Osječani napadnuti pri povratku s utakmice u Novom Sadu

Osijek

Osječani napadnuti pri povratku s utakmice u Novom Sadu

Kako javlja Jutarnji list, nakon pobjede Hrvatske protiv Francuske u Novom Sadu je došlo do huliganskog napada na kolonu automobila s hrvatskim navijačima. Incident se dogodio na izlazu iz Novog Sada, prije Veternika, a u njemu su razbijena tri automobila iz Osijeka, dva iz Zagreba i jedan iz Županje, a jedno vozilo napadnuto je i sjekirom.

Napadači, s kapuljačama na glavama i medicinskim maskama preko usta i nosa, zasuli su kolonu s kamenjem, a nakon napada novosadska policija je obavila očevid.

- Prvo su nas zasuli kamenjem s udaljenosti od 3-4 metra, a onda je jedan prišao do samog automobila i raspalio sjekirom po vjetrobranskom staklu. uspio sam naglo smotati udesno i udariti ga tako da sam ga odbacio od automobila i potom ubrzao što dalje od mjesta napada - rekao je napadnuti Osječanin.

Kako javljaju srbijanski mediji, napada na hrvatske navijače je bilo i ranije tijekom dana, kad su sporadično po ulicama napadani navijači, demolirani automobili, a u Rumi je zapaljen i kombi hrvatskih registarskih oznaka. Srbijanska policija je uhitila četvoricu Beograđana koji su osumnjičeni za kamenovanje hrvatskih navijača, a u tijeku su i obrade i uhićenja ostalih osumnjićenih.

Korisnici na srbijanskim portalima, posebno novosadskim, izražavaju žaljenje zbog napada i sramotu zbog nasilnika, dok oni drugi kao mogući motiv napada spominju obično navijačko rivalstvo i huliganstvo (fizički obračuni i otimanje navijačkih rekvizita kao dokaz "snage" pojedine skupine), skandiranje manjeg dijela hrvatskih navijača (" 'ko ne skače, taj je pravoslavac", "za dom - spremni", pjevanje "Jasenovac i Gradiška stara" ispred dvorane SPENS), ali i osveta za napade na srbijanske navijače te demoliranje automobila srbijanskih registarskih oznaka za ljetovanja na hrvatskoj obali.

Povijesni medij

Foto: Nikola Patković/Jutarnji.hr
normalni ljudi znaju da srbi još nisu zreli za naše dolaske i onda tamo ni ne idu, a ovi, jbg, sad i oni znaju
frendovi koji su išli su se dogovorili sa dečkima iz novog sada da dođu po njih na granicu...auto su ostavili sa naše strane i onda ih ovi pokupili... nemo'š budalama vjerovati...
legica21

frendovi koji su išli su se dogovorili sa dečkima iz novog sada da dođu po njih na granicu...auto su ostavili sa naše strane i onda ih ovi pokupili... nemo'š budalama vjerovati...

rvati mahali zastavom, pjevali budnice i onog kretena tomsona. Što bi bilo da su srpi tako postupili u Osijeku. Ili Zadru... sjećate se Zadra?

http://www.vecernji.hr/sport/kosarka/u-zadru-kamenovali-autobus-igracima-partizana-clanak-227695
dobro awatto kaže....
Kao i uvijek kad su u pitanju navijači i huligani, zbog šačice jadnika se normalnima zagorča život.

Umjesto da su namlatili ovakve provokatore (kukavica se skrivao u mnoštvu ispred dvorane), podjednaki primitivci su napali obične, normalne navijače.

I sad će to prerasti u veliki međunacionalni problem. Treba huligane s jedne i druge strane okupiti na livadi i neka se mlate do besvijesti i kraja utakmica.
KO SE TUČE TAJ SE VOLI :-)
navijacke skupine i navijacko huliganstvo ne poznaje naciju, vjeru, sexualnu orjentaciju ... oni svi spadaju skupinu idiota !

i @carobnice ... odavno se tu ne radi o sacici jadnika koji rade nerede, nego o organiziranim nasilnickim i fasistickim skupinama koja djeluju uz potporu drzavnih institucija.
vi koji opravdavate te budale sto okolo idu tuci zene i djecu kojekakvim provokacijama i pjesmama nasih navijaca... kao da je taj olos reagirao na provokacije, nisu doticni ni gledali utakmicu vec su ovo tjednima smisljali...
da bi svrsavali na svoju huligansku spiku jos sad pomjesanu sa ultranacionalizmom poticanim od vrha drzave i crkve im (podsjecam na samo jednu stvar cetnici su u srbiji izjednaceni sa antifasistima i primaju mirovine)

a sto reci o tome da je policija na licu mjesta pustala maskirane napadace sa palicama da se mirno odsecu ? pa gdje to jos ima ?

nedavno sam pricao sa covjekom koji u beogradu zivi cjeli zivot i kaze da je stanje sto se tice tog u srbiji uvijek prisutnog "velika srbija" kompleksa isto kao i devedesetih , cetnicke parade, skupovi, stranke, drzavna povjerenstva za utvrdjivanje mjesta pogubljenja cetnickog vojvode Draze Mihajlovica (WTF)...

