Pannonian Challenge zbog novca seli na Zrće ili u Zagreb?

Osijek

Nepuna dva mjeseca nakon završetka Pannonian Challengea, koji je ove godine dobio epitet najboljeg do sada, umjesto slatkih briga i planova za iduću godinu, organizatore muče nepodmireni dugovi.

Produkcijski iskorak i povećanje troškova od 47 posto u odnosu na prijašnju godinu nisu donijeli očekivani porast prihoda pa je udruga Pannonian ostala u minusu većem od 110.000 kuna.

ANKETA: Facebook anketa
[Jedino mjesto na kojem se Pannonian Challenge može održavati je:]
[pozovite legose na glasovanje klikom na gumb Ask friends/Pitaj prijatelje (gore desno)]

Najveći "krivac" za stvoreni dug je glazbeni dio festivala koji je ove godine ponudio glazbenike svjetskog renomea, ali je podbacila prodaja karata. Točnije, prodana je samo trećina od planiranog minimuma uz koji bi organizacija koncerata bila na pozitivnoj nuli.

"Mislim da nije problem u cijeni ulaznice koja je za jedan dan bila 100 kuna, a za dva dana 180, nego u činjenici da ljudi ili nemaju novca ili nisu spremni izdvojiti novac za kvalitetan koncert. Uostalom kada smo pregovarali s Gentlemanom stigla je preporuka da se s cijenom karte ne ide ispod 25 eura, a mi smo išli daleko ispod toga. Svrha Pannoniana nije u zaradi, nego u kvalitetnom i sadržajnom događaju za Osijek, ali naš volonterski rad, višegodišnji rad za nula kuna ili minus postaje neizdrživ”, kaže Zdenko Liška, jedan od organizatora Pannoniana te konstatira kako je Pannonian očito prerastao Osijek.

Naime, prihodi od sponzora iznose nešto više od pola milijuna kuna, a indikativno je da se iznos koji daju najveći sponzori može povećati nekoliko puta ako se promijeni mjesto održavanja Pannoniana.

Nude se razne varijante, a Nokia, kao naš najizdašniji sponzor, nudila nam je nekoliko puta veći iznos ako manifestaciju prebacimo na Zrće. Među drugim sponzorima spominje se i Zagreb kao moguća lokacija, a teško nam je kada nam se postavi pitanje zašto se još uvijek borimo s organizacijom u Osijeku, a negdje drugdje bismo to odradili mnogo lakše. Mi ne želimo napustiti Osijek, ali višegodišnji volonterski rad postaje neizdrživ, a posebno boli mišljenje sugrađana koji su uvjereni da mi zarađujemo velik novac čak i kada gomilamo dugove”, kaže Liška.

Dug prebačen na 2012.

Ovogodišnji dug, dogovoreno je s tvrtkama kojima je Pannonian dužan, prebacit će se na iduću godinu koja će, nadaju se organizatori, financijski bolje završiti.

Za iduću godinu imamo nekoliko varijanti, a prve dvije koje se nameću su spuštanje razine natjecanja i ukupnih troškova ili seljenje manifestacije negdje drugdje. Ni jedno ni drugo nije nešto što želimo i nadam se da do toga neće morati doći, a za to je potrebno razumijevanje sugrađana koji trebaju doći, platiti kartu i na taj način podržati organizaciju”, kaže Igor Mlinarević, jedan od organizatora.

Omiljeno natjecanje najboljeg BMX vozača na svijetu

Kada pohvala organizatorima dođe iz usta najboljeg BMX vozača na svijetu Daniela Dhersa koji Osijek naziva drugim domom, to sigurno ima određenu težinu, a Pannonian je popularnost i kvalitetu potvrdio među brojnim vozačima svjetskog glasa. U takvoj atmosferi prava je šteta što se uopće ulazi u priče o eventualnom seljenju manifestacije koja je u samo 12 godina postala možda i najjači brand Osijeka.

Održavanje - 130.000 kuna

Mnogi sugrađani, kažu u udruzi Pannonian, niti ne razmišljaju o troškovima održavanja skate parka u sadašnjem stanju, a bez nadogradnje i novih sprava održavanje godišnje stoji 130.000 kuna. Uz financijsku pomoć Grada, koja iznosi približno 100.000 kuna, u Pannonianu kažu da se ostatak novca za održavanje sprava namakne samom manifestacijom, a kvalitetan park na raspolaganju je mladim sportašima cijele godine.

