Pejaković, Grdović i Opća opasnost za Dan grada

Osijek

Pejaković, Grdović i Opća opasnost za Dan grada

[25.11.2011.] Dan grada Osijeka 2011. [program]

Na Dan grada Osijeka, 2. prosinca, u nastavno-sportskoj dvorani Gradski vrt čelnici grada Osijeka organizirat će veliku pučku veselicu na kojoj će nastupiti neobičan glazbeni spoj. Naime, zapjevat će i zasvirati dva zabavnjaka, Zlatko Pejaković i Mladen Grdović, te županjski rock-bend Opća opasnost. Potvrdio nam je to jučer osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo.

- "Na Dan grada organizirat ćemo jedan lijepi koncert, pri kraju smo razgovora s izvođačima. Odlučili smo se za jednog Osječanina, jednog Dalmatinca i odlične dečke koji su obilježili jedno razdoblje glazbene povijesti", kazao je Bubalo.

Na naš upit kako su se odlučili baš za navedenu glazbenu kombinaciju, odgovorio je: "Dosta smo razgovarali te na kraju dogovorili pučku veselicu na kojoj će se dobro osjećati svi Osječani, ali i oni koji su davno došli u Osijek".

Nije još želio iznositi koliko će biti izdvojeno iz proračuna Grada Osijeka za tu namjenu. "Međutim, nastojat ćemo da ulaznice budu besplatne za posjetitelje", naglasio je gradonačelnik, otklonivši svaku povezanost ovoga koncerta u večeri prije izborne šutnje s kampanjom za parlamentarne izbore 4. prosinca. Što se tiče ostalih sadržaja, Bubalo najavljuje da će ih biti niz, a kao sigurne navodi tradicionalno podizanje gradskog stijega 1. prosinca navečer na Trgu Ante Starčevića, te 2. prosinca u prijepodnevnim satima svečanu sjednicu Gradskog vijeća u osječkom HNK-u.

- "Program još sklapamo, a uskoro će biti objavljen u cijelosti. Što se tiče svečane sjednice Gradskog vijeća, opet će je režirati Robert Raponja, koji će izabrati koncept, a ja ga ne bih još otkrivao", zaključio je Bubalo.

Inače, u protekle dvije godine Raponja je napravio kolaž-program, 2009. naslovljen "Osijek se voli kroz osmijeh", a 2010. "Osijek, grad u kojem se radi i gradi" pa se može očekivati nešto slično.

Autor: Tomislav Levak/Glas-Slavonije.hr
Foto: Daniel Antunović/foto-arhiva 031
krema hrvatske estrade ... porozni kukač čije pjesme se vrte oko nesreće/smrti/tuge/čemera/jada i najveća pijanica u rvata ... vrhunski ... nema šta
Monstrum

krema hrvatske estrade ... porozni kukač čije pjesme se vrte oko nesreće/smrti/tuge/čemera/jada i najveća pijanica u rvata ... vrhunski ... nema šta

Danas je takvo vrijeme da moraš biti pijan kako bi ostao normalan.
Meni osobno su sva tri izvođača OK, naglasak ipak stavljam na Opću opasnost.
simo031

Monstrum

koja je, usput rečeno, prije nepunih 3 tjedna već imala koncert u Osijeku :roll:
recite vi šta hoćete al Grdović uvijek napravi feštu :D
ožiljak

simo031

Monstrum

koja je, usput rečeno, prije nepunih 3 tjedna već imala koncert u Osijeku :roll:

Ako mi se nešto sviđa, mogu pogledat/poslušat i više od dva puta.
Opću opasnost mogu slušati svaki dan... :P :lol:
simo031

ožiljak

simo031

Monstrum

Ako mi se nešto sviđa, mogu pogledat/poslušat i više od dva puta.

samo ti daj... nemam ja ništa protiv, ali za mene je to premaleni razmak :wink:
ožiljak

samo ti daj... nemam ja ništa protiv, ali za mene je to premaleni razmak :wink:

jel te netko tjera da ideš? :wink:
Redakcija 031

Na naš upit kako su se odlučili baš za navedenu glazbenu kombinaciju, odgovorio je: "Dosta smo razgovarali te na kraju dogovorili pučku veselicu na kojoj će se dobro osjećati svi Osječani, ali i oni koji su davno došli u Osijek".

