Počelo slanje uplatnica za porez na motorna vozila

Osijek

Počelo slanje uplatnica za porez na motorna vozila

Od jučer su na adrese obveznika poreza na cestovna motorna vozila počele stizati uplatnice. Ove je godine obvezu ove naplate od Porezne uprave preuzela Osječko-baranjska županija, no sve do sada uplatnice, što je prijašnjih godina bilo uobičajeno, nisu stizale. Zbog toga su se u javnosti proširile informacije kako se zapravo one više i neće slati na kućne adrese, nego ih je preko upotrebe OIB-a potrebno samoinicijativno preuzeti s web stranica Županije. Ova glasina uključuje i podatak da se u slučaju nepreuzimanja, pa tako i neplaćanja poreza, počinju obračunavati zatezne kamate. To ipak nije točno.

Budući da smo ove godine prilično kasno dobili ulazne podatke, koje je bilo nužno srediti i obraditi, razrez poreza na cestovna motorna vozila očekivano ide kasnije nego što će to biti idućih godina. Od danas, preko Hrvatske pošte počinje distrubucija poreznih rješenja, te će svi vlasnici cestovnih motornih vozila, a koji su sukladno zakonskim odredbama obveznici plaćanja ove vrste poreza, na svoje adrese dobiti rješenje i uplatnicu s naznačenim rokom plaćanja”, objašnjava Snježana Raguž, pročelnica županijskog Upravnog odjela za financije.

Ako rješenje ne bude uručeno ovim putem, Raguž pojašnjava kako se tada ostavlja obavijest od kada počinju teći zakonski rokovi plaćanja, a rješenja se vraćaju u županijski Upravni odjel za javne financije gdje ih porezni obveznici mogu osobno preuzeti.

Kako bi izišli u susret poreznim obveznicima da ne bi morali po svoja rješenja k nama u Upravni odjel, na našoj web stranici (porez.obz.hr, op.a) omogućen je uvid u porezno rješenje, eventualno stanje duga i primjer popunjene uplatnice koju je potrebno platiti, što je jedinstven primjer u Hrvatskoj”, pojašnjava Raguž.

Tekst: D. Kuštro/Glas-Slavonije.hr
Foto: Daniel Antunović/Foto-arhiv 031
od sutra kreću porezi na vozila...
a porez je koliko ?
po kojoj kategorizaciji se određuje ?

dal sve ostaje isto il je došlo do promjena ?
ne bi me čudilo ni da to poskupi :roll:
sve je ostalo isto;)
ja nemam takvih problema. platio samo 5 odsto kataloške vrijednosti i dosta :mrgreen:
blackbird700

ja nemam takvih problema. platio samo 5 odsto kataloške vrijednosti i dosta :mrgreen:

malo morgen.... ;)

Re: Počelo slanje uplatnica za porez na motorna vozila

Evo kategorija.
ja sam mislila da se to plaća prilikom registracije i tehničkog
evo ... ovdije mozete provjeriti koliko poreza trebate platiti
ja sam prodao auto 18.3. i auto naravno ima novog vlasnika... ja odem na site.. i piše 400kunića na moje ime, a ja nemam auto...

ja to ne namjeravam platit
audiworld

ja sam prodao auto 18.3. i auto naravno ima novog vlasnika... ja odem na site.. i piše 400kunića na moje ime, a ja nemam auto...
ja to ne namjeravam platit

Piši prigovor jer ćeš inače morati platit.
Jasno da ni te knjige nisu ažurne :(
čekam da mi kući stigne rješenje pa ću se žaliti
audiworld

jel si nemožeš tamo skinit rješenje pa se odma žalit?
PEGY

audiworld

jel si nemožeš tamo skinit rješenje pa se odma žalit?

Pametan prijedlog, dok oni to obrade mogao bi i ovrhu dobiti :roll:

Ne sjećam se kome ide ta lova od poreza. Državi ili lokalno?
lokalnoj... ma imaš zakonski predviđen rok na žalbu...javim ja što se rješilo

vozim samo aute starije od 10g i problem riješen 8)

Može li mi netko objasniti kome i za čega ide taj porez na budale?

Jel vlasnici auta ne plaćaju dovoljno gluposti i bez tog poreza. Očekujem od kretena plaćanje radio pretplate za auto...

