nogomet nam je pun talenta,publiku imamo..dakle kao trziste smo zanimljivi stranim ulagcima ali tko blesav bi ulagao kad zna da se mora boriti sa mafijom da bi imao posten tretman.
Ne znam baš za "talente", ali ajde recimo da ima potencijala, mada su sve to uglavnom novinarski napuhane "zvijezde."
A što se tiče publike - Osijek je prošle sezone u 15 domaćih utakmica gledalo ukupno 34500 ljudi - 2300 po utakmici.
Vrlo je dvojbena smislenost tolikih ulaganja -
velikih za osječke sportsko-financijske prilike - kada se gleda broj gledatelja, a o nekakvim sportskim uspjesima da i ne govorim.
Da se u NK Osijek ubaci još ne znam koliko novaca, dalje od trećeg mjesta ne može, jer će Dinamo i Hajduk uvijek biti financijski jači - što je i normalno, obzirom na financijsku snagu Zagreba i Splita.
S druge strane i takav NK Osijek proguta najveći dio financijskog sportskog kolača, tako da za ostale sportove ima malo ili ništa.
U Osijeku više ne postoji rukomet -
Osječanke su bile dva puta pobjednice europskog kupa - košarka... da o "malim" sportovima ne govorim.
Što se tiče
mafije - ne može se iskorijeniti mafija i korupcija u nogometu, ako se ne iskorijene u društvu. Zaboravljate da su vodeći klupski funkcioneri političari i gospodarstvenici, općenito ljudi iz vladajućih struktura.
Mislim da je potrebno profesionalne klubove ustrojiti kao trgovačka društva - pa tko ima želje i mogućnosti neka u skladu sa zakonom radi, a tko nema ključ u bravu.
Alternativa je amaterska liga, što je za trenutne hrvatske ekonomske prilke najrazumnije.