Tekst: Ivan Sekol/Glas-Slavonije.hr
Izgleda da je pannonian jedina stvar koja je prerasla grad u posljednjih 1000 godina, kad već nitko to nije sposoban učiniti koliko mi se čini.
šmrc, srce mi se cepa, sretno vam, samo ajte.
Onda Samir i svoju trgovinu/e preselit tamo negdje, jer mu trgovina direktno ovisi o razvoju te scene.
Prije će biti da novinar nema o čemu pisati ili jednostavo da se grebu za još malo para.
U ovom gradu me više ništa ne može iznenaditi. Nego, sljedeće godine lijepo naplatiti ulaz u skate park, barem simboličnih 10kn.
Ako odete u Zagreb ili Zrće promjenite ime !
Bolje da se park placa pa bi se prikupile pare nego ovako! I da se sad pannonian preseli negdje, za park ce ih bolit laban i nece vise niko obnavljat ga i nece vise bit uvjeta za vozit, bar onoliko kolko ih je bilo!!

Re: Pannonian Challenge zbog novca seli na Zrće ili u Zagreb?

Onda više nije Panonian..jebga..trk gradonačelniku ovaj projekt bi trebao ostati ovdje.
sve očekivano..organizatori kao da žive na Madagaskaru a ne u Osijeku..odakle im samo ideja dovoditi svjetski poznate glazbenike? mislim, super je sve to ali jesu ikad razmislili koja se publika vrti oko ovog događaja i hoće li uopće imati 100kn za ulaznicu? a to im je stvorilo najveći dug..stvarno trebaš biti mozak pa klincima organizirati koncerte grupa sa upadom od 100 kuna..i sad kukaju..znači nije toliko u pitanju taj sportski dio nego ovaj drugi glazbeni gdje su visoko poletjeli a otrežnjenje je očito bolno..

dajte molim vas, pannonian challenge na zrću?! ma zar na zrću??!! pa radije da se pod vlak bacimo, svi kolektivno. :bangin:

naplaćujte ulaz. nije u redu da nešto što ste stvorili svojim radom i trudom sada jednostavno na pladnju date nekome drugome, pa neka on sad kad se sve ulaufalo bez financijskih problema vodi dalje. osječani vole pannonian i neće biti frka platiti par kuna za ulaz (jedna kava manje i to je to).

e ovo zrće mi ne izlazi iz glave, ma koja ideja, na zrće. ma daj zrće evo ti ga :evotiga:

1. Poceti od iduce godine naplacivati upad 20kn dnevno ili 50kn sva tri dana. Cisto simbolican iznos, ali bi organizatoru puno znacio.

2. Pokusati maksimalno povecati kapacitet tribina. Zapadna tribina se moze povecati barem troduplo jos u visinu. Istocna je, nazalost, dosegnula svoj maksimum.

3. Mozda malo pametnije izvesti dio sa koncertima, malo manji apetit. Ipak je ovo prvenstveno extreme sport manifestacija, a ne glazbena.

4. Neka gradske starijesine nadu razumjevanja da financijski poguraju ovu manifestaciju. Otkinuti dio kolaca NK Osijeku i slicnima i dati u ovo. U dogledno vrijeme pokusati naci pametnije mjesto za skate park sa puno vecim kapacitetom tribina.
De ne možete ga prebacit. Pannonian je uz UFO jedna od rijetkih dobrih stvari koje se događaju u Osijeku. Dobro s vremena na vrijeme bude neki dobar koncert.
Što se mene tiče ostavite sve kako je bilo, ali za koncerte ne morate dovoditi Gentlemana, Wilhelme ili tako nešto. Iako je ludnica, ali nitko se ne bi bunio kada bi doveli nekoliko manjih demo bendova i onda kao headlinere stavite Debelog, Gužvu Kawasaki3p, Psihomodo pop, Ajs Nigrutina, Partibrejkerse, Đubrivo ili tako neke na koje nećete potrošit toiko novaca i stavite kartu maksimum 50kn na dan i bit ce vam puno. Ne mogu ljudi bit u parku po cijeli dan skoro popit 3-4 cuge i onda dat 100kn za koncert i popit još 3-4 cuge. I tako svaki dan.

