Villom Marijom protiv droge

Međuljudski odnosi - Razgovori ugodni

Villom Marijom protiv droge

Ovo sam našla danas na iskonu:

http://www.net.hr/filmtv/page/2006/06/27/0084006.html

Što mislite, kako je moguće da mladi koji gledaju Big Brother, Villu Mariju i Zabranjenu ljubav manje troše droge nego mladi koji gledaju Željka Malnara???
zanimljivija je činjenica na što se troši novac poreznih obveznika od rezultata "istraživanja". i na kraju rezultati im nisu točni, vilu mariju, big brother i zabranjenu ljubav nitko živ ne može pogledat a da se u najmanju ruku ne napuši ko prasac...
Prvi dojam mog brata: jasno da manje koriste droge kad vilu mariju, zabranjenu ljubav i big brother gledaju djeca do 10 godina...
gaap

zanimljivija je činjenica na što se troši novac poreznih obveznika od rezultata "istraživanja". i na kraju rezultati im nisu točni, vilu mariju, big brother i zabranjenu ljubav nitko živ ne može pogledat a da se u najmanju ruku ne napuši ko prasac...

ne bih se baš ovako izrazila, ali se slažem.

jedino mogu reći: Vilom Marijom za još tuplje i gluplje generacije.........
vilom marijom se narod ne drogira, ali postaje gluplji...(ako je to uopće moguće)
http://www.mladina.si/dnevnik/83457/

19. junij 2006 | 8:09
Legalizacija kokaina

Antonio Vidali

Bolivijski predsednik Evo Morales se zavzema za mednarodno legalizacijo kokaina.

Bolivijski predsednik je ob obisku dveh največjih tovarn za predelavo koke, ki so ju zgradili s kubanskim in venezuelskim denarjem dejal, da je predelava koke v več sestavin za različne proizvode najboljši način, da se predsednike držav Južne Amerike, Evrope in Azije prepriča v dekriminalizacijo glavne sestavine koke - kokaina.

Morales je dejal, da bo kubanskemu predsedniku Fidelu Castru za njegov 80.rojstni dan 13. avgusta nesel pecivo narejeno iz koke.

Prav tako bo argentinskega predsednika Nestorja Kichnerja prosil za dovoljenje, da se v severni Argentini dovoli prodaja listov koke v sklopu njegove kampanje za legalizacijo kokaina, ki je na listi prepovedanih mamil ZN že od leta 1960.

Morales je izjavil, da bosta Venezuela in Kuba investirali milijon ameriških dolarjev v tovarne, v katerih bodo predelovali liste koke za pijačo.

iskreno, nije mi se dalo tražiti informaciju na hrvatskom, a mislim da ćete skužiti tekst. čula sam tu informaciju zadnjih dana.
s istog kontinenta dolaze i sapunice. čini mi se da ima više ovisnika tih trakavica nego uživatelja (netko reče da se opet kaže uživalaca, pa neka si svako pročita kako hoće) koke... najmilije mi doći na posao pa čuti kako se prepričavaju serije....
bilo bi bolje da uvedu prohibiciju političara, prostitucije je bilo dosta...
Ma ali cijelo to istraživanje kao da je postavljeno na krive temelje, tj. kao da se pošlo od krive teze: i onda Jutarnji naglasi kako mladi koji slušaju narodnjake koriste manje marihuane od rockera itd. a negdje u nebitnom kraju rečenice navodi se da se u narodnjačkom miljeu ipak više koriste ostale ilegalne droge. Oćemo od financijskog elementa? Šta bi oni pušili travicu kad imaju i više nego dovoljno para za koku...
Mislim, sad ispada da ja branim rockere i da sam protiv ljudi koji slušaju narodnjake, ali ovo mi je totalno neutemeljeno istraživanje koje se radilo eto da se ima nešto publicirati na dan borbe protiv droge.
BTW, Zlikavci i South park isto potiču mlade na drogiranje...
Alana Bates

Mislim, sad ispada da ja branim rockere i da sam protiv ljudi koji slušaju narodnjake, ali ovo mi je totalno neutemeljeno istraživanje koje se radilo eto da se ima nešto publicirati na dan borbe protiv droge.

Bas tako, gluposti koje je izmislila birokracija.
Droge koje cine mnogo vise stete su alkohol i cigarete. Niti jedna drzavna vlada nije spremna to kontrolirati, uposto su to najvece krave muzare.

I love South Park...
Hoću Zlikavce nazad!!!!!!
e, a kakva je simbolika onog sranja "bijelom pjesmom protiv droge"... zaradili bare i dino za bijelo pa se skinuli sa žutog il šta?
i mene to zanima... ali ok... meni uvijek treba malo duže da skontam neke stvari...

što se tiče ville marie i big brothera: to je meni jeako glupo... big brother je prvi još na nešto ličio, ali ovaj prošle godine, nula bodova... dosadno...
gaap

e, a kakva je simbolika onog sranja "bijelom pjesmom protiv droge"... zaradili bare i dino za bijelo pa se skinuli sa žutog il šta?

A baaaaaaaaaareeeeeeeee... i dino. Tko će bolje izreklamirat anti-drug kampanju nego dva (bivša) narkomana: jedino što kad čovjek malo bolje razmisli, nije dobro bit narkoman (znam, grozna rečenica, al ima veze s vezom, iako se ne bi reklo!), pa čak ni bivši narkoman - koliko god sam ih gledala na tvu ili čitala o njima, svi su bivši narkomani totalno nedovršene poluosobe koje ili neprestano pričaju o bogu (tipa: Bog me spasio, što automatski znači da još nisu preuzeli odgovornost za sebe i najvjerojatnije nikad neće), ili se mole da prežive samo jedan dan bez droge, pa još jedan, pa još jedan: tako čovjek ne može niti planirati, niti uživati u životu, niti se veseliti nečemu. Nažalost, većina narkomana to postane u dobi kad bi se trebali izgraditi kao ljudi (u pubertetu) pa preskoče čitav jedan važan period života, i onda nikad više ne mogu nastaviti gdje su stali.
moje misljenje - ako si dovoljno glup da povuces lajnu ili si uspricas neko smece u vene - ko te je*e! (iopet - ne obracam se nikome, samo opcenito pricas).
jedna od najsmjesnijih stvari mi je cinjenica da se o narkomanima prica kao "jadni, kako je njima tesko,blatra"...
ko te je*e, ak si glup, samo se drogiraj...
samo sjebes svoj zivot i zivot ljudi koji se brinu o tebi.

narkomanija je krajnja sebicnost. i ne zalim te budale ni malo.
Da, nažalost, odgovorni smatraju da se narkomanija ima smatrati bolešću, što u krajnjem slučaju i jest u onim posljednjim stadijima. Ipak, to je bolest koja se "dobiva" vlastitim izborom i nije je za trpati u koš s leukemijom ili rakom, kod kojega bi bolesnici dali sve samo da ih je zaobišla...
there you go.
ljudi se izvlace da su pozalili...ono, ok, good for you, lega, sad idi u kut i umiri u vlastitoj gluposti.
kao , u istom je kosu sa kradjom (morao sam, pa sam kasnije pozalio, al pomoglo mi je), ili, statijaznam...necim drugim.
ne moze se upotrebljavati argument - "a sta sam ja znao?" ili nesto slicno...ali definitivno se ne SMIJE "nisam ja kriv" koristiti za argument. ok, da, mama i tata su ti krivi jer se nisu na vrijeme prestali seviti, ali i ti si djelomicno kriv, budalo (iopet, napomena, ne obracam se nikome direktno, samo opcenito pisem)
Ne znam bas...koliko to ima veze sa drogama.Cini mi se da je ipak kucni odgoj i informiranost(sumnjam putem serija ove vrste) edukacijom po skolama od sto ranije dobi daleko vise ima koristi nego ovakve serije...ljudi koji ih gledaju onak...cist gubitak vremena tako da ne mislim da ce imati u planu otici van i nagruvati see kojekakvim drogama...jerbo da su to htjeli ne bi ostali uzivati u blagodatima takvih sapunica...dakle da rezimiram...kucni odgoj-skolska edukacija-i naravno ustrajnost nekog da kaze NE drogama...

Re: Villom Marijom protiv droge

:shock: OMG kad bi gledala te "hrvatske" gluposti, tek onda bi se pocela drogirati i sl.
Ili bi se ubila-jer kolko znamo to je vise manje sve preuzeto od amerike i sl. sto znaci da oni pokusavaju hrvate proglasiti nesposobnima za stvaranje vlastite serije i slicno ( Bitange i princeze - BTW ZAKON :worship: ) ili su prelijeni. :roll:
od jelene veljače i onog lika imemuneznam, mario neki o kojem se raspravljalo vec na forumu dobijem neodoljivu želju za trpanjem heroina u sve tjelesne otvore dok mi tkivo ne istrune.
činjenica da te debilne bljutave hrvatske sapunice i kvazihumoristične hrvatske serije 'guta' 80 posto nacije sve govori. 80 posto Hrvata i državljana RH su poluretardirani, poluškolovani debili kojima je vijest dana da li je brtni spirs povraćala, da li je stefani hohnjec smanjila sise, koga je naguzio goran višnjić, jel pokosica kurva ili patnica u bundi...hilton, doherty, winehouse. longoria, princ William, Kate Moss... doista, sve izuzetno bitni događaji iz patničkih života 'zvijezda'!
O koje gluposti!
Piše tamo da mladi koji slušaju rock više konzumiraju travu nego oni koji slušaju turbofolk. A baš me zanima koliko se mladih rockera poubija u kafićima kad se napuše? Pa bolje se napušiti nego poubijati. :pucaj:
gaap

od jelene veljače i onog lika imemuneznam, mario neki o kojem se raspravljalo vec na forumu dobijem neodoljivu želju za trpanjem heroina u sve tjelesne otvore dok mi tkivo ne istrune.
činjenica da te debilne bljutave hrvatske sapunice i kvazihumoristične hrvatske serije 'guta' 80 posto nacije sve govori. 80 posto Hrvata i državljana RH su poluretardirani, poluškolovani debili kojima je vijest dana da li je brtni spirs povraćala, da li je stefani hohnjec smanjila sise, koga je naguzio goran višnjić, jel pokosica kurva ili patnica u bundi...hilton, doherty, winehouse. longoria, princ William, Kate Moss... doista, sve izuzetno bitni događaji iz patničkih života 'zvijezda'!

Heroin je malo previse ali brlja (bourbon ako je nema) uvijek pomaze...

Pogledaj TV, otvori novine, uvijek isti k***c, onda sto ocekujes od nekulturne mase? Kad moralno retardirani koji kontroliraju medij promjene stav vjerujem da bi i recimo 60 od 80% slijedilo...

Re: Villom Marijom protiv droge

cjelo istraživanje je debilno i nestručno, to ne treba komntirat ali zanimljiva mi je jedna stvar: "Publika turbofolka, takozvanih narodnjaka, manje uzima marihuanu nego poklonici rocka, heavy-metala ili reggaea" - pa normalno, jer kad bi se turbofolkeri malo napušili shvatili bi koliko im je ta "glazba" destrutivna i besmislena!
opce je poznato da serije kao villa marija dobro utjecu na danasnju mladez u, pogotovo u obrazovnom smislu.
a zato se ja ne drogiram, hehe
fatcat

Alana Bates

Droge koje cine mnogo vise stete su alkohol i cigarete. Niti jedna drzavna vlada nije spremna to kontrolirati, uposto su to najvece krave muzare.

I love South Park...

Cigarete bi zabranili samo da mogu jer imaju vise troskova nego zarade (vise se potrosi na bolnicka lijecenja nego sto se dobije od poreza...), a za alkohol je jasno stajaliste, nek' se raja ubija.
Myth: Marijuana is addicting.
Fact: Marijuana is not physically addicting. Medical studies rank marijuana as less habit forming than caffeine. The legal drugs of tobacco (nicotine) and alcohol can be as addicting as heroin or cocaine, but marijuana is one of the least habit forming substances known.

It is not worthwhile for a law to forbid people from willingly exposing their own bodies to harm by using drugs, any more than by overeating or bungee-jumping. Obesity is a national epidemic, killing millions every year, but the government has no right to regulate how much citizens eat. :-D
-X-T-C-

It is not worthwhile for a law to forbid people from willingly exposing their own bodies to harm by using drugs, any more than by overeating or bungee-jumping.

It is worthwhile if those people are undertaking activities which would expose others to unnecessary risk. Driving under influence (of drugs or alcohol) would be a good example.
Ja sam neutralan sto se marijuane ili bilo koje droge tice, odnosno njene legalizacije, ali cinjenica je da ljudi ginu u prometu i od voznje pod utjecajem alkohola i pod utjecajem droge (marijuane), zasto je jedno legalno a drugo nije ne znam.
-X-T-C-

fatcat

Alana Bates

I love South Park...

Cigarete bi zabranili samo da mogu jer imaju vise troskova nego zarade (vise se potrosi na bolnicka lijecenja nego sto se dobije od poreza...), a za alkohol je jasno stajaliste, nek' se raja ubija.

Ako nekog zanima, Republika Hrvatska oko 50 % svog proračuna ubire iz PDV-a, a zatim slijedi 30-ak % iz trošarina. A to su ovim redoslijedom - duhan, alkohol, pa malo i motorna vozila. Svega 10-ak % iz poreza na dohodak, a iz poreza na dobit oko 5 %.

Odnosno, živjele cigarete i alkohol. Od njih pravimo mostove s kopna do poluotoka (hm, zar to nije onda s kopna na kopno?)

Osobno, radije bih da mi dijete tu i tamo zapali joint, nego da svaki dan gleda hrvatske serije i Big Bradr. Jointe će možda izguštati, ali ako gleda ta sranja onda je glupan, i nema mu spasa.

Tagovi