Govorite sto hocete ali Srbija tj njezin drzavni vrh i dobar dio stanovnistva je jos uvijek isti onaj koji svako malo masta a svakih 40-50 godina i realizira kakav mali genocid , okupaciju i ratni zlocin na podrucijima drugih drzava...
Sramotan napad srpskih huligana! Bilo je lijepo vidjeti naše navijače u dvorani i siguran sam da je 99.9% išlo u Novi Sad kako bi podržali našu reprezentaciju kao što sam i siguran da ih je većina ljudi u Srbiji ok dočekala, ali nažalost uvijek moraju divljaci pokvariti dojam.

Re: Osječani napadnuti pri povratku s utakmice u Novom Sadu

za ovo je kriva isključivo policija! Naše navijače treba dočekati na granici, u kolonu i pod policijskom zaštitom prepratiti do tekme. Ovo je nebuloza. Kao policija ne zna koliko huligana imaju? Ali nisam ni očekivao da će biti na nivou.
Divljaci! I u sport moraju umiješati mržnju... :roll:

partwish

za ovo je kriva isključivo policija! Naše navijače treba dočekati na granici, u kolonu i pod policijskom zaštitom prepratiti do tekme. Ovo je nebuloza. Kao policija ne zna koliko huligana imaju? Ali nisam ni očekivao da će biti na nivou.

slazem se... isto tako i kad su se vracali...
Carobnica

Kao i uvijek kad su u pitanju navijači i huligani, zbog šačice jadnika se normalnima zagorča život.

Umjesto da su namlatili ovakve provokatore (kukavica se skrivao u mnoštvu ispred dvorane), podjednaki primitivci su napali obične, normalne navijače.

I sad će to prerasti u veliki međunacionalni problem. Treba huligane s jedne i druge strane okupiti na livadi i neka se mlate do besvijesti i kraja utakmica.

u potpunosti se slažem s ovim
baš sam čitao komentare ovdje o prijetnjama malo da se nasmijem na račun ovih naših krajeva
http://www.24sata.hr/komentari/trece-poluvrijeme-hrvatski-navijaci-napadnuti-kamenjem-251123
.....ja sam bio u nedjelju u novom sadu..i jedan sam od onih prvih petoro koje su napali...napali su nas svega 100-tinjak metara od dvorane na glavnoj ulici..... i nisu nas napala dvojica...nego grupa od njih 6-7....napali su nas sa teleskopskim palicama iako nismo imali nikakvih navijačkih obilježja, osim kape karlovačkog,koju sam prekrio kapuljačom., vikali su "OVO JE SRBIJA, TU STE DOŠLI DA NAVIJATE P.ZDA VAM MAT...NA..."....a od nas 5, trojica su 60-godišnjaci, ljudi u odijelima išli na utakmicu.......na kraju je došla policija ,ali dok smo im mi objasnili tko je tko....četvoricu su pustili onak da odu,..iako su bili tamo....a ova dvojica ipak nisu uspjeli slagati..iako su tvrdili da smo mi njih napali...al ok.....glavni među njima je neki vođa novosadskih delija, a ne grobara kako je pisalo u novinama....a u pripremi su im bile i pivske boce...
..u kanti za smeće na mjestu gdje su nas napali već je bilo nekoliko hrvatskih šalova....koje sma ja na kraju pokupio,jer hrvatski šal ne zaslužuje biti u smeću....a sigurno ga nije bacio netko naš....
u svemu bih ipak istaknuo profesionalnost glavnih ljudi u policiji, ljubaznost i sve ostalo, a i naši policajci su ubrzo stigli
..........................
uglavnom......ako se sa srbima susretnemo,a vjerojatno hoćemo....bit će gadno...
...............................
i još bih napomenuo slučaj iz dvorane gdje je neki nadobudni seljančić srbin namjerno sjeo između nas nekoliko hrvatskih navijača i namjerno pravocirao tokom sijele utakmice vikajući "ustaše,ustaše"..kad je svirala naša himna tulio je ko idiot...i opet mu nitko od naših nije ništa napravio, a on se još i žalio da ne vidi jer smo mi navijali stojeći,a on je sjedio..pa je zvao zastitare da ne vidi...i normalno oni su rekli da moramo sjesti ili ćemo morati napustiti dvoranu zbog namjernog ometanja.....
Prenesena mržnja!Ti napadači se nisu ni rodili dok je rat bio.
Neznam sto bih rekao na sve ovo za svaku osudu , ali biti toliko glup pa voditi djecu i zene u SRBIJU ALOOOO ljudi jeste vi normalni , pa oni nikada nisu ni bili niti ce biti civilizirani narod.A mi HRVATI pa mi smo zbilja glupani naivni i uvjek nasjednemo na njihove sarene laze o ljbaznosti , pa ono bilo pa proslo pa dobrosusjedski osnosi hahaha bas smo naivci, a nazalost oni ispadnu pametni pa kod nas ne dodu jer znaju sta ce im biti , a mi pravi i zdravi sa svim mogucim obiljezjima HRVATSTVA po sred srbije i moi smo sad face e jebiga ekipa neide ti i nikad nece ici.E sad se postavlja pitanje sobzirom na situaciju nas iz Osijeka koji smo najvise u biti stradali , sto ti srbi ocekuju kad dodu kod nas u nas ponosni grad na Dravi a svakodnevno pa i u ovom trenutku dok ja pisem ima bar stotinjak vozila iz srbije, pa sad kad se nasi "klinci" kako oni nazivaju ove organizirane huligane organiziraju pa put portanove , emezzete pa i centra grada , pa tenje gdje ih najvise ima pa pokucaju po njihovim sajbama malo . E gospodo moji sugradani i Hrvati onda cemo mi biti gamad i necivilizirani jer smo opet ko i 90-tih napali jadnu srpsku nejac i djecu i starce , :::: BTW da nezaboravim i da negrijesim dusu , ali nigdje nisam jos vidio niti cuo (do sada jer sam radio ) da se nas vrli predsjednik Josipovic oglasio da osudi sve to ili se mozda boji da neuvrijedi svoga dobrog prijatelja peska Tadica i nepokvari dobrosusjedske odnose jer to je ipak sacica huligana ko da ga cujem vec , pa i nas premijer i nova vlada niti rijeci , e kud ce nam dusa i patriotizam uz ovakve vladajuce ....... Isprika svima koje sam mozda udavio ovolikim tekstom al jednostavno kao Hrvatski branitelj nisam mogao odoljeti da ovo neispucam iz sebe ,,, jos jednom isprika . A srbima ..... sretno vam bilo na proputovanju kroz Osijek pa dalje autoputom do jadrana ,a za tamo vam ni sreca nece pomoci kad dalmosi polude :-) pozz svima
Nemojte Srbi tuga da vas topi, pricat ce vam Hrvati kako je biti 1. u Europi!
sokrat

..u kanti za smeće na mjestu gdje su nas napali već je bilo nekoliko hrvatskih šalova....koje sma ja na kraju pokupio,jer hrvatski šal ne zaslužuje biti u smeću....

Prije nekoliko mjeseci bila je rasprava na forumu o tome što je domoljublje. Ako nekome još nije jasno, eto mu odgovora: nerv koji proradi tamo gdje je sve oko tebe tuđe, a pogotovo ta iskrica bukne kad netko gazi i omalovažava tebi nešto blisko... Teško je shvatiti unutar zidova vlastite sobe, ali ponekad ti razumijevanje može olakšati čak i ovako bizarna situacija...
Uma

Nemojte Srbi tuga da vas topi, pricat ce vam Hrvati kako je biti 1. u Europi!

I Srbi su kandidat... Za priznanje Kosova... :D
Ko ih jebe. :twisted:
tranquilize

da bi svrsavali na svoju huligansku spiku jos sad pomjesanu sa ultranacionalizmom poticanim od vrha drzave i crkve im (podsjecam na samo jednu stvar cetnici su u srbiji izjednaceni sa antifasistima i primaju mirovine)

da bi svrsavali na svoju huligansku spiku jos sad pomjesanu sa ultranacionalizmom poticanim od vrha drzave i crkve im (podsjecam na samo jednu stvar ustase su u hrvatskoj izjednaceni sa bitniji* od antifasista)
* Prema A. cestitom Hebrangu

Govorite sto hocete ali Srbija tj njezin drzavni vrh i dobar dio stanovnistva je jos uvijek isti onaj koji svako malo masta a svakih 40-50 godina i realizira kakav mali genocid , okupaciju i ratni zlocin na podrucijima drugih drzava...

Govorite sto hocete ali Hrvatska tj njezin drzavni vrh i dobar dio stanovnistva je jos uvijek isti onaj koji svako malo masta a svakih 40-50 godina i realizira kakav mali genocid , okupaciju i ratni zlocin na podrucijima drugih drzava...
je li u hrvatskoj donesen zakon o izjednacavanju ustasa i antifasista kao sto je u srbiji donesen zakon o izjednacavanju prava cetnika i antifasista ?

