Snijeg i led u Osijeku

Osijek

Snijeg i led u Osijeku

[06.02.2012.] Drugi snježni val - Osijek 2012. [upute, savjeti, informacije, ledostaj]

Na sjednici Stožera za zaštitu i spašavanje grada Osijeka danas je pozitivno ocijenjen rad svih službi na čišćenju snijega, a upućen je i apel svim vlasnicima i građanima da očiste snijeg ispred svojih tvrtki i kuća, jer će inače biti kažnjeni.

Tijekom dva dana, kada je palo od 30 do 50 centimetara snijega, na čišćenju je radilo 42 vozila i oko 70 ljudi. Sve ceste od prvog do četvrtog stupnja su prohodne, a danas je počelo čišćenje i ostalih cesta. Dosta tvrtki i građana još nije uklonilo snijeg ispred svojih kuća na što je upozorio predsjednik Stožera za zaštitu i spašavanje Krešimir Bubalo.

Dio današnjeg posla za osječki Unikom koji čisti nogostupe danas je i odvoz snijega. Direktor Unikomove čistoće Stevo Anetić rekao je kako će snijeg odvozi kamionima u kanalizacijske slivnike. Kako je već za sutra najavljen novi snijeg sve službe su spremne i nastavit će s daljim čišćenjem, a ima i dovoljno soli za posipanje, koja za sada zbog izuzetno niskih temperatura nije pomogla.

Tekst: radioosijek.hrt.hr
Foto: Cacan/Foto-arhiv 031

Galerija 031: Snijeg u gradu
[Foto: Daniel Antunović, Tomislav Šura][03.02.2012.]

Galerija 031: Snijeg u Osijeku #2
[Foto: Cacan [04.02.2012.]
Kod mene u naselju Kraljeve sutjeske svi čiste ispred zgrada ali cesta u naselju ralicu veliku ili malu nikada vidjela nije, a sa novim snijegom ni hitna po stare i bolesne neće moći doći.
RUKI

Kod mene u naselju Kraljeve sutjeske svi čiste ispred zgrada ali cesta u naselju ralicu veliku ili malu nikada vidjela nije, a sa novim snijegom ni hitna po stare i bolesne neće moći doći.

nije samo kod tebe.postoje ulice gdje ralice ne ulaze nikako a ti im kroz komunalnu naknadu plaćaš čišćenje snijega.al, budimo realni,previše je ulica u ovom gradu,ne stigne se sve u par dana.kako je u velikim stambenim naseljima,Sjenjak, žuto naselje, petrove gore, jug...?javite,možda netko od nadležnih čita forum
Oni ciste po vaznosti, te nase "kvartovske" su valjd zadnje na redu..u moju npr. ne mogu ni uci...
bit ce veselo ako padne jos tih 20 cm, nije problem ocistiti ali gdje sa tim snijegom...
Kroz Sjenjak su prosli kroz ulice, jedino sto je zajebano izaci s parkinga..parking je pun snijega, i kad pocistis s auta, ne mos otvorit vrata..ne znas kud bi sa svim tim snijegom..
Sto je parking veci to ga je teze ocistiti..
Tako da je tesko izaci s parkinga..

Re: Snijeg i led u Osijeku

Kod nas je iza sedam gora i sedam dola na Livani čišćenje snijega ko neka vrsta zabave starijoj populaciji. Ujutro u 6h već ne moš spavat od struganja lopata.
Ralica je zatrpala ulaze u sporedne ulice, ali ekipa za očevid s lopatama je brzo riješila situaciju. Di su sa svim tim snijegom - nemam pojma.
Zanimljiva je priča o tome kako oni ne stignu, a još zanimljive je to na šta je danas ličila vukovarska ulica tamo dolje kod standarda, ili divaltova ulica, pa gacka itd.. a najzaniljivije u svemu je što sam danas prošao pored cestinga i vidio da im u dvorištu stoji parkirano cca. 10 ralica, očito oni smatraju da su sve počistili
Provokator

Zanimljiva je priča o tome kako oni ne stignu, a još zanimljive je to na šta je danas ličila vukovarska ulica tamo dolje kod standarda, ili divaltova ulica, pa gacka itd.. a najzaniljivije u svemu je što sam danas prošao pored cestinga i vidio da im u dvorištu stoji parkirano cca. 10 ralica, očito oni smatraju da su sve počistili

Pa nisu ludi valjda trošit novce koje će sebi podijeliti. Snijeg će se ionako utabati i kasnije sam otopiti.
Oni su tamo samo zbog svojih plaća, a ne zbog čišćenja snijega.
Meni nesmeta, nemam posao i nemoram nigdje ici tako da mogu prespavat krizu i mozda bude bolje za koju godinu, laku noc
Osijek u <3

Meni nesmeta, nemam posao i nemoram nigdje ici tako da mogu prespavat krizu i mozda bude bolje za koju godinu, laku noc

svaka cast na razmisljanju, radi takvih poput tebe ( hvala bogu ima ih 300t + ) jednim djelom ostali i sute i sve BK... samo naprijed ,mozda ces jednog dana se opametit
Osijek u <3

...građanstvo na djelu....ne bi uzeo lopatu i npr. onako - čisto radi pozitivnog osjećaja otišao možda u Azil pa pitao cure koje danima same otrpavaju kerove jel im treba pomoć???...
anakonda

Osijek u <3

...građanstvo na djelu....ne bi uzeo lopatu i npr. onako - čisto radi pozitivnog osjećaja otišao možda u Azil pa pitao cure koje danima same otrpavaju kerove jel im treba pomoć???...

Otela mi riječ iz usta...
Treba uzeti lopatu u svoje ruke i očistiti ono što nam treba, netreba se pouzdavati u ove službe za čišćenje toliko jer ce i nakon njih trebati otkopavati auto s parkinga. Neki dan je u gradu bilo OK što se tiče čišćenja,samo sam ja vidio unikomove traktore-ralice kako čiste raskrižja
jučer je kroz moju ulicu prošla ralica, al nije uspjela ništa očistit već samo još jače ugazit već doooobro ugažn snijeg... kontam da je i vozač molio boga da ga snijeg ne baci na neki od auta..

Ako bude kakva nagrada za najbolje ocisceni plocnik u gradu, ocekujem, u najmanju ruku, ulazak u samo finale. :lol: Jedini plocnik na Cara Hadrijana gdje gazis po asfaltu. :D

Dino8090

Ako bude kakva nagrada za najbolje ocisceni plocnik u gradu, ocekujem, u najmanju ruku, ulazak u samo finale. :lol: Jedini plocnik na Cara Hadrijana gdje gazis po asfaltu. :D

Jesi siguran? Pogledaj još jednom kroz prozor.
Sjećate li se pješačkog mosta sa drvenim gazištima kod ž.kolodvora,a koji je postao opasnost, naročito kada je na njemu bilo snijega.
I onda izgrade NOVI, ljepota za vidjeti,ali samo za vidjeti. Dugo se nije znalo tko brine o njemu,a nezna se ni sada.Stepenice su pune snijega kao i cijela dužina mosta.Po drugi puta slušam Gradonačelnika kako je zadovoljan sa učinjenim.Loše i netočno ga izveštavaju.
Nikako nije očišćeno ispred OŠ A.Šenoa,nogostup do KBC sa istočne strane itd.
Imam jedan prijedlog za gradonačelnika.

Zaposliti 200 ljudi sa biroa na javnim radovima na mjesec dana za čišćenje snijega sa neto plaćom 5.000 kn.
To je oko 1.300.000 kn bruto zajedno sa liječničkim pregledom (50.000 kn).
Po meni je grad ok ociscen, nisam jos vidio ulicu kroz koju nisam mogao proci (tu ne brojim parkinge tipa sjenjak ili druga naselja, jer njih se ni ne moze ocistit).
Kod Šenoe sam isao drugom stranom koja je ociscena, pa dovoljno je da je jedna strana ociscena. Ne mos se zalit sto niko ne cisti precicu preko livade. Bitno je da se moze doc do odredista.
Mene zanima zašto zatvorska bagra sjedi na toplom uz barem tri topla obroka dnevno i nateže kožicu uz TV?
Marš van i čistit pješačke prilaze, tramvajske i autobusne stanice i ispred škola i staračkih domova.

Sjećam se da je prije dosta godina to i bila praksa ispred zatvora i suda, ali bome nema više.
Isto tako svi oni delikventi, lopata u ruke i radi!
Korina

Mene zanima zašto zatvorska bagra sjedi na toplom uz barem tri topla obroka dnevno i nateže kožicu uz TV?
Marš van i čistit pješačke prilaze, tramvajske i autobusne stanice i ispred škola i staračkih domova.

Sjećam se da je prije dosta godina to i bila praksa ispred zatvora i suda, ali bome nema više.

Članak 23 Ustava RH kaže da je zabranjen prisilni i obvezatni rad.
Zatvorenici imaju pravo odbiti rad bez ikakvih sankcija.
Korina

da da ... danas sam ispred suda skoro noge polomio :)

btw Tko prezivi, grudat ce se ili Pazi Mirko, pahulja !
silence

Korina

Članak 23 Ustava RH kaže da je zabranjen prisilni i obvezatni rad.
Zatvorenici imaju pravo odbiti rad bez ikakvih sankcija.

A da ih se uvjeri nekako da to dobrovoljno odrade
Korina

slazem se u potpunosti, ako vec zive na teret drustva nek onda nesto i odrade za uzvrat.
a ovo za zakon 23... od svih zakona kojih se ne drze bas se ovog nasli, a ako ne postoji rupa napravit cemo je :D
Rad zatvorenika unutar pojedinog zatvora u RH regulira "Zakon o izvršavanju kazne zatvora".

Prema njemu je u Članku 69. navedeno:

"POJEDINAČNI PROGRAM IZVRŠAVANJA KAZNE ZATVORA
(1) Radi ispunjavanja svrhe izvršavanja kazne zatvora iz članka 2. ovoga Zakona za zatvorenika se donosi pojedinačni program izvršavanja kazne zatvora (u daljnjem tekstu: program izvršavanja). Program izvršavanja sastoji se od pedagoških , radnih, zdravstvenih, psiholoških, socijalnih i sigurnosnih postupaka primjerenih osobinama i potrebama zatvorenika te primjerenih vrsti i mogućnostima kaznionice , odnosno zatvora.
(2) Program izvršavanja za svakog zatvorenika donosi upravitelj na prijedlog stručnog tima.
(3) Programom izvršavanja utvrđuje se: smještaj na odjel, rad, korištenje slobodnoga vremena, posebni postupci (obvezno liječenje od ovisnosti, socijalna, psihološka i psihijatrijska pomoć, skupni i pojedinačni rad), strukovno usavršavanje i izobrazba, dodir s vanjskim svijetom, pogodnosti, posebne mjere sigurnosti i program pripreme za otpust te pomoć nakon otpusta.
...."
Možeš citirati zakone i članke, Ustav je najviši zakon jedne države a svi zakoni moraju biti u skladu s njim.
Živimo u demokratskom društvu gdje ljudi imaju prava pa makar su se ogriješili i pogriješili..svidjalo se to nekome ili ne.

ili mislite da treba mijenjati uređenje i ponovo uvesti radne akcije i Goli otok.
PEGY

A da ih se uvjeri nekako da to dobrovoljno odrade

Zašto da ne, neka im plate odredjeni iznos ili smanje dužinu robijanja. Može i oboje.
Ne treba brkati kruške i jabuke @ Silence

Članak 23. Ustava RH kaže:
"Nitko ne smije biti podvrgnut bilo kakvu obliku zlostavljanja ili, bez svoje privole,
liječničkim ili znanstvenim pokusima.
Zabranjen je prisilni i obvezatni rad."

To se odnosi na sve građane ukoliko nisu lišeni slobode, a oni koji jesu - za njih vrijedi Zakon o izvršavanju kazne zatvora, gdje osim prava imaju i obaveze.

U Priručniku za zatvorenike pod Obveze piše:
"Tijekom izdržavanja kazne zatvora, zatvorenik se mora ponašati u skladu sa Zakonom o izvršavanju kazne zatvora,
propisima donesenim na temelju tog Zakona i kućni redom
kaznionice/zatvora, te izvršavati naredbe ovlaštenih službenih
osoba.
Zatvorenici održavaju i redovito čiste sve prostorije i druge
prostore kaznionice/zatvora u trajanju do dva sata na dan bez
novčane naknade. "

Znači ako zatvoreniku upravitelj kaže da uzme lopatu i čisti unutar/ispred zatvora, ovaj to mora učiniti jer to spada u Program izvršavanja. To nije "iznajmljivanje" zatvorenika nekom poslodavcu gdje zatvorenik ostvaruje naknadu. To zatvorenik može odbiti, ali Program izvršavanja, ne može.

Citiram da bi i ti Silence shvatio i napišem sve od A do Ž na što se pozivam, za razliku od tebe.

Dalje spamat neću ovaj topic.
Korina

Ne treba brkati kruške i jabuke

Članak 23. Ustava RH kaže:
"
Zabranjen je prisilni i obvezatni rad."

To se odnosi na sve građane

Citiram da bi i ti Silence shvatio i napišem sve od A do Ž na što se pozivam, za razliku od tebe.

Dalje spamat neću ovaj topic.

NE VOLIM kilometarska objašnjenja, lijepo je pisati kratko i jasno.
Pozivam se na Ustav i to je u ovom slučaju dovoljno, tko ne razumije njegov problem.
U razna kršenja i zloupotrebe zakona, Ustava i propisa ne ulazim jer nije tema.
super je kako je ustavom regulirano ciscenje snijega.

dakle ... odes u pritvor i pitas .'tko ce cistiti snijeg' ... i njih 20 digne ruku jer bi hodali malo na ulici makar i cistili snijeg ... petorica su umorni i bolesni pa im se neda ... i onda tih 20 bez ikakve prisile i ustavnih prava i omejecke i seksa ciste snijeg

Tagovi