http://www.jutarnji.hr/srakicevi-dvori--nadbiskup-na-palacu-potrosio-50-milijuna-kuna/978937/
Ne znam kako mu je ime, ali mislim da se zove LOPOV!
http://www.jutarnji.hr/srakicevi-dvori--nadbiskup-na-palacu-potrosio-50-milijuna-kuna/978937/
Društvo, politika
Riječ je o zgradi bivše Plućne bolnice koju je odlukom Vlade Republike Hrvatske Klinička bolnica u Osijeku 1992. vratila tadašnjoj Biskupiji đakovačko i srijemskoj, a njezina je obnova počela prošle godine nakon izrade projektne dokumentacije.
Zgrada je izgrađena u 19. stoljeću i obnova je vrlo zahtjevna, kazao je danas vlč. Petar Ćorluka koji je u ime Đakovačko i osječke nadbiskupije primio darovnicu. Osim obnove u tijeku je i dogradnja novih prostora uza sadašnju zgradu, a kad, po planu, završi za tri godine, Biskupijski vikarijat će raspolagati s nekoliko tisuća četvornih metara prostora, među ostalim, za vjeronauk, za pastoralni rad, posebno s mladima, te za veliku dvoranu sa 350 mjesta.
Obnova i dogradnja stajat će oko 25 milijuna kuna, a zgrada je u samu središtu Osijeka.
Osječko-baranjska županija od početka ove godine u obnovu sakralnih objekata uložila je 1,2 milijuna, a u protekle tri godine 16 milijuna kuna.
Leteci mungos
Za one koji ne znaju, 23. veljace 2009. je datum nesto sitno prije izbora za gradonacelnika. Moze li se ovo smatrati kupovinom glasova novcem poreznih obveznika?
Dino8090jedini papa je bio papa Ivan Pavao II.
francika
Slažem se, rjetko kada pravi čovjek dođe na pravo mjesto. Al tko zna, možda se i ovom Papi Bog obrati pa ga počne slušat.
Dino8090cijeli zivot sam odgajan u katolickom duhu, idem u crkvu, vjerujem u Bogu...
ali kad vidim te "poglavare" katolicke crkve gade mi se. pocevsi od pape u prada cipelama (jedini papa je bio papa Ivan Pavao II., ovo sve ostalo je i biti ce sljam lopovski), preko Bozanica sa onix (ili kako se vec zvao taj materijal) zgradom pa sada do Srakica sa ovom palacom.
mater im jebem bahatu bezobraznu!!! nabijem i njih i njihove luksuzne zgradurine.
ljudi koji se idu moliti Bogu, pomolit ce se u kolibi koja je radena od drveta, nisu im potrebni mahagonij, klima, grijanje,... ona crkva na divaltovoj je savrsena bas ovakva kakva jest! imas krov nad glavom da ti ne pada kisa i snijeg, imas na cemu sjediti. briga me da li je to plasticna stolica iz peveca ili klupa za 10 tisuca kuna.
da bi se pomolio Bogu, uopce mi nije potreban ni papa ni bozanic ni srakic niti njihove palace...
fuj dubrad!!!
mučki provokatorDino8090cijeli zivot sam odgajan u katolickom duhu, idem u crkvu, vjerujem u Bogu...
ali kad vidim te "poglavare" katolicke crkve gade mi se. pocevsi od pape u prada cipelama (jedini papa je bio papa Ivan Pavao II., ovo sve ostalo je i biti ce sljam lopovski), preko Bozanica sa onix (ili kako se vec zvao taj materijal) zgradom pa sada do Srakica sa ovom palacom.
mater im jebem bahatu bezobraznu!!! nabijem i njih i njihove luksuzne zgradurine.
ljudi koji se idu moliti Bogu, pomolit ce se u kolibi koja je radena od drveta, nisu im potrebni mahagonij, klima, grijanje,... ona crkva na divaltovoj je savrsena bas ovakva kakva jest! imas krov nad glavom da ti ne pada kisa i snijeg, imas na cemu sjediti. briga me da li je to plasticna stolica iz peveca ili klupa za 10 tisuca kuna.
da bi se pomolio Bogu, uopce mi nije potreban ni papa ni bozanic ni srakic niti njihove palace...
fuj dubrad!!!
Evo ti kikiriki za napisano.
Roditelji mi žive jako blizu ovog zdanja, u biti odrasao sam tu. Nije im bio dosta dvorac nego su još i nadograđivali mater im jebem. Za ono što su oni napravili ja dozvolu sigurno nebi dobio, nema teorije.
I sada opet oko božića trebam slušati onaj usrani bozanićev glas: nemojte ići u trgovačke centre, nemojte spasti pod potrošačko društvo nego dajte nama jednom rječju. Crkva mi se toliko gadi da u nju ulazim samo kada moram. Naravno da sam katolik i da vjerujem u boga ali ne onako kako su oni zamislili.
Pitam se kada je crkva zadnji puta pomogla nekome gladnom? Kad god počnu pričat kukaju i uvijek im treba neka pomoć. Koga to trebamo pomagati? Pedofilčine možda.
Nadam se da će ljudi uskoro shvatiti neke stvari i da će početi bojkotirati crkvu u punom smislu. Neka propadnu, neka zatvore taj BIZNIS.
I da, baš me zanima hoće li gospodin Šola odreagirati na ove članke po portalima ali jako je upitno da li će toga biti u glasu slavonije.
CarobnicaAko smo mi građani dali novce, onda ćemo i mi moći ići tamo. Zato su nam i pokazali ove fotke.
Moramo se organizirati. Tko će prvi u kupatilo?

francika
Ljubomora i pohlepa su mrtni grijesi!
Da crkva živi skromno kao što je Isus živio, a ti da si sebi nadogradio kuću kako si želio sigurno ne bi imao ništa protiv crkve.
mučki provokatorNe trebamo popove sa iPhoneom
Dino8090
cijeli zivot sam odgajan u katolickom duhu, idem u crkvu, vjerujem u Bogu...
francika
Dino8090jedini papa je bio papa Ivan Pavao II.
Slažem se, rjetko kada pravi čovjek dođe na pravo mjesto. Al tko zna, možda se i ovom Papi Bog obrati pa ga počne slušat.