Mrky007
mali od čače
meni ovaj čovjek ima dobre zamisli, pametan je, koliko znam i pošten, i zadnja stavka, sposoban!
I meni se Ljubo uvijek sviđao. Odmjeren je i pametan. Djeluje sposobno.
darinko mi je odbojan i ne djeluje sposobno iako su mu neke teze i ideje za pohvalu. Jednostavno on mi ne uljeva povjerenje .
Neke su mu ideje i obećanja u sukobu jedna sa drugom pa mislim da on ovo prića jer zna da će u svojoj ejdinici tako dobiti 5-6 % i on će sebi rješit sabor a te ideje i obećanja neće morati odraditi.
Da nema HDSSB-a vjerovatno bi glas dao Ljubi Jurčiću.
Veseli me kad na ovakvoj usporednoj anketi gradonačelnik Osiejka pokaže kolko je normalniji i iskreniji od predsjednika HSP-a :
http://www.hrt.hr/index.php?id=48&tx_ttnews%5Btt_news%5D=134328&tx_ttnews%5BbackPid%5D=38&cHash=cd997ea2cd
10 u 15: Srb protiv Bubala
Daniel Srb - Krešimir Bubalo
HTV je odlučio sam provjeriti koliko su ključni politički igrači potencijalnim biračima spremni kratko i jasno odgovoriti na konkretna pitanja. U akciji "10 u 15" na 10 pitanja u 15 sekundi ovaj put odgovarali su predsjednik HSP-a Daniel Srb, a iz HDSSB-a osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo.
Ovaj post je sukus političkog marketinga HDSSB-a:
1.odvratiti pažnju od interesantnog lika o kojem je ovdje riječ,
2. zatim tvrditi kako bi glas dao bezopasnom političkom marginalcu daleko od svoje političke opcije (Jurčiću, no sva sreća nebeska pa postoji HDSSB kao utjelovljenje svih biračkih želja),
3. zatim izreklamirati nešto za što vjeruje da je uspjeh jer se na stranačkim sastancima ušupkivaju Bubalu kako ima genijalne javne nastupe, pa misle da je to stvarno tako. Kao da ne vidjesmo nedavno onaj namješteni natječaj za 15 novih vježbenika u Županiji - sve sama svojta zaslužnika (čula sam da nema love pa da ne znaju što bi sad s njima...), a on laže javno o smanjenju zaposlenih u javnoj upravi, kao, uostalom, i o svemu drugom.
No, ovdje je riječ o Darinku Kosoru. Na prvu loptu - čudan splet okolnosti: Kosor vs. Kosor; rodbina na različitim stranama barikada - kao nekoć braća Granić. To prvo privuče pozornost, moram priznati.
Kad je preuzeo vodeću poziciju u stranci nije me se dojmio nešto baš previše - činio mi se samo previše nadobudan. No, već prvim potezima dao je tema za razmišljanje: riješio se korumpiranog društva koje je u dobro plaćenim foteljama pustilo korijenje, što se pokazalo ispravno. Dobio je na vjerodostojnosti.
Ne znam je li uspio srediti stranku iznutra, no ovaj sat javnog pojavljivanja u najgledanijem terminu sasvim je dobro iskoristio. Kakva god bila rješenja koja nudi - konkretnost koju je pokazao respektabilna je i govori o jednom: doista ima nekakvu viziju i relativno razrađenu strategiju kako je ostvariti. Ako ništa - barem se dobro pripremio. No, njegov problem biti će političko neiskustvo. Ova ogoljena iskrenost djeluje kao pokus; šok-terapija, pa kud puklo da puklo. Vidjet ćemo što će od toga biti. Vidim da veći igrači s njegovog krila ne idu baš tako šakom od stol, no oni imaju više za izgubiti nego on. Mudriji su, naučili su da su glasači i mnogobrojni zaposlenici u javnom, nerealno-imaginarnom sektoru... No, iskreno: zašto bi Kosor na njih računao?! Uglavnom, Darinko s prezimenom Kosor pokazuje kako nekog vraga ipak radi sve ovo vrijeme... Nemam razloga reći da mu nastup u nedjelju nije bio - dobar.
Što se tiče lokalne scene HSLS-a u Osijeku, nadam se kako će Kosor uočiti ljudski kapital kojim raspolaže, a on se zove: ugled profesora Vrbošića. Koliko god Bajto iritira javnost, prof.Vrbošić ulijeva respekt svakome tko želi biti iskren. Osim, naravno, Bubalu, koji je uvjeren u svoju superiornost nad svakim, pa i nad uglednim sveučilišnim profesorom - sjetite se samo onog neuljudnog mahanja ručerdama i iritantno neukog objašnjavanja nečega Vrbošiću u jednom sučeljavanju kandidata za gradonačelnika).
Jedino što je mana prof.Vrbošića u političkom zvjerinjaku je njegova sklonost diplomaciji. Nema dozu političke agresivnosti koja je potrebna u tom poslu. Dakle: što je vrlina u privatnom životu, u političkoj areni je mana...