Autor |
Poruka |
francika
Ukupno postova: 2791 Lokacija: Osijek Spol:  Nebitno
|
Vlast uvijek koristi svoju poziciju za predizborne trikove, jer joj je škrinja s novcem dostupna za ovakve stvari koje, u konačnici, malo koštaju. Koliko je umirovljenika u stanju sagledati vlast kroz cijeli njezin mandat - ne znam.
Ovo je razlog zašto će svaka reforma loše proći. Nitko se ne bi odrekao ničega. Zadnji primjer: štrajk policajaca. Slabo su plaćeni. Imaju sindikat koji im bez problema uobliči zahtjeve. I eto ih na ulici.
Oni ne pitaju (valjda zato što su policajci) odakle se njih financira; kolika je prosječna plaća u realnom sektoru koji jedini stvarno zarađuje u ovoj državi; oni ne znaju da zaposleni u realnom sektoru nemaju sindikate i kad im smanje crkavice od plaća šute i rade, jer je i to bolje nego ostati bez posla - oni, dakle, uopće ne znaju što je realnost i kako njihovi zahtjevi uopće izgledaju ljudima koji stvaraju dohodak i kojima se uzima od tog dohotka da bi se njima davalo. Kako bi i znali kad su dio državne bajke koja još uvijek traje?!
Kako bi i znali kad imaju Majku državu koja je sve svoje zaposlenike odgojila da se bez rada može živjeti; koja je došla pred kolaps, ali nema prava tražiti buđenje jer se svo vrijeme i sama ponašala kao uspavana princeza u obilju i raskoši?! Kako bi vlast uopće smjela tražiti od svojih građana da se ponašaju racionalno, trezveno i patriotski, kad je sama krala na kamare, šetajući okolo u skupim krpicama, s Rolexima i BMW-ima - sve za njihove novce?! Vlast je odgojila ovakav puk. Da je sama bila kakva je trebala biti - imala bi pravo tražiti odricanja, ali ovako...
Tko bi još ozbiljno mogao, nakon svega, shvatiti onu ruku na srcu u prvim redovima dok se svira himna, kad je druga u tuđem džepu?
|
Ne treba nikom uzimati, već država treba prestati davati.
Milijarde kuna država daje preko ministarstava u privatni sektor gdje se lova pokrade kroz kooperante, a najčešće su to bespotrebni poslovi koji se prikazuju kao neophodni za državu Hrvatsku pa se to ne smije odbiti. Takav sistem ucjenjivanja je visoko razvijen u Hrvatskoj i nema obrane od toga jer ako vlast odbije isplatiti ispast će da radi protiv Hrvatske, a zapravo bi radila za njeno dobro. To je ta sprega kriminala i politike. Mafijaši ucjenjuju, a političari moraju popuštati jer će izgubiti svoje pozicije, a niti jedna vlast neće biti bolja.
Dakle nije uopće problem u uzimanju nego u davanju. Država može opstati jedino ako ne daje, a uzimati može. |
|
|
|
|
 |
roger Ukupno postova: 90 Spol:  Nebitno
|
božićnice i uskrsnice se redovno daju svake godine tako da se ovo nemože gledat kao predizborni trik! |
|
|
|
|
 |
francika
|
Laž je da je milijun kuna. Bit će podijeljeno oko 700.000 kn.
Bitno je da uveličavaju iznos kad je o socijali riječ, a kad je riječ o trošenju para onda umanjuju, pa su tako za trg slobode prvo rekli 20 milijuna a na kraju je 24-25 milijuna kuna.
Al bolje je da se napravio trg slobode da se socijala ima gdje hraniti sa golubovima, pardon, da se ima gdje šetati, nego da se svaki mjesec da socijali 500 kn da imaju za režije, jer ipak sunčeve zrake su jeftinije i to je ekološki način života što je jako bitno da socijala živi po ekološkom standardu. Ako neće oni, tko će? |
|
_________________ U svakom kukolju ima i žita. |
|
|
 |
|
čekaj,zašto misliš da je dužnost grada da finacira svakog umirovljenika ili socijalca sa 500 kn mjesečno????? navedimi jedan primjer di se to radi? dužnost također nije niti da se djele božićnice/uskrsnice nego čista dobra volja... raqzumjem ja da je teško kad nešto valja pa ajmo onda tražit dlaku u jajetu,pričalo se kad se nije ulagalo(jer su se vraćali dugovi protekle vlasti)priča se kad se ulaže što bi vas zadovoljilo???..a kad smo već kod povećavanj iznosa neke investicije,sjetimo se cjene đapićeve dvorane gradski vrt i sjetimo se za koliko je ista takva izgrađena |
|
|
|
|
 |
Mrky007 Ukupno postova: 490 Spol:  Nebitno
|
MA pusti tog lika. vidiš da se njemu sviđa Trg slobode kako je do sada izgledao.
Mene bilo stid prošetat tim trgom kad su mi došli neki gosti pa ih izvedem u grad..
Još sredit Zrinjevac i centar grada će napokon ličit na centar GRADA.
Francika ti misli da se Trg slobode obnavlja da bi građani dok se taj trg obnavlja više išli u Portanovu |
|
|
|
|
 |
cadis1 Ukupno postova: 74 Spol:  Nebitno
|
ja ne vidim koji je vas problem,stvarno vas ne kontam,grad ide pomoc najsiromasnijim i vama to ne valja.....pa stvarno ste uzas |
|
|
|
|
 |
|
nee ne kontas,grad bi trebao svaki mjesec davat duplo više,kao da je grad mama i tata umirovljenicima i socijalnima pa ih uzdrzavat,a po potrebi ih odvest u svoju kuću da prespavaju! kad ste svi tako veliki humanitarci,sto vi ne napravite neku akciju prikupljanja pomoći,ili tome slično lako je pisat po forumu,ajmo malo argumentirat djelima pa ce vam riječi onda dobit na težini do tad pssst |
|
|
|
|
 |
|
koliko ja znam grad je u PLUSU 75 mil. kuna,a mislim da se to o davno ne pamti...tako da ko god ima nesta protiv ove vlasti i lose govori o njoj,trebao bi se dobro zapitat kakve su bile prosle u kojima je grad bio i pol 200 mil u MINUSU.mislim da ne treba nista drugo rec!!! |
|
|
|
|
 |
jabukaOS Ukupno postova: 112 Spol:  Nebitno
|
ček ček ček...... Želiš reći da bi grad svoj cijeli proračun trebao trošiti na socijalu? Da ne bi trebao ni kune ulagati u razvitak ovoga grada? Malo zaostao način razmišljanja...da nisi iz Čaprazlija? |
|
|
|
|
 |
francika
|
ček ček ček...... Želiš reći da bi grad svoj cijeli proračun trebao trošiti na socijalu? Da ne bi trebao ni kune ulagati u razvitak ovoga grada? Malo zaostao način razmišljanja...da nisi iz Čaprazlija?
|
Baš si tupav! Kako možeš takav krivi zaključak donijeti?
Za socijalu se izdvaja samo 0.2 % proračuna. Samo kažem da je gradska vlast neosjetljiva prema socijalno ugroženima. Kad bi dala samo 2% iz proračuna iznos od 300 kn mjesečno bi mogli dobiti svaki mjesec i mogli bi platiti režije ili si kupiti koju kilu mesa ili nešto od odjeće ili higijenskih potrepština. |
|
|
|
|
 |
jabukaOS Ukupno postova: 112 Spol:  Nebitno
|
Hvala Bogu pa se ne vode politikom HDZ-a...inače bi nam i grad bio kao država...na rubu propasti |
|
|
|
|
 |
francika
|
Hvala Bogu pa se ne vode politikom HDZ-a...inače bi nam i grad bio kao država...na rubu propasti
|
Pa grad Osijek je u gorem stanju nego država. Najveća nezaposlenost i najmanje plaće u državi su u Osijeku. |
|
|
|
|
 |
|
a kolka je potrošačka košarica u osijeku,a kolika u državi? najveća nezaposlenost??hmmm koliko ja znam osječko-baranjska županija jedina od svih bilježi rast zaposlenosti-dokazano  |
|
|
|
|
 |
|
i da država je u debelom minusu,a grad je u debelom plusu  |
|
|
|
|
 |
|
zupanija i grad koji su najvise novca izvukli iz pretpristupnih fondova EU,a da ne govorim da su ostale 4 zupanije u Slavoniji u kojima je HDZ na vlasti zadnje po razvijenosti,a osječko-baranjska je u zadnjih par godina dosta napredovala i pobjegla sa zacelja. |
|
|
|
|
 |
 |
|