Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Ne žele li primiti bonove umjesto plaće - otkaz cijelom kolektivu!

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Carobnica

Ukupno postova: 599
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 11.10.2011. 10:12 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

A, zašto oni šute? Misle da će se netko drugi izboriti za njih? Očekuju da će netko drugi najebazi za njihov boljitak? Ako šute jer su beskičmenjaci, onda ni ne zaslužuju bolje nego bonove umjesto novca.

Ukupno postova: 1135
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 11.10.2011. 10:47 
Naslov:  

Carobnica je napisao/la:
A, zašto oni šute? Misle da će se netko drugi izboriti za njih? Očekuju da će netko drugi najebazi za njihov boljitak? Ako šute jer su beskičmenjaci, onda ni ne zaslužuju bolje nego bonove umjesto novca.

Boje se za vlastitu egzistenciju što je razumljivo.
Poslodavci ucjenjuju, ako nećeš raditi ima tko hoće (pa makar i za bonove) a ljudi imaju obitelji, djecu, kredite i jednostavno nemaju mogućnost izbora. Država i sindikati su protiv njih, klasični robovlasnički položaj, to je valjda kapitalizam koji ste željeli.

A novinaru nije u interesu jer se sve na kraju svodi na interes a to je novac odnosno položaj u društvu, opet zaposlenje jer i on je zaposlenik nekih novina ..što ga ne opravdava je mu je posao da iznosi činjenice koje su u javnom interesu pa i kada nisu provjerene ako postoji sumja a ovdje postoji.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Brick Top

Ukupno postova: 708
Spol: Muško Muško
Post Postano: 11.10.2011. 10:53 
Naslov:  

Nije mi jasno zašto bi novinaru bio problem objaviti imena firmi koje ovako isplaćuju? Pa ovo je u biti javna tajna. Koliko sam samo puta, čekajući na blagajni konzuma, ili biljemerkanta, vidio da ljudi plaćaju s bonovima? Pa to je notorna činjenica, a firme koje to rade nisu neke prčvarnice s 2 zaposlena, nego zapošljavaju stotine, ako ne i tisuće ljudi. Gdje je problem objaviti javnu tajnu punim imenom i prezimenom?

Carobnica

Post Postano: 11.10.2011. 11:00 
Naslov:  

silence je napisao/la: Boje se za vlastitu egzistenciju što je razumljivo.
Što je tu razumljivo? Meni nije razumljivo da netko pravda pasivnost radnika pravdajući to strahom za egzistenciju, a s druge strane proziva novinare. Zar bi se novinari trebali boriti za radnike?

I o kakvoj to egzistenciji govorimo? Egzistenciji na bonove. Očito im nije loše, kad se ne bune. Onda neka šute i trpe, a ne da još prozivaju novinare što se oni ne bore za njihova prava.

Tek djelomično suosjećam s njima, ali ti ljudi imaju ono što su svojom pasivnošću i kukavičlukom i zaslužili.

Citat: što ga ne opravdava je mu je posao da iznosi činjenice koje su u javnom interesu pa i kada nisu provjerene ako postoji sumja a ovdje postoji.
Ovo mi je nevjerojatno! Imaš hrabrosti prozvati novinara što on nije nekog prozvao, a s druge strane ti je sasvim normalno da radnici šute kao pipice?! Nevjerojatno!

Zadnja promjena: Carobnica; 11.10.2011. 11:00; ukupno mijenjano 1 put.

Ukupno postova: 457
Post Postano: 11.10.2011. 11:00 
Naslov:  

Brick Top je napisao/la :
Nije mi jasno zašto bi novinaru bio problem objaviti imena firmi koje ovako isplaćuju? Pa ovo je u biti javna tajna. Koliko sam samo puta, čekajući na blagajni konzuma, ili biljemerkanta, vidio da ljudi plaćaju s bonovima? Pa to je notorna činjenica, a firme koje to rade nisu neke prčvarnice s 2 zaposlena, nego zapošljavaju stotine, ako ne i tisuće ljudi. Gdje je problem objaviti javnu tajnu punim imenom i prezimenom?

Ma mene čudi sindikalist. A koji potpada pod zakon koji sam linkao. Sindikalist je državni službenik. On po zakonu mora prenjeti punu i točnu informaciju. Dakle, i ime svih tvrtki koje krše Zakon o radu i kolektivne ugovore. Samim tim sindikalist krši zakon.
No, obojica bi primali plaću za polovičan posao.

francika

Ukupno postova: 2791
Post Postano: 11.10.2011. 11:07 
Naslov:  

Carobnica je napisao/la :
Što je tu razumljivo? Meni nije razumljivo da netko pravda pasivnost radnika pravdajući to strahom za egzistenciju, a s druge strane proziva novinare. Zar bi se novinari trebali boriti za radnike?

I o kakvoj to egzistenciji govorimo? Egzistenciji na bonove. Očito im nije loše, kad se ne bune. Onda neka šute i trpe, a ne da još prozivaju novinare što se oni ne bore za njihova prava.

Tek djelomično suosjećam s njima, ali ti ljudi imaju ono što su svojom pasivnošću i kukavičlukom i zaslužili.

Citat: što ga ne opravdava je mu je posao da iznosi činjenice koje su u javnom interesu pa i kada nisu provjerene ako postoji sumja a ovdje postoji.
Ovo mi je nevjerojatno! Imaš hrabrosti prozvati novinara što on nije nekog prozvao, a s druge strane ti je sasvim normalno da radnici šute kao pipice?! Nevjerojatno!

Novinar nema pravo pisati o tim radnicima koji primaju ilegalno štampani novac za plaću od neke kriminalne organizacije. Odkud novinaru pravo da proziva radnike, ako se ti sami radnici ne bune jer im je dobro?

Boost
Ukupno postova: 765
Post Postano: 11.10.2011. 11:34 
Naslov:  

Vjerojatno si mlada i, u skladu s tim, naivna. Pojedinac koji se odluči boriti za sebe će ispušiti. Znači dotična osoba x će izgubiti posao kojim uzdržava obitelj.
Nadalje, vlasnik firme x će se pobrinuti da dotična oštećena osoba ne nađe drugi posao tako lako. Shvaćaš?
Da ne govorim dalje o premlaćivanju, uništavanju imovine oštećene osobe itd.
Nadam se da se nikada nećeš naći u takvoj situaciji, jer svatko jezamjenjiv i uvijek ima onih koji će raditi i za manje.
Naša Hrvatska.

Zadnja promjena: Boost; 11.10.2011. 11:35; ukupno mijenjano 1 put.

silence

Ukupno postova: 1135
Post Postano: 11.10.2011. 11:34 
Naslov:  

Carobnica je napisao/la:

Razumljiv je strah od gubitka zaposlenja i prihoda kakav god bio jer drugi posao će veoma teško pronaći. (ako te nema tko uzdržavati)
Nitko se ne mora «boriti» za nikoga, govorim o poslu novinara koji piše članak o nečemu, da ako raspolaže informacijama iste i iznese javno jer mu je to posao.

Ja nisam nikad bila ni u sličnoj situaciji ali opet mogu razumjeti jer poznajem ljude koji rade u tim poduzećima. Vidjela bih tebe da si samohrana majka koja ne prima alimentaciju (a nema mamu tatu da joj pomažu) , da imaš bolesno dijete i da ne navodim još razne druge primjere, ne želim se raspravljati jer nemam vremena za to i mene osobno ne zanima, iznijela sam mišljenje koje smatram ispravnim.
Carobnica je napisao/la:

Da, prozvala sam novinara koji je pisao članak i sve ostale novinare koji rade svoj posao ofrlje i neprofesionalno.
Radnici su šutjeli do sada, sindikat im nije pomogao , nadam se da neće na tome stati.

Carobnica

Post Postano: 11.10.2011. 12:07 
Naslov:  

silence je napisao/la: Razumljiv je strah od gubitka zaposlenja i prihoda kakav god bio jer drugi posao će veoma teško pronaći. (ako te nema tko uzdržavati)
Shvatila sam što si rekao, ali meni to nije "razumljivo".

Nema ničega "razumljivog" u pasivnosti i dozvoljavanju da ti netko sere po glavi. To nije razumljivo. To je kukavički, ljigavo, jadno, beskičmenjački.

Citat: Nitko se ne mora «boriti» za nikoga, govorim o poslu novinara koji piše članak o nečemu, da ako raspolaže informacijama iste i iznese javno jer mu je to posao.
A ovom zaposleniku borba za vlastiti obraz nije "posao", pa onda on može šutiti kao pipica, grbaviti se, pokrivati ušima i šutiti kao zadnje pokislo govno?!

Ne slažem se! Onaj tko nije spreman podmetnuti vlastita leđa ni ne zaslužuje bolje. Onaj tko se ne želi boriti za svoja prava - taj ih niti ne želi dovoljno, a još manje zaslužuje.

Citat: Vidjela bih tebe da si samohrana majka koja ne prima alimentaciju (a nema mamu tatu da joj pomažu) , da imaš bolesno dijete i da ne navodim još razne druge primjere, ...
A otkud ti znaš kakva sam ja majka?! Možda baš zato govorim kako govorim.

Uostalom, nisam ja bitna, nego svi oni koji se smatraju potlačenima. Ako potlačeni šuti, onda nije potlačen! A onaj koji cvili i kumi da se netko drugi bori za njega - e, taj zaslužuje da ga se čizmom stjera još dublje u glib.

Citat: Da, prozvala sam novinara koji je pisao članak i sve ostale novinare koji rade svoj posao ofrlje i neprofesionalno.
Novinar ne može iznositi neprovjerene informacije. Da su radnici stali pred kameru, ufotkali se i svojim imenom stajali iza svojih tvrdnji - tada bi pisalo i o kojoj se firmi radi, jer bi tada novinar prenosio ono što je netko drugi tvrdio.

Dakle, to što ne piše ime firme može se zahvaliti jedino radnicima koji nisu imali muda to izreći javno. Takvi i zaslužuju život na bonove, kupone, par-nepar.

Ukupno postova: 135
Post Postano: 11.10.2011. 12:30 
Naslov:  

Stella1989 je napisao/la :
ms.bovary je napisao/la:
Zašto nitko ne napiše IME te "jedne građevinske tvrtke" i ime "tog trgovačkog lanca"?!
Pa neka se zna...

Tetak mi radi u Osijek-Koteksu, i koliko mi je poznato, dobivali su bonove za "super povoljni" Konzum.

Osijek-Koteks nije taj koji daje bonove, eto informacija iz prve ruke. Ponekad se dobiju bonovi za božić/uskrs ali ne preveliki iznos. Rijetka firma koja vodi računa da se plaća dobije i da bude na vrijeme bez obzira što je direktor smrad broj 1 u gradu. Da je barem svugdje tako bilo bi mnogo bolje za živjet.

edit: susjed mi radi u konzumu. Koliko tamo znaju dobiti bonova za konzum da čovjek ne može režije platiti. Sad

Zadnja promjena: mučki provokator; 11.10.2011. 12:43; ukupno mijenjano 2 put/a.

PEGY

Ukupno postova: 2664
Post Postano: 11.10.2011. 12:32 
Naslov:  

-----

Zadnja promjena: PEGY; 25.01.2013. 15:01; ukupno mijenjano 1 put.

crveni
Ukupno postova: 457
Post Postano: 11.10.2011. 12:36 
Naslov:  

Novinar ne može iznositi neprovjerene informacije. Da su radnici stali pred kameru, ufotkali se i svojim imenom stajali iza svojih tvrdnji - tada bi pisalo i o kojoj se firmi radi, jer bi tada novinar prenosio ono što je netko drugi tvrdio.

Novinar iznosi informacije koje je saznao od sindikalnog povjerenika. Tko može biti kredibilniji u smislu točnosti informacija a u području radnog zakonodavstva od sindikalnog povjerenika? Pa nije novinar izvukao informaciju iz guzice.
Nadalje, analogijom tvog razmišljanja:
http://www.index.hr/vijesti/clanak/novom-zelandu-prijeti-ekoloska-katastrofa-iz-nasukanog-broda-ubrzano-istacu-naftu/576359.aspx

Nema fotke zmazanih pingvina, pa eto novinar iznosi neistine.

http://www.depo.ba/vijest/47995

Nema fotke slijedećih stanovnika Crne Gore: Eskimi, Vile, Božja bića, Amebe, Čovjek-žene, Njemački ovčari, Kikirezi, Razočarani, RH pozitivni, Polutani, Gorštaci, Komunisti, Templari, Avatari, Nindža-ratnici, Snorkijevci, Štrumfovi, Transformersi, Vini Pu, Aboridžin, Bušman, Čerkez, Crveni Kmer, Lakota Sijuks, Mohikanac, Navaho Indijanac

No to ipak ne znači da novinar kenja.

Stella1989

Ukupno postova: 2929
Post Postano: 11.10.2011. 12:36 
Naslov:  

mučki provokator je napisao/la:
Stella1989 je napisao/la :
ms.bovary je napisao/la:
Zašto nitko ne napiše IME te "jedne građevinske tvrtke" i ime "tog trgovačkog lanca"?!
Pa neka se zna...

Tetak mi radi u Osijek-Koteksu, i koliko mi je poznato, dobivali su bonove za "super povoljni" Konzum.

Osijek-Koteks nije taj koji daje bonove, eto informacija iz prve ruke. Ponekad se dobiju bonovi za božić/uskrs ali ne preveliki iznos.

Sjećam se da je dobio za prošli Božić bon, pa sam kontala da im nekad dio plaće daju u bonovima. Ali ako je samo u sklopu božićnica/uskrsnica, moj bad. Wink

Ukupno postova: 2791
Post Postano: 11.10.2011. 12:39 
Naslov:  

Jel zna netko jel možda HZZ isplaćuje bonove Konzuma nezaposlenima? Možda bi bilo bolje u tom slučaju dobiti otkaz.

I stvarno nije u redu ako Hrvatska Vlada ne isplaćuje Konzumove bonove nezaposlenima preko HZZ-a, a Konzum štampa novce umjesto HNB-a. Stvarno više ne znam kog ta Vlada podržava, Rohatinskog ili Todorića?

Ukupno postova: 206
Post Postano: 11.10.2011. 12:57 
Naslov:  

I na ovom portalu se brišu postovi ako se imenuju veliki gazde i njihove firme.Bez obzira što su to sve ljigavci koji se bogate na radničkim leđima.Tako da i netko imenuje firmu koja radi protuzakonito vrli administratori portala će se u hipu pobrinuti da se taj post obriše.Nedavno sam napisala gdje zapravo žive i rade vlasnici koji proizvode smeće od igrališta za djecu a stalno obmanjuju javnost da su firma iz Vukovara (tamo su lažno prijavljeni.) Konstantno im se daje posao po gradu a mi građani kasnije plaćamo popravke jer se igrališta raspadaju uslijed vremenskih uvjeta. Naravno da se taj post odmah obrisao a nisam spomenula niti ime a ni prezime dotičnih privatnika.

Skoči u forum: