Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Narkomani će u novom utočištu imati čiste šprice, tuševe i obrok

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
avantgarde
Ukupno postova: 818
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 11.09.2011. 11:52 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

catwoman je napisao/la :
Oni nisu ustanova za odvikavanje od droge niti ustanova u kojoj se dijeli droga, pobogu.
To je pokušaj da se ovisnici sklone sa ulica, da ih se možda kroz razgovor pokuša navesti na pravi put i što je najbitnije, da ne koriste zaražene igle.
Odvikavanje od droge nije isto što i odvikavanje od čokolade npr.
Ovakve ustanove postoje u svim većim zemljama Europe odavno i to vrlo dobro funkcionira i zato se nadam da će se i kod nas postići pozitivni rezultati.

Ne vrijedi. Probaj sa blokom 5 i drvenim bojicama. Neki i nacrtano nebi shvatili, no što je, tu je. Smile

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
MissTake

Ukupno postova: 8773
Post Postano: 11.09.2011. 13:36 
Naslov:  

Ovu drzavu nije briga sto ja moram izmisliti 1500kn mjesecno za bolesnog clana obitelji, za jedan lijek jer ga hzzo ne placa unatoc dopunskom osiguranju.. ali za jadne narkomane se ima novaca i to da se nastave drogirati. Cak nisu sredstva data za rehabilitaciju. Ovu drzavu briga sto ja rintam dva posla. Svi znamo na koji nacin jadni narkomani dolaze do novaca.

A te ciste sprice... hoce imati neku sobu s relaksirajucom atmosferom i udobnim stolicama, gdjr ce moci neometano upotrebljavati nedozvoljene supstance...

Nadam se da ce uskoro poceti dijeliti drogu radi mira u svijetu ....

SVI SMO MI VUCO
silence

Ukupno postova: 1135
Post Postano: 11.09.2011. 16:41 
Naslov:  

Logično je da nitko od pravih ovisnika neće koristiti ove usluge, njihovi su roditelji uglavnom dobro situirani a ovo što im se ovdje nudi imaju u svome domu.

Sklona sam vjerovanju da mnoge udruge postoje radi sebe samih tj. isključivo radi financijskih sredstava koja dobivaju dijelom od države (jer je to valjda negdje propisano) a dijelom kroz donacije. Dio para se možda i utroši za navedeni «projekat» ostalo ide u privatne džepove raznih «poduzetnika» i «dobročinitelja»
Usporedbe sa praksom EU mi apsolutno ništa ne znače dok god je u mom okruženju toliki broj nezaposlenih, zaposlenih koji ne primaju ili neredovito primaju plaće koje su daleko ispod prosjeka , umirovljenika koji ne mogu živjeti od svoje mirovine, djece kojoj roditelji ne mogu omogućiti školovanje, beskućnika koji su to postali ne svojom voljom, odraslih (koji se nikad nisu drogirali ) koji kopaju po kontejnerima tražeći plastične boce ili hranu ,političara koji kradu , sudaca , profesora, liječnika koji primaju mito pored svojih relativno visokih primanja, itd itd.

avantgarde
Post Postano: 11.09.2011. 17:13 
Naslov:  

Hmmm...
Nije li narkomanija također bolest?

Netko tko čitav život ždere crveno meso na kile dnevno, pije žesticu, puši 2+ kutije pljugi dnevno... ...oboli od kardiovaskularnih bolesti, navuče si koje kakve rakonje, tumore, dijabetese... Jesu li tada on i narkoman u istoj kategoriji jer je i taj nezdravim načinom života sam sebe doveo u isto tako nezavidnu situaciju. Ljudi, molim vas, ne serite kvake i prestanite moralizirat jer gotovo sve boleštine današnjice čovjek je stvorio poprilično svjesno. U tom slučaju nikome se nebi trebalo pomoći jer su sami sebe zajebali, a vi jadni i dalje radite dva posla... bla, bla, bla... koga uostalom boli k****!?

Ukupno postova: 246
Post Postano: 11.09.2011. 20:37 
Naslov:  

OVO JE DOBRA STVAR - ali treba ići i dalje...mislim da u Švicarskoj postoje klinike za drogiranje, gdje dođeš, dobiješ na recept drogu koja je farmaceutska i čista, postoji osoblje koje ti može pomoći...imaju separei za drogiranje, čiste šprice...Uglavnom, projekt se pokazao odličnim. Smanjio se kriminal, povećala kvaliteta života narkomana, žena neka priča kako može ići na posao, imati normalan život - samo dođe ovdje jednom ili dva puta dnevno se drogirati!
Naravno, tko želi postoji program odvikavanja!
Drogiranje samo po sebi nije problem! Veći je problem što ono nosi sa sobom: kriminal, krađe, ubojstva, bolesti koje se šire iglama, narušena kvaliteta života narkomana i zajednice, pojedinac koji je teret društvu i problem!

Puno je lakše liječiti narkomana u ovakvim uvjetima - i da ne kažem jeftinije! Koliko košta liječenje ovisnika koji je HIV pozitivan, možda ima i SIDU, možda zarazi koga okolo, možda razbacuje svoje igle okolo - ili ako nezna da je HIV pozitivan dijeli igle (a možda i zna da je pozitvian pa svejedno dijeli igle!)