Klasika. Kod nas neki posao ili ideja krene, onda organizatorima (poduzetnicima) toliko narastu apetiti, da se više ne mogu pokriti. Tako i npr. vlasnici "gljiva-građevinskih" firmi zarade 100 milja i onda kupe auto za 500.
Dečki moji, morate biti svjesni gdje stvarate brand. Pa nije ovo emirat, već Slavonija u Hrvatskoj. Ako nije dosta sigurnih pola milijuna, gdje bi vam bio kraj?
a odite na zrce pa cete bit u troduplo vecem minusu ;)
fatalni_cevap

a odite na zrce pa cete bit u troduplo vecem minusu ;)

Slažem se! Ne trebaju ih nigdje a ovo što pričaju su nebuloze kako bi isprosili od grada lovu. Kad nekom daš mali prst on želi cijelu šaku, tako to ide. E da je barem Đapić gradonačelnik svi bi profitirali kroz donacije za Pannonian Challenge osim građana Osijeka koji bi to plaćali nezaposlenošću (da barem besplatne špice djele možda bi bilo više gladnih posjetitelja - ozbiljno mislim). Đapić bi im sigurno dao barem 5 milijuna kuna i vjerovatno bi to sve pokrilo. Tako se i Gradski vrt trebao "pokriti" sa skoro milijardu kuna (900 i nešto milijuna kuna).
TO je želja Nokie. Neka i ostane na želji.
Organizatori trebaju ići na malo širu publiku na koncertima.
Propast će ako nastave slušati galamdžije koji su za neke skupe i malom broju publike poznate/prihvatljive grupe.
gledajte kako da napunite dvorište vege i kako da zaradite na tome a ne kako da priuštite koncert za 100-200 ljudi koji će dati 150kn za neki extra band poznat samo nekim subkulturama

Zrče i Zagreb su još skuplji gradovi. Osijek je već i u svijetu extremnih sportova postao poznat zahvaljujući Pannonianu, preseljenjem će se izgubiti velik dio natjecatelja. A dovoditi velika glazbena imena? ...Zaboga ljudi, ovo je festival ekstremnih sportova, a ne glazbeni festival.
Potpuno se slažem sa navedenim

ako platiš Gentleman-a 100000 kn, onda ni ne možeš biti u plusu.

Nije sve u imenu, nego u procjeni koji i koliki efekat može polučiti koji band.

Zanima me koliko bi porastao prihod na piću da je karta bila duplo povoljnija i ljudi duplo više?

Osječanin

sve očekivano..organizatori kao da žive na Madagaskaru a ne u Osijeku..odakle im samo ideja dovoditi svjetski poznate glazbenike? mislim, super je sve to ali jesu ikad razmislili koja se publika vrti oko ovog događaja i hoće li uopće imati 100kn za ulaznicu? a to im je stvorilo najveći dug..stvarno trebaš biti mozak pa klincima organizirati koncerte grupa sa upadom od 100 kuna..i sad kukaju..znači nije toliko u pitanju taj sportski dio nego ovaj drugi glazbeni gdje su visoko poletjeli a otrežnjenje je očito bolno..

većina ljudi koja se motala oko svega došla bi na koncerte osječkih ili slavonskih grupa za 2 cenera..ovako ih je masa bila na ulici i okolo po Tvrđi, na šetalištu itd. svuda osim na koncertu..
hehehehehe Čačak čelenđ
Rješenje je barem jednostavno.... treba naplatiti ulaz u skate park... barem 10 kn... jer vrvi od klinaca koji dođu samo da budu viđeni.. a novaca nemaju niti godina da prisustvuju večernjem programu...
Onda im naplatite ljepo ulaz ... 10 kn imaju..
slazem se da bi trebalo pocet naplacivat ulaz,bar 10 kn.. također se slazem da nebi trebalo dovlacit takve velike bandove,Hrvatska (Osijek) ima odlicne bandove koji bi bili sasvim oke..
Pannonian je prvenstveno natjecanje u extremnim sportovima,a ne glazbeni festival..
vjerovatno tu zelju imaju sponzori,ali nadajmo se da ce Pannonian ostat u Osijeku gdje i pripada :)

"Mislim da nije problem u cijeni ulaznice koja je za jedan dan bila 100 kuna"

Mislim da je u tome najveci problem.
Recimo ja sam obican lik koji voli gledat i divit se vratolomijama koje oni izvode,i vjerovatno bi otisao poslusati koncert i popit pivo poslije natjecanja makar su to band-ovi koje neslusam niti sam ikad cuo za njih,ali brate 100 kn da dam za tako nesto,nisam bas siguran.Kad mi dodje fuck...ing Marijan Ban kojeg volim i trazi 100 kn puno mi je.
Mislim da bi puno vise uspjeha bilo kad cijena ulaznie nebi prelazila 50 kn,dosli bi svi,i koji ih vole i koji ih nevole
tako je ... panonija do zrća ... jebemti sredinu ti jebem ... svaka čast inicijativi gradske uprave na dizanju palače jebenim trutovskim popovima dabogda im se nelegitimna deca po grobovima okretala, a za ovo nemaju ubost koju kunu ... *
ako dečki i kukaju, imaju pravo kukati... grade ovo već godinama... samo mentalitet ne dozvoljava nešto drugo osim nogometa... u nogošu je lova...

razmislite malo koliki silni milioni idu u NK Osijek, a da nemate pojma o tome... i tako i oni s vremena na vrijeme zakukaju, joj, nemamo kuna za struju, pa nemamo za ovo, za ono... :D pa onda grad čupa s ulaganjima :)... ulaganjima u šta???
najbolje bi bilo preseliti komplet osijek u zagreb
treba razjebat sva događanja u Osijeku....pogotovo ona koja su uspjela se održati do sada....a za uzvrat napraviti atrakciju u obliku lika koji ce sa guslama cviliti ispod spomenika Ante Starcevica.....

iskreno mi je žao što se uopce pokrenila prica oko Pannonian Challenge-a, a pogotovo da se taj događaj premjesti negdje drugdje....
žao mi je zbog svih onih ljudi koji su sve ove godine ulagali svoj trud...znanje...želju...motivaciju...da bi Osijek imao priliku uživati u ovom događaju

no ocito je i ovo došlo na red....jer u ovoj usranoj jebenoj pripizdini ocito ne može ništa opstati....
kad realno pogledaš sve što valja seli se u jebenu samozvanu metropolu

kad je vec tako....onda bi bilo bolje da je ostala Jugoslavija....jer Beograd nam je bliže.....pa bi imali manje troškove puta ako se odlucimo pogledati Pannonian Challenge

isto tako.....kad bi se stavilo na papir samo trecina troškova gradske ili županijske uprave.....te se pogledalo na šta sve odlaze novci....
Pannonian Challenge bi mogao imati sponzora koji bi ionako ovu savršenu predstavu mogao podici na još vecu razinu...
no ocito da necije guzice od svega ovoga nemaju koristi....pa eto lakše sve razjebati nego održati nešto što dokazano valja.....
Podržavam odlazak ali u ZG :),dečki odite uzmite lovu,koji j... lokal-patriotizam i priča oko nekih smiješnih cifri,napucajte ovo na još nešto jače(ne štedite na proračunu:)), ako love ima za gluposti koje su u postovima prije nabrojali..

Tek tada ako se preselite na bolji proračun i bolje uvjete,, likovi iz ove žabokrečine skontat šta su imali i šta su izgubili kada im se Pannonian Challenge vrti samo na TV-u :D ...

Kad izgubiš nešto dobro i kvalitetno tada to znaš i cijeniti,ako imaš mozga naravno,što mislim da ovdje ima jako malo ljudi :S

Mislim da idem i u ZG ako preselite :)

opet se događa pljuvanje po svemu što valja u našem gradu, ne treba nama nista kvalitetno, šta će nam? ti ljudi se trude napraviti svake godine što kvalitetnije natjecanje i popratne programe(koncerti, izložbe...), i dosada im je relativno uspjevalo. to je jedini događaj putem kojeg se čuje za Osijek u cijelom svijetu, i tada jako puno ljudi dođe u Osijek sa strane.

istina je da je ove godine bila dosta skuplja karta za glazbeni dio, ali su se potrudili dovesti svjetska imena i nije istina da su to bendovi za uski krug ljudi i da ljudi nisu čuli za njih.

a zašto su propali i ostali u minusu, kriva je i recesija i manjak novaca kod ljudi, ali i ljudi u ovom gradu koji kad treba dati novca za upad na bilo koji događaj počnu kukati kako je skupa karta, a navikli na besplatne upade. tako je propao i SAFT, uskoro će propasti i UFO i Pannonian

ljudima iz pannoniana svaka čast i neka nastave ovako raditi

pa naravno da postajemo sve veća zabit,
... pa momci zašto se uzeli tako veliki zalogaj ako ga ne možete progutati... upravu su oni koji kažu da je cijena u pitanju, koliko je vas dalo tih 100 kn ?! Zar mi ovdje nemamo nikog tko bi mogao kvalitetno odratiti koncert i za puno manje novaca ili možda besplatno... novci se uzimaju na popratnim sadržajima (piće, jelo, tombole (sponzorske nagrade) i sl. a ne od ulaznica pogotovo za grupe koja većina posjetitelja nije čula... prema tome ekipa koja vodi pannonijan očigledno nije dorasla tako velikoj manifestaciji...
A, koji je smisao Pannoniana? Natjecanja ili koncerti?