I da! Pa jel nije dovoljno što se plati porez kada se kupi auto? Nema ovo smisla, milju kuna za malo jaču makinu nema nikakvog smisla. Kakve veze imaju kilovati sa porezom :roll:
Jel se to plaća jednokratno ili svake godine? Nisam baš upoznat s tim.
Svake godine za vozila koja su mlađa od 10 godina.
mučki provokator

Svake godine za vozila koja su mlađa od 10 godina.

Kad je moj bivši auto navršio 10 godina, onda su uveli neko plaćanje za ekologiju
jer, kao, stara vozila više zagađuju atmosferu :evil: :roll:
vrag zna jel to još naplaćuju ?
majke ti... odeš na tehnički, recimo, tup pare za ceste i autoceste...odeš tenkirat ogroman dio od harač cijene ode na ceste i autoceste..odeš autocestom tup plati cestarinu, Jebote 3x platiš istu stvar, od toga 2x vozio ili ne vozio... Da ne spominjem imaginarno ''mediteransko tržište''... kolko sam ja upoznat to ne postoji... gdje je stranica te burze, gdje joj je sjedište.... kod nas je ista cijena goriva i kad je nafta 140 usd barel ili sada kad je 80-90, u biti nije...sad je skuplje... Osobnom ne preferiram, ali Prius ili Civic hybrid ( osim njih ima još), isto kao i VW bluemotion(manje emisije) umjesto da ljude potiču da kupuju takva vozila, a ne VW golf 3 koji pravi ozonske rupe, naši zakonodavci ne jebu živu silu..
Zato lijepo ugradiš plin pa zagađuješ daleko manje...i onda te za to kazne pa još dodatno platiš na registraciji-.-
al ne samo to... onda još i atest platiš, kolko ono, svakih 5 godina? e jebem ti državu... al kad smo mulci..seremo seremo,ali ništa se ne događa... KAžu veeeliki analitičari...cijene goriva su veće u Njemačkoj...al zaborave da je kod Švabe plaća 5x veća... hrana isto kao kod nas, auti jeftiniji...
jebote..kako Hrvati prežive? od nas su veći umjetmici jedino srbi...
Hrvatska je jedna od najskupljih zemalja u svijetu, relativno, a i apsolutno po mnogočemu.
ovako..da uštedite impulse.. Ako ste 1.1. 2011. bili vlasnici motornog vozila, neovisno jel sad u Rumunjskoj, morate platit porez..u mom slučaju VW golf 1.9 tdi 74kw 2004. 400kn...

jebem ti državu, nek se napuše..dobit će ravno za 15 dana
znači plačaš sad ti, a možda i novi vlasnik tog lijepog autića
Na AUDI ide još neki dodatni porez-prirez ili pristojba ne znam točno ..
Kad se uzima auto na lizing i kad nije tvoj auto već od autokuće, ili kad se uzima auto na kredit u banci uz fiduciju vozila gdje opet korisnik nije vlasnik dok ne otplati kredit i knjižica vozila je u trezoru u banci, jel onda banka ili autokuća plaćaju taj porez ili nevlasnik vozila?
e ne ide na Audi:D
@francika.. zar si sumnjao?? pa ti plaćaš...
silence

francika

Kad se uzima auto na lizing i kad nije tvoj auto već od autokuće, ili kad se uzima auto na kredit u banci uz fiduciju vozila gdje opet korisnik nije vlasnik dok ne otplati kredit i knjižica vozila je u trezoru u banci, jel onda banka ili autokuća plaćaju taj porez ili nevlasnik vozila?

imaš pravo i na bonove za benzin ako je lizing :)))

I da zaboravih pitat. Kako ovi što primaju plaću u novcu iz ilegalne Todorićeve tiskare mogu plaćati porez na auto s konzumovim bonovima a ja ne mogu?
francika

silence

francika

imaš pravo i na bonove za benzin ako je lizing :)))

I da zaboravih pitat. Kako ovi što primaju plaću u novcu iz ilegalne Todorićeve tiskare mogu plaćati porez na auto s konzumovim bonovima a ja ne mogu?

opaaaa.... to je za mene nešto novo :-o
- Todoričeva tiskara, hmmm
zar i toga ima u državi Pereciji???

Tagovi