| Autor |
Poruka |
|
Coca Cola
Ukupno postova: 394 Lokacija: n'djamena Spol:  Nebitno
|
Po mogucnosti da stavi osobnu pokraj listica  |
|
|
|
|
|
 |
|
francika
Ukupno postova: 2791 Lokacija: Osijek Spol:  Nebitno
|
bas te pratim malo tvoje poruke malo si iskompleksiran i cini mi se da mrzis sto zivis u HR. ili si pobjego pa sad pljujes..
|
Balkanjinjo stari, nema ljepše države na svijetu od Hrvatske, zar da se iz toga bježi!? |
|
|
|
|
|
 |
|
beejay
Ukupno postova: 219 Spol:  Muško
|
Ma doboro, bolje ni neocekujem od nasih "objektivnih" novinara.
Moras biti veoma zadrt i nevolit svoje kad kazes da se konacno maknemo s Balkana.
Evo ti brate jedna novost al nemoj nikome rec, mi jesmo na Balkanu i mi kao takvi smo ga ucinili bas onakvim kakvim jeste sada, nisu Srbi,Bosanci i ostali ucinili ga losim a mi se slucajno tu nasli.
Samim time proizlazi da nisi zavrsio osnovnu skolu i moc dedukcije ti je veoma nepostojeca, jer samom tom izjavom ti zelis pobjeci od necega sto si ti stvorio.
Sada se vec sigurno pocinjes zapitati sto si napisao, ako si barem toliko sposoban shvatiti sto si u tekstu napisao.
Balkan ima i dobrih i losih strana isto kao i svaka civilizacija, recimo nama fali materijalnih stvari(imamo puno resursa ali "nekako" smo siromasni kao pojedinci, no recimo u SAD ljudi rade po citav dan i nemaju vremena za porodicu, prijatelje ni vlastitu djecu, kao ni vremena za jesti barem poluzdravo te od svakog mozes napraviti kile sapuna, koliko masti imaju na sebi.
Tako mogu u nedogled, no recimo samo da sam pokazao svoj stav i da malo razmislis, ili barm da pitas druge prije nego sto napises nesto ovako.
|
Griješiš da to nije normalno!
Kao prvo, najveći problem ovog našeg prostora je što nije cijela zemlja (ni današnja Hrvatska, a ni bivša Jugoslavija) na Balkanu. Da smo npr. Bugarska, ne bi uopće bilo teško dvoumiti se po pitanju balkanskog identiteta jer je cijela zemlja na Balkanu, pa su Bugari iz svih dijelova zemlje "ravnopravni" Balkanci. Slavonija nije na Balkanu, a dok nam u zemlji vlada balkanski mentalitet, Slavonac će uvijek biti najveći luzer (najslabija karika) u takvoj zemlji, jer uvijek ima većih Balkanaca od Slavonaca. Za vrijeme turske vladavine, unutar samog Balkana je također bilo nacija koje su se izdigle nad drugima, npr. Albanci, koji su prelaskom na islam dobivali najbolje činove i širili se po Balkanu.
Ne znam kako je vama, ali meni je već zlo gledati kako se ljudi u Slavoniji muče pokušavajući živjeti od rada, ali svatko malo ih neki Balkanac odere i prevari. Balkanski mentalitet može odgovarati samo onim ljudima koji su u srcu Balkana, a nikako na periferiji. |
|
|
|
|
|
 |
|
cane
Ukupno postova: 2460 Lokacija: Cherryville Spol:  Muško
|
Najjača anti reklama za EU je kao da 500 miliona stanovnika Europske Unije vreba na posao u Hrvatskoj.  |
|
_________________ Global warming is coming in two days before the day after tomorrow! |
|
|
|
 |
|
karola Ukupno postova: 68 Spol:  Muško
|
A ti si pismen??Rom?Zasto covjeka nazivas "pogrdnim imenom"?!Dali si vidio mjesta i sela od istih tih Roma u Srbiji?Nisi,al uglavnom sve sto je lose i prljavo tebe asocira na Rome jel da?Ti ljudi koji prave ne kuce ne vile nego dvorce po selu Kobisnici,Dusanovcu,Jagodini,Mileci pokraj Negotina su Romi koji zive u Ch,Danskoj,Belgiji .... za tebe su gospoda!!Malo se odmakni od Osijeka dobro ti covjek kaze,malo idi prema zapadu i prodji zemlje a ne da ti je putovnica do Bregane,ostajes zatupljen od Radiceve ulice i korza koji broji 4 kafica u 2 reda.Sad kad je dosla Portanova ti si ugledao svjet,znam.Osjecam da si toliko sretan i vesel da ides tamo gledat onih par izloga koji su na zapadu bili prije 44 godine,a isti taj gore momak ili decko "Bosna.ba" je vidio to davno prije tebe i uzivao i provodio se po centrima,diskotekama na 3 kata,Frankfurta,Ciriha,Beca i ostalim gradovima zapada...e moj francika ti si jedan zaguljeni komplexas sa putovnicom do Broda/Bregane i mozgom iz skole Dzuro Dzakovic,smjer korpar!!