Nemojte serendat poštapalice o krađi, lopovluku, mitu, korupciji, beskućnicima i šta ja znam kojim socijalnim temama...Ovdje je tema narkomanija i borba protiv nje...Za borbu protiv korupcije adresa je USKOK ako se ne varam, za beskućnike vjerujem da postoji također modaliteti koji uključuju sobe, tuševe, obrok - isto na dnevnoj bazi...Poanta je, da se društvo treba pobrinuti za sve svoje članove! Trenutno pričamo o narkomanima!!!

Usput, narkomanija je bolest ovisnosti a ne izbor...da ne bi bilo zabune!

Vic.Mackey
Ukupno postova: 640
Post Postano: 11.09.2011. 20:53 
Naslov:  

narkomanija je bolest samo u mutavoj glavi Sakomana i narkomana

Ica
Ukupno postova: 246
Post Postano: 11.09.2011. 21:04 
Naslov:  

i u knjizi iz psihijatrije! MKB-10 kaže F10-F19 Mentalni poremećaji i poremećaji ponašanja uzrokovani upotrebom psihoaktivnih tvari

@Vic.Mackey - da je tema o osobama s invaliditetom, recimo tko nemože hodati...jel je i to njima samo u glavi!? Kada nekoga moždani, srčani - to je njima samo u mutavoj glavi!?!?
Jel taj post trebao biti smiješan? -nisam navikao na humor gdje ismijavamo ljude s određenim bolestima ili stanjima!?

Zdrale

Ukupno postova: 539
Spol: Muško Muško
Post Postano: 11.09.2011. 21:29 
Naslov:  

iglicama boc boc

Ukupno postova: 6329
Post Postano: 11.09.2011. 23:07 
Naslov:  

avantgarde je napisao/la:
Hmmm...
Nije li narkomanija također bolest?

Netko tko čitav život ždere crveno meso na kile dnevno, pije žesticu, puši 2+ kutije pljugi dnevno... ...oboli od kardiovaskularnih bolesti, navuče si koje kakve rakonje, tumore, dijabetese... Jesu li tada on i narkoman u istoj kategoriji jer je i taj nezdravim načinom života sam sebe doveo u isto tako nezavidnu situaciju.

Djecu učimo da budu iskrena, vrijedna i poštena. Sjeća li se tko zašto?
avantgarde
Post Postano: 11.09.2011. 23:30 
Naslov:  

Što mi želiš reći? Hm?
Brani li ti itko da se aktivno uključiš u rad udruge?

Ica je nekoliko postova iznad jasno iznio činjenice i stav s kojim se apsolutno slažem. Uostalom, hrvatino i katoliče, tko si ti da odlučuješ kome i kakva pomoć treba!? Mislim, a rekao bih da bi se tu samnom mogao složiti, pomoći treba svima koji pomoć trebaju. U bilo kojem obliku. Ili si ti možda bezgrešan?

Post Postano: 12.09.2011. 0:20 
Naslov:  

Što mi želiš reći? Hm?
Brani li ti itko da se aktivno uključiš u rad udruge?

Ica je nekoliko postova iznad jasno iznio činjenice i stav s kojim se apsolutno slažem. Uostalom, hrvatino i katoliče, tko si ti da odlučuješ kome i kakva pomoć treba!? Mislim, a rekao bih da bi se tu samnom mogao složiti, pomoći treba svima koji pomoć trebaju. U bilo kojem obliku. Ili si ti možda bezgrešan?

Znaš ti dobro što ti ja želim reći, i baš zbog toga koristiš agumentum ad hominem...
No, bilo kako bilo, puno teških riječi i praznih misli. Plitko virtualni prijatelju, vrlo plitko… Bravo

Jedino suvislo u tvom odgovoru je činjenica da svatko zaslužuje pomoć. No treba odrediti prioritete. Staviti znak jednakosti između dijabetičara i narkomana je stupidno. Narkomani su svoju šansu imali i sami ju prokockali, zbog vlastite slabosti. Usput su prema dnu povukli i svoje roditelje, rodbinu, prijatelje i sve koje su mogli iskoristiti ne bi li se dokopali dopa. Maksimum koji su narkomani zaslužili od društva u kojem su godinama živjeli kao paraziti, je komuna zatvorenog tipa i odvikavanje "na suho".

s1504975
Ukupno postova: 93
Upozorenja : 1
Post Postano: 12.09.2011. 9:23 
Naslov:  

Terapija lopatom(post od silence) je jedino sto njima zapravo treba!

avantgarde
Post Postano: 12.09.2011. 9:27 
Naslov:  

Plitak je jedino tvoj gornji post. Posegnuo si za linkom na udrugu djece oboljelih od malignih bolesti kako bi bezuspješno pokušao marginalizirati problem narkomanije. Neznam kome da zahvalim što ja taj problem na svojoj koži nisam iskusio, a bio sam jako blizu.

Složit ćemo se da se ne slažemo, no meni je pušač obolio od raka isto što i narkoman na horsu. Obojici treba pomoć i svjesno su se doveli u tu situaciju. Točka!

Ukupno postova: 2703
Post Postano: 12.09.2011. 10:22 
Naslov:  

A vid kaku muziku puštaju!

simo031

Post Postano: 12.09.2011. 10:39 
Naslov:  

Plitak je jedino tvoj gornji post. Posegnuo si za linkom na udrugu djece oboljelih od malignih bolesti kako bi bezuspješno pokušao marginalizirati problem narkomanije. Neznam kome da zahvalim što ja taj problem na svojoj koži nisam iskusio, a bio sam jako blizu.

Složit ćemo se da se ne slažemo, no meni je pušač obolio od raka isto što i