'S-cesta' otvorena za promet

Osijek

'S-cesta' otvorena za promet

Spojna cesta Svilajska – sv. L.B. Mandića, takozvana S-cesta, otvorena je za promet. Riječ je o zajedničkom projektu Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, ukupne vrijednosti 8.827.700,16 kuna.

Uz prisutne: gradonačelnika Krešimira Bubala, njegove zamjenike Danijelu Lovoković i Ivana Vrdoljaka, izvođače radova, projektante, nadzor, prometnu policiju, novinare..., cestu je otvorio župan Osječko-baranjske županije Vladimir Šišljagić.

Podsjetimo, Grad Osijek i Uprava za ceste Osječko-baranjske županije (ŽUC) zaključili su 11. ožujka 2011. Sporazum o izgradnji spojne ceste Svilajska – sv. L.B. Mandića. Grad Osijek proveo je postupak javne nabave, najpovoljniji izvođač bila tvrtka Gradnja d.o.o. Osijek, nadzor je ugovoren sa Zavodom za urbanizam i izgradnju d.d. Osijek, a projektant je Rencon d.o.o. Osijek. Temeljem Ugovora o sufinanciranju iz srpnja 2011. projekt je financiran od strane ŽUC-a s 4.500.000,00 kuna, a preostala sredstva u iznosu od 4.327.700,16 kuna osigurao je Grad Osijek.

Radovi na izgradnji počeli su 11. srpnja ove godine, a ugovoreni rok završetka je bio 150 radnih dana od uvođenja u posao, što bi značilo do 15. prosinca 2011. Tehnični je pregled obavljen 22. studenog, dok je uporabna dozvola S-ceste dobivena 07. prosinca 2011..

Prometni koridor čine prometnica, nogostup, oborinska odvodnja, pojas zaštitnog zelenila i javna rasvjeta. Duljina trase prometnice iznosi 1,94 km.

Autor: Blaženka Alerić/Osijek.hr
Foto: Osijek.hr
Pa lijepo je to!
partwish

Pa lijepo je to!

ajd fala bogu pa smo dobili nešto i od ove vlasti.nemogu vjerovati. ja bio uvjeren da samo anto ðapic je nešto napravio za osijek.odkada je glavaš došao na scenu osijek je više izgubio nego dobio. prvi put da nešto sitno naprave. nece valjda stati na tome . sjetite se samo sramote kada je jaca otvarala liftove po ovom dijelu brdovitog balkana. nemojte njenim stopama. zasucite rukave sada ce lokalni izbori a ja znam za koga cu glasati, ato niste vi. ali ovim potezom ste me malo priklonili vašoj opciji ali samo mrvicu. sretno. gledamo vas i bicježimo vaše greške velikim slovima, a zasluge brzo zaboravljamo.
...bogme, vidim da pišete vrlo velikim slovima, a bogme i vrlo velike gluposti....
Francika,sad svi s tobom u Portanovu.....jeeeeeee
preskupo su platili porezni obveznici cestu koja uopće nije trebala biti financirana s njihove strane
Mmm
Nova cesta, relativno ravna tj. blagih zavoja. Mislim da ce biit jurnjave dosta po njoj ..
neka,treba rasteretit čepinsku!još da završe onu cestu što ide iz jablanove na vinkovačku,super bi bilo!!!
Provokator

preskupo su platili porezni obveznici cestu koja uopće nije trebala biti financirana s njihove strane

Ipak je Portanova digla kredit od 80 milijuna Eura. Eto, građani su platili 1 milijun Eura Portanovi kojoj kamata na kredit sigurno nije 3% kako što Bubalo priča za kredit koji je grad digao. Ako tih 1 milijun Eura za Portanovinu S cestu dodamo kamati od 3% za kredit grada Osijeka u istoj Zagrebačkoj banci kao i Portanova tada kamata nije više 3% već se penje blizu 5%, a nek se onda Vrdoljak i Bubalo hvale sa kamatom 3%.
Šaran031

Mmm
Nova cesta, relativno ravna tj. blagih zavoja. Mislim da ce biit jurnjave dosta po njoj ..

baš sam na to i ja pomislio, al kad opletu par ljudi vjerovatno će i jurnjava prestat
Provokator

Šaran031

Mmm

baš sam na to i ja pomislio, al kad opletu par ljudi vjerovatno će i jurnjava prestat

Ili netko pogine...
Jurnjava po ravnoj cesti? Dosadno..
Da su barem ubacili par zavoja i šikanu, dvije :)
Boost

Jurnjava po ravnoj cesti? Dosadno..
Da su barem ubacili par zavoja i šikanu, dvije :)

:D :D:D:D

Re: 'S-cesta' otvorena za promet

1m€ za 2km ceste. I to je predmet slavlja. I hvale vlasti? I predmet veličanja načina na koji se troše novci?

Re: 'S-cesta' otvorena za promet

8.800,000 kuna za 1,9 km ceste????!!!!
I vjerojatno to nije cijeli iznos, kao u Petefijevoj. Tek poslije se naplaćuje odvodnja i ostalo. Gradnja, Rencon-javna nabava jel??? Lopine
debelodjubre

8.800,000 kuna za 1,9 km ceste????!!!!
I vjerojatno to nije cijeli iznos, kao u Petefijevoj. Tek poslije se naplaćuje odvodnja i ostalo. Gradnja, Rencon-javna nabava jel??? Lopine

A možda je i zemljište nešto koštalo...
*
šta su napravili takvu usku cestu??!!
kao nemaju mjesta ili šta??
pa tako se krade,po 5 cm sa svake strane u dužinu 1,9 km..
Ma dajte ljudi pa šta vi to komentirate,kakve ceste,pješačke staze,biciklističke...Takve stvari su apsolutno nepotrebne Osijeku!Gospodo draga Osijeku trebaju radna mjesta-u to bi se novac trebao investirati.Hvala bogu ceste su na u relativno dobrom stanju a to što se tiče izgradnje s ceste,to je čista smijurija tj -pranje novca!Pogledajte malo oko sebe,ljudi završavaju fakultete pa nemaju gdje da rade,isto tako i ljudi sa strukovnim školama,a i oni jadnici koji rade, rade za crkavicu koja još uz to nije ni redovita!Vjerujte mi-ljudi se masovno iz Osijeka sele za zagreb,Istru ili rade sezonske poslove po zapadu-ako potraje još neko vrijeme ovakva situacija u gradu,to će jednostavno postati grad umirovljenika i pokojeg sitnog kriminalca!
Osijek.ba

Ma dajte ljudi pa šta vi to komentirate,kakve ceste,pješačke staze,biciklističke...Takve stvari su apsolutno nepotrebne Osijeku!

:hmm:

P.S. Ovdje se nešto poj ... kod odgovora. Molim admine da to riješe. Hvala! :hi:

Svaki dan prolazim kružnim tokom na koji je ta cesta spojena, i ono što sam primjetio da od, karikiram, od 10 auta 1 skrene na tu cestu.

Drugo, ima nogostup, a biciklistička staza nula bodova?! Krasno...
Osijek.ba

Ma dajte ljudi pa šta vi to komentirate,kakve ceste,pješačke staze,biciklističke...Takve stvari su apsolutno nepotrebne Osijeku!Gospodo draga Osijeku trebaju radna mjesta-u to bi se novac trebao investirati.Hvala bogu ceste su na u relativno dobrom stanju a to što se tiče izgradnje s ceste,to je čista smijurija tj -pranje novca!Pogledajte malo oko sebe,ljudi završavaju fakultete pa nemaju gdje da rade,isto tako i ljudi sa strukovnim školama,a i oni jadnici koji rade, rade za crkavicu koja još uz to nije ni redovita!Vjerujte mi-ljudi se masovno iz Osijeka sele za zagreb,Istru ili rade sezonske poslove po zapadu-ako potraje još neko vrijeme ovakva situacija u gradu,to će jednostavno postati grad umirovljenika i pokojeg sitnog kriminalca!

Znači ovdje se ne radi o samoj cesti. Plan je tu napraviti industrijsku zoni tj. proširiti ju.
Po meni je cesta dobro isplanirana buduci da povezuje retfalu i višnjevac sa ind. zonom. Ljudi koji su prije do posla išli cca 30-tak minuta sada dodu za jedno 5 6 minuta.
Sve ima svoje predosti i mane. :D

Tagovi