Jesu li organizatori te izvodjace dovodili zato sto su ljudi zeljeli bas te skupe izvodjace, ili?!

Ja na to gledam ovako... Organizator koji se boji da ce neko zbivanje biti slabo posjeceno dovodi jako ime i time povecava posjecenost.

Pannonian i vecernja zbivanja su bila dobro posjecena i bez tih velikih i skupih imena. Mozda su bila i posjecenija nego uz ovako skupa imena.

Mozda bi bilo bolje da lovu uloze u neke druge price - od razvoja parka [oni bolje znaju sto i kako treba], preko promocije u okolnim zemljama, do popratne infrastrukture i organizacije koja bi mogla primiti sve novozainteresirane.

IMHO, mislim da je to bolji smjer u kojem se treba kreatati, umjesto razmisljanja o tome kako pokriti dolazak skupih izvodjaca.
studenac

... pa momci zašto se uzeli tako veliki zalogaj ako ga ne možete progutati... upravu su oni koji kažu da je cijena u pitanju, koliko je vas dalo tih 100 kn ?! Zar mi ovdje nemamo nikog tko bi mogao kvalitetno odratiti koncert i za puno manje novaca ili možda besplatno... novci se uzimaju na popratnim sadržajima (piće, jelo, tombole (sponzorske nagrade) i sl. a ne od ulaznica pogotovo za grupe koja većina posjetitelja nije čula... prema tome ekipa koja vodi pannonijan očigledno nije dorasla tako velikoj manifestaciji...

Lega,iskreno ti si b....a Ajd okani se tema kojih nisi dorastao .Drži se palanačke politike i obrane ratnih osuđenika. Pusti mlade i njihove probleme ,nerazumiješ ti puno toga.... p.s. i nemoj molim te mi odgovarati,nema š mi ti šta pametno napisati,dogovoreno !
Pa nemoguće..ovo je najbolji dogadaj u Osijeku. :(
i uopce razumijem..zasto su uopce stavljali te koncerte, ako je Pannonian prvenstveno sportski dogadaj? a i kad stavljate, za nas mlade su cijene bile previsoke, jer je dnevna ulaznica bila 100 kn. Stvarno bi bilo bolje da su svirali neki lokalni bendovi, i da su cijene bile niže jer bi tako puno vise ljudi doslo na koncerte..i stvarno bilo bi u redu naplatiti neki simbolican ulaz, jer nikome ne bi bilo žao izdvojiti nekoliko kuna..ja se iskreno nadam da ce Pannonian ostat u Osijeku, jer mi je to najdražih 5 dana u cijeloj godini! :)
Treba prebaciti cijeli Osijek u zagreb ili na Zrće ...

cekaj malo, ulaznica za Panonian je bila 100 kuna??????? Toliko klinaca gledatelja pa Osijek je bogat grad.

Vozi Miško
eto rečeno je da ne seli iz Os i da će šarafit lokalni bendovi i tak je najbolje! opalit jeftiniji upad i bit će ljudi,a šta udara je manje bitno ionako se dolazi oblokat i zajebavat! a ta kao velika imena nisu svima velika tak da nije svima gušt izvalit 100kn za nešto što me/te apsolutno ne zanima! bitno da dođu što jači vozači jer mislim da je to bit pannoniana!
hihmih

studenac

Lega,iskreno ti si b....a Ajd okani se tema kojih nisi dorastao .Drži se palanačke politike i obrane ratnih osuđenika. Pusti mlade i njihove probleme ,nerazumiješ ti puno toga.... p.s. i nemoj molim te mi odgovarati,nema š mi ti šta pametno napisati,dogovoreno !

...ti si starno tepsija i ne trkeljaj o nečemu sto ne kontas, a to je zarada i dobar provod za one koji to žele odnosno plačaju...
... očigledo je vidljivo svima da nisu dorasli za tako "veliku" stvar, pa onda bolje da se maknu i prepuste nekome tko zna... sorry ali najbolnije je priznati istinu jer ona boli... !
studenac brao!

Tagovi