HokusPokus
I sad da budem pametan. Prijedlog neki, Felt?!
Prvo, pokušaj razlučiti tko je tebi osobno oduran, a tko je oduran zakonima države. Na izborima se ne biraju simpatije, nego najmanje loši kandidati.
Potom zaboravi na teoretske podjele o liberalnim, socijalnim ili demokršćanskim opcijama, jer se te teoretske opcije ne mogu primijeniti u Hrvatskoj. Zanemarimo li nazivlje i lažno predstavljanje, nema većih liberala od HDZ-a u sferi gospodarstva (naravno, jer su 90% tajkuna hadezeovski izmet), niti socijalista od HDZ-a (naravno, jer su im glasači društvene skupine koji parazitiraju na proračunu, što radeći nepotrebne poslove u enormnoj upravi, što u mirovini). Odnosno, od HDZ-a, bivših komunjara, nema većih komunjara. Demokršćani u Hrvatskoj ne postoje (još bolje). Ne postoje niti prave stranke ljevice, niti centra. Postoje stranke krajnje desnice, ovo malo što ih se nažalost nakuplja u Osijeku i pasivnim krajevima, i velik broj stranaka koje formiraju stav u skladu s "istraživanjem tržišta". Dakle, zaboravi na teoriju.
Zatim zaboravi na nebitne teme kojima nas maltretiraju u pomanjkanju boljih sadržaja, poput "lakih droga", "peder brakova" ili "MMF-a".
Postavi si pitanje tko je tu krao, a tko nije. Tko je ubijao, a tko nije. Tko je mučio, a tko nije. Kandidati se sami eliminiraju, zar ne?
Ja ne spominjem nikakvog laburistu, jer je taj čovjek bivši sindikalist, a nema gorih od sindikalista. Većina ih završi u Hdz-u, ali ovaj čudno nije.
Ne spominjem ni bivše svećenike, jer su po definiciji i u skladu s naobrazbom, generalizirat ću, "malo zaostali", jedno 2000 godina, koliko je stara literatura kojom se služe.
Zapravo, hoću reći, izaberi koga god hoćeš. Tko sam ja da solim pamet za koga glasati. Nisam ja Marin Srakić Srale. Ja ne znam za koga ću glasati, ali znam za koga neću - Hdz, Hdssb i Hsp.
Ovdje govorim o parlamentarnim izborima. Lokalni izbori, nadajmo se, neće se dogoditi do redovnih. Valjda će se taj Matković ili nekakav novi Maksimović, prodati. Lošije od Hdssb-a je samo imati stalno izbore, na koje će uskoro izlaziti samo članovi stranaka. Bubala se ne može smijeniti, zahvaljujući idiotskom zakonu. Neka se to dogura do redovnih lokalnih izbora, a onda ćemo vidjeti što se nudi. Uvijek za promjenu.