Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Kolaps na radiologiji i otkaz za 130 djelatnika bolnice!?

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
ludilohr
Ukupno postova: 1
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 09.02.2012. 23:51 
Naslov:  Re: Kolaps na radiologiji i otkaz za 130 djelatnika bolnice!?
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Naravno da je teško kad trebaš platiti članarinu za vrijeme koji uopće nisi bio član komore.
Znači, ako je ministarstvo odredilo da član komore moraš postat ,karikiram, do 31.12.2011. i ja se taj dan učlanim, zašto moram platit zaostatke za cijelu 2011 i 2010 godinu kad je komora osnovana, ako nisam bio obavezan postati član do 31.12.2011.
Trebalo bi platit za sve mjesece od kad je komora osnovana, a ne od datuma kad smo svi postali članovi komore, u tome je problem?!
Kao da dođeš na fitnes i trener ti hoće naplatit članarinu za zadnjih 20 godina, jer fitne klub je otvoren prije 20 godina, nema veze što se tek sad učlanjuješ.
neću ni spominjat da ima masa ljudi koji su uredno podmirili sva potraživanja komore pa još nisu dobili licencu jer je komora neorganizirana, birokratski komplicirana i neučinkovita.
Komora je sve ,samo ne ono što bi trebala biti.

dexon je napisao/la:
tomi je napisao/la :
dexon je napisao/la :
Ingo je napisao/la :
dexon je napisao/la :
dok je ogroman broj obrazovanih ljudi na rubu egzistencije.

aha, i u africi djeca umiru od gladi ... pa se ti sjetis toga prije rucka ?

imaju apsolutno pravo ... bez obzira sto imaju placu i sto rade kako rade i sto su u toplome....

trebali bi jos imati i benificirani radni staz i produzeni godisnji odmor ... jer su svakodnevno izlozeni zracenjima.

Ne, ne bi trebali imati, jer je razina zračenja u današnje vrijeme smanjena na minimum na radiologji i to dokazuju dozimetri koji svaki mjesec mjere razinu zračenja! Iznimka su interventni radiolozi (doktori i inženjeri) koji su u direktnom snopu zračenja i osoblje na onkologiji zbog megavoltnog zračenja linearnog akceleratora.

Jel to mozda u pozadini trklelja dr. Andrija Shimadzu Hebrang cija je to i bila ideja, ukidanje svih benificija. Ako je zracenje tako nisko, zasto osoblje nosi uopce dozimetre? Pa to je samo trosak! Zasto se svakih 5 godina ide na "obrazovanje i obnovu znanja o primjeni zaštite od ionizirajućeg zračenja, primjeni mjera zaštite od ionizirajućeg zračenja u području medicine, dentalne medicine i veterine"? Zato se svakih 5 godina osoblju u zoni zracenja rade testovi na kromosomske aberacije? Sve nepotrebni troskovi, a zracenja skoro pa i nema.
Btw. ne bi onda trebalo preskociti inzenjere i lijecnike koji rade u op salama. A CT? A dijaskopija? Olovno staklo koliko god je zastita, opet propusta! Zato su i utvrđene posebno doze za prosesionalno osoblje a posebno za pojedinca, stanovnistvo.
I naravno, ono najbitnije i najgore, zracenje se akumulira u tijelu. To nije alkohol, danas pijan, sutra nisi.
Danasnji aparati jesu moderniji, osjetljiviji, manje su doze, sto je dobro za pacijenta. Al zracenje je zracenje, i nije se promijenilo od 1895., jel Smile

Ok, vidim da si upućen i neću s tobom ulaziti u diskusiju o beneficiranom radnom stažu jer to ovdje nije tema. Slažem se za akumulaciju i sve ostalo, no kao što i sam znaš, ako očitovanje dozimetra pokaže prekoračenu dozu dobivaš suspenziju na određeno razdoblje jer si svjesno sebe doveo u situaciju ugrožavanja vlastite sigurnosti pošto nisi slijedio smjernice o zaštiti od ionizirajućeg zračenja. Također, zbog poboljšanja i modernizacije opreme, olovnog stakla i impregnacije zidova olovom doze zračenja su drastično smanjene u odnosu na prije 20 godina kada je zaista postojala opravdana potreba za beneficiranim radnim stažom i kada su ti ljudi masovno umirali od karcinoma induciranog zračenjem.

