Naravno da je teško kad trebaš platiti članarinu za vrijeme koji uopće nisi bio član komore.
Znači, ako je ministarstvo odredilo da član komore moraš postat ,karikiram, do 31.12.2011. i ja se taj dan učlanim, zašto moram platit zaostatke za cijelu 2011 i 2010 godinu kad je komora osnovana, ako nisam bio obavezan postati član do 31.12.2011.
Trebalo bi platit za sve mjesece od kad je komora osnovana, a ne od datuma kad smo svi postali članovi komore, u tome je problem?!
Kao da dođeš na fitnes i trener ti hoće naplatit članarinu za zadnjih 20 godina, jer fitne klub je otvoren prije 20 godina, nema veze što se tek sad učlanjuješ.
neću ni spominjat da ima masa ljudi koji su uredno podmirili sva potraživanja komore pa još nisu dobili licencu jer je komora neorganizirana, birokratski komplicirana i neučinkovita.
Komora je sve ,samo ne ono što bi trebala biti.
Na ovo se moram osvrnuti!
Što se tiče suspenzije, tu pobijaš sam sebe, nemoj da objašnjavam!?
Denzitometrija, kao i sve ostalo u našoj državi jednostavno nije mjerodavna, jer u mjesecima kad uopće nebi bio izložen direktnom izvoru zračenja, dobio bi očitanje o primljenoj dozi, a u mjesecima kad gotovo sigurno primam dozu dobijam očitanje 0, što znači , objesi dozimetar mačku o rep!!
Što se tiče poboljšanja, modernizacije opreme i prostora, moram reći da su RTG aparati u HR u prosijeku stari 10-20 godina, negdje i stariji, da su bolnice redom starije od 30 godina, da se malo stvari gradi i uređuje po propisima, da se probijaju sve norme struke...uzaludno je i govoriti da je zračenje svedeno na minimu ili čak da ga nema.
Samo za širu populaciju-jedan CT prsnog koša je ekvivalentan dozi od 400 klasičnih RTG snimki srca i pluća, bez obzira koliko nov CT uređaj bio.
Dakle, pozdrav dr.Hebrangu....baš me zanima od čega je on zaradio karcinomčinu zbog koje je bio u AU na operaciji, ako ne od angiosale?!
Inače, ja jesam član komore, imam licencu, ali podržavam kolege u OS jer komora je niškoristi i kao takva, ne koristi ni zdrav. radnicima ni pacijentima!