Galerija 031: U Portanovi održan Flashmob [VIDEO]

Osijek

Galerija 031: U Portanovi održan Flashmob [VIDEO]

Danas je točno u 15 sati na zvuk zviždaljke, u prizemlju trgovačkog centra Portanova održan Flashmob. Sudjelovalo je tridesetak ljudi više od 70, prema riječim organizatora, a Flashmob trajao je točno 5 minuta. U isto vrijeme Flashmob realiziran je u više zemalja i gradova - s istom idejom! Naziv ovog flashmob-a je "Youth power and intiative" tj. "Mladenačka inicijativa".

Pogledajte galeriju fotografija...

Galerija 031: Portanova: Flashmob
[Foto: Daniel Antunović][15.01.2012. Portanova]

Video 031: Flashmob [by Daniel Antunović]

Najava 031: Flashmob u Osijeku! [globalno zamrzavanje]

Re: Galerija 031: U portanovi održan Flashmob

nije bilo tridesetak ljudi nego više od 70 (to se može točno i izbrojat po dostupim fotografijama i snimnkama)...malo elementarne matematike ne škodi...
a koju su oni posluku porali i kome?
Uma

Pa kak' ne žišku, to ti je 'Mladenačka inicijativa'!
Uma

Ta fora se izlizala već.
poslali su poruku....
nemamo pametnija posla pa se idemo zajebavati po portanovi
dio procesa

nije bilo tridesetak ljudi nego više od 70 (to se može točno i izbrojat po dostupim fotografijama i snimnkama)...malo elementarne matematike ne škodi...

Ja sam izbrojala baš tridesetak... Ni blizu 70 - osim ako si brojao i ove prolaznike!?
tamna strana

poslali su poruku....
nemamo pametnija posla pa se idemo zajebavati po portanovi

I uz to su promovirali novi smjer Pčelarskog fakulteta u Osijeku - "Zujanje u strop Portanove". :lol:

Ajd da su napravili neki zanimljiv performans...ovo petominutno zujanje mi je bezveze. Ali tko voli, nek izvoli!
ajmo ponovo pljuvat po svemu... kako jebeno standardno... meni je ovo prefora... dobra zajebancija, nesto neobicno...

da sam bio u osijeku vjerovatno bi i ja sudjelovao u tome...
oggy031

...dobra zajebancija, nesto neobicno...

Nekome je, nekome nije i dobro. Kao što sam u prethodnom postu napisala - tko voli, nek izvoli.
Zanimljivo
Frost

Ta fora se izlizala već.

bravo, sada nam je sve jasno, neka si ti objasnio.
oggy031

ajmo ponovo pljuvat po svemu... kako jebeno standardno... meni je ovo prefora... dobra zajebancija, nesto neobicno...

da sam bio u osijeku vjerovatno bi i ja sudjelovao u tome...

I meni je to predobra fora, al ovo bi i ja popljuvao. Jako mi je glupo to što se radilo bez ikakvog razloga, nikakva poruka nije poslana. Ja sam recimo bio na kampu organiziranog od strane austrijskog Crvenog križa i radili smo Flashmob na Stephansplatzu, ali bili smo prepoznatljivi po tom što smo svi koji smo sudjelovali na sebi imali nekakvu oznaku od Crvenog križa ili polumjeseca. Ovako samo gledanje u nebo (krov) mi je dosta nerazrađeno i loše.
Naziv ovog flashmob-a je "Youth power and intiative" tj. "Mladenačka inicijativa".

Inicijativa čega? Što se inicira?
Nešto bezazleno, besmisleno, i zabavno.

Bezazleno je. Totale.

Besmisleno nije. Smisao je promocija Portanove. Dakle, čisti, 100%-tni konzumerizam.
Praznimo police i punimo kolica
I osmijeh blista s naših lica
Cijena je niska, totalno sniženje
Ovo je akcija za naše smirenje

Zabavno je nekima; onima kojima vrhunac zabave predstavlja UKOČITI SE.
Jer kad se ukočiš, brale, to je ludilo. Ihuuu!
Svašta sam htjela napisati,no...nije bitno.
Bitno je da je da će uvijek biti ljudi koji će pljuvati. Najlakše je sjediti u svom naslonjaču i širiti negativu. :shock:

Svaka inicijativa treba svoje prve korake, pa tako i ova - sa zurenjem gore (u krov), da bi se kasnije došlo do plesnih koreografija i slično.
Razlika je i u reakcijama ljudi na nešto neobično kada vide. Neki će biti znatiželjni, zastati, posmatrati i na kraju donijeti sud o viđenom, a neki će ili niti zamijetiti ili ne dati šansu, nego unaprijed suditi i pljuvati. :roll:
vrlo retardirano i nadasve debilno..............kao i sve nadolazece generacije tipa "mozgova" naravno
meni je najbolje sto uvijek ima kraljeva koji slikaju to fotoaparatom pa se efekt ni ne vidi ;)
ovi puno zuje, a malo meda daju! :)
heart3

Bitno je da je da će uvijek biti ljudi koji će pljuvati. Najlakše je sjediti u svom naslonjaču i širiti negativu.
...
...a neki će ili niti zamijetiti ili ne dati šansu, nego unaprijed suditi i pljuvati.

Ne draga, inicijative mladih su poželjne.
Ali očito su neki mladi toliko šuplji da nisu kadra prepoznati kad bivaju totalno instrumentalizirani. Vi ste tamo bili instrument marketinga Portanove. Točka. Nema dalje.

Dakle, da ponovim: bezazleno je. Zabavno je nekima. Ali besmisleno nije, jer tkogod je objavio ovu vijest (Os031, Os-online, SIB,...), siguran sam da mu je plaćeno da to objavi, jer su svi u naslov stavili Portanovu. Zna Biloš radit marketing, to se mora priznati.

Stoga, odrađeni marketing je super. Ali nemojte pridodavati nikakva druga, dublja, veća, profinjenija, smislenija značenja. Bili ste instrument marketinga, iskorišteni ste, i to ste radili besplatno, bez naknade, čak i radosno, čime je ironija još veća.

Šteta samo što prave, istinske inicijative mladih ne završe u medijima, jer nema tko bi platio da se to objavi...
Jedan_iz_mase

heart3

Bitno je da je da će uvijek biti ljudi koji će pljuvati. Najlakše je sjediti u svom naslonjaču i širiti negativu.
...
...a neki će ili niti zamijetiti ili ne dati šansu, nego unaprijed suditi i pljuvati.

Ali očito su neki mladi toliko šuplji da nisu kadra prepoznati kad bivaju totalno instrumentalizirani. Vi ste tamo bili instrument marketinga Portanove. Točka. Nema dalje.

Dakle, da ponovim: bezazleno je. Zabavno je nekima. Ali besmisleno nije, jer tkogod je objavio ovu vijest (Os031, Os-online, SIB,...), siguran sam da mu je plaćeno da to objavi, jer su svi u naslov stavili Portanovu. Zna Biloš radit marketing, to se mora priznati.

Stoga, odrađeni marketing je super. Ali nemojte pridodavati nikakva druga, dublja, veća, profinjenija, smislenija značenja. Bili ste instrument marketinga, iskorišteni ste, i to ste radili besplatno, bez naknade, čak i radosno, čime je ironija još veća.

Šteta samo što prave, istinske inicijative mladih ne završe u medijima, jer nema tko bi platio da se to objavi...

Dobro,a reci mi onda čiji su instrument kolege iz Splita?

Jedan_iz_mase

E sad, da li su negdje dalje mogli to napraviti, možda i jesu, ali vjerojatno su htjeli na nekome frekventnom mjestu, a na žalost to nije glavni trg, jer bi ih primjetila dva psa lutalice, koji golub i možda jedan slučajni šetač :D
Zašto vidiš neku urotu u tome, Portanove, Biloša? To se ponavlja i ponavlja ovdje, i da se pojave vanzemaljci, sigurno bi to bilo zbog Portanove i Biloša :D
Kako lame... tipično, mogli su barem zaplesati ili nešto...
markonato

Zašto vidiš neku urotu u tome, Portanove, Biloša?

Ne vidim ja tu baš nikakvu urotu, to je biznis, samo biznis. Ja Bilošu želim svaku sreću u životu.

Stvar je u sljedećem: sutra se može organizirati npr. globalna akcija za gladnu djecu Afrike, u Splitu na rivi, u Zagrebu na trgu, i u Osijeku u Portanovi. I onda će prekosutra biti naslovi: u Portanovi inicijativa mladih, blabla. I dobro, znaš da si radio nešto dobro, a i Biloš je dobio marketinškog prostora, i djeca će nešto dobiti, i svi su sretni.

U ovoj "akciji" mladi se ukoče, a Portanova dobije pažnju medija. Zar ne vidiš zašto mi je to apsolutno promašeno?
Odlična performansa mladih.

Kako ne kužite da se ovim činom htjela pokazati unutrašnjost lubanje iz šuplje perspektive.
d_grassa

Kako lame... tipično, mogli su barem zaplesati ili nešto...

Flash mob u Osijeku je u situaciji kao dijete kada uči hodati, prvo puže. No eto naši ljudi očekuju previše i nikad nisu zadovoljni.
Nekad si ovakve prazne razgovore oznacavao sa bla, bla, bla...
A danas je to nazalost hate, hate, hate...
Toliko negativne energije u svakoj jebenoj temi...:(
Treba pozvati Remija Gaillarda da nas poduči istinskom flashmobiranju :D
cane

Nekad si ovakve prazne razgovore oznacavao sa bla, bla, bla...
A danas je to nazalost hate, hate, hate...
Toliko negativne energije u svakoj jebenoj temi...:(

Ja bacam jedan HATE što se sve živo održava u TC Portanova, tamo su vječito neka isfuravanja i preseravanja, i naravno, naši naivni ljudi željni toga da budu viđeni - svi se slete tamo. Ajmo svi u Portanovu - tamo su koncerti, kino, sad i klizalište, koje je naravno besplatno (šta će nam sad naše dobro staro dugogodišnje klizalište koje je ljepše i veće, pa ovo je bespla), Fashion incubator, Flashmob, vožnja kočijom oko Portanove, de onak...

Ajmo sve ostalo zatvorit, svi ćemo se tamo preselit!?
Flashmob moze ipasti super fora. U ovom slucaju se moze pohvaliti zelja da se tako nesto i napravi u Osijeku, a primjedbe se mogu imati na trivijalnost samog flashmoba (iako se uvijek pocinje s necim jednostavnim, blejanje u strop je mozda ipak malo prejednostavno) i vezanje uz trgovacki lanac.

U svakom slucaju, bilo bi lijepo kad bi ovo na sebe preuzeo netko sposoban, obziljan i kreativan.

Pohvale za entuzijazam!
Evo ideja za flashmob: svi se oboružamo zviždaljkama i od 12:00 do 12:05 zviždimo pred Gradskim poglavarstvom :D ili Vladom :D
Frost

Evo ideja za flashmob: svi se oboružamo zviždaljkama i od 12:00 do 12:05 zviždimo pred Gradskim poglavarstvom :D ili Vladom :D

To je maštovito, a moglo bi biti i korisno ;)

Tagovi