Na ovo se moram osvrnuti!
Što se tiče suspenzije, tu pobijaš sam sebe, nemoj da objašnjavam!?
Denzitometrija, kao i sve ostalo u našoj državi jednostavno nije mjerodavna, jer u mjesecima kad uopće nebi bio izložen direktnom izvoru zračenja, dobio bi očitanje o primljenoj dozi, a u mjesecima kad gotovo sigurno primam dozu dobijam očitanje 0, što znači , objesi dozimetar mačku o rep!!
Što se tiče poboljšanja, modernizacije opreme i prostora, moram reći da su RTG aparati u HR u prosijeku stari 10-20 godina, negdje i stariji, da su bolnice redom starije od 30 godina, da se malo stvari gradi i uređuje po propisima, da se probijaju sve norme struke...uzaludno je i govoriti da je zračenje svedeno na minimu ili čak da ga nema.
Samo za širu populaciju-jedan CT prsnog koša je ekvivalentan dozi od 400 klasičnih RTG snimki srca i pluća, bez obzira koliko nov CT uređaj bio.
Dakle, pozdrav dr.Hebrangu....baš me zanima od čega je on zaradio karcinomčinu zbog koje je bio u AU na operaciji, ako ne od angiosale?!

Inače, ja jesam član komore, imam licencu, ali podržavam kolege u OS jer komora je niškoristi i kao takva, ne koristi ni zdrav. radnicima ni pacijentima!

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
zaljubljena u Osijek

Ukupno postova: 2366
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 10.02.2012. 0:32 
Naslov:  

Treba ukinuti sve neučinkovite komore, agencije i slične skalamerije koje samo uhljebljuju podobne,
a ostaviti one koje stvarno nešto korisno rade....
Eto državi lijepe uštede u proračunu Idea

Ukupno postova: 159
Post Postano: 10.02.2012. 10:53 
Naslov:  

Prvo neka mi neko kaže gdje se ljudi školuju kako bi bili (ing. radiologije). Mislim kako je to izmišljeno!!!
Ljudi moji što mislite kako je tehničkoj struci koja mora biti član KOMORE ako se želi baviti projektiranjem, nadzorom te ako želi biti ovlašten inženjer.
Gle postupka:
1. Dvije godine mora raditi u struci s ovlaštenim inženjerom kako bi mogao izaći na ispit. (1500kn + 6mj učenja).
2. U sljedećih 5 godina mora skupit 100 bodova kako bi mu ispit dalje vrijedio.
( cca. 2000 kn= 1 predavanje= max 8 bodova).
Čistom računicom u najboljem slučaju kroz 5 god. date 25.000,00 kN.
Pa pogledajte što znači biti član komore u tehničkoj struci.

more456
Ukupno postova: 199
Post Postano: 10.02.2012. 11:22 

"QPrvo neka mi neko kaže gdje se ljudi školuju kako bi bili (ing. radiologije). Mislim kako je to izmišljeno!!! "

Mislim da postoji studij na PMF-Zagreb, fizika - inžinjerski smjer. Mislim da ih zagrebačke bolnice i zapošljavaju.

tomi

Ukupno postova: 205
Spol: Muško Muško
Post Postano: 10.02.2012. 13:23 

more456 je napisao/la :
"QPrvo neka mi neko kaže gdje se ljudi školuju kako bi bili (ing. radiologije). Mislim kako je to izmišljeno!!! "

Mislim da postoji studij na PMF-Zagreb, fizika - inžinjerski smjer. Mislim da ih zagrebačke bolnice i zapošljavaju.

Zdravstveno veleučilište Zagreb

http://www.zvu.hr/studij-radioloske-tehnologije/

Skoči u forum: