Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Nemaju ni 16 godina, ali vikendom pijani tumaraju osječkim ulicama!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Boost
Ukupno postova: 765
Spol: Muško Muško
Post Postano: 31.10.2011. 17:51 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ne može tu pomoći nitko..ni policija, ni redari, zabrane, zakoni...
Problem je u neodgoju i bit će sve gore.
Danas se većina klinaca/ljudi zabavlja na taj način i to je to...
Poznajem hrpu ljudi koji imaju preko 25 godina pa su svejedno svaki vikend pijani, pijani voze, spavaju u autima, parkovima, ne sjećaju se ničega itd..
Previše su se ufurali u Hangover Very Happy

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Pearl Jam
Ukupno postova: 22
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 31.10.2011. 18:25 
Naslov:  Re: Nemaju ni 16 godina, ali vikendom pijani tumaraju osječkim ulicama!

Nekad je bila fora da se napiješ i da se to ne primijeti. Danas kao da žele pokazati koliko su se napili. I u moje srednjoškolsko doba se pilo, ali rijetko kad se netko prepio. Danas ih ima koliko hoćete. U mom gradu su maloljetnici već nekoliko puta pravili nered po parku koji se nalazi 200 m od policije i oni nisu ništa poduzeli da bi to spriječili. Čini mi se da većinu roditelja nije ni briga što im se djeca alkoholizira.

Korina

Ukupno postova: 416
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 31.10.2011. 18:32 
Naslov:  

Ne, nisam lokala u srednjoj školi jer nisam imala para za alkohol kao ni nitko od moje ekipe i važnije nam je bilo da odemo u kino i na neku klopu. Tek kad sam napunila 18 sam smjela ostati vani poslije ponoći odnosno dokle želim. Moja je mater uvijek imala povjerenje u mene i uvijek je znala gdje sam i s kim sam.

Plus cuga je tada bila skuplja, danas moš kupit litru vina za 15 kuna, 0.5 litre piva za 5 kuna.
Ne kažem da nije bilo oblokavanja, ali to se uvijek nastojalo držati u 4 zida kod nekoga kod kuće i to od vlastitih para.

I po ne znam koji put ću reći da sve kreće od kućnog odgoja. Nema šanse da mi maloljetno dijete luta po gradu nakon 23 sata dok ne napuni 18., a onda nek si nađe posao jer mi ne pada na pamet financirati njegovo lokanje.

Klinci danas loču jer nemaju nikakvih obaveza - besposlen pop i jariće krsti.
Znam srednjoškolku koja osim svojih školskih obaveza (odlična učenica) ide i u glazbenu školu, pjeva u zboru, trenira košarku, uči španjolski i ima slobodnoga vremena za sve što želi i ne radi nikakve pizdarije jer ju to jednostavno ne zanima.
Mogu se samo nadat da ću i ja uspjet tako odgojit svoje dijete, da zna koje su mu obaveze i što je važno u životu.

Ukupno postova: 2125
Post Postano: 31.10.2011. 18:38 
Naslov:  

@Korina, slažem se u potpunosti. Akcijske cijene (isključivo) alkohola u kafićima kao stvorene su za ekipu iz 2c.

Danas je alkohol moda, stil života i način prkošenja svakom autoritetu. Koliko vidim, zakon ili barem njegovo provođenje prati modne trendove.

Ukupno postova: 3237
Post Postano: 31.10.2011. 19:06 
Naslov:  

Do 18. sam bio vani do 23h. Sa 15 sam se prvi puta napio i prvi puta u zivotu (i zadnji) popio samare od oba roditelja i,naravno,zabranu izlazaka na neodredjeno.
Ne kuzim zasto roditelji maze tu djecu; ili ih maze ili ih stalno za nest okrivljuju,ne vidim sredinu ovdje.

"We've arranged a global civilization in which most crucial elements profoundly depend on science and technology. We have also arranged things so that almost no one understands science and technology. This is a prescription for disaster. We might get away with it for a while, but sooner or later this combustible mixture of ignorance and power is going to blow up in our faces." - Carl Sagan
Vic.Mackey
Ukupno postova: 640
Post Postano: 31.10.2011. 19:07 
Naslov:  

Ostavite te klince da budu klinci............svi smo to prošli

tamna strana

Ukupno postova: 3515
Post Postano: 31.10.2011. 19:21 
Naslov:  

što drugo reći osim...balavurdija....koju odgaja ulica i fejsbuk....

U duši sam dijete koje ne zna da mrzi...
U životu sam putnik koji uvijek pronađe pogrešan put...
A u stvarnosti sam budala koja uzalud VOLI.....
zla_tratinčica

Ukupno postova: 1330
Upozorenja : 2Upozorenja : 2
Post Postano: 31.10.2011. 19:55 
Naslov:  

josephine01 je napisao/la :
Mislim da danas ima puno više sadržaja u odnosu na vrijeme kad sam ja išla u srednju školu, prije kojih 8 i više godina, a onda je, prema osobnoj procjeni, bilo puno manje alkoholiziranja maloljetnika nego danas. Kad malo bolje razmislim, u to vrijeme nije mi ni ostajalo puno slobodnog vremena za vrijeme školske godine (ne, nisam spavala za knjigom), pa iz tog razloga nisam mogla (toliko) pratiti sadržaje izvan škole. Ne slažem se s tim da je mladima potrebno konstantno "tražiti zabavu" kako se ne bi alkoholizirali.

Nije samo kod nas takav trend - većina svijeta razbija glavu s tim problemom. Sigurna sam da je jedan od razloga čisto slijepo (rekla bih bezglavo) slijeđenje trenda. Danas je, nažalost, čaša postala modni dodatak.

ja ne znam dušo na kojem si ti kontinentu išla u srednju školu, ja sam išao u Osijeku, i prije 8-9 godina si imao vegu, slaviju, barutanu, posh, oxygene, nessie, rock club i 100 drugih mjesta gdje su se organizirali razni događaji i koji su vječito bili puni, na pijanoj promenadi je znalo biti po tisuću ljudi, 99% srednjoškolaca, da, tisuću ljudi, bez pretjerivanja, od početka do kraja puna da ti treba sat vremena da dođeš s jedne na drugu stranu da pozdraviš sve i svi smo se mi alkoholizirali i dolazili u 7 ujutro kući pa eto u ovim godinama smo ili završili ili završavamo fakultete, nitko od nas nije alkoholičar niti narkoman, neki su se i poženili, cijelo društvo tako da ti ne stoji ta priča, zaista ne znam gdje si ti išla u školu. Smile

Samo da se nadovežem generalno na post, tko će postati alkoholičar, postati će, bez obzira na eksterne čimbenike, tko će se sa trave šaltati do heroina, šaltat će se zbog svoje labilnosti a ne grada, pravila, zakona il ne znam čega.

Live and let live. Smile

josephine01

Post Postano: 31.10.2011. 20:25 
Naslov:  

zla_tratinčica je napisao/la :

ja ne znam dušo na kojem si ti kontinentu išla u srednju školu, ja sam išao u Osijeku, i prije 8-9 godina si imao vegu, slaviju, barutanu, posh, oxygene, nessie, rock club i 100 drugih mjesta gdje su se organizirali razni događaji i koji su vječito bili puni, na pijanoj promenadi je znalo biti po tisuću ljudi, 99% srednjoškolaca, da, tisuću ljudi, bez pretjerivanja, od početka do kraja puna da ti treba sat vremena da dođeš s jedne na drugu stranu da pozdraviš sve i svi smo se mi alkoholizirali i dolazili u 7 ujutro kući pa eto u ovim godinama smo ili završili ili završavamo fakultete, nitko od nas nije alkoholičar niti narkoman, neki su se i poženili, cijelo društvo tako da ti ne stoji ta priča, zaista ne znam gdje si ti išla u školu. Smile

Samo da se nadovežem generalno na post, tko će postati alkoholičar, postati će, bez obzira na eksterne čimbenike, tko će se sa trave šaltati do heroina, šaltat će se zbog svoje labilnosti a ne grada, pravila, zakona il ne znam čega.

Live and let live. Smile

Dušo, išla sam u gimnaziju. Izgleda da sam onda bila u biranom društvu. I nisam rekla da je onda bila na snazi prohibicija. Bilo je ljudi koji su redovno grlili klupu na Dravi, ali imam osjećaj da su se ona klinci skrivali.

Dakle, što se tebe tiče trebamo u 4. razredu osnovne odvojiti žito od kukolja. Kukolj nek crkne jer mu je i tako suđena propast, a žito ćemo njegovati? Zanimljivo kako si isključiv...

Ukupno postova: 6403
Upozorenja : 1
Post Postano: 31.10.2011. 21:14 
Naslov:  

josephine01 je napisao/la: Mislim da danas ima puno više sadržaja u odnosu na vrijeme kad sam ja išla u srednju školu

A kakvih? Ne vidim nigdje nikakve najavljene događaje, radionice, ili nešto što će srednjoškolcima zapeti za oko u dovoljnoj mjeri da pomisle: "možda bih ja bio dobar u ovome, pa ajde da probam".

Kućni odgoj, pak, je jedna sasvim druga priča.

Post Postano: 31.10.2011. 21:19 
Naslov:  

Frost je napisao/la :
josephine01 je napisao/la: Mislim da danas ima puno više sadržaja u odnosu na vrijeme kad sam ja išla u srednju školu

A kakvih? Ne vidim nigdje nikakve najavljene događaje, radionice, ili nešto što će srednjoškolcima zapeti za oko u dovoljnoj mjeri da pomisle: "možda bih ja bio dobar u ovome, pa ajde da probam".

Što je u Osijeku bilo prije 10 godina?
Danas baš ništa od silnih sportova, plesova, kina, radionica, internetskih mogućnosti i dr. nije zanimljivije od boce?

Kućni odgoj očito, sve rjeđe pronalazi mjesta u obiteljima.

Ukupno postova: 13
Post Postano: 31.10.2011. 23:27 
Naslov:  

Što ste se svi uhvatili Bubala, policije i komunalnih redara. Jedini krivac za ovakvo ponašanje su roditelji i kućni odgoj takve djece.

Angelium

Ukupno postova: 874
Upozorenja : 2Upozorenja : 2
Post Postano: 01.11.2011. 0:05 
Naslov:  

Dok ne počne policija privoditi, a centar za socijalnu skrb provoditi nadzor nad obiteljima i tim maloljetnicima neće biti ništa bolje. Ako već roditelji ne žele, ili su nesposobni svoju djecu kontrolirati neka država uzme stvar u svoje ruke. Institucije postoje, propisi i zakoni postoje, ali se ne provode...

dino_bno

Ukupno postova: 1157
Post Postano: 01.11.2011. 0:21 
Naslov:  

Mladost - ludost Wink

Boost
Ukupno postova: 765
Post Postano: 01.11.2011. 2:02 
Naslov:  

josephine01 je napisao/la:
Frost je napisao/la :

Što je u Osijeku bilo prije 10 godina?
Danas baš ništa od silnih sportova, plesova, kina, radionica, internetskih mogućnosti i dr. nije zanimljivije od boce?

Kućni odgoj očito, sve rjeđe pronalazi mjesta u obiteljima.

Što jest, jest. Osijek ima izuzetno puno toga za ponuditi. Hrpe udruga, klubova, radionica, vrhunski skatepark, vrhunski dirt, hrpe sportskih klubova, igrališta, gimnastičkih dvorana, umjetne stijene, dom tehnike, vrhunski autoklub, odličan aeroklub koji nudi neke nevjerojatne stvari, razni borilački sportovi od karatea, judoa pa do kung fua...itd. itd. itd....mislim da nema smisla da dalje nabrajam Smile
Kad se sjetim čime sam se ja sve bavio kroz srednju školu i fax...nisam imao energije, volje ni novca da ih bacam na smrdljive cigarete, alkohol i ostala sranja.

Skoči u forum: