Autor |
Poruka |
pinkychus
Ukupno postova: 84 Lokacija: Osijek Spol:  Žensko
|
Ne znam.... Opet to što kažete, da su zidovi žuto-ljubičasti, šljokičasti, to je opet subjektivna stvar koja se nekome sviđa a nekome ne.
Priznajem da 'Povjerenstvo' ima zasluge, ali želim znati i dalje njihov način rada ( i plaćanja)... Nisam sigurna da li članovi obavljaju taj posao za ili bez naknade, da li netko zna? |
|
|
|
|
 |
pinkychus
Ukupno postova: 84 Lokacija: Osijek Spol:  Žensko
|
Eee nisi ni ti u pravu  Arhitekti jesu umjetnici, ali ne isključivo. Inženjersku praksu također moraju znati, a pogotovo urbanizam! A te dvije stvari nikako nisu umjetnost, već pravila. |
|
|
|
|
 |
Vic.Mackey Ukupno postova: 640 Spol:  Nebitno
|
grade je dopusti da jedna ulica ima 20 razlicitih novoizgrađenih objekata koji nemaju veze sa "lijepim" pa sad jedu govna oko izgleda procelja ciji vlasnici su stanari........................fak of Grade |
|
|
|
|
 |
Đeđa_zaboravih_lozinku_od
Ukupno postova: 161 Lokacija: Osijek Spol:  Žensko
|
Neki su očito pukli... Šta vam sada smeta to povjerenstvo? Kad su se napokon uhvatili posla i počeli primjenjivati određena pravila odmah se pola grada diže na noge  Baš bi me zanimali komentari da se četverolist obojao u ljubičasto žutu kombinaciju, ili crveno plavu, ili rozo zelenu, dal bi onda prozivali povjerenstvo što neradi svoj posao?
Pa pogledajte grad molim vas, pa to je cirkus od boja, od od kričavih nijansi zelene, žute, ljubičaste, crvene. Ja nepamtim kad sam zadnji put rekao "lijepo su obnovili zgradu, sviđaju mi se boje. Da se nije ovome stalo na kraj za 10 god bi hodali sa var maskama po gradu koliko bi to blještilo. Ili da nastavimo pljuvati po povjerenstvu a nek se građani ugledaju na Delboya i Rodneya pa da obojaju cijeli grad u florescentu boju
Nebi onda morali imat javnu rasvjetu, same zgrade bi osvjetljavale puteve i ceste
|
de ne pretjeruj, nigdje nema šljokica  a Povjerenstvo je trebalo biti osnovano davno prije nego se počelo sa izgradnjom budalaština po gradu, urbanistički totalno sjebanom... boje fasada su puno manji problem, iako je meni (seljančuri) ljepša svaka novoofarbana zgrada (pa bila i ljubičasta sa žutim) od onih mišjih depresivnih sivih  |
|
|
|
|
 |
beziljy
Ukupno postova: 367 Lokacija: Osijek Spol:  Nebitno
|
po tvojoj logici nitko nije umjetnik, jer da bi netko napravio umjetničko djelo treba poznavati "alate" da to djelo i napravi...so cut the crap |
|
_________________ Ignorance is bliss!!! |
|
|
 |
slavonija Ukupno postova: 315 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
jao, pa mi imamo i Povjerenstvo za lijepo! prekrasno, prekrasno
nego, jel to Povjerenstvo onda odobrava i gradnju onih silnih zgrada u Štrosi na način jedna mala iz 1931., pa pored toga 5-katnica, pa onda opet jedna mala kuća iz 1947., pa onda neka trokatnica, naravno, sve redom lijepih pastelnih boja, urbanistički usklađenih pročelja i svrsishodnosti?
Povjerenstvo za lijepo
ja kao kronični gabor, ne bih smjela hodati ovim ulicama onda... bemti život
|
ja baš to htjede komentirat..uze mi riječ iz tipkovnice!!
ja bi zabraniio izgradnju prizmenica među katnicama...sve isto mora bit..ako hoćeš gradit vilu ideš gdje se grade vile..ako hoćeš malu prizemnicu ideš gdje se rade prizemnice..al nee...mi smo kao u burkini faso.. |
|
|
|
|
 |
PEGY
Ukupno postova: 2664 Lokacija: Seychelles Spol:  Nebitno
|
U zapadnim zemljama to je strašno postroženo i zregulirano do te mjere da sam nesmiješ ni pomislit na išta više od božićne rasvjete. Pa onda prema tome kakvu kuću želiš biraš kvart ili obrnuto, ako hoćeš živjeti u nekom kvartu neš tamo cirkuski šator napravit nego ćeš se prilagoditi uvjetima! Ako pak misliš da si reinkarnirani faraonov graditelj, onda si kupiš 100ha negdje daleko od sviju i gradiš neverland. |
|
|
|
|
 |
mučki provokator
Ukupno postova: 135 Lokacija: soba Spol:  Muško
|
nego, jel to Povjerenstvo onda odobrava i gradnju onih silnih zgrada u Štrosi na način jedna mala iz 1931., pa pored toga 5-katnica, pa onda opet jedna mala kuća iz 1947., pa onda neka trokatnica, naravno, sve redom lijepih pastelnih boja, urbanistički usklađenih pročelja i svrsishodnosti?
Povjerenstvo za lijepo
|
Upravo jedan ugledni arhitekt koji je isprojektirao pola grada sjedi u tom odboru. Što ti to govori? Projektirajte kod mene i projekat će dobiti dozvolu jer ja imam veze. Na žalost to tako funkcionira u gradu, gradio sam nešto nedavno pa imam iskustva.
Ta komisija i nije loša stvar ali da se stvarno pravi reda u gradu. Ovako mislim da će pušit samo obični smrtnici kakvi smo većina.
Moram spomenuti slučaj zbog kojeg je i dignuta optužnica čini mi se...ali pojeo vuk magare najvjerovatnije. Odnosi se na zgradu u dubrovačkoj ulici a koja se nalazi na trasi gdje trebala biti produžena ilirska ulica sve do ulice republike. Dozvola je izdana i radovi su krenuli još u vrijeme starog gup-a gdje se još nije odustalo od te trase. Izgleda da u gradu netko predviđa budućnost i opasno uzima mito  |
|
|
|
|
 |
mučki provokator
Ukupno postova: 135 Lokacija: soba Spol:  Muško
|
U zapadnim zemljama to je strašno postroženo i zregulirano do te mjere da sam nesmiješ ni pomislit na išta više od božićne rasvjete. Pa onda prema tome kakvu kuću želiš biraš kvart ili obrnuto, ako hoćeš živjeti u nekom kvartu neš tamo cirkuski šator napravit nego ćeš se prilagoditi uvjetima! Ako pak misliš da si reinkarnirani faraonov graditelj, onda si kupiš 100ha negdje daleko od sviju i gradiš neverland.
|
Najžalosnije mi je upravo ovo. Napraviš si kuću, cijeli život ulažeš u nju, uživaš jer zato i imaš kuću da bi bio sam i da ti nitko ne smeta. A onda jedan dan dođu bageri, sruše kuću pored tvoje i za godinu dana nikne zgrada čiji balkoni ti gledaju u tvoje dvorište pa i u prozore. Nema više privatnosti, sve je palo u vodu... |
|
|
|
|
 |
francika
Ukupno postova: 2791 Lokacija: Osijek Spol:  Nebitno
|
Povjerenstvo za lijepo
|
Upravo jedan ugledni arhitekt koji je isprojektirao pola grada sjedi u tom odboru. Što ti to govori? Projektirajte kod mene i projekat će dobiti dozvolu jer ja imam veze. Na žalost to tako funkcionira u gradu, gradio sam nešto nedavno pa imam iskustva.
Ta komisija i nije loša stvar ali da se stvarno pravi reda u gradu. Ovako mislim da će pušit samo obični smrtnici kakvi smo većina.
Moram spomenuti slučaj zbog kojeg je i dignuta optužnica čini mi se...ali pojeo vuk magare najvjerovatnije. Odnosi se na zgradu u dubrovačkoj ulici a koja se nalazi na trasi gdje trebala biti produžena ilirska ulica sve do ulice republike. Dozvola je izdana i radovi su krenuli još u vrijeme starog gup-a gdje se još nije odustalo od te trase. Izgleda da u gradu netko predviđa budućnost i opasno uzima mito
|
To je dokaz kakvi kriminalci rade u gradu, čak ni peticije građana koji su ukazivali na problem da tu treba ići produžena Ilirska koja bi išla do Županijske nije bila uvažena. Isto tako se i u Zadarskoj na istom tom pravcu izgradila zgrada ne bi li se od grada izmuzla lova jer je u planu bilo spajanje Ilirske sa Županijskom.
I na koji onda način da bilo koji gradonačelnik kvalitetno obavlja posao kad u gradu rade kriminalci koji gledaju samo kako da opljačkaju gradski proračun destrukcijom planova gradskog razvitka?
Al nema veze što se Ilirska nije spojila na Županijsku zbog pohlepnih kriminalaca koji rade protiv interesa građana za svoj vlastiti privatni interes jer je regulacija prometa u Donjem gradu i Retfali rješila prometni problem u gradu.
Ipak građani mogu bez problema živiti u suživotu sa kriminalcima, pa se bespotrebno ukazuje da su ti kriminalci problem u Osijeku. |
|
|
|
|
 |
Mrky007 Ukupno postova: 490 Spol:  Nebitno
|
83. SASTANAK GRADONAČELNIKA
Sukladno Odluci o komunalnom redu Grad Osijek započeo je s tematskim akcijama kontrole provedbe njenih odredbi:
- u tijeku je „čišćenje“ stupova javne rasvjete od različitih nedopuštenih oblika oglašavanja i reklamiranja, nakon čišćenja slijede naljepnice upozorenja, a potom i kazne za one koji se ne budu pridržavati upozorenja;
- 19. - 23. rujna akcija u sklopu koje će se nadgledati javne površine na kojima su postavljene skele, zatečen građevinski materijal, reklame bez propisane dozvole;
- 3. – 7. listopada kontrola odlaganje otpada na za to nepredviđenim površinama (tzv. divlje deponije)
- 17. – 21. listopada praćenje provedbe odredbi vezanih za dopuštene površine za šetnju i istrčavanje pasa;
- 24. listopada – 1. studenoga kontrola vantržne prodaje;
a uz to, neprekidno će se voditi briga o zelenim površinama i pratiti nepropisno parkiranjima na njima. |
|
|
|
|
 |
francika
Ukupno postova: 2791 Lokacija: Osijek Spol:  Nebitno
|
U zapadnim zemljama to je strašno postroženo i zregulirano do te mjere da sam nesmiješ ni pomislit na išta više od božićne rasvjete. Pa onda prema tome kakvu kuću želiš biraš kvart ili obrnuto, ako hoćeš živjeti u nekom kvartu neš tamo cirkuski šator napravit nego ćeš se prilagoditi uvjetima! Ako pak misliš da si reinkarnirani faraonov graditelj, onda si kupiš 100ha negdje daleko od sviju i gradiš neverland.
|
Najžalosnije mi je upravo ovo. Napraviš si kuću, cijeli život ulažeš u nju, uživaš jer zato i imaš kuću da bi bio sam i da ti nitko ne smeta. A onda jedan dan dođu bageri, sruše kuću pored tvoje i za godinu dana nikne zgrada čiji balkoni ti gledaju u tvoje dvorište pa i u prozore. Nema više privatnosti, sve je palo u vodu...
|
E jebiga! Biti pošten istovremeno znači i biti glup. |
|
|
|
|
 |
multi Ukupno postova: 32 Spol:  Nebitno
|
|
|
 |
muvifrik
Ukupno postova: 878 Spol:  Nebitno
|
prije ti "cut the crap"...dizajn, pravljenje skulptura, arhitektiranje objekata, itd, imaju neka svoja osnovna pravila, a "alat" je samo sredstvo pri nastajanju djela...
znači da bi netko napravio umjetničko djelo mora biti školovan, ili bar malo upućen u materiju, a kad je od 20 stanara u zgradi 15 za cinober-žutu zato što su cjepljeni od estetike, ili su daltonisti, onda takvim sranjima treba stati na kraj... |
|
|
|
|
 |
beziljy
Ukupno postova: 367 Lokacija: Osijek Spol:  Nebitno
|
prije ti "cut the crap"...dizajn, pravljenje skulptura, arhitektiranje objekata, itd, imaju neka svoja osnovna pravila, a "alat" je samo sredstvo pri nastajanju djela...
znači da bi netko napravio umjetničko djelo mora biti školovan, ili bar malo upućen u materiju, a kad je od 20 stanara u zgradi 15 za cinober-žutu zato što su cjepljeni od estetike, ili su daltonisti, onda takvim sranjima treba stati na kraj...
|
očito nisi shvatio moj post  |
|
|
|
|
 |
 |
|