Idem nekud odseliti....

Društvo, politika

Idem nekud odseliti....

Stalno razmišljam kako želim bolji i uređeniji život, samo neznam kud otići!?

Povijesni medij
....ja sam nakon nekoliko godina ipak odselio.....trenutačno u zg..... ali kad napraviš prvi korak svaki slijedeći je puno puno lakši.....sada mi se uopće ne čini teško ni odseliti van države
prestani razmišljati i kreni u akciju. dok razmišljaš unaprijed svemu nađeš manu i to te nikamo ne odvodi.probaj jednu zemlju pa ako ne valje idi dalje...
Kanadska klima je udri me lopatom.

Bolje u Australiju :)

Vau kak je zemlja tamo okrugla! Sigurno je teško plivat uzvodno.:D
ima zmijurina i krokodila, pa eto onda, bojim se!
PEGY

I morskih pasa ...
i svinja
...osobno glasam za novi zeland.....
anakonda

Povijesni medij
...već sam ispunila, hvala....
Recimo u Njemacku..
zavrsis tamo neki stupanj fakulteta i dobijes radnu vizu..
...ah, uvijek ta Njemačka...ne može naš čovjek nigdje drugdje otić radit nego u Njemačku......
 Da "politička elita" nije upropastila Hrvatsku, i učinila ju ekonomskim protektoratom svjetskih moćnika
i time smanjila na minimum mogućnost Hrvata da u svojoj domovini rade i da svog rada dostojanstveno žive,
Hrvatska bi bila idealna zemlja za život.

anakonda

...ah, uvijek ta Njemačka...ne može naš čovjek nigdje drugdje otić radit nego u Njemačku......

Pa blize je od ovih prekobarskih zemalja, a i vece su place..
...potpis, @simo....
anakonda

I ?

nisu se javili? sram ih bilo!
kod Njemačke je problem što je previše balkanoidnih likova tamo i Njemci ih jednostavno škartiraju čim čuju naglasak! Znači i sami švabe imaju itekako velike (opravdane!?) predrasude o nama tako da su šanse za savršen i lijep život nikakve (osim u šljam poslovima u kojima i tako rade turci i jugosi i rumunji). Kod prekomorskih zemalja je to drugačije, a i predaleko je pa je čovjek "osuđen" neko vrijeme tamo ostati!
PEGY

anakonda

I ?

nisu se javili? sram ih bilo!

...eto, niste imali sreće - još sam tu...
PEGY

kod Njemačke je problem što je previše balkanoidnih likova tamo i Njemci ih jednostavno škartiraju čim čuju naglasak! Znači i sami švabe imaju itekako velike (opravdane!?) predrasude o nama tako da su šanse za savršen i lijep život nikakve (osim u šljam poslovima u kojima i tako rade turci i jugosi i rumunji). Kod prekomorskih zemalja je to drugačije, a i predaleko je pa je čovjek "osuđen" neko vrijeme tamo ostati!

Nije tocno da tamo ne mozes dobiti pristojan posao, ako imas neku dobru profesiju i ako dobro znas jezik..
padobranac

PEGY

Nije tocno da tamo ne mozes dobiti pristojan posao, ako imas neku dobru profesiju i ako dobro znas jezik..

za pristojan posao nemožeš dobiti radnu dozvolu!

Re: Idem nekud odseliti....

vec mi je pun k.. tih prica.. Koji to nezaposleni ima minimum 20 000knu na racunu ili onaj koji radi za 2500-3000kn mozda da proda imovinu ali ako ispusi u stranoj zemlji di ce se onda vratiti eh.. Neki dan citam neka profesorica 29 godina nasla nekog frajera u australiji porjeklo hrvat i odma se prodala i nasla kao posao u nekoj turistickoj agenciji za placu od 4000kn haha steta sto nisam zensko da mogu siriti noge i onda se jos obrati javnosti kako je prodala svoje međunozje..

evo jedna prigodna
PEGY

padobranac

PEGY

za pristojan posao nemožeš dobiti radnu dozvolu!

Pa zato odradis neki stupanj faksa i eto ti dozvole..ukoliko u roku od godinu dana nadjes posao, dobijas radnu dozvolu..

Re: Idem nekud odseliti....

Coca Cola

vec mi je pun k.. tih prica.. Koji to nezaposleni ima minimum 20 000knu na racunu ili onaj koji radi za 2500-3000kn mozda da proda imovinu ali ako ispusi u stranoj zemlji di ce se onda vratiti eh.. Neki dan citam neka profesorica 29 godina nasla nekog frajera u australiji porjeklo hrvat i odma se prodala i nasla kao posao u nekoj turistickoj agenciji za placu od 4000kn haha steta sto nisam zensko da mogu siriti noge i onda se jos obrati javnosti kako je prodala svoje međunozje..

evo jedna prigodna

A tko ti brani da budeš striptizet!?
Ako su ženama dovoljne samo sise zašto bi tebi trebao mozak?
PEGY

simo031

I morskih pasa ...

A onda sjedite kod kuće LOL

Monstrum

i svinja

Niđe bez praset'ne!

anakonda

Nah, Australija :) pogotovo grad s moje slike, Darwin. Tropska klima, nešto malo veći od Osijeka, ima trkalište izvan grada gdje se vozi V8 kup... slavi se kineska Nova godina, fešte, zez, ovo ono... di ćeš bolje :)
uf to spominjanje australije u kontekstu selidbe odam asocira na najotrovnije pauke koji se zavlace u cipele, zmije (i one morske), škorpione, meduze te morske pse...

ipak mi je bolja ideja novi zeland ili cak jos bolje kanada.
od europskih zemalja nizozemska, engleska i slovenija (mnogi ju pljuju ali to je hebena zapadna europa naspram nas :/ )... i eventualno neka manja drzavica tipa lihtenstajn, andora, luksemburg.

Tagovi