Autor |
Poruka |
davorccc
Ukupno postova: 1400 Spol:  Nebitno

|
Statistika majka svih pogrešaka!!! |
|
 |
eseker
Ukupno postova: 649 Lokacija: moja radna soba Spol:  Nebitno
|
ovakva Hrvatska nije ni za qurac akamoli za EU.
Administrativni ulazak u EU neće promijeniti svijest naroda, a to je ono što hrvatskom narodu treba. |
|
_________________ šorom šajke a niz Dravu čeze  |
|
|
 |
fantac
Ukupno postova: 125 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
EU je promašena tvorevina i tamo vlada veća korupcija nego u Hrvatskoj. Šta mislite gdje se sav novac političara prao, u stranim bankama jer mi svojih nemamo. Berlusconi najveći mafijaš u Italiji, Grčka propala, Italija, Irska i Španjolsa sam što nisu, a svi misle da će nama biti bolje. Tamo je veća mafija nego ovdje.
Morat ćemo plaćat članarinu 600 mil. Eura, a pri tome izvlačimo samo četvrtinu novca iz EU-a za poljoprivredu prvih nekoliko godina. 7 godina naši neće moći raditi u EU, a Bugari i Rumunji će smjet dolazit ovamo i nižom cijenom rada nama uzimati posao i rušiti ionako male plaće. Uvest će nam porez na hranu, a naši političari dobiti zaštitu EU-a. U EU vlada plansko gospodarstvo mi ne smijemo proizvoditi iznad kvota mlijeko, voće itd. da njima ne rušimo cijene.
A ove priče pobjeći ćemo s balkana su navlakuše za maloumne građane, jer ćemo mi uvijek ostati tu gdje jesmo, nitko nas nigdje neće preseliti niti će nas itko smjeti izolirati. EU je pred raspadom i uz sve navedeno onaj tko misli glasati za ulazak si treba pregledati mozak. |
|
|
|
|
 |
crveni Ukupno postova: 457 Lokacija: Mannheim Spol:  Nebitno
|
EU je promašena tvorevina i tamo vlada veća korupcija nego u Hrvatskoj.
|
A RH je (srećom) dokazala da nije promašena tvorevina. Statistika pokazuje da smo se u smislu ekonomije približili 1985-toj godini (broj zaposlenih u realnom sektoru, deindustrijalizacija države, zadnjih 20 godina živimo od zaduživanja)
Šta mislite gdje se sav novac političara prao, u stranim bankama jer mi svojih nemamo.
|
Imaš, HPB je banka u 100% vlasništvu RH. A Protega je izmišljen lik iz bajke braće Grimm.
Dok je Slavonska Banka bila u vlasništvu države, sveti Glavaš (zajedno sa svojim igračima) je napravio negativan saldo koji su platili porezni obveznici RH, a preko sudske presude.
Berlusconi najveći mafijaš u Italiji,
|
Možda, ali za njega još ne postoji sudski postupak za pronevjeru državnog novca, već za sukob interesa. Naime, unatoč anti mafijaškom zakonu u Italiji te unatoč sustavu koji je jako puno mafijaških porodica strpao u zatvor, i dalje protiv Berlusconija nema postupka. Vjerojatno da imaju materijala, oni bi ga istraživali. Ovako kužim da kenjaš bez veze.
Grčka propala, Italija, Irska i Španjolsa sam što nisu, a svi misle da će nama biti bolje.
|
Amerija i Englaska, bit će zemlja proleterska. Odakle ti te informacije? Sve te države koje si ti nabrojao, moraju još jako dugo padati u ekonomsku krizu, a da bi pali na granu gdje je RH sada.
Morat ćemo plaćat članarinu 600 mil. Eura, a pri tome izvlačimo samo četvrtinu novca iz EU-a za poljoprivredu prvih nekoliko godina.
|
Da, ali otvara se tržište za proizvode i tvrtke iz RH sa oko 700 miliona stanovnika. A poljoprivreda u RH bez EU tržišta nema kome plasirati proizvode. Građani kupuju ono što je jeftinije, a domaći proizvod je u pravilu 20-30% skuplji nego identičan iz EU. Dakle, nije problem u EU, već u rentabilnosti poslovanja naših poljoprivrednika. Poljoprivrednik u klasičnom smislu ne postoji već 30 godina. Poljoprivrednik = mala tvrtka sa finalnim proizvodom, održivim poslovanjem, (dodaj sve što mala tvrtka mora imati a da opstane na tržištu).
7 godina naši neće moći raditi u EU, a Bugari i Rumunji će smjet dolazit ovamo i nižom cijenom rada nama uzimati posao i rušiti ionako male plaće.
|
Moratorij na slobodan protok radne snage se uvodi individualno (od države do države). Koji posao bi u RH Bugarima i RUmunjima bio zanimljiv? Tj. ako je podstanarstvo (u Osijeku) npr 150 eura, hrana 100 eura, a plaća 300 eura. I dalje držim da pričaš besmislice.
U EU vlada plansko gospodarstvo mi ne smijemo proizvoditi iznad kvota mlijeko, voće itd. da njima ne rušimo cijene.
|
Pa svaka ekonomija je planska. Ti ili ne vladaš osnovnim znanjem iz ekonomije ili se stvarno praviš onak malo blesav. Planove dijelimo na:
- kratkoročne (do 1 godine)
- srednjeročne (1-5 godina)
- dugoročne (5, 10, 15 godina)
Odi si na bilo koji fakultet i odslušaj neki od ekonomskih predmeta. Nije teško za shvatiti da i obrtnik mora imati nekakav plan. Prema planu i mjerljivim podacima se mjeri uspješnost poslovanja. Na kraju krajeva, u svakoj reviziji poslovanja na kraju godine imaš osvrt poslovanja na utvrđen plan iz prošle poslovne godine.
A ove priče pobjeći ćemo s balkana su navlakuše za maloumne građane, jer ćemo mi uvijek ostati tu gdje jesmo, nitko nas nigdje neće preseliti niti će nas itko smjeti izolirati. EU je pred raspadom i uz sve navedeno onaj tko misli glasati za ulazak si treba pregledati mozak.
|
Moje mišljenje je da većina građana posjeduje elementarnu educiranost i da vidi tvoj upis kao spam i trol. Jer iznio si nam samo svoju needuciranost i paranoju. Kužim da i ovaj forum odlazi u Q zbog loše moderature.
Moderatori: zašto dozvolite spamanje, tj postanje bez argumenata? |
|
|
|
|
 |
fantac
|
A RH je (srećom) dokazala da nije promašena tvorevina. Statistika pokazuje da smo se u smislu ekonomije približili 1985-toj godini (broj zaposlenih u realnom sektoru, deindustrijalizacija države, zadnjih 20 godina živimo od zaduživanja)
|
Bravo, a šta misliš po čijem je to modelu? Da, bistri, po EU, i SAD-u. Jer su oni najzaduženiji. RH je promašena jer nismo proveli lustraciju i dopustili da stari komunisti i udbaši i nesposobni lopovi vode glavnu riječ u državi.
Imaš, HPB je banka u 100% vlasništvu RH.
|
Znam za hpb, našo si 1 banku u moru ostalih, sve su banke u stranom vlasništvu(osim te mrve), 1 lasta ne čini proljeće.
Imaš problema s razumijevanjem, nisam rekao da Glavaš vodi banku. Čak je i u zatvoru pa ne može. U švicarskoj bankari financiraju likvidiranje moćnih državnike trećih zemalja, i peru pare izvan poreznog sustava.
Vjerojatno da imaju materijala, oni bi ga istraživali. Ovako kužim da kenjaš bez veze.
|
Berlusconi drži suce, izbavio je Ruby tako iz zatvoru, a i sebe, ti kenjaš, jer nemaš pojma. Educiraj se.
Odakle ti te informacije? Sve te države koje si ti nabrojao, moraju još jako dugo padati u ekonomsku krizu, a da bi pali na granu gdje je RH sada.
|
Očito nemaš pojma, te informacije se u našim medijima skrivaju, a mogu se naći na internetu, pogledaj šta se događalo u Španjolskoj, a naši sve sakrili. Informacije o tim zemljama se lako pronađu i potvrde na webu, pa se slobodno opameti malo.
A poljoprivreda u RH bez EU tržišta nema kome plasirati proizvode.
|
Ovo je najgluplja laž u koju vjeruju samo oni koji padaju na političke laži, tržišta ima, Rusija je tražila sve voće i povrće što imamo, isto tako Kina, bliski istok itd.
Moratorij na slobodan protok radne snage se uvodi individualno (od države do države). Koji posao bi u RH Bugarima i RUmunjima bio zanimljiv?
|
Bilo koji posao, nisu izbirljivi, pogledaj u druge zemlje pa ćeš vidjeti da ti pričaš laži. Ako su Kinezi došli doći će i drugi iz EU, imaju dovoljno sirotinje i imigranata ne brini.
Odi si na bilo koji fakultet i odslušaj neki od ekonomskih predmeta. Nije teško za shvatiti da i obrtnik mora imati nekakav plan. Prema planu i mjerljivim podacima se mjeri uspješnost poslovanja. Na kraju krajeva, u svakoj reviziji poslovanja na kraju godine imaš osvrt poslovanja na utvrđen plan iz prošle poslovne godine.
|
Sad si pretjerao u glupostima, nemaš pojma o ekonomiji. Oni tebi brane da proizvodiš da zadovoljiš svoje potrebe, i da se razvijaš, već moraš od njih kupovati što možeš sam proizvesti. Odi u osnovnu školu pa nauči pojmove zbrajanja i razumijevanja. Šta se događa ako ti treba 10 litara/kg, a smiješ proizvesti 6?
Moje mišljenje je da većina građana posjeduje elementarnu educiranost. Jer iznio si nam samo svoju needuciranost i paranoju.
|
Ova država odlazi u Q zbog takvih kao ti koji nemaju pojma mislit svojom glavom, već slušaju tuđe laži i onda im to postane istina. Ti si običan trol i spamaš jer nemaš pojma o situaciji kad tražiš izvore, samo slušaš laži političara. Ovo tvoje smeće od posta može napisati samo čovjek koji se ne razumije u ekonomiju i osnovne stvari.
Za razliku od tebe koji pokazuješ da nemaš osnovne edukaciju ja imam i upoznat sam s onim što me čeka, a ti nisi, ali nije tvoja krivnja, jer ova vlada skriva istinu, kako bi naivne i needucirane kao tebe preveli žednog preko vode. |
|
|
|
|
 |
|
Bravo, a šta misliš po čijem je to modelu? Da, bistri, po EU, i SAD-u. Jer su oni najzaduženiji. RH je promašena jer nismo proveli lustraciju i dopustili da stari komunisti i udbaši i nesposobni lopovi vode glavnu riječ u državi.
|
Oke, sad smo upleli komuniste i udbaše. Idući post ćeš uplesti masone, židove i tko zna koga već ne. Pere te paranoja, a činjenice za ovu tvrdnju ne iznosiš. Iz razloga jer ih nemaš. Ali oke.
Znam za hpb, našo si 1 banku u moru ostalih, sve su banke u stranom vlasništvu(osim te mrve), 1 lasta ne čini proljeće.
Imaš problema s razumijevanjem, nisam rekao da Glavaš vodi banku. Čak je i u zatvoru pa ne može. U švicarskoj bankari financiraju likvidiranje moćnih državnike trećih zemalja, i peru pare izvan poreznog sustava.
|
Da, Sveti Glavaš je vodio banku preko svog kadra do prohaje iste Hypo-u.
http://www.necenzurirano.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1443&Itemid=1
E pošto si ti lijena forumaška guzica, pronađi si tko je i kada u doba prodaje ( i prije) sjedio u NO Slavonske banke.
Berlusconi drži suce, izbavio je Ruby tako iz zatvoru, a i sebe, ti kenjaš, jer nemaš pojma. Educiraj se.
|
Evo daj mi bilo koji relevantni link da Berlusconi drži suce u Italiji. Nemaš? Ah da, lijena dupeta se razbacuju izjavama bez pokrića. Jer i nemaju pokrića. Kenjaju bez veze.
Očito nemaš pojma, te informacije se u našim medijima skrivaju, a mogu se naći na internetu, pogledaj šta se događalo u Španjolskoj, a naši sve sakrili. Informacije o tim zemljama se lako pronađu i potvrde na webu, pa se slobodno opameti malo.
|
Što se događalo u Španjolskoj? Vlada je napravila reformu sustava tj plan uštede, jer im je sustav bio neodrživ. Više su trošili nego što su privređivali. I normalno je da oni koji su živjeli na jaslama iz proračuna (bilo direktno ili preko subvencija) negoduju.
Ovo je najgluplja laž u koju vjeruju samo oni koji padaju na političke laži, tržišta ima, Rusija je tražila sve voće i povrće što imamo, isto tako Kina, bliski istok itd.
|
Aha. Poljoprivreda je problematična u RH od jučer. Kako da ne. Potrudi se i pronađi par znanstvenih radova na temu poljoprivrede. Koji je minimum parcele za koju kulturu a u smislu rentabilnosti proizvodnje. Ima ih (znanstvenih radova). A osim toga, poljoprivredna proizvodnja u RH se prije raspada YU temeljila na PIK-ovima. Sada, kada njih nema, parcele koje su obrađivane (površinski) u ex yu sa 2 traktora, obrađuje 6 poljoprivrednika sa 6 traktora. Raspitaj se za analize u ex IPK-u, koje su rađene prije nekih 5-7 godina.
Bilo koji posao, nisu izbirljivi, pogledaj u druge zemlje pa ćeš vidjeti da ti pričaš laži. Ako su Kinezi došli doći će i drugi iz EU, imaju dovoljno sirotinje i imigranata ne brini.
|
Pere te paranoja. Sad si ubacio Kineze u priču? Kako predvidivo. Koji su idući u tvojoj bajci?
Sad si pretjerao u glupostima, nemaš pojma o ekonomiji. Oni tebi brane da proizvodiš da zadovoljiš svoje potrebe, i da se razvijaš, već moraš od njih kupovati što možeš sam proizvesti. Odi u osnovnu školu pa nauči pojmove zbrajanja i razumijevanja. Šta se događa ako ti treba 10 litara/kg, a smiješ proizvesti 6?
|
Genije. Preporučam ti knjigu:
Poduzetnička Ekonomija
Autori: Đuro Horvat, Željko Tintor
Izdavač: Trgovačka Akademija
Ja sam je koristio u radu, i vjeruj mi tebi bi pomogla da shvatiš kako stvari funkcioniraju u realnom vremenu, u realnom svijetu. Subencije su od poljoprivrednika u RH stvorile socijalne slučajeve. Više nitko ne proizvodi zbog zarade, već zbog subvencije. Jebe im se što trenutno imaš žito iz Ukrajine jeftinije za 0,5 kune/kg (franco, isporuka u silos u RH). Bitno im je da sjedne subvencija i da im banka ne može uzeti subvenciju za namirivanje kreditnih obveza.
Ova država odlazi u Q zbog takvih kao ti koji nemaju pojma mislit svojom glavom, već slušaju tuđe laži i onda im to postane istina. Ti si običan trol i spamaš jer nemaš pojma o situaciji kad tražiš izvore, samo slušaš laži političara. Ovo tvoje smeće od posta može napisati samo čovjek koji se ne razumije u ekonomiju i osnovne stvari.
Za razliku od tebe koji pokazuješ da nemaš osnovne edukaciju ja imam i upoznat sam s onim što me čeka, a ti nisi, ali nije tvoja krivnja, jer ova vlada skriva istinu, kako bi naivne i needucirane kao tebe preveli žednog preko vode.
|
I na kraju analiza:
http://www.ijf.hr/newsletter/59.pdf
Da? Zašto misliš da si u pravu? Jer evo, kad sam pričao s autorom gore navedene knjige, stječem dojam da namjerno lažeš po forumu. Nadam se da si i ti napisao koju knjigu na polju poduzetničke ekonomije. Jer sve to što si ti iznio spada u sferu plašenja male djece. Babaroga sindrom kod EU skeptika u RH. Po tebi, ništa od službene znanosti ne vrijedi, jer eto ti znaš više od IJF-a, profesora, pisaca knjiga. Ah da, teorija zavjere. Od nas se sve krije. Urotili se Kinezi, masoni, Bersluconi, korumpirano sudstvo i EU političari. Protiv 4,5 mil gologuzana.  Jedan Berlin ima 3,4 miliona stanovnika. Beznačajni smo. Kužiš? Ili ne. Ti i dalje briješ o invaziji Kineza. |
|
|
|
|
 |
root
Ukupno postova: 548 Spol:  Muško
|
http://www.youtube.com/watch?v=L60-vPnbXOg
|
Odličan dokumentarac |
|
|
|
|
 |
fantac
|
Oke, sad smo upleli komuniste i udbaše. Idući post ćeš uplesti masone, židove i tko zna koga već ne. Pere te paranoja, a činjenice za ovu tvrdnju ne iznosiš. Iz razloga jer ih nemaš. Ali oke.
|
Zapravo to kaže utemeljitelj i osnivač institucija na koje se pozivaš. Dakle tom rečenicom si dokazao da si neuk i lažeš. Paranoja tebe hvata jer si lažov i nemaš pojma o čemu pričaš, kad znaš istinu ne bojiš se ničega.
Glavaš je u zatvoru, pronađi gdje. Paranoičan si na nekoga tko nije ni u Hrvatskoj da će te njegova ruka stići, hahahaha biseru. Hvata te paranoja od zatvorenika, a meni pričaš jer kažem istinu za one koji su tu. Nemam ja ništa protiv Kineza, dapače super su mi. Ali ne trebaju uzimati domaćima posao.
Dao sam ti dokaz šta je napravio Berlusconi, a ti dalje istražuj. Nauči čitati.
Ovo o Španjolskoj je čista laž, jer mladi ljudi koji su prosvjedovali nisu niti mogli uzrokovati to stanje. Rekao si da Rumunji neće doći, ja sam dokazao da su drugi došli, poput Kineza, očito lažeš, jer nemožeš dokazati suprotno.
pročitaj knjigu Marjana Bošnjaka EU - Ne hvala!, tamo imaš činjenice, tako da ja ne lažem, već ti, sa tu nekim balavim izgovorima.
Uzmi Marjanovu knjigu pa prouči istinu, sigurno piše više nego u ovim tvojim propagandim materijalima, a odi na ekomiju pa nauči šta je propaganda, jer nemaš pojma i ne razumiješ ništa. |
|
|
|
|
 |
mučki provokator
Ukupno postova: 135 Lokacija: soba Spol:  Muško
|
@crveni, ajde malo smiri strasti. Pročitaj si ovaj članak pa se javi opet. To što se ravnaš po nekim knjigama u kojima piše ono što želiš znat ne znači da znaš sve.
Nije mi jasno zašto se nitko ne potrudi objasniti zašto švicarska i još neke bitne zemlje ne žele u EU, a pošto si načitan možda bi ti mogao. Naravno, filuju nas samo sa informacijama kako je sve dobro a gdje su tu one negativne strane...?
One stupidne reklame za eu koje se vrte na našoj televiziji može snimati samo netko tko podcjenjuje inteligenciju svog naroda. |
|
|
|
|
 |
|
Bravo care. Dao si link na ugledni svjetski ekonomski list Glas Slavonije. I to na članak koji potpisuje Ivica Šola, još ugledniji teolog/politolog/makroekonomist/ekonomist (katica za sve, jel) .
Da si dao članak na bilo koje novine a koje se bave makroekonomijom, oke.
Što je idući link od vas EU skeptika? Modra Lasta? SMIB?
Promaklo mi je, Ivica Šola je magistrirao/doktorirao makroekonomiju ili? Ja mislim da je magistrirao/doktorirao na teologiji. A oni se u makroekonomiju i općenito u ekonomiju razumiju kao Mara u krivi falus. Ili tako nekako.
Tko je Marijan Bošnjak? Ekonomist/makroekonomist? A ne, pa on je biolog/kemičar. I on je napisao reper vama EU babarogama  Pa nije ni čudo što onda podržavate Pernara koji blesa pizdarije  |
|
|
|
|
 |
mučki provokator
|
Očito je da si novokomponovani hrvat i domoljub
Da voliš ovu državu sigurno ju nebi gurao u eu. Ali ipak mislim da će interesi pojedinaca kao što si ti prevladati i da ćemo ući u tu eu pa šta bude. Strašno je koliko se njih pravi pametno i busa u prsa a nisu u stanju izvući državu iz govana nego propovjedaju o eu a pri tome ne vide prst pred nosom. |
|
|
|
|
 |
|
Očito je da si novokomponovani hrvat i domoljub
Da voliš ovu državu sigurno ju nebi gurao u eu. Ali ipak mislim da će interesi pojedinaca kao što si ti prevladati i da ćemo ući u tu eu pa šta bude. Strašno je koliko se njih pravi pametno i busa u prsa a nisu u stanju izvući državu iz govana nego propovjedaju o eu a pri tome ne vide prst pred nosom.
|
A hebeš ga. 20 godina samostalnosti, a nismo postali Švicarska. Očigledno nam ne ide od ruke biti samostalan. Još koja godina samostalnosti na Rvacki način, i ošli mi u default. A default--->upiši u google Argentina default, i čitaj. |
|
|
|
|
 |
francika
Ukupno postova: 2791 Lokacija: Osijek Spol:  Nebitno
|
@crveni, ajde malo smiri strasti. Pročitaj si ovaj članak pa se javi opet. To što se ravnaš po nekim knjigama u kojima piše ono što želiš znat ne znači da znaš sve.
Nije mi jasno zašto se nitko ne potrudi objasniti zašto švicarska i još neke bitne zemlje ne žele u EU, a pošto si načitan možda bi ti mogao. Naravno, filuju nas samo sa informacijama kako je sve dobro a gdje su tu one negativne strane...?
One stupidne reklame za eu koje se vrte na našoj televiziji može snimati samo netko tko podcjenjuje inteligenciju svog naroda.
|
Zato što Švicarska nije na granicama Rimskog carstva tj. na Balkanu pa kao takva nije ni prijetnja Rimskom carstvu. Zato Hrvatsku, Srbiju, Bosnu, Kosovo, Makedoniju, Crnu Goru treba asimilirati pa će i Hrvatska biti dalje od Balkana. |
|
|
|
|
 |
mučki provokator
|
A hebeš ga. 20 godina samostalnosti, a nismo postali Švicarska. Očigledno nam ne ide od ruke biti samostalan. Još koja godina samostalnosti na Rvacki način, i ošli mi u default. A default--->upiši u google Argentina default, i čitaj.
|
Švicarska se ne postaje preko noći ali moglo se...
Vidim da dobro detektiraš problem da smo Rvacka a ne Hrvatska. Tko nam je kriv kada volimo da nam drugi vladaju. Možda to i zaslužujemo. |
|
|
|
|
 |
fantac
|
Hrvato-skeptiče i mrzitelju Hrvata, tvoj plan razvoja države se sastoji u tome da prebaciš upravljanje iz Zagreba u Bruxelles. Jako pametna odluka kad se zna da su tamo države zaduženije i pred bankrotom, dakle ti bi dao još većim lopovima i mafijašima da ti vode državu. Bolje nemoj spominjat edukaciju i ekonomiju jer je očito da o tome nemaš pojma. 5 razred osnovne nemoš savladat.
Tu se hvataš na Glavaša jer ako je 1 opljačkao banku, odma će svi, imaš Bernie Madoffa koji je oderao 60-ak milijardi u SAD-u pa nitko nije rekao da su židovi nesposobni radit s novcima. Možeš to primjeniti na sebe i reći da ti nemaš pojma, ali ima onih koji znaju.
Nemoj Marjana vrijeđat po poslu kojim se bavi, jer je očito pametniji od tebe, već uzmi i pobij činjenice iz njegove knjige. Znaš da ne možeš, jer si neuk i lakše ti ga je napast po drugim stvarima. Takav luzerski mentalitet nas je i doveo u ovakvu situaciju. |
|
|
|
|
 |
 |
|