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2004&mm=12&dd=21&nav_category=12&nav_id=158391

evo sto pravi srpski antifasisti kazu na to (ocito su oni u manjini posto zakoni o rehabilitaciji cetnika prolaze u saboru im bez problema)

http://www.danas.rs/danasrs/drustvo/cetnici_i_partizani_se_ne_mogu_izjednaciti.55.html?news_id=211942

sada tebe molim da mi das hrvatski zakon koji izjednacuje ustase i antifasiste, te zivucima i njihovim obiteljima daje pravo na mirovine

lazovcino
Awatto

legica21

rvati mahali zastavom, pjevali budnice i onog kretena tomsona. Što bi bilo da su srpi tako postupili u Osijeku. Ili Zadru... sjećate se Zadra?

http://www.vecernji.hr/sport/kosarka/u-zadru-kamenovali-autobus-igracima-partizana-clanak-227695

Ti si bio u dvorani pa si slušao tomsonove pjesme, znaš ih sve pa si preopznao ili?? Jesi i kamenje bacao na aute?

Nemoj pričat gluposti.
pa pjevali su naši to i u ostalim svjetskim gradovima pa nisu auti s hrvatskim tablicama zbog toga razbijani!
 Ma koliko svi razumni građani obje države to željeli, netrpeljivost između Srba i Hrvata neće se s vremenom smirivati, nego naprotiv, vjerujem da će još dodatno jačati. Ono što jedna budala može zajebat, niti milijun pametnih više ne može ispraviti.
Dorian Sivi

Awatto

legica21

Ti si bio u dvorani pa si slušao tomsonove pjesme, znaš ih sve pa si preopznao ili?? Jesi i kamenje bacao na aute?

Nemoj pričat gluposti.

Tupane! Uopće mi ne pada na pamet sudjelovati u bilo kojoj strani tog kamenja.
Sjećaš se što je bilo sa slovačkim navijačima u Osijeku?
Osim toga, pozivam te na korištenje guzla pa provjeri gdje su sve to rvacki navijači hapšeni. Da li postoji država gdje nisu vandalizirali bez granica?
@ awatto ..daj čovječe /ženo prestani tu moralizirati ! Jesi gledao tv izvještaje ? Pa to su napadnuti ljudi koji su mirno u kolonama išli kući. Pa jesi vidio koliko je žena bilo u tim automobilima. Ti divljaci su ih napali kamenjem i sjekirama.

Koji hrvatski navijači( ili hrvacki kako ti šovinistički pišeš) ? Za mene huligan nije navijač, ali činjenica je da su SRPSKI huligani napali hrvatske navijače koji su mirno išli s tekme i da policija nije odradila svoj posao kako treba.

Btw , što je bilo sa slovačkim navijačima ? Ja se sjećam da su jako lijepo bili dočekani ovdje, čak sam ih osobno viđao po Tvrđi kako se dobro zabavljaju. A sad ako je i bio neki pojedinačni incident ne znači da su svi Osječani huligani. Previše generaliziraš.
Jos malo i pjevat cemo: "U polufinalu razbila se zadnja srpska nada,orila se Lijepa Naša usred Beograda!"
Koliko god da su srbende primitivni, balkanoidni, koljači itd. bojim se da ni naši, rvacki navijači/huligani nisu ništa bolji...
Trebalo bi lijepo uvesti smrtnu kaznu i laganini...stvar je dosta jednostavna..osoba x koja je u stanju baciti sjekiru na auto ne može izrasti i razviti se u normalnog čovjeka..to će uvijek biti problematična osoba i možda bi ju bilo najbolje odmah eliminirati prije nego što opet napravi sranje. Tako ne mora u zatvor gdje je ne trošak države i iz kojeg opet izlazi kao još poremećenija osoba pošto zatvor nije odgojna ustanova.
Boost

Koliko god da su srbende primitivni, balkanoidni, koljači itd. bojim se da ni naši, rvacki navijači/huligani nisu ništa bolji...
Trebalo bi lijepo uvesti smrtnu kaznu i laganini...stvar je dosta jednostavna..osoba x koja je u stanju baciti sjekiru na auto ne može izrasti i razviti se u normalnog čovjeka..to će uvijek biti problematična osoba i možda bi ju bilo najbolje odmah eliminirati prije nego što opet napravi sranje. Tako ne mora u zatvor gdje je ne trošak države i iz kojeg opet izlazi kao još poremećenija osoba pošto zatvor nije odgojna ustanova.

vidim da si poprimio dio mojih radikalnih stavova :)
slažem se s tobom :D
123456

Boost

vidim da si poprimio dio mojih radikalnih stavova :)
slažem se s tobom :D

Čitamo svakodnevno u Crnim kronikama o takvim likovima ... :(
Je li tko čuo da je zatvor preodgojio potencijalnog ubojicu?? Izađe još luđi :roll:
Lijepo reče moja prijateljica: Takve treba ukljanjat dok nisu napravili još veće sr..e :(
Boost

nasilje nema nacionalnost kao ni nasilnici.treba se zgražati nad njima i njihovim postupcima,treba ih javno otkrivati i njihove postupke osuđivati.
Awatto

Govorite sto hocete ali Hrvatska tj njezin drzavni vrh i dobar dio stanovnistva je jos uvijek isti onaj koji svako malo masta a svakih 40-50 godina i realizira kakav mali genocid , okupaciju i ratni zlocin na podrucijima drugih drzava...

Jebate led odakle samo niču ovakvi likovi poput awatta? :roll: :roll:

Što se tiče cjelokupne situacije, onaj tko je malo upućeniji, zna da je s autom hrv. tablica ići u Novi Sad na tekmu bilo ravno ruskom ruletu. Sad se barem nadam da su "derbi navijači" naučili neku pouku i da će se manje zgražati kad se slična situacija dogodi sa suprotne strane. S time da se ne sjećam da su naši huligani baš sjekire bacali po "60-godišnjacima u odijelu".
Isto tako, izostanak bilo kakve reakcije Josipovića i sličnih "region političara" je očekivan.
Awatto

Koliko je granata palo 90-tih na Novi Sad, Beograd, Niš, Leskovac itd.?
A da su ih pri tom bacili ti kako ti kažeš genocidni i ratnom zločinu skloni Hrvati?
Koji je grad u zadnjem ratu na ovim prostorima ono u Srbiji bio okupiran od strane Hrvata?
Unaprijed hvala na suvislom odgovoru...

P.S. Prije nego mi odlučiš odgovoriti, sjeti se da su Srbi ratovali i u Bosni i Hercegovini, Sloveniji i na Kosovu.
Koliko je granata palo na gore spomenute gradove u tim ratovima?
Koji su gradovi u Srbiji bili okupirani u tim ratovima?
JBG-a, ja se ne mogu sjetiti niti jednoga, a nećeš ni ti osim ako nisi jedan od onih
koji misli i živi po onoj ratnoj srpskoj: „Gdje je jedan Srbin tamo je Srbija“.

Edit ...
Edit ...
simo031

Povijesni medij

Uzeo majmun ogledalo neko,

ugledao sebe pa ozbiljno reko:

„E što jeste jeste, nema brate zbora,

još vidio nisam ovakova stvora.

Gle' kako je čupav, gle kako je dlakav,

baš ti Bože hvala, što ja nisam takav“
.
Te pizdarije izvode indoktrinirane marginalne grupice ljudi koji ima na obje strane.

Jednom će svima doći iz guzice u glavu da svi mi iz ovih krajeva naprijed možemo jedino - zajedno.
Frost

Jednom će svima doći iz guzice u glavu da svi mi iz ovih krajeva naprijed možemo jedino - zajedno.

Za početak bi bilo dobro da ministri u vladi Srbije to shvate...
Shvatit će svi, ovako ili onako.
simo031

Awatto

A da su ih pri tom bacili ti kako ti kažeš genocidni i ratnom zločinu skloni Hrvati?
Koji je grad u zadnjem ratu na ovim prostorima ono u Srbiji bio okupiran od strane Hrvata?
Unaprijed hvala na suvislom odgovoru...

P.S. Prije nego mi odlučiš odgovoriti, sjeti se da su Srbi ratovali i u Bosni i Hercegovini, Sloveniji i na Kosovu.
Koliko je granata palo na gore spomenute gradove u tim ratovima?
Koji su gradovi u Srbiji bili okupirani u tim ratovima?
JBG-a, ja se ne mogu sjetiti niti jednoga, a nećeš ni ti osim ako nisi jedan od onih
koji misli i živi po onoj ratnoj srpskoj: „Gdje je jedan Srbin tamo je Srbija“.

Gledaj, da 4 knjige napišem, opet bi svi vi pričali svoju istu priču. Priču koju su vam mediji nabili u glavu zadnjih 20tak godina. I ukrasili je lažnom povješću, tabuima i mržnjom.
1914 rvati su gazili i kroz bosnu i kroz srpiju. Mogu vama u povijesne knjižice pisati što hoće, ali nitko od tih vojnika se nije upitao zašto idemo ubijati narod s kojim dijelimo kulturu i jezik a ne one koji nas zajebavaju stotinama godina - usrane njemce i mažare. Nitko nije žalio kad su slabašnu srpiju uzduž i popreko pregazili ti isti njemci i mažari. Jel' moglo drugačije?
1941, repriza događaja. Ovaj put kud i kamo krvavije. Nemam širinu vokabulara da objasnim svoje gađenje prema toj satelitskoj državici koja je tada postojala. Ni nezavisna a još manje država. Logori, klanja, protjerivanja. No, opet se nitko nije pitao zašto još jednom sa njemcima i mažarima.
1991, opet njemci. I kakogod to svježe bilo i temeljito upumpano u vaše male glavice, hrvatska je do sredine siječnja 1992 bila samo jedna od republika SFRJ i jedini ozbiljan naziv je građanski rat. No, nakon što je hrvatska priznata, hrvatska vojska je bila u BiH - ako je nejasno, u kontekstu strane države. I kakogod sve to završilo oko 300k srpa više nije u rvackoj.
Ja znam da je nakon godina buke i šuma rvatskih medija jako teško sve zbrojiti, osobito što se uz bilo što rvacko uvijek stavljaju superlativi i bezgranične vrline, no istina nije uvijek takva. Naime, rvati nisu uvijek odigrali najbolje karte u povijesti. Štaviše, povijest je puna gluposti koje je rvatski narod napravio sam sebi. I to čini i dalje. (op.a. EU, opet njemci).

No, što se ovog drvlja, kamenja i sjekira tiče, istina nije niti u rvackim niti srpskim medijima. Jer jednako kao što je napadni autobus kod Zadra kod njih opisan kao ničim izazvani organizirani napad vosjke policije i huligana na tihi prolazak autobusa, takav je i opis ovih nedjela kod nas. Preuveličavanje i obmanjivanje.
Meni je totalno svejedno ko je srpin a ko rvat. Uopće nevidim neki smisao u tom klupku mržnje navijati ni za koga. Šta god izađe iz tih svinjarija, meni svejedno. Američke serije na televiziji, njemačka čokolada i kineski televizori. Vjerovao ili ne, kao u srpiji.
simo031

Edit ...

Tek sad vidio - sve ja to napisao čovjeku koji ima križ, šahovnicu i, pretpostavljam, isusa kao svoju sliku. Da li te to znakovlje opisuje?
mažari?? srpi??? srpija???

šališ se, jel da? :shock: :lol: :lol: :lol: :lol:
simo031

U Novom Sadu imas oko 70.000 prognanika/izbjeglica iz Hrvatske..tako da to sto se dogadjalo uopce nije neocekivano..
@padobranac -Čekaj malo, jel to sada opravdanje što je hrpa huligana napala nedužne ljude u koloni ? Osuđujem nasilje i kada ga "naši" naprave, ali ovo je bio stvarno jedan bezobziran napad i kladim se da od njih nije bilo puno onih koji su porijeklom iz tzv. sao krajine .
@awatto - ti si sigurno iz one žalibože udruge koja je od naših institucija tražila zabranu određenih političkih stranaka u rh. Takvi kao ti , mi se iskreno gade, tobože mirotvorci, građani svijeta, a u biti mrzitelji kakvih nema.

p.s. da je kojim slučajem situacija obrnuta, sada bi čitali sijaset komentara kako su hrvati divljaci, manijaci, ustašoidi, bilo bi i spominanja Glavaša :)...zašto sada ti isti ne osuđuju ovaj napad , već traže neke bijedne izgovore ?
@mariox - nije to opravdanje, nego odgovaram Simi na njegov komentar kako oni kao nemaju motiva iliti povoda..moj odgovor je da i tamo ima onih koji ce naci motiv..
inace su navijacke skupine problematicne i tu i tamo..i nijedni nisu za opravdavat nego za neke vaspitne mjere..
Samo nisam toliki licemjer da se snebivam i zgrazam nad necim sto su i nasi radili njima u Zadru koju godinu prije..
ista je to kaljuza..
Awatto

simo031

Edit ...

Tek sad vidio - sve ja to napisao čovjeku koji ima križ, šahovnicu i, pretpostavljam, isusa kao svoju sliku. Da li te to znakovlje opisuje?

Puno toga pretpostavljaš, a malo želiš reći o opjevanoj povijesti srpskog ratovanja. Iako mi nikad nije bilo jasno kakav je to narod koji slavi i pjeva o (izgubljenim) bitkama, ratovima i ljudima, no takvo ponašanje o tom narodu dosta govori. Od odgovora na moja pitanja vezano za stradanje srpskih gradova u ratovima devedesetih ni "O". O tvojoj krivoj pretpostavci vezano za moj avatar koji te je toliko zasmetao da si me odmah okarakterizirao kao „genocidnog Hrvata“ pročitaj u za to napravljenom topicu http://www.osijek031.com/viewtopic.php?t=36218.
Dobro ti nama došao na forum...
padobranac

@mariox - nije to opravdanje, nego odgovaram Simi na njegov komentar kako oni kao nemaju motiva iliti povoda..moj odgovor je da i tamo ima onih koji ce naci motiv..
inace su navijacke skupine problematicne i tu i tamo..i nijedni nisu za opravdavat nego za neke vaspitne mjere..
Samo nisam toliki licemjer da se snebivam i zgrazam nad necim sto su i nasi radili njima u Zadru koju godinu prije..
ista je to kaljuza..

Gle huliganima(nacionalnost ne igra ama baš nikakvu ulogu) ne treba motiv. Njima je cilj da se kolokvijalno izrazim "napraviti sranje". Meni samo smeta što se sada pokušava izjednačiti krivnja i ništa više. Nasilje osuđujem tko god da ga napravio.
padobranac

Prvo su malo ubijali, klali i rušili po Hrvatskoj, pa se potom kolo sreće okrenulo i završili su kao izbjeglice u Novom Sadu. Motiv za huliganske napade, ili neki nisu mogli shvatiti da je rat završio i da je život krenuo u nekom drugom smjeru u odnosu na ono što su njihovi preci devedesetih očekivali?

Ja sam prvi koji osuđuje svako ponašanje koje nije u sladu sa suvremenim civilizacijskim normama, no uporno me prozivaju pojedinci koji ne mogu ili ne žele shvatiti satiričnu vezu mog avatara i nicka. Predrasude ...
@simo 031 - Tanka je linija između predrasuda i mržnje.
mariox

@simo 031 - Tanka je linija između predrasuda i mržnje.

Predrasude i mržnja u su obrnuto proporcionalne sa životnim iskustvom i inteligencijom pojedinca. Ubiše me likovi, koji ne kuže kvalitetnu satiru i cinizam, pa me uporno trpaju u neke skupine u koje svojim razmišljanjima i ponašanjima niti otprilike ne pripadam.
Ne pada mi na pamet da se natežem čiji su divljaci bolji, no zabrinjavajuća je jučerašnja izjava Ivice Dačića, ministra policije, Tadićevog koalicijskog partnera i dokazanog miloševićevca (devedesetih je bio predsjednik mladeži Miloševićevog SPS-a!) koja je direktan hračak u lice našoj državi, jer je to daleko ozbiljnija razina od navijačke, sa sjekirama. Na toj razini izjave se daju oprezno, pogotovo u ovakvoj situaciji, osim ako doista ne misliš ozbiljno ono što govoriš. A on, očto, provocirati misli ozbiljno. Šteta; baš su nam se predsjednici lijepo izmirili, ispričali, izljubili i zbližili...
Sharon

Ne pada mi na pamet da se natežem čiji su divljaci bolji, no zabrinjavajuća je jučerašnja izjava Ivice Dačića, ministra policije, Tadićevog koalicijskog partnera i dokazanog miloševićevca ...

Stranica 3 ovog topica ...
Sharon

Ne pada mi na pamet da se natežem čiji su divljaci bolji, no zabrinjavajuća je jučerašnja izjava Ivice Dačića, ministra policije, Tadićevog koalicijskog partnera i dokazanog miloševićevca (devedesetih je bio predsjednik mladeži Miloševićevog SPS-a!) koja je direktan hračak u lice našoj državi, jer je to daleko ozbiljnija razina od navijačke, sa sjekirama. Na toj razini izjave se daju oprezno, pogotovo u ovakvoj situaciji, osim ako doista ne misliš ozbiljno ono što govoriš. A on, očto, provocirati misli ozbiljno. Šteta; baš su nam se predsjednici lijepo izmirili, ispričali, izljubili i zbližili...

Upravo to... PS: A što sam ja doživio u raspravi da se pravdaju time kako je bilo tih srba u ratu koji su svašta prošli pa im nije kao za zamjerit što pale aute?! :D Znači ono malo je klao po Vukovaru pa ovaj palež auta je zapravo svojevrsna degradacija nasilja! :D HARDCORE
Ma oni nikad nisu bili normalni, čast izuzetcima, ali rijetkim.
mariox

@padobranac -Čekaj malo, jel to sada opravdanje što je hrpa huligana napala nedužne ljude u koloni ? Osuđujem nasilje i kada ga "naši" naprave, ali ovo je bio stvarno jedan bezobziran napad i kladim se da od njih nije bilo puno onih koji su porijeklom iz tzv. sao krajine .
@awatto - ti si sigurno iz one žalibože udruge koja je od naših institucija tražila zabranu određenih političkih stranaka u rh. Takvi kao ti , mi se iskreno gade, tobože mirotvorci, građani svijeta, a u biti mrzitelji kakvih nema.

p.s. da je kojim slučajem situacija obrnuta, sada bi čitali sijaset komentara kako su hrvati divljaci, manijaci, ustašoidi, bilo bi i spominanja Glavaša :)...zašto sada ti isti ne osuđuju ovaj napad , već traže neke bijedne izgovore ?

ocito smo samo mi predisponirani da se po cjele dane i bogu i vragu ispricavamo, cak i vecina nas konstantno trazi opravdanja njihovog ponasanja, cjelo vrijeme to svaljujuci samo na "pojedince" i "huligane" a ne videci da se njihova sluzbena politika uopce na ozbiljan nacin ne ogradjuje od svega ovoga...

naravno nasi vrli sluganski politicari nikad ne stanu pa bar iza zena i djece napadnutih i istraumatiziranih kamenovanjem, sjekirama, zasjedama... ali zato su prvi kada se treba sagnuti...

da bar jednom pokazu kicmu, ucjenjivaju nas vec desetljece suludim pristupnim procesom za EU slovenci, talijani,nizozemci, ma kome god padne na pamet...

a sada kada udjemo u EU vjerovatno cemo opet mi biti ti koji cemo glumiti naivne dobricine i necemo se znati postaviti sa autoritetom prema okolnim zemljama...
Eto, riješeno je i to, sad samo čekam rasplet situacije s kokicama u krilu.

Najbolje kino - kino Balkan! LOL
simo031

Awatto

simo031

Edit ...

Puno toga pretpostavljaš, a malo želiš reći o opjevanoj povijesti srpskog ratovanja. Iako mi nikad nije bilo jasno kakav je to narod koji slavi i pjeva o (izgubljenim) bitkama, ratovima i ljudima, no takvo ponašanje o tom narodu dosta govori. Od odgovora na moja pitanja vezano za stradanje srpskih gradova u ratovima devedesetih ni "O". O tvojoj krivoj pretpostavci vezano za moj avatar koji te je toliko zasmetao da si me odmah okarakterizirao kao „genocidnog Hrvata“ pročitaj u za to napravljenom topicu http://www.osijek031.com/viewtopic.php?t=36218.

Ti nisi genocidni hrvat nego *.
Ja sam u izvornom komentaru, koji neosnovano generalizira, zamijenio riječi srbija sa hrvatska; ti si tražio da ti objasnim, pa sam pokušao. Uzaludno. Nedaj se smetat, unutar hrvatske uvijek ćeš bit u pravu.
Awatto

simo031

Awatto

simo031

Edit ...

Ti nisi genocidni hrvat nego *.
Ja sam u izvornom komentaru, koji neosnovano generalizira, zamijenio riječi srbija sa hrvatska; ti si tražio da ti objasnim, pa sam pokušao. Uzaludno. Nedaj se smetat, unutar hrvatske uvijek ćeš bit u pravu.

Malo editiranog vrijeđanja ali opet ni slova o zločinima i okupaciji genocidnih Hrvata u Novom Sadu, Nišu itd...
Unutar Hrvatske, barem u gradovima koji su bili napadnuti od strane JNA i SRPSKIH paravojnih formacija,
istina o ratnim stradanjima se zna.
Odgledah sinoć utakmicu. Srbi su pobijedili u rukometu (zasluženo; imali su bolju taktiku - što je je), ali su izgubili kao publika i domaćini.

Pa, onakve mržnje, zviždanja, povika, lasera u oči - ne možeš često viđati! Na kraju su pogodili PIKADOM u oko svog igrača, jer su promašili i Golužu i Balića... Čovjek će možda ostati bez oka!
Vidjeli smo užasavajuću, tek jedva kontroliranu mržnju (navodno 5000 policajaca)... Kako bi policija čiji čelni čovjek izjavljuje onako nešto i mogla kontrolirati onakvu mržnju?! Licemjerje neviđeno...

Puno toga pokazala je ova sportska manifestacija. Na primjer, situaciju u kojoj se nalaze nacionalne manjine u Srbiji - igrač Čutura izjavljuje našim medijima kako je on po nacionalnosti Hrvat, no on se tako ne osjeća, nego je on, zapravo, Srbin. Sad bi mu trebalo konačno biti jasno zašto je s 37 godina prvi i zadnji put zaigrao za reprezentaciju... Pametnom dosta, no sva sreća pa on to nije. A čini se kako ni u Srbiji ne cijene tu vrstu proračunate i pokvarene gluposti.

Koji cirkus...
...bez obzira na sve..PONOSAN ŠTO SAM HRVAT.....!!!!
Evo moram c/p poruku moje prijateljice:

Čestitka našim momcima: oni su zlatni i bez zlata u - rukometu ! Prvi put , ISKRENO mi je žao u sportu vidjeti trenera i igrače koje je mučila savjest i javna izjava " iznevjerili smo naše navijače". To govori PUNO više o moralnom kodeksu tih ljudi od bilo kakve igre, poraza ili pobjede.
PONOSNI smo na njihov habitus! BRAVO!:bravo:

p.s : neki gube tekmu, a neki...Kosovo

(što mislite - koga će duže i jače boljeti ? )
zaljubljena u Osijek

p.s : neki gube tekmu, a neki...Kosovo

Ne budi naivna, Kosovo je po stanovništvu ionako pretežno Albansko odcjeljivanje je bila samo simbolična predigra za osamostaljenje Republike Srpske, zemlje koja je doslovno nastala na etničkom čisćenju.

A kod nas sve neki "pacifisti" i eto mi opet pušiona! :D

Tagovi