Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Građani više ne mogu sami odabrati boju pročelja

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
pinkychus

Ukupno postova: 84
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 15.09.2011. 13:16 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Ne znam.... Opet to što kažete, da su zidovi žuto-ljubičasti, šljokičasti, to je opet subjektivna stvar koja se nekome sviđa a nekome ne.

Priznajem da 'Povjerenstvo' ima zasluge, ali želim znati i dalje njihov način rada ( i plaćanja)... Nisam sigurna da li članovi obavljaju taj posao za ili bez naknade, da li netko zna?

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
pinkychus

Ukupno postova: 84
Post Postano: 15.09.2011. 13:21 
Naslov:  

Ingo je napisao/la:
pinkychus je napisao/la :

Jasno mi je da postoji mnogo pravila i uvjeta u odnosima dimenzija, gabarita, boja itd. s ciljem nekakvog urbanicstičkog napretka. Područje arhitekture.
Međutim, neka pitanja su subjektivna..... kao npr boja zgrade.

Nisi u pravu. Gradjevinci su inzenjeri ... arhitekti umjetnici.

Ako je arhitekt projektirao zgradu 'kredenc plavoj' boji i stavio rebrastu zbuku, onda je to njegov umjetnicki rad i to je napravio zbog toga da se ta zgrada uklopi u okolis.

S kojim bi pravom netko renovirao njegovu zgradu u 'hello kitty' roza sa glatkom zbukom ?

To je nesto kao da netko ide popravljati pikasa jer je stavio oko na krivo mjesto, ili zaboravio nacrtati ruku.

Eee nisi ni ti u pravu Smile Arhitekti jesu umjetnici, ali ne isključivo. Inženjersku praksu također moraju znati, a pogotovo urbanizam! A te dvije stvari nikako nisu umjetnost, već pravila.

Vic.Mackey
Ukupno postova: 640
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 15.09.2011. 14:09 
Naslov:  

grade je dopusti da jedna ulica ima 20 razlicitih novoizgrađenih objekata koji nemaju veze sa "lijepim" pa sad jedu govna oko izgleda procelja ciji vlasnici su stanari........................fak of Grade

Đeđa_zaboravih_lozinku_od

Ukupno postova: 161
Post Postano: 15.09.2011. 14:13 
Naslov:  Re: Građani više ne mogu sami odabrati boju pročelja

Cadix je napisao/la :
Neki su očito pukli... Šta vam sada smeta to povjerenstvo? Kad su se napokon uhvatili posla i počeli primjenjivati određena pravila odmah se pola grada diže na noge Rolling Eyes Baš bi me zanimali komentari da se četverolist obojao u ljubičasto žutu kombinaciju, ili crveno plavu, ili rozo zelenu, dal bi onda prozivali povjerenstvo što neradi svoj posao? Rolling Eyes Wink

Pa pogledajte grad molim vas, pa to je cirkus od boja, od od kričavih nijansi zelene, žute, ljubičaste, crvene. Ja nepamtim kad sam zadnji put rekao "lijepo su obnovili zgradu, sviđaju mi se boje. Da se nije ovome stalo na kraj za 10 god bi hodali sa var maskama po gradu koliko bi to blještilo. Ili da nastavimo pljuvati po povjerenstvu a nek se građani ugledaju na Delboya i Rodneya pa da obojaju cijeli grad u florescentu boju osijek031.com smile

Nebi onda morali imat javnu rasvjetu, same zgrade bi osvjetljavale puteve i ceste osijek031.com smile

de ne pretjeruj, nigdje nema šljokica Laughing a Povjerenstvo je trebalo biti osnovano davno prije nego se počelo sa izgradnjom budalaština po gradu, urbanistički totalno sjebanom... boje fasada su puno manji problem, iako je meni (seljančuri) ljepša svaka novoofarbana zgrada (pa bila i ljubičasta sa žutim) od onih mišjih depresivnih sivih Cool

beziljy

Ukupno postova: 367
Post Postano: 15.09.2011. 15:48 
Naslov:  

pinkychus je napisao/la:
Ingo je napisao/la:

Jasno mi je da postoji mnogo pravila i uvjeta u odnosima dimenzija, gabarita, boja itd. s ciljem nekakvog urbanicstičkog napretka. Područje arhitekture.

Ako je arhitekt projektirao zgradu 'kredenc plavoj' boji i stavio rebrastu zbuku, onda je to njegov umjetnicki rad i to je napravio zbog toga da se ta zgrada uklopi u okolis.

S kojim bi pravom netko renovirao njegovu zgradu u 'hello kitty' roza sa glatkom zbukom ?

To je nesto kao da netko ide popravljati pikasa jer je stavio oko na krivo mjesto, ili zaboravio nacrtati ruku.

Eee nisi ni ti u pravu Smile Arhitekti jesu umjetnici, ali ne isključivo. Inženjersku praksu također moraju znati, a pogotovo urbanizam! A te dvije stvari nikako nisu umjetnost, već pravila.

po tvojoj logici nitko nije umjetnik, jer da bi netko napravio umjetničko djelo treba poznavati "alate" da to djelo i napravi...so cut the crap

Ukupno postova: 315
Spol: Muško Muško
Post Postano: 15.09.2011. 15:53 

Đeđa_zaboravih_lozinku_od je napisao/la :
jao, pa mi imamo i Povjerenstvo za lijepo! prekrasno, prekrasno

nego, jel to Povjerenstvo onda odobrava i gradnju onih silnih zgrada u Štrosi na način jedna mala iz 1931., pa pored toga 5-katnica, pa onda opet jedna mala kuća iz 1947., pa onda neka trokatnica, naravno, sve redom lijepih pastelnih boja, urbanistički usklađenih pročelja i svrsishodnosti?

Povjerenstvo za lijepo

ja kao kronični gabor, ne bih smjela hodati ovim ulicama onda... bemti život

Laughing

ja baš to htjede komentirat..uze mi riječ iz tipkovnice!!
ja bi zabraniio izgradnju prizmenica među katnicama...sve isto mora bit..ako hoćeš gradit vilu ideš gdje se grade vile..ako hoćeš malu prizemnicu ideš gdje se rade prizemnice..al nee...mi smo kao u burkini faso..

PEGY

Ukupno postova: 2664
Post Postano: 15.09.2011. 16:04 
Naslov:  

U zapadnim zemljama to je strašno postroženo i zregulirano do te mjere da sam nesmiješ ni pomislit na išta više od božićne rasvjete. Pa onda prema tome kakvu kuću želiš biraš kvart ili obrnuto, ako hoćeš živjeti u nekom kvartu neš tamo cirkuski šator napravit nego ćeš se prilagoditi uvjetima! Ako pak misliš da si reinkarnirani faraonov graditelj, onda si kupiš 100ha negdje daleko od sviju i gradiš neverland.

mučki provokator

Ukupno postova: 135
Post Postano: 15.09.2011. 16:52 

nego, jel to Povjerenstvo onda odobrava i gradnju onih silnih zgrada u Štrosi na način jedna mala iz 1931., pa pored toga 5-katnica, pa onda opet jedna mala kuća iz 1947., pa onda neka trokatnica, naravno, sve redom lijepih pastelnih boja, urbanistički usklađenih pročelja i svrsishodnosti?

Povjerenstvo za lijepo

Laughing

Upravo jedan ugledni arhitekt koji je isprojektirao pola grada sjedi u tom odboru. Što ti to govori? Projektirajte kod mene i projekat će dobiti dozvolu jer ja imam veze. Na žalost to tako funkcionira u gradu, gradio sam nešto nedavno pa imam iskustva.

Ta komisija i nije loša stvar ali da se stvarno pravi reda u gradu. Ovako mislim da će pušit samo obični smrtnici kakvi smo većina.

