Država u čepinsku uljaru uložila 40 milijuna eura i nije ju briga što propada

Osijek

Država u čepinsku uljaru uložila 40 milijuna eura i nije ju briga što propada

- IPK Tvornica ulja Čepin, čini se, polako postaje novi, ovaj put slavonski Obrovac. Država je u tu tvrtku uložila 40 milijuna eura, nije ju briga što joj prijeti propast, a Slavoniji gašenje još jedne tvrtke i gubljenje novih radnih mjesta - rekao je Šimo Orešković, regionalni povjerenik Sindikata PPDIV-a na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

Konferencija, kojoj su bili nazočni Helena Žeravica, glavna sindikalna povjerenica PPDIV-a u IPK Tvornici ulja Čepin, i Mario Dorić, predsjednik Radničkog vijeća, održana je nakon što se radnicima nitko nije očitovao na pismo u kojem zatražili pomoć u rješavanju njihovih problema. Naime, nakon što je propala prodaja tvrtke (nitko se nije javio na javni natječaj) Zagrebačka banka je opet blokirala žiro-račune tvrtke za 73 milijuna kuna dospjelih potraživanja, od ukupnih 146 milijuna i ne odustaje od deblokade žiro-računa, što otežava rad i dovodi u pitanje isplatu plaća za 207 radnika i opstanak tvrtke.

Istaknuto je i kako je uljara žrtva banke jer su polovina tog duga, nastalog 2007. godine, za nabavu sirovine od 20 milijuna eura, "zelenaške" kamate. Pismo su slali predsjedniku RH Ivi Josipoviću, premijerki Jadranki Kosor, Vladimiru Šeksu, počasnom građaninu Čepina, ministrima Petru Čobankoviću i Tomislavu Iviću.

- Zbog stanja u kojem se nalazi jedina hrvatska tvornica za proizvodnju jestivog ulja, za koju očito nitko više ne mari, održali smo skup radnika na kojem smo odlučili opet krenuti u prosvjede, odnosno borbu za spas uljare na Markov trg, s kojeg nećemo otići dok se ne nađe rješenje. Za sada još nismo odredili datum - kazala je Žeravica, te dodala kako se nada da će uspjeti dočekati pomoć od nove vlade od koje se očekuje da sanira tvrtku, objavi novi natječaj po novim uvjetima koji bi napokon privukao kupce.

Obiteljska tvrtka

Mario Dorić istaknuo je kako su radnici vrlo zabrinuti za budućnost IPK Tvornice ulja Čepin, posebice oni kojima je zaposleno više članova u obitelji.

- Čepinska uljara je obiteljska tvrtka, gdje iz jedne obitelji rade po dva, tri pa čak i četiri člana, a isplata plaće je upitna - kaže Dorić.

Tekst: Z. Rupčić/Glas-Slavonije.hr
Foto: Foto-arhiv 031
a što bi državu bilo briga ?
pa to je postala standardna pojava u RH, propadaju firme na sve strane, jedna uljara im ništa ne znači :roll:
...nije država uložila vec porezni obveznici....a iza države koju nije briga....stoje paraziti koji cekaju da sad tih uloženih 40 miliona propadne pa da se onda to za jeftine novce kupi......i postane privatna prcija
tamna strana

...nije država uložila vec porezni obveznici....a iza države koju nije briga....stoje paraziti koji cekaju da sad tih uloženih 40 miliona propadne pa da se onda to za jeftine novce kupi......i postane privatna prcija

Sad kad osvane naslov: "Uljara prodana za simboličnu cijenu od jedne kune". ;)

Re: Država u čepinsku uljaru uložila 40 milijuna eura i nije ju briga što propada

Redakcija 031

glavna sindikalna povjerenica, predsjednik Radničkog vijeća

Bitni čimbenici, sindikat i predsjednik radničkog vijeća, se nisu bunili kada se dizao kredit? Zašto se onda ponašaju kao spavači Al-Qaide? Sad su se javili, a 20 godina su spavali i primali plaću + dodatke.