Novinaru je vjerojatno bilo neugodno kad je vidio kakav nam cirkus Glavašoidi organiziraju za dan grada. Dan grada, zapravo je pogrešan naziv. Dan primitivne hdssb-ovske zabiti, bolje opisuje ono što se događa o ovom nekoć gradu, a danas zadrtoj crnoj rupi. "Oni koji su davno došli u Osijek", reče Bubalo. Valjda hoće reći da ove pijance na trgu dovodi zbog Dalmatinaca i Hercegovaca (valjda i Srba, kad dovodi Pejakovića, no Srbe su Bubijev šef i banda malo pobili, malo protjerali, pa se njima veselicu ne isplati organizirati) koji su davno došli u Osijek, a Bubalo ih začudo ne smatra Osječanima. Ne zna Bubalo, i ta hrpetina neobrazovanih kvazi-regionalista u stranci koja nam nagrđuje nekoć grad, da se građaninom ne postaje rođenjem u gradu, nego građanskim životom.

Nema, međutim, tamburaša. Nema ni Cigana. Kakva je to pučka veselica, odnosno dernek pijanih Hdssb-ovaca, na kojem nema tamburaša. Barem neka sviraju srpske narodnjake, to ionako sluša njihovo biračko tijelo, to bi barem bilo iskreno.
Redakcija 031

: "Dosta smo razgovarali te na kraju dogovorili pučku veselicu na kojoj će se dobro osjećati svi Osječani, ali i oni koji su davno došli u Osijek".

Koji su to "svi"?!?
Koliko se sjecam logike iz srednje skole ovdje bi konkuluzija mogla biti ...da nisam Osjecanka jer se nebih dobro osjecala na tom koncertu?!?
Dobro,onda,eto...nisam.Nisam i nebih izmedju navodnika...nisam "svi"...Priznajem.
Monstrum

Tebi vjerojatno više pašu narkomani tipa Goran Bare (kojem je alkoholizam najmanja briga u životu), hašišari TBF-ovci i slični "legalisti" ili kakti najbolji bend u Hrvata, kojem je glavni sponzor Ožujsko.
Ah ti dvostruki kriteriji i licemjerstvo.
Brick Top

Monstrum

Tebi vjerojatno više pašu narkomani tipa Goran Bare (kojem je alkoholizam najmanja briga u životu), hašišari TBF-ovci i slični "legalisti" ili kakti najbolji bend u Hrvata, kojem je glavni sponzor Ožujsko.

pa u svakom slučaju više od oronulog starog trola s pjesmama "nesretnik sam", "bolestan sam", raspadam se" i pijandure grdovića koji realno po meni ima mjesto samo u nekoj komuni ili klinici za odvikavanje (namjerno se ne dotičem opće opasnosti jer nemam apsolutno ništa protiv njih, jest da ih ne slušam al mi totalno svejedno)

a šta ? voliš slušat grdovića i pejakovića ? jel ti to doseg ? ;)
Tekstovi I Bareta i TBF-ovaca su sigurno neusporedivo kvalitetniji(a da uopce nisam pristrana) od onih sto ih pjevaju Pejakovic i Grdovic.
Mada mi od ovog drugog ne pada na pamet niti jedna pjesma...khm...nebitno.
Pejakovica uvijek nekako vezem uz njegove glasovne mogucnosti i uvijek se iznova cudim kad te iste koristi za pjevanje onoga sto pjeva.No,to je vjerovatno stvar izbora i onog sto "prolazi" za masu...

Ono sto mene smeta jest da netko ispred Grada odlucuje sto je to bas prigodno za SVE gradjane...i sto u taj lonac nisu onda stavili raznovrsnije izvodjace pa da si vecina iz buckurisa moze izabrati sto im odgovara.Tako nekako...

A,uostalom,skupit ce se tamo zavidna masa onih kojima je to ok...sigurno puno veca nego da su nedaj Boze organizirali neki klasicni koncert sa slobodnim ulazom...khm...
Brick Top

Monstrum

Goran Bare i Saša Antić su pjesnici, Mile Kekin također (prodani pjesnik, ali pjesnik). Njihov izričaj se prepoznaje i uvrštava u književnost.

A ovaj šund i kič...božem'prosti, mislim da su promašili. Predlažem kompaktniju i jeftiniju koncepciju u linku niže.

Cujem da se srakic napraviti ludu festu ove godine ... kapnulo mu nesto para ne planirano :)
ajd napokon da smo dočekali nešto dobro za dan grada. iako je grdović bio nedavno s cocom i klapom bilo je super i bilo je puno ljudi što vole poslušati dobru zabavnu glazbu. u isto vrijeme i zlatko pejaković kojeg čekam ajme ajme godina a domaći je uh neprocjenjivo. a eto i za poneke zalutale i opće opasnosti. hvala gradonačelnče
Zdrale

ajd napokon da smo dočekali nešto dobro za dan grada. iako je grdović bio nedavno s cocom i klapom bilo je super i bilo je puno ljudi što vole poslušati dobru zabavnu glazbu. u isto vrijeme i zlatko pejaković kojeg čekam ajme ajme godina a domaći je uh neprocjenjivo. a eto i za poneke zalutale i opće opasnosti. hvala gradonačelnče

da, i ja volim tu underground scenu ... vidim da nam i vuco dolazi ... konacno je osijek postao pravi grad !
vuco je bio :D
Smiješni ste. Upravo to je savršen profil izvođača za prosječnog simpatizera HDSSSB-a kojemu su pjesme naricaljke i tugovaljke gornji domet. Angažiranjem drugorazrednog županjskog hard rock benda je napravljen i mali kompromis prema građanima koji njeguju urbaniji zvuk i to je to. Svi bi trebali biti sretni i zadovoljni.
Opća je Ok!
PreacheR

Angažiranjem drugorazrednog županjskog hard rock benda je napravljen i mali kompromis prema građanima koji njeguju urbaniji zvuk i to je to. Svi bi trebali biti sretni i zadovoljni.

DRUGORAZREDNOG??? :roll: :roll:

da su doveli Pink Floyd našli bi se pametni kojima bi i to bio drugorazredni band... kome se ne sviđa - NE IDE i amen!!
dr.jubar

Brick Top

Monstrum

Goran Bare i Saša Antić su pjesnici, Mile Kekin također (prodani pjesnik, ali pjesnik). Njihov izričaj se prepoznaje i uvrštava u književnost.

A ovaj šund i kič...božem'prosti, mislim da su promašili. Predlažem kompaktniju i jeftiniju koncepciju u linku niže.

E ako su to pjesnici ja sam Dante Alighieri!
bolje da su umjesto Grdovića doveli Joleta :)
joleta za novu!!!
Nevjerojatno je koliko ima ovih HDSSB-ovaca koji agitiraju za seljačiju. To oni rade vjerojatno po službenoj dužnosti kao članovi mladeži stranke. Što se toga tiče puno su organiziraniji čak i od HDZ-a i komunjara. Nije mi jasno kako je moguće da su sve listom Hrecegovci tako oštri slavonski regionalisti ???
Kad su se pojavili u Saboru odjeveni u sokacke rekle mrak mi je pao na oci.Ne zato sto ne volim rekle, reklje, spenzlete, spenzle,jankele,bundzure...ili kako god vec koji kraj zove vunene veste,nego bas zato sto ih volim...a posebno onda kad ih i nose oni koji ih vole...

Sminkeraj,preseravanja da 'prostite i glumatanje mi dodje bas kao omalovazavanje tog istog predmeta,a time i onog sto taj odjevni predmet predstavlja u nekom sirem kontekstu...
Sad sam se maknula od teme glazbenih "poslastica" za Dan grada...mada kad se se iskreno promotri i jedno i drugo u osnovi udaraju na istu stranu...

Netko tko nista nezna o vunenim vestama vidjevsi ih na HDSSB-ovcima moze zakljuciti kako je to vezano uz njih,jednako kao sto netko moze zakljuciti da su Pejakovic i Grdovic domet ukusa gradjana grada Osijeka...

I jedno i drugo su krive percepcije.I krivi zakljucci.
No,i jedno i drugo,gle cuda,zive medju nama...posve ravnopravno s pravim istinama.
Neki će se iznenaditi, ali slažem s Monstrumom 100%...

Nego, zašto Pejaković i Grdović? Prvi jer njegov srcedrapadeljni repertoar u cijelosti odgovara habebeesovačkoj politici, a drugi da se i dalmoši/dođoši osjete ko doma...

To je Osijek danas: "raspadam se u konobi uz jeftinu bevandu".

Eto ja rekao.
Evo da i ja kažem nešto. Sviram gitaru preko 10 godina, inače obožavam Velvet Underground. Ali vi koji pljujete po Pejakoviću nemate pojma o glazbi. Zlatko Pejaković je bio legenda bivše države, još dok je pjevao u Korni grupi. Korni grupa je izraziti "teškaš" u glazbenom smislu bivše Juge. Kog to molim vas mi osječani imamo osim Topića, Slabinca i Pejakoviča. Vokalne sposobnosti Pejakovića nekada čak nadmašuju i velikog Kiću, u smislu improvizacije, gdje je Kićo tanak. Kićo pogađa note u "bumbačicu" ali moje osobno mišljenje je da Pejaković može bolje improvizirati. Stvar je ukusa.

Istina kasnije se Pejaković odao piću i "plitkim" tekstovima, ali ako na koncertu da i 30% onog starog to je vrhunac za sve ostale kvazi vokaliste na našoj estradi..
Crni Tetrijeb

Evo da i ja kažem nešto. Sviram gitaru preko 10 godina, inače obožavam Velvet Underground. Ali vi koji pljujete po Pejakoviću nemate pojma o glazbi. Zlatko Pejaković je bio legenda bivše države, još dok je pjevao u Korni grupi. Korni grupa je izraziti "teškaš" u glazbenom smislu bivše Juge. Kog to molim vas mi osječani imamo osim Topića, Slabinca i Pejakoviča. Vokalne sposobnosti Pejakovića nekada čak nadmašuju i velikog Kiću, u smislu improvizacije, gdje je Kićo tanak. Kićo pogađa note u "bumbačicu" ali moje osobno mišljenje je da Pejaković može bolje improvizirati. Stvar je ukusa.

Istina kasnije se Pejaković odao piću i "plitkim" tekstovima, ali ako na koncertu da i 30% onog starog to je vrhunac za sve ostale kvazi vokaliste na našoj estradi..

Mislim da nisi shvatio što ljudi zapravo žele reći, nemaju ništa protiv Pejakovića kao takvog, ali kao što je već netko rekao: dobili ste što ste zaslužili, kad već ne razmišljate svojom glavom...
moram komentirati... inace ne slusam ni pejakovica, opcu opasnost, ali ni ostale vama "popularne" grupe i samostalne izvodace...
samo me zanima, stavite se na mjesto organizatora i zapitajte se, koga bi vi doveli da odrzi koncert za siru populaciju (masu iz razlicitih drustvenig slojeva) te da iste zabavlja? nemojte racunati nekakvu grupu koju bi VI slusali i vasih 10-ak istomisljenika.
tezak je to zadatak, udovoljiti svima, a kom se ne svida nek ne ide na ta zbivanja... recimo ja u osijeku nisam bio od pannoniana na nekakvom koncertu jer me ne zanimaju balasevici, pejakovici, neno belan, rozga, sjemerina, hladno pivo i sl. ali nisam ni pljuvao po istim izvodacima jer znam da ima ljudi koji to slusaju.
pa ne kaze se bezveze 100 ljudi 100 cudi
PsychoSoldier

samo me zanima, stavite se na mjesto organizatora i zapitajte se, koga bi vi doveli da odrzi koncert za siru populaciju (masu iz razlicitih drustvenig slojeva) te da iste zabavlja?

A zašto prošle godine nije bila "pučka ves3elica"? ili se ja ne sjećam? Nego baš ove godine dva dana prije izbora se pravi pučka veselica na račun grada, a svi znamo za koju stranku :D
Evo nešto od prošle godine što sam uspio naći i nema nikakve veselice za široke narodne mase kao ove godine:
http://www.glas-slavonije.hr/vijest.asp?rub=3&ID_VIJESTI=133557
Zašto ste izbrisali moj komentra da HDSSB vode Hrecegovci i da su agilniji i od HDZa i od SDP-a što se tiče agitiranja njihove mladeži na raznim forumima ? Zar sam iznošenjem činjenica nekoga uvrijedio ?
Isto tako ste mi izbrisali i komenatar na uvrede onog primitivca s Dinarida. Zašto ?
Tko god gostovao, uvijek će biti nezadovoljnih.
Još se nije rodio taj koji će svima ugoditi.
damir1

Zašto ste izbrisali moj komentra da HDSSB vode Hrecegovci i da su agilniji i od HDZa i od SDP-a što se tiče agitiranja njihove mladeži na raznim forumima ? Zar sam iznošenjem činjenica nekoga uvrijedio ?
Isto tako ste mi izbrisali i komenatar na uvrede onog primitivca s Dinarida. Zašto ?

pricas o uvredama? prva recenica i vec si poceo sa "Hrecegovci" , btw si znao da su Hercegovci na celu NASA.E ? da vuku konce iza Obame? dobro je poznato da su lazirali slijetanje na mjesec a o napadima 09.11.2001 da i nepricam

gdje god se nadje neka random osoba iz Hercegovine eto odmah fasistoida sa generaliziranjem , siguran sam da u clanstvu i vrhu HDSSB.a recimo ima Slavonaca ha ? jel to odma znaci da su svi ratni zlocinci/kriminalci, da provode dane po raznim forumima braneci sveti HDSSB ?

generaliziranje je odlika pravog, iskonskog primitivca
tranquilize

damir1

pricas o uvredama? prva recenica i vec si poceo sa "Hrecegovci" , btw si znao da su Hercegovci na celu NASA.E ? da vuku konce iza Obame? dobro je poznato da su lazirali slijetanje na mjesec a o napadima 09.11.2001 da i nepricam

gdje god se nadje neka random osoba iz Hercegovine eto odmah fasistoida sa generaliziranjem , siguran sam da u clanstvu i vrhu HDSSB.a recimo ima Slavonaca ha ? jel to odma znaci da su svi ratni zlocinci/kriminalci, da provode dane po raznim forumima braneci sveti HDSSB ?

generaliziranje je odlika pravog, iskonskog primitivca

Iskreno nemam ništa protiv Hercegovaca. Čak dapače, uvijek sam ih branio kada su ljudi o njima govorili posprdno što se tiče čarapa ili mobitela kada su krenului ili kada su ih na bilo koji drugi način izrugivali jer sam smatrao kako su i oni Hrvati kao i svi mi i da na taj način treba gledati na
stvari, a ne na to tko je iz koje regije. Međutim što duže razmišlajm uviđam da sam bio u krivu. Nemam ja ništa protiv da svi koji žive u Osijeku imaju svoje predstavnike u svim strankama pa možda i više od od nekakvog prosijeka u ukupnom broju stanovnika. Ali ako pogledaš lidere HDSSB-a ( Glavaš, Bubalo, Drmić itd ) nameće ti se jednostavno da su birani po nekom ključu. Ja jednostavno ne mogu vjerovati da Hercegovaca u Osijeku ima preko 50 %, a po vodstvu ove stranke bi se to itekako dalo zaključiti. Isto tako nigdje nisam napisao da su Hercegovci fašistoidni ratni zločinci. Ne znam odakle si izvukao sve to. Isto tako sam siguran da i među Slavoncima ima i ubojica i zločinaca i lopova i što god hoćeš kao što ima i u bilo okjoj regiji i naciji. Isto tako ostajem pri svojem stavu da ti je prvobitbna uvreda na moj račun primitivna.
eseker

fear of the dark

simo031

Evo malo za zagrijavanje ...

:coolman: :yahoo: :rockon:
tooooo
ovaj put ih ne propuštam :D

Pa ovo je toliko retro... više nego ja. Ovo sam ja slušao prije 40 godina... blijeda kopija - "Dinamiti", "Time"... Ma dajte molim vas...

Dobra glazba nema vremensko ograničenje ...
simo031

eseker

fear of the dark

simo031

tooooo

Pa ovo je toliko retro... više nego ja. Ovo sam ja slušao prije 40 godina... blijeda kopija - "Dinamiti", "Time"... Ma dajte molim vas...

deja vu
eseker

simo031

eseker

fear of the dark

simo031

tooooo

deja vu

Ništa lega, možeš si popiti koju sa Grdovićem..i plakati za prošlim vremenima....
a nas pusti da uživamo u retro- drugorazrednom županjskom rock bendu....

Re: Pejaković, Grdović i Opća opasnost za Dan grada

Opca,odlican izbor :P :P
ali gdje su Grdovica nasli...al' ajd,kako se kaze,o ukusima se ne raspravlja...bit ce za svakog po nesto
Nadam se da će bit za kupit ovih majci od opće jedva čekam da dođu!
simo031

Tko god gostovao, uvijek će biti nezadovoljnih.
Još se nije rodio taj koji će svima ugoditi.

Meni je samo čudno što se ove godine pravi pučka veselica za dan grada, a prijašnjih toga nije bilo ili sam u krivu???

http://www.osijek031.com/osijek.php?najava_id=28955

A zanimljivi su i komentari od prošle godine :D vjerojatno su vodeći ljudi grada čitali komentare pa zato organizirali pučku veselicu, a nema veze što su izbori dva dana poslije :)
The Forger

recite vi šta hoćete al Grdović uvijek napravi feštu :D

Sve više kontam da ću doći na dernek! :D
fear of the dark

eseker

simo031

eseker

fear of the dark

simo031

tooooo

deja vu

Ništa lega, možeš si popiti koju sa Grdovićem..i plakati za prošlim vremenima....
a nas pusti da uživamo u retro- drugorazrednom županjskom rock bendu....

Ma koji Grdović u Osijeku!!!! Skroz si krivo skužio... Toj budaletini treba zabraniti dolazak u Slavoniju kao što su Tupsomu zabranili dolazak u Pulu

OSIJEK JE SLAVONIJA I BIT ĆE UVIJEK!!!!!!!!!!!!
Obzirom da se moj post odnosio na Opću koju jedva čekam vidjeti uživo, a ti si kvotao taj post nije mi se činilo da misliš na Grdovića...za njega me boli John....iako ima ljudi koji će doći i zbog njega......
ja ću doći zbog Opće i svi sretni i zadovoljni

Tagovi