, baš mi nekako drago što ste se izjavljali na topic i ničim izazvani izbacili neka svoja razmišljanja![]()
Marigold
Ja mrzim ljude koji toliko pljuju druge ljude kako bi sami ispali superinteligentni, superzgodni, superduhoviti...mrzim ljude koji imaju uvjerenja i ne bi ih promijenili ma koliko god bili u krivu... ljude koji samo pričaju i seru i očekuju biti shvaćeni i prihvaćeni a teško im je zastat na trenutak da bi poslušali i shvatili svog sugovornika... kao i ovdje na forumu većina se uhvati za neku tvoju riječ i pokušava dokazati kak si ti glup a oni pametni.. uopće ne pokušavajući shvatiti zašto je nešto napisano tako kako je-podtekst.... ne daj bože da se ne iskoristi prilika dokazivanja vlastite inteligencije..i općenito vlastite savršenosti
Marigold
Ja mrzim ljude koji toliko pljuju druge ljude kako bi sami ispali superinteligentni, superzgodni, superduhoviti...mrzim ljude koji imaju uvjerenja i ne bi ih promijenili ma koliko god bili u krivu... ljude koji samo pričaju i seru i očekuju biti shvaćeni i prihvaćeni a teško im je zastat na trenutak da bi poslušali i shvatili svog sugovornika... kao i ovdje na forumu većina se uhvati za neku tvoju riječ i pokušava dokazati kak si ti glup a oni pametni.. uopće ne pokušavajući shvatiti zašto je nešto napisano tako kako je-podtekst.... ne daj bože da se ne iskoristi prilika dokazivanja vlastite inteligencije..i općenito vlastite savršenosti
toni
Mrzim ljude koji mrze.
toni
Mrzim ljude koji mrze.
toni
Ma ne mrzim nikoga. Salim se. Ucinilo mi se prikladnim to napisati. Kao kava da se spominje![]()
DanicaV
toni
Ma ne mrzim nikoga. Salim se. Ucinilo mi se prikladnim to napisati. Kao kava da se spominje![]()
ne bih se ni nadovezala da sam mislila da stvarno mrziš![]()
budući sam malo starija od naših mladih idealista i znam kako izgleda prizemljavanje,......., kužim i razumijem.