Moram spomenuti slučaj zbog kojeg je i dignuta optužnica čini mi se...ali pojeo vuk magare najvjerovatnije. Odnosi se na zgradu u dubrovačkoj ulici a koja se nalazi na trasi gdje trebala biti produžena ilirska ulica sve do ulice republike. Dozvola je izdana i radovi su krenuli još u vrijeme starog gup-a gdje se još nije odustalo od te trase. Izgleda da u gradu netko predviđa budućnost i opasno uzima mito osijek031.com smile

mučki provokator

Ukupno postova: 135
Post Postano: 15.09.2011. 16:57 
Naslov:  

PEGY je napisao/la :
U zapadnim zemljama to je strašno postroženo i zregulirano do te mjere da sam nesmiješ ni pomislit na išta više od božićne rasvjete. Pa onda prema tome kakvu kuću želiš biraš kvart ili obrnuto, ako hoćeš živjeti u nekom kvartu neš tamo cirkuski šator napravit nego ćeš se prilagoditi uvjetima! Ako pak misliš da si reinkarnirani faraonov graditelj, onda si kupiš 100ha negdje daleko od sviju i gradiš neverland.

Najžalosnije mi je upravo ovo. Napraviš si kuću, cijeli život ulažeš u nju, uživaš jer zato i imaš kuću da bi bio sam i da ti nitko ne smeta. A onda jedan dan dođu bageri, sruše kuću pored tvoje i za godinu dana nikne zgrada čiji balkoni ti gledaju u tvoje dvorište pa i u prozore. Nema više privatnosti, sve je palo u vodu...

francika

Ukupno postova: 2791
Post Postano: 15.09.2011. 17:09 

mučki provokator je napisao/la :

Povjerenstvo za lijepo

Laughing

Upravo jedan ugledni arhitekt koji je isprojektirao pola grada sjedi u tom odboru. Što ti to govori? Projektirajte kod mene i projekat će dobiti dozvolu jer ja imam veze. Na žalost to tako funkcionira u gradu, gradio sam nešto nedavno pa imam iskustva.

Ta komisija i nije loša stvar ali da se stvarno pravi reda u gradu. Ovako mislim da će pušit samo obični smrtnici kakvi smo većina.

Moram spomenuti slučaj zbog kojeg je i dignuta optužnica čini mi se...ali pojeo vuk magare najvjerovatnije. Odnosi se na zgradu u dubrovačkoj ulici a koja se nalazi na trasi gdje trebala biti produžena ilirska ulica sve do ulice republike. Dozvola je izdana i radovi su krenuli još u vrijeme starog gup-a gdje se još nije odustalo od te trase. Izgleda da u gradu netko predviđa budućnost i opasno uzima mito osijek031.com smile

To je dokaz kakvi kriminalci rade u gradu, čak ni peticije građana koji su ukazivali na problem da tu treba ići produžena Ilirska koja bi išla do Županijske nije bila uvažena. Isto tako se i u Zadarskoj na istom tom pravcu izgradila zgrada ne bi li se od grada izmuzla lova jer je u planu bilo spajanje Ilirske sa Županijskom.
I na koji onda način da bilo koji gradonačelnik kvalitetno obavlja posao kad u gradu rade kriminalci koji gledaju samo kako da opljačkaju gradski proračun destrukcijom planova gradskog razvitka?

Al nema veze što se Ilirska nije spojila na Županijsku zbog pohlepnih kriminalaca koji rade protiv interesa građana za svoj vlastiti privatni interes jer je regulacija prometa u Donjem gradu i Retfali rješila prometni problem u gradu.
Ipak građani mogu bez problema živiti u suživotu sa kriminalcima, pa se bespotrebno ukazuje da su ti kriminalci problem u Osijeku.

Mrky007
Ukupno postova: 490
Upozorenja : 1
Post Postano: 15.09.2011. 17:13 
Naslov:  

Leteci mungos je napisao/la:
Ovakve odluke, odnosno ovakvo povjerenstvo dolazi 10, 20 godina prekasno. Dok se politika i korupcija drze podalje od tog tjiela - svakako teba podrzati njegov rad.

@DEA, mislim da se za rad u opvjerenstvu ne prima naknada (neka me ispravi netko tko zna).

Dobro je netko zamijetio problem oglasnih povrsina na proceljiam i drugdje. No, to nije samo tema za ovo povjerenstvo, nego i za razna tijela koja se bave prikupljanjem poreza, buduci da na cijelom tom trzistu vlada potpuna anarhija. Iako je Bubalo obecavao da se uvesti reda, za sada je to jedan ogroman FAIL.

