Trebaju li srpski filmovi prijevod ??
Zar ne postoji neki lakši način da se digne lova, a ne ovaj (po meni morbidni).
Društvo, politika
August_ŠenuijaOsnovna funkcija ovog pitanja na RTL TV-u je prikupljanje novaca...
Zar ne postoji neki lakši način da se digne lova, a ne ovaj (po meni morbidni).
padobranacne bi bilo lose za ove dalmatinske serije imati titl
Angelium
A ipak su oni komercijalna televizija i svako privlačenje pozornosti njima ide u prilog. .
Angelium
A za prijevod po meni da treba. Strani film nek prevode pa makar i razumjeli.

mali_ivicaPostoji par riječi srpskih koji nebi skontao možda na prvu ali se uvate iz konteksta. A večina filmova koji se prikazuju su zapravo Jugoslavenski, a ne srpski.
Prevodit se trebaju filmovi koi se ne razumiju i čije riječi najviše odskaću izgovorom i značenjem od standardng Hrvatskog. Tj. Nerazumljive su bez prijevoda. A činjenica je kako su jedni Gruntovčani nerazumljiviji od Tesne Kože.

">
">francikaPreviše filozofiraš, a gluposti pričaš. Kad voditelji u TV emisijama naše televizije koriste riječi poput Make up umjesto šminka, Pink umjesto roza i slične.... onda je ovo sa Žikinom dinastijom i Tesnom kožom teška sprdačina... pogotovo iz razloga što su riječi razumljivije jer su koliko god bježali i naše.U pravu si. Još uvijek su u Hrvatskoj Jugoslaveni većina građana. Možda će za 50 godina kad Jugoslaveni ne budu većina i trebati prijevod, ali sada ne treba.
zaljubljena u Osijek
silence... daj na dalmatinski ili istrijanski prevedi, možda ćemo bolje razumjeti">
">
mali_ivicafrancikaPreviše filozofiraš, a gluposti pričaš. Kad voditelji u TV emisijama naše televizije koriste riječi poput Make up umjesto šminka, Pink umjesto roza i slične.... onda je ovo sa Žikinom dinastijom i Tesnom kožom teška sprdačina... pogotovo iz razloga što su riječi razumljivije jer su koliko god bježali i naše.U pravu si. Još uvijek su u Hrvatskoj Jugoslaveni većina građana. Možda će za 50 godina kad Jugoslaveni ne budu većina i trebati prijevod, ali sada ne treba.
zaljubljena u Osijek
silence... daj na dalmatinski ili istrijanski prevedi, možda ćemo bolje razumjeti">
">
Pa ja iskreno kad vidim spot od Alena Vitasovića dođe mi da ih nazovem i kažem da puste i riječi pjesme jer niš nekontam
KorinaJa sam rođena u Hrvatskoj i u Hrvatskoj živim.
Ti Francika očito imaš problema s identitetom. A ak ti se ne sviđa gdje živiš, pakuj kofere i adio!
zaljubljena u Osijek
Korina je valjda rođena poslije 1991.g. kad tako govori...

sokratšta je ovo..??? raspravljenje o korininim godinama...??? zaboli me za godine..... neka ovi za titlovanje filmova onda prevode i yebene rvacke serije ....one dalmatince, larine izbore,...gruntovčane....hoće li nam i smogovce titlovat....pa i tamo ima nepoznatih riječi...ili nek mi titluju ove naše političare....ja ih ništa ne razumijem šta pričaju...ili najbolje da se sve hrvatske televizije ugase..tako i tako nemaju baš puno stvari za pogledat...
morganKriteriji jezika u ovom su realityju, inače, posve pomiješani: sudionici koji govore hrvatski nisu titlovani, kao ni govornici srpskog jezika, dok se Makedonce titluje jedino ako govore makedonski. Međutim, neke srpske riječi – “testerisanje” ili “pirinač” – mladi Hrvati neće automatski razumjeti, pa moramo primijetiti da Vijeće za elektronske medije spava ili da se samo pritajilo.