P.s "Bosna.Ba" Na tvoj odgovor kad doticnom gospodinu kazes da si Bosanac moram te ispravit na jednu veliku tvoju gresku! Bosanac kao nacija ne postoji,u Bosni zive 3 konstutivna naroda.Hrvati,Srbi,Bosnjaci!!Dali si Hrvat ili Bosnjak ne bitno opce, dobro si dosao k'nama.Al Bosanac nisi zbog teze da narodnost ta ne postoji,imas putovnicu i vidi sta pise pod narodnost;-) |
|
|
|
|
|
 |
|
Osijek.ba Ukupno postova: 12 Spol:  Nebitno
|
Vidim dečko da ti kontaš cijelu priču!Da pojasnim ja sam Hrvat,ali rodom iz Bosanske posavine!Ko bi to objasnijo Franci! |
|
|
|
|
|
 |
|
francika
Ukupno postova: 2791 Lokacija: Osijek Spol:  Nebitno
|
A ti si pismen??Rom?Zasto covjeka nazivas "pogrdnim imenom"?!Dali si vidio mjesta i sela od istih tih Roma u Srbiji?Nisi,al uglavnom sve sto je lose i prljavo tebe asocira na Rome jel da?Ti ljudi koji prave ne kuce ne vile nego dvorce po selu Kobisnici,Dusanovcu,Jagodini,Mileci pokraj Negotina su Romi koji zive u Ch,Danskoj,Belgiji .... za tebe su gospoda!!Malo se odmakni od Osijeka dobro ti covjek kaze,malo idi prema zapadu i prodji zemlje a ne da ti je putovnica do Bregane,ostajes zatupljen od Radiceve ulice i korza koji broji 4 kafica u 2 reda.Sad kad je dosla Portanova ti si ugledao svjet,znam.Osjecam da si toliko sretan i vesel da ides tamo gledat onih par izloga koji su na zapadu bili prije 44 godine,a isti taj gore momak ili decko "Bosna.ba" je vidio to davno prije tebe i uzivao i provodio se po centrima,diskotekama na 3 kata,Frankfurta,Ciriha,Beca i ostalim gradovima zapada...e moj francika ti si jedan zaguljeni komplexas sa putovnicom do Broda/Bregane i mozgom iz skole Dzuro Dzakovic,smjer korpar!!
P.s "Bosna.Ba" Na tvoj odgovor kad doticnom gospodinu kazes da si Bosanac moram te ispravit na jednu veliku tvoju gresku! Bosanac kao nacija ne postoji,u Bosni zive 3 konstutivna naroda.Hrvati,Srbi,Bosnjaci!!Dali si Hrvat ili Bosnjak ne bitno opce, dobro si dosao k'nama.Al Bosanac nisi zbog teze da narodnost ta ne postoji,imas putovnicu i vidi sta pise pod narodnost;-)
|
Ja uopće nisam rekao ništa pogrdno za Bosnu.ba nego sam samo rekao činjenično stanje da je neobrazovan kao što je to većina Roma. Također ne vidim razloga za razmišljanje da kad nekog usporediš sa Romom da je to pogrdno. Po tvome bi ispalo da i ti mene nazivaš glupanom jer misliš da su učenici Đure Đakovića glupi, a ne misliš tako. A kad bi tebi reko da si zatucana kao Bosna.ba opet te ne bi pogrdno nazvao po nekome jer ste isti. |
|
|
|
|
|
 |
|
silence
Ukupno postova: 1135 Spol:  Nebitno
|
Ako je ne daj Bože Srbin onda nije dobrodošao ? |
|
|
|
|
|
 |
|
karola Ukupno postova: 68 Spol:  Muško
|
A za serve il danasnje srbe nemam nista lijepo za pisat...pa onda tu cemo temu ostavit za Kirvaj u Ponitovcima:) |
|
|
|
|
|
 |
|
Besmrtnik_Turms
Ukupno postova: 151 Spol:  Muško
|
Kako smo s EU teme došli do Srbije?
Smirite strasti. Ne slažem se s govorom mržnje, ali svakako treba isticati istinu. Što se tiče Bijeloga brda, Dalja i Borovog sela i sl. -> da je ovo normalna država s narodom koji cijeni svoje, pola toga sela bi bilo iza rešetaka zbog zvjerstva koji su počinili na tim prostorima.
Dok god Stanimirović i sl slobodno šetaju (dapače, čak ima i funkciju u ovoj državi!) tenzije se neće smiriti.
Mnogo je stvaro ostalo neriješeno i na nepravdu koja je počinjena ljudima u ratu se okreće glavu, dok god je tako - nema mira. |
|
|
|
|
|
 |
|
simo031
Ukupno postova: 6329 Lokacija: Ludoland Spol:  Muško
|
Nije u pitanju tko se kako izjašnjava, nego kako ih vidi ostatak civiliziranog svijeta u odnosu na njihovo geografsko porijeklo. Židova iz Njemačke svi u svijetu vide kao Nijemca. Ovo o čemu ti pričaš su Balkanske podijele u glavama ljudi (što si veći balkanoid (primitivac) to ih više ističeš), a indirektna su posljedica rata koji je iza nas.
Volio bih da mogu reći da u tvojim postovima ne vidim takve predrasude... |
|
_________________ http://essekeri.hr/svi-essekeri
Veži konja gdje ti gazda kaže, osobito ako ti je konj gazda.
Živim kao pas, a zamjeraju mi kad lajem.
Djecu učimo da budu iskrena, vrijedna i poštena. Sjeća li se tko zašto? |
|
|
|
 |
|
Ica Ukupno postova: 246 Spol:  Nebitno
|
Tko ne uči povijest osuđen je da ponavlja pogreške!
Povijest čovječanstva nas uči da je centralizacija loša, da je demokracija bolji smijer - a to znači decentralizaciju i uklanjanje samoproglašenih vođa, birokrata i dužnosnika.
Suradnja da. Unija da. Megadržava ne! |
|
|
|
|
|
 |
 |
|
|