Redakcija 031

Istaknuto je i kako je uljara žrtva banke jer su polovina tog duga, nastalog 2007. godine, za nabavu sirovine od 20 milijuna eura, "zelenaške" kamate.

Znači, po sindikatu i predsjedniku radničkog vijeća, nisu krivi oni (koji su podizali kredite u ime tvrtke, a sindikat i vijeće su bili članovi uprave cijelo vrijeme), već zle banke. A da nije obrnuta priča, da je uprava (među njima i sindikat i radničko vijeće) nenamjenski potrošila novac iz kredita?

Jbte, svi su krivi, osim onih koji su novac od kredita trošili. :)

Re: Država u čepinsku uljaru uložila 40 milijuna eura i nije ju briga što propada

dupli post :)
tko je pametan vidi da su ovi radnici uljare bez posla na cesti.još ne znaju kome je prodana, a neko zna.zna se i ekipa.
Anketa:
Kupac-
Agrokor ili Žito?
ni jedan ni drugi agrokor uopće nije zainteresiran a žito neće proizvodnju ni preradu nego samo skaldišni prostor usput agrokor je vlasnik uljare u Zrenjaninu a žito suvlasnik uljare u Šidu pa sad vidi čije ulje se troši u Hrvatskoj
nucleus

ni jedan ni drugi agrokor uopće nije zainteresiran a žito neće proizvodnju ni preradu nego samo skaldišni prostor usput agrokor je vlasnik uljare u Zrenjaninu a žito suvlasnik uljare u Šidu pa sad vidi čije ulje se troši u Hrvatskoj

Molim točku i zarez s vremena na vrijeme :)
nucleus

Nova disciplina na forumu...
Pisanje na dah . :lol: (y)
Moj stari radi u uljari. :'(

Uljara

Provokator

a što bi državu bilo briga ?
pa to je postala standardna pojava u RH, propadaju firme na sve strane, jedna uljara im ništa ne znači :roll:

Pa unistili su cijelu drzavu, zasto ne bi i jednu uljaru. Ociot da je i to neciji interes, mozda se moze dobiti dobar novac za prodaju terena na kome je uljara ?

:twisted: :evil:
frosty

Anketa:
Kupac-
Agrokor ili Žito?

Ili Zvjezda.

ja sam upoznat malo sa situacijom u uljari jer sam iz čepina...pa ljudi moji radnici su dijelom i sami krivi...dok se moglo islo se na radnicke sportske igre, na kojekakve sajmove i ne znam ti ja sta vec, i to sve na racun firme...bilo svima dobro...plaće za naše prilike dosta velike...obicni radnici zarađivali po 4-5 tisuća kuna a ja s fakultetom kao pripravnik maksimalno 4 tis. zna se da ih je prije ne znam koliko godina bilo manje zaposlenih nego sada al su onda radili punim kapacitetom a danas ih ima preko 200, vec par godina nisu imali sirovine...ne ide to tako...a i znali su da vec zadnjih godina su pred propastom i nisu se bunili dok je plaća sjedala...zato uvijek postoji druga strana priče...možda sam i malo okrutan, al poznam dosta ljudi sto radi tamo i zao mi ih je jel ce ostati bez posla, a na neki nacin i nije....pozzzz
bands, ti MISLIŠ da si upoznat sa situacijom jer ne radiš tamo i ne znaš nego samo po pričama.
nikako se ne slažem da su radnici krivi jer nema logike. nisu oni upravljali firmom nego uprava za koju baš i nemam dobre riječi, no sada ih neću pisati.
kažeš isli su svuda, što je jako logično. da tebi gazda ponudi da ideš negdje , nemoj mi samo reči da bi to odbio jer si besprijekorni čistunac. zato nemoj lupetati gluposti.
a to što radiš za manje novaca nego obični radnici u tuč je žalosno, ali ni za to nisu krivi radnici tuč nego ova glupa vlada koja nam kroji sudbine.
i bez obzira što si tako ogorčen na nas radnike uljare, ja tebi želim da nađeš bolje plaćen posao i da budeš sretan
priznajem, ne znam sve al dosta znam...po meni nije logično da se ide svuda...na kojekakva putovanja se ide zaslugom...da vi poslujete kako spada pa da idete na putovanja, na sajmove i sl. nema problema, al VI ste isli a firma pred raspadom...to je problem...tako da nema baš tu neke logike, i dalje stojim da ste dijelom i sami krivi...daj Bože da se sto prije privatizirate, a onda cete vidjeti kako je raditi kod privatnika...možda nisi radio nikada kod privatnika pa ne znaš kako je raditi kog "gazde". davno su prošla neka druga vremena u firmama, a znamo kako su mnoge firme završile u Osijeku, i zato mislim da ne lupetam nego sam samo realan....
u tvojoj firmi, ti vodiš poslovnu politiku ili tvoj gazda?
tako je i uprava koju je država postavila naš gazda, pa i kada smo htjeli na nešto utjecati rečeno nam je da radimo svoj posao, a da politiku firme vodi on, veliki Komar.
na igre se išlo dok je situacija bila dobra, a zadnje dvije godine radnici koji su išli plaćali su sami sebi i put i boravak. a odlazak na seminare jeste nepotreban u ovom trenutku.
stvarno me smeta kada netko za bilo koju firmu kaže da su krivi radnici što propada. kad već imaš fakultet onda bi trebao i malo razmišljati realno a ne sa zavidnošću. to je kao da ja bjesnim na sve koji rade u državnim firmama kao hep i sl što su na neki naćin sigurni, iako u današnjoj državi baš nitko nije siguran.
to i jeste problem ljudi, zavidni su i misle da ako njima nije dobro neka nije nikome drugom, a dok smo takvi bit ćemo ovce kojima drugi upravljaju
rekao sam da su i radnici djelomično krivi,ali ne za sve...imate sindikat, imate sve...mišljenja sam da ste i sami mogli nesto poduzeti...jer sad je vec pomalo kasno za bilo sto.naravno da je kriva država jer je to sve i dopustila... zavidan nisam, ja sam zadovoljan sa svoje 4 tis, jer situacija je takva kakva je...boljega mi trenutno nema.al me smeta sto ste onda sutili kad ste znali kakva je situacija...digli ste se kad su u pitanju bile plaće...i ponavljam dobro vam je bilo dok je plaća sjedala...svi sutili i nikom nista...a sirovina nema, čepinskog ulja nema....itd.
weird7

bands, ti MISLIŠ da si upoznat sa situacijom jer ne radiš tamo i ne znaš nego samo po pričama.
nikako se ne slažem da su radnici krivi jer nema logike. nisu oni upravljali firmom nego uprava za koju baš i nemam dobre riječi, no sada ih neću pisati.

Jbš ga, nitko se nije bunio (ni sindikat, a ni radničko vijeće) kad se dizao kredit u ime tvrtke.
Nitko se nije bunio (ni sindikat, ni radničko vijeće) kad se novac od kredita trošio.
Nitko se nije bunio (ni sindikat, ni radničko vijeće) kad je prošla prva godina od dizanja kredita, a tvrtka nije vraćala kredit. Niti druge, niti treće godine.
Nitko se nije bunio (ni sindikat, ni radničko vijeće) što tvrtka nije rentabilna zadnje 4 godine.
I sad je vrag došao po svoje. I sad se bune i sindikat, i radničko vijeće. A 4 godine su spavali. Nek spavaju i dalje.
I što sad sindikat i radničko vijeće očekuje? Da ih se spasi novcima poreznih obveznika? Onih istih koji rade u realnom sektoru, kod privatnog vlasnika. Koji ne podižu kredite, jer su svjesni da ih neće moći otplatiti. Onih koji uplaćuju u državni proračun jer proizvode proizvod koji ima svoju uvećanu vrijednost. Onih koji uplaćuju na ime državnog proračuna 10 000 - 15 000 kuna po uposleniku svaki mjesec.
Onih koji se nemaju kome žaliti jer rade kod privatnog vlasnika.

Onaj koji nije sposoban opstati na tržištu, neka propadne. Čist jednostavno. U protivnom, idemo sve i svakoga sanirati, spašavati i od cijele države napraviti socijalnu kategoriju. Jer, eto, nitko ne smije propasti i završiti na birou za nezapošljavanje.

No, da vidimo što su radili gospođa Helena Žeravica i gosn Mato Dorić.
Izvješće javnog dioničkog društva, potpisanog (znači, da su znali da su u minusu te da nisu mogli reći da nisu odgovorni) od strane uprave (i Helene Žeravice, koja je u NADZORNOM ODBORU - znači dužna je bila nadzirati rad društva) iz 2006-te godine (godinu dana prije dizanja kredita:
www.zse.hr/userdocsimages/financ/IPKT-2006-09-30.xls (kopiraj adresu u browser)
Sheet RefStr - članovi uprave i nadzornog odbora
Sheet FinTab - stanje prije dizanja kredita, prvih 9 mjeseci 2006-te (evidentno nepokrivanje minusa iz 2005-te)
Tablica_F: Ostale napomene: Društvo je osnovalo novo društvo pod nazivom " Jestivo ulja IPK Osijek 2000 " d.o.o. Vlasnička struktura u " Jestivo ulje IPK Osijek 2000 " d.o.o. je IPK Osijek d.d. 81,92 % i IPK Tvornica ulja Čepin d.d. 18,08 %.

Znači, radnici, imate novu firmu. Znači da je uprava (svjesno) osnovala tvrtku-kćer prije dizanja kredita na ime stare tvrtke. A nadzorni odbor (među njima i gospođa Žeravica) je znao svo to vrijeme što će se događati u budućnosti.

Pitanje uposlenima: tko bira sindikalnog povjerenika? Tko bira povjerenika radničkog vijeća? Što se niste pobunili 2006-te, kada je iz financijskog izvješća vidljivo da se diže kredit a da niste u stanju podmiriti obveze iz 2005-te? Što se niste pobunili kada je osnovana tvrtka kćer a osnovana je iz temeljnog kapitala VAŠE matične tvrtke? Što se nije reagiralo na dizanje kredita uz kamatu od 6%, kada je zarada vaše tvrtke 4,09% (vidljivo iz izvješća) te imate od 2006 g smanjenu proizvodnju za 30% (što znači još manje prihoda)????

Idemo još naći podataka:
Planovi prije dizanja kredita (2006) - hoćemo biodiesel pogon (dižemo kredit):
http://www.osijek031.com/osijek.php?topic_id=1970
No, međutim, odmah nakon realizacije kredita, plan se mijenja (2007) - nećemo biodiesel pogon (novac od kredita na računu tvrtke):
http://seljaci.org/index.php?option=com_content&task=view&id=1272&Itemid=1
I onda opet ista spika kao i 2006-te, samo što je 2011-ta godina - hoćemo biodiesel pogon (novac od kredita više ne postoji):
http://www.cro-rss.com/article_uljara_nema_za_pla%C4%87e_a_ulagala_bi__15716986.htm

Sad, spavajte i dalje. Jer ste prespavali vrijeme kad ste se trebali buniti.
de bands ajd prekini srat. otkud mogu radnici bit krivi što firma propada? dok god oni rade svoj posao kako spada, krivnja nije na njima.
i ko se još normalan buni dok mu sjeda plaća? i važnije, ko još misli da nije normalno ne buniti se ako ti sjeda plaća?
ako ne radiš tamo, nemoj onda ni pričati nebuloze o nečemu što ne znaš.
valjd je logično da je za propadanje firme kriv onaj tko ju vodi, a nesposoban je za taj posao. neovisno radi li se o pojedincu, skupini ili državi.
ne serem ja, al eto lijepo je napisao "crveni", pa se vidi sve iz priloženog, a i ostalo ce doci na vidjelo...a da radnici rade svoj posao ne bi se bas složio, uljara zadnjih par godina smanjila proizvodnju...znaci prihodi manji, a plaće ostale iste...e pa tu nema logike...znam da VI svi radnici uljare mislite da ja serem jer niste svjesni sta vas ceka i boli vas istina...jer mislim da nisam nista srao ili slagao...to su sve cinjenice...a da ne pocnem pricati dalje...jer dosta toga znam....rekao sam vec i prije, ima dosta ljudi sto poznam u uljari, neki su mi i rođaci...tako da znam iz njihovih priča sta se i kako radi.....
bekie91

de bands ajd prekini srat. otkud mogu radnici bit krivi što firma propada? dok god oni rade svoj posao kako spada, krivnja nije na njima.
i ko se još normalan buni dok mu sjeda plaća? i važnije, ko još misli da nije normalno ne buniti se ako ti sjeda plaća?
ako ne radiš tamo, nemoj onda ni pričati nebuloze o nečemu što ne znaš.
valjd je logično da je za propadanje firme kriv onaj tko ju vodi, a nesposoban je za taj posao. neovisno radi li se o pojedincu, skupini ili državi.

Nadzorni odbor radi što? Nadzire rad tvrtke. U NO sjedi tko? Predstavnica sindikata. Ista ona koja se sad buni i koja predstavlja radnike.
Dakle, ako su radnici imali predstavnika u NO, a taj isti predstavnik nije radio svoj posao, znači da su i radnici krivi.
crveni

weird7

Jbš ga, nitko se nije bunio (ni sindikat, a ni radničko vijeće) kad se dizao kredit u ime tvrtke.
Nitko se nije bunio (ni sindikat, ni radničko vijeće) kad se novac od kredita trošio.
Nitko se nije bunio (ni sindikat, ni radničko vijeće) kad je prošla prva godina od dizanja kredita, a tvrtka nije vraćala kredit. Niti druge, niti treće godine.
Nitko se nije bunio (ni sindikat, ni radničko vijeće) što tvrtka nije rentabilna zadnje 4 godine.
I sad je vrag došao po svoje. I sad se bune i sindikat, i radničko vijeće. A 4 godine su spavali. Nek spavaju i dalje.
I što sad sindikat i radničko vijeće očekuje? Da ih se spasi novcima poreznih obveznika? Onih istih koji rade u realnom sektoru, kod privatnog vlasnika. Koji ne podižu kredite, jer su svjesni da ih neće moći otplatiti. Onih koji uplaćuju u državni proračun jer proizvode proizvod koji ima svoju uvećanu vrijednost. Onih koji uplaćuju na ime državnog proračuna 10 000 - 15 000 kuna po uposleniku svaki mjesec.
Onih koji se nemaju kome žaliti jer rade kod privatnog vlasnika.

Onaj koji nije sposoban opstati na tržištu, neka propadne. Čist jednostavno. U protivnom, idemo sve i svakoga sanirati, spašavati i od cijele države napraviti socijalnu kategoriju. Jer, eto, nitko ne smije propasti i završiti na birou za nezapošljavanje.

No, da vidimo što su radili gospođa Helena Žeravica i gosn Mato Dorić.
Izvješće javnog dioničkog društva, potpisanog (znači, da su znali da su u minusu te da nisu mogli reći da nisu odgovorni) od strane uprave (i Helene Žeravice, koja je u NADZORNOM ODBORU - znači dužna je bila nadzirati rad društva) iz 2006-te godine (godinu dana prije dizanja kredita:
www.zse.hr/userdocsimages/financ/IPKT-2006-09-30.xls (kopiraj adresu u browser)
Sheet RefStr - članovi uprave i nadzornog odbora
Sheet FinTab - stanje prije dizanja kredita, prvih 9 mjeseci 2006-te (evidentno nepokrivanje minusa iz 2005-te)
Tablica_F: Ostale napomene: Društvo je osnovalo novo društvo pod nazivom " Jestivo ulja IPK Osijek 2000 " d.o.o. Vlasnička struktura u " Jestivo ulje IPK Osijek 2000 " d.o.o. je IPK Osijek d.d. 81,92 % i IPK Tvornica ulja Čepin d.d. 18,08 %.

Znači, radnici, imate novu firmu. Znači da je uprava (svjesno) osnovala tvrtku-kćer prije dizanja kredita na ime stare tvrtke. A nadzorni odbor (među njima i gospođa Žeravica) je znao svo to vrijeme što će se događati u budućnosti.

Pitanje uposlenima: tko bira sindikalnog povjerenika? Tko bira povjerenika radničkog vijeća? Što se niste pobunili 2006-te, kada je iz financijskog izvješća vidljivo da se diže kredit a da niste u stanju podmiriti obveze iz 2005-te? Što se niste pobunili kada je osnovana tvrtka kćer a osnovana je iz temeljnog kapitala VAŠE matične tvrtke? Što se nije reagiralo na dizanje kredita uz kamatu od 6%, kada je zarada vaše tvrtke 4,09% (vidljivo iz izvješća) te imate od 2006 g smanjenu proizvodnju za 30% (što znači još manje prihoda)????

Idemo još naći podataka:
Planovi prije dizanja kredita (2006) - hoćemo biodiesel pogon (dižemo kredit):
http://www.osijek031.com/osijek.php?topic_id=1970
No, međutim, odmah nakon realizacije kredita, plan se mijenja (2007) - nećemo biodiesel pogon (novac od kredita na računu tvrtke):
http://seljaci.org/index.php?option=com_content&task=view&id=1272&Itemid=1
I onda opet ista spika kao i 2006-te, samo što je 2011-ta godina - hoćemo biodiesel pogon (novac od kredita više ne postoji):
http://www.cro-rss.com/article_uljara_nema_za_pla%C4%87e_a_ulagala_bi__15716986.htm

Sad, spavajte i dalje. Jer ste prespavali vrijeme kad ste se trebali buniti.

crveni je jako upoznat sa stanjem u uljari kao da i on tamo radi a isto je "spavač" kao što pripisuje drugima.Što se tiče kredita ao da se nekog pitalo za dizanje i količina novca koja će se podići.
bands1985

ne serem ja, al eto lijepo je napisao "crveni", pa se vidi sve iz priloženog, a i ostalo ce doci na vidjelo...a da radnici rade svoj posao ne bi se bas složio, uljara zadnjih par godina smanjila proizvodnju...znaci prihodi manji, a plaće ostale iste...e pa tu nema logike...znam da VI svi radnici uljare mislite da ja serem jer niste svjesni sta vas ceka i boli vas istina...jer mislim da nisam nista srao ili slagao...to su sve cinjenice...a da ne pocnem pricati dalje...jer dosta toga znam....rekao sam vec i prije, ima dosta ljudi sto poznam u uljari, neki su mi i rođaci...tako da znam iz njihovih priča sta se i kako radi.....

nadam se da radiš za nekog poštenog privatnika ali probaj se početi petljati u poslovnu politiku tj.vođenje firme pa češ čuti odgovor "nisi plačen da razmišljaš nego da šutiš i radiš a moje je da odlučujem"...doživio sam to vć dva puta i kod privatnika i u uljari.
Kažu stari ljudi kruha i igara i narod zadovoljan a zadovoljan čovjek ne postvalja pitanja nego samo uživa.

bands1985 žao mi je što si završio fakultet, neznam koji kada osnovne stvari ne razumiješ. novac od kredita nemožeš koristiti nenamjenski jer se direktno sa banke isplačuje dobavljačima za sirovinu tj, suncokret i repicu. nijedna firma u hrvatskoj nemože imati obrtna sredstva za nabavku sirovine koja se otkupljuje u roku od 3 mjeseca, a prerađuje kroz cijelu godinu bez zaduženja kod banaka.
i ja poznajem puno ljudi koji rade u tuč i mogu ti reči da je sindikat uvijek brinuo o svim materijalnim pravima radnika po kolektivnom ugovoru.ne troše ti radnici nikakav novac poreznih obveznika jer se svaki mjesec i od njihovih plaća plaćaju svi porezi i doprinosi. kako ti ne možeš voditi politiku poslovanja kod svog gazde, tako ni sindikat, ni radničko viječe ne vodi politiku poslovanja tuč. spomenuti nadzorni odbor je imenovan od strane države. da je sreće svi bi mi trebali biti s radnicima tuča i ne dozvoliti da zatvore tu tvornicu i vidjeti ćete da će opet biti čepinkog ulja na našim policama. moram ti reči da i ja imam faks i plaću od 5 tis. kuna, ali nisam zato zao, a ni radnici obični u uljari ne vjerujem da imaju 5 tis nego do 4 jer i moj prijatelj radi u pogonu i ima 4 tis.zato ako možeš pomozi tim ljudima a najmanje je bitno tko je kriv, ja i dalje mislim ne ni radnici, ni sindikat ni radničko vijeće već onaj koji dozvoljava uvoz smeće od proizvoda i onda se događa da naša poduzeća propadaju i da naše ništa ne valja.

ff00

...... a najmanje je bitno tko je kriv, ja i dalje mislim ne ni radnici, ni sindikat ni radničko vijeće već onaj koji dozvoljava uvoz smeće od proizvoda i onda se događa da naša poduzeća propadaju i da naše ništa ne valja.

Ne, u opće nije bitno tko je kriv. :)
Zašto bi netko kupovao čepinsko ulje, ako je 30 % skuplje od uvoznog? Jer je domaće? Skupo neko domoljublje.
Ajmo ovak, glasajte za SRP, pa se mi lijepo vratimo u socijalizam. Zatvorimo granice kao Sjeverna Koreja. Ali onda više nema automobila, svi nosimo domaću obuću i odjeću. Nema više štednje u Eurima, kredita. Ha?
crveni, u početku si pisao ispravno, naveo si mnogo dobrih argumenata, no sada si pretjerao zaista. uljarino ulje nije bilo skuplje 30 posto od ostalih ulja, vjerovatno nikada nisi bio u trgovini. uvozna su ulja smeće, to zna svatko pa ne razumijem što ih toliko zastupaš.
a pogledaj koliko košta zvjezdino ulje koje je lošije od čepinskog pa ga ljudi kupuju.
ma najbolje sve uvesti, pa i zrak ako treba.a naše sve sjebati ili prodati pa da takvi kao ti budu zadovoljni, a mi možemo svi na burzu ili u dravu da bi opet tebi bilo lakše.
ja sam za to da svi rade i žive u miru i zadovoljstvu i uvijek mi je bilo teško gledati kako firme propadaju, no zbog takvih kao ti se to i događa.
živjelo sve što nije iz hrvatske bi bio tvoj moto

uživaj u smeću nehrvatskom
weird7

crveni, u početku si pisao ispravno, naveo si mnogo dobrih argumenata, no sada si pretjerao zaista. uljarino ulje nije bilo skuplje 30 posto od ostalih ulja, vjerovatno nikada nisi bio u trgovini. uvozna su ulja smeće, to zna svatko pa ne razumijem što ih toliko zastupaš.
a pogledaj koliko košta zvjezdino ulje koje je lošije od čepinskog pa ga ljudi kupuju.
ma najbolje sve uvesti, pa i zrak ako treba.a naše sve sjebati ili prodati pa da takvi kao ti budu zadovoljni, a mi možemo svi na burzu ili u dravu da bi opet tebi bilo lakše.
ja sam za to da svi rade i žive u miru i zadovoljstvu i uvijek mi je bilo teško gledati kako firme propadaju, no zbog takvih kao ti se to i događa.
živjelo sve što nije iz hrvatske bi bio tvoj moto

uživaj u smeću nehrvatskom

Poanta: ono što nije rentabilno, ne treba proizvoditi.
Ja sam za to, da svaka firma koja ne može opstati na tržišnim uvjetima (sustav samoodrživosti) - treba propasti. U socijalizmu je postojala državna intervencija i zaštita domaćih proizvoda (primjer Crvene Zastave iz Kragujevca). Želiš li taj sustav? Nema problema, glasaj za SRP ili one klovnove Laburiste.
Samo, taj socijalizam ima mana. Moraš zatvoriti sve granice, da ti građani ne pobjegnu.

ff00

novac od kredita nemožeš koristiti nenamjenski jer se direktno sa banke isplačuje dobavljačima za sirovinu tj, suncokret i repicu.

Care, tebi brojke ništa ne vrijede, koliko vidim.
ajd ti si najpametniji, uživaj u sebi i neka ti bude kao i nama.
Čitam komentare i nevjerujem koliko izmišljotina i zlobe ovdje ima. Umjesto da vodite politiku ove firme bolje bi bilo da sutite i radite svoj posao za koji ste plaćeni / biti plaćeni. Ostavite politiku firme da vode oni koji su za taj dio odgovorni i sposobni, jer da nisu sposobni nebi vi dosada imali što raditi niti bi redovito primali plaće.

nisu to izmišljotine i nitko ne želi nikome zlo....sve su to činjenice a i normalno onaj tko radi u uljari da brani sebe i svoju firmu...tako bi vjerojatno i ja postupao...nisu oni svjesni sta ce snaci radnike uljare....
Želimo raditi i od rada živjeti. Al ne daju nam. -.-"

šta nisu svjesni radnici šta će ih snaći? pa da nisu svjesni ne bi se onda bunili i ne bi mi sada o tome pričali. ljudi će izgubiti posao kao što se masovno događa u Hrvatskoj. i nitko u vezi toga neće poduzeti ništa. kako će svoju obitelj onda othranjivati čovjek koji je ovisio o svome poslu, izgubio ga i kao 50godišnjak sa završenom srednjom školom nema nikakve šanse da nađe drugi posao. za to svakog boli ku***. osim nas koji smo u takvoj situaciji i možemo samo sjest i plakat.

bands1985

nisu to izmišljotine i nitko ne želi nikome zlo....sve su to činjenice a i normalno onaj tko radi u uljari da brani sebe i svoju firmu...tako bi vjerojatno i ja postupao...nisu oni svjesni sta ce snaci radnike uljare....

Nije normalno da radnici ucjenjuju porezne obveznike (one koji pune državni proračun, npr. uspješne firme kao Eurocable, Elektrokontakt, itd) da će na Markov trg ako uljara krene u stečaj. Isto tako nije normalno da se zaduže svi građani RH (zaduživanjem centralne države), da bi 120 radnika imalo redovita primanja a do nove zgode kad si malom produktivnošću i visokom cijenom proizvoda ne naprave (opet) minus koja će neka nova vlada na isti način morati sanirati.
I zašto radnici uljare ne mogu biti nezaposleni? Što su oni bolji od već 300 000 nezaposlenih?

crveni

bands1985

Nije normalno da radnici ucjenjuju porezne obveznike (one koji pune državni proračun, npr. uspješne firme kao Eurocable, Elektrokontakt, itd) da će na Markov trg ako uljara krene u stečaj. Isto tako nije normalno da se zaduže svi građani RH (zaduživanjem centralne države), da bi 120 radnika imalo redovita primanja a do nove zgode kad si malom produktivnošću i visokom cijenom proizvoda ne naprave (opet) minus koja će neka nova vlada na isti način morati sanirati.
I zašto radnici uljare ne mogu biti nezaposleni? Što su oni bolji od već 300 000 nezaposlenih?[/quote
vidim crveni da tebo brojke ako dobro idu ..za 1l ulja treba 2 kg suncokreta 1 kg suncokreta košta (određuju ga u lijepoj našoj Agrokor,Granolio, Žito) košta negdje oko 2kn po kg+ prerada što dobiješ proizvođačku cijenu po 6,5 kn po litri zapakiranog ulja a sad ti meni reci tko uzima razliku od 5 da 6 kn ...Žito je probalo proizvodit svoju marku ali nije imalo prođu na tržištu on ako uzme uljaru napravit će isto što i u Đakovštini i Kanditu prodat će robnu marku tj ime (Mepas je platio za brend Kandit 6 mil.eura i sad grdi novu tvornicu u Dardi jer nije kupio tvornicu nego brend) ,Agrokor uvozi polovinu ulja iz srbije a polovinu uzima iz uljare Čepin pa dobije Zvijezda ulje a prodaje ga ime.

Tagovi