Pa mi samo parsto metara od glavnog trga imamo zgradu obojanu u logo jednog trgovackog lanca!

Po pitanju oglasnih povrsina i procelja smo u rangu s bosanskom Posavinom. Jedino tamo se mogu vidjeti takve budalastine.

83. SASTANAK GRADONAČELNIKA

Sukladno Odluci o komunalnom redu Grad Osijek započeo je s tematskim akcijama kontrole provedbe njenih odredbi:

- u tijeku je „čišćenje“ stupova javne rasvjete od različitih nedopuštenih oblika oglašavanja i reklamiranja, nakon čišćenja slijede naljepnice upozorenja, a potom i kazne za one koji se ne budu pridržavati upozorenja;
- 19. - 23. rujna akcija u sklopu koje će se nadgledati javne površine na kojima su postavljene skele, zatečen građevinski materijal, reklame bez propisane dozvole;
- 3. – 7. listopada kontrola odlaganje otpada na za to nepredviđenim površinama (tzv. divlje deponije)
- 17. – 21. listopada praćenje provedbe odredbi vezanih za dopuštene površine za šetnju i istrčavanje pasa;
- 24. listopada – 1. studenoga kontrola vantržne prodaje;
a uz to, neprekidno će se voditi briga o zelenim površinama i pratiti nepropisno parkiranjima na njima.

francika

Ukupno postova: 2791
Post Postano: 15.09.2011. 17:13 
Naslov:  

mučki provokator je napisao/la :
PEGY je napisao/la :

Najžalosnije mi je upravo ovo. Napraviš si kuću, cijeli život ulažeš u nju, uživaš jer zato i imaš kuću da bi bio sam i da ti nitko ne smeta. A onda jedan dan dođu bageri, sruše kuću pored tvoje i za godinu dana nikne zgrada čiji balkoni ti gledaju u tvoje dvorište pa i u prozore. Nema više privatnosti, sve je palo u vodu...

E jebiga! Biti pošten istovremeno znači i biti glup.

multi
Ukupno postova: 32
Post Postano: 15.09.2011. 18:20 
Naslov:  

francika,sve te fasade ubuduće će biti obnovljene tako da bi ljudi lakše i brže mogli doći do Portanove!...i još će se ić preko S-ceste.. osijek031.com smile osijek031.com smile osijek031.com smile

muvifrik

Ukupno postova: 878
Post Postano: 15.09.2011. 18:48 
Naslov:  

beziljy je napisao/la:
pinkychus je napisao/la:
Ingo je napisao/la:

po tvojoj logici nitko nije umjetnik, jer da bi netko napravio umjetničko djelo treba poznavati "alate" da to djelo i napravi...so cut the crap

prije ti "cut the crap"...dizajn, pravljenje skulptura, arhitektiranje objekata, itd, imaju neka svoja osnovna pravila, a "alat" je samo sredstvo pri nastajanju djela...

znači da bi netko napravio umjetničko djelo mora biti školovan, ili bar malo upućen u materiju, a kad je od 20 stanara u zgradi 15 za cinober-žutu zato što su cjepljeni od estetike, ili su daltonisti, onda takvim sranjima treba stati na kraj...

beziljy

Ukupno postova: 367
Post Postano: 16.09.2011. 13:26 
Naslov:  

muvifrik je napisao/la :
beziljy je napisao/la:
pinkychus je napisao/la:
Ingo je napisao/la:

prije ti "cut the crap"...dizajn, pravljenje skulptura, arhitektiranje objekata, itd, imaju neka svoja osnovna pravila, a "alat" je samo sredstvo pri nastajanju djela...

znači da bi netko napravio umjetničko djelo mora biti školovan, ili bar malo upućen u materiju, a kad je od 20 stanara u zgradi 15 za cinober-žutu zato što su cjepljeni od estetike, ili su daltonisti, onda takvim sranjima treba stati na kraj...

Zbunj, zbunj
očito nisi shvatio moj post Razz

Skoči u forum: