Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Zašto je francuski jezik izbačen iz osnovnih škola i sa Sveučilišta?

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
mali_ivica

Ukupno postova: 2703
Spol: Muško Muško
Post Postano: 04.02.2012. 16:14 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

cane je napisao/la :
mali_ivica je napisao/la: Pa čuj i španjolski kao takav zauzima velik dio svjetske populacije...
Da ali samo populacije. Ne i ekonomije. Smile

A čuj pa ti bi ga onda prvi trebao naučit da znaš sugerirat eventualnim budućim uposlenicima što i kako... Very Happy

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
tranquilize
Ukupno postova: 548
Post Postano: 05.02.2012. 9:14 
Naslov:  

skoro_skorojevic je napisao/la :
E, ljudi moji- pa takav način razmišljanja, s kim najviše 'poslujemo', upravo je i ono što nas dovodi do toga gdje smo. Hrvatima je očigledno ostao onaj gastarbajterski mentalni sklop, po kojoem je (jedino) Njemačka obećana zemlja i jedino nas tamo trebaju i žele zaposliti. Možda i jest, za neke bauštelske poslove...ali to nas ne izdiže nišđta iznad Bugara, Rumunja, Mađara i inih.
Malo vas razmišlja i puca na poslove i mogućnosti malo višlje u strukturama EU, na one stipendije i natječaje u tijelim uprave- direktno, ili indirektno, za koje se i Nijemci uza svoje poznavanje materinjeg jezika, mogu slikati, jer ne znaju francuski koji se za njih traži.
Nije mi jasno kako ljudi u zemlji u kojoj svi odjednom studiraju, u kojoj imamo inflaciju ekonomista i pravnika, ne mogu vidjeti dalje od njemačkog nosa kao jedine i obecane alternative. Vjerujem da smo i zato u banani- jer je- kao sto je netko gore napisao . francuski 'nebitan'. pa dok bude nebitan, bit cemo nebitni i mi, i stvarno necemo imati što raditi u EU.
na referenduimu nisam glasao protiv, jer nisam vidio prednosti EU-a za hrvatsku, nego upravo zbog ovog gastarjbajter-bauštela stava i mentalnog sklopa, jer takvim ne bismo znali, tj. NEĆEMO znati iskoristiti što god nam se ponudi. A onda nam je džabe jesdmo li u bilo kojoj uniji, ili opet u nekoj JUGI, gdje, budimo realni, najbolje funkcioniramo. sa sličnima.
A da malo počnemo učiti dizati kriterije? Počnimo s francuskim...

Laughing Laughing znaci trebali bi svi stremiti zaposljavanju u "visljim strukturama EU" to bi nas separiralo od glupih njemaca koji su nitko i nista u EU, pa bi mi uz francuze drmali unijom fu*k yea

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
padobranac

Ukupno postova: 1155
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 05.02.2012. 11:58 
Naslov:  

U skolama se uce dva strana jezika..(ziva)
da se kojim slucajem uce engleski i francuski onda bi ova tema bila Zasto je njemacki jezik izbacen iz skola..
Nekima su i ta dva previse, a oni koji zele naucit' ce koji god jezik im drago

Ukupno postova: 2929
Post Postano: 05.02.2012. 14:13 
Naslov:  

padobranac je napisao/la:
Nekima su i ta dva previse, a oni koji zele naucit' ce koji god jezik im drago

Slažem se. Mi smo u srednjoj (Ugostiteljsko-turističkoj) kao obvezne jezike imali engleski, njemački i francuski. Od ta tri jezika njemački mi je bio najteži, zbog gramatike. Međutim, ništa nije nemoguće za naučiti. Talijanski smo također imali, a na njega se moglo ići po izboru. Dvije godine sam i njega učila.

Volim strane jezike i, hvala Bogu, idu mi. Bilo je ljudi i kojima nisu išli, pa kontam da su zazirali od stranih jezika. Zato je vrlo bitno upisati školu koju želiš, tj. ono što te zaista zanima.

Ukupno postova: 1155
Post Postano: 05.02.2012. 18:29 
Naslov:  

Nije njemacka gramatika uopce tako teska..
Njemacki mi se cini pravilnijim od engleskog gdje imas vise izuzetaka nego pravila..
Francuski je opet tezak zbog izgovora..

Cujem da kineski nije tako tezak za naucit ;-)

Ukupno postova: 2929
Post Postano: 08.02.2012. 23:14 
Naslov:  

Njemacki mi se cini pravilnijim od engleskog gdje imas vise izuzetaka nego pravila..

Meni je veći problem njemačka gramatika nego francuski izgovor, koji mi btw dobro leži. I u srednjoj mi je odlično išao, a zadnje dvije sezone radila sam kao turistički animator za Francuze, pa sam dodatno unaprijedila svoj francuski. U školama se nikad ne može sve naučiti. U razgovoru s izvornim govornicima francuskog (i bilo kojeg drugog) jezika nauče se njihove fraze koje koriste u svakodnevnom govoru i sl. Wink

Ukupno postova: 661
Post Postano: 09.02.2012. 2:59 
Naslov:  

Cujem da kineski nije tako tezak za naucit ;-)

kineski ne postoji:P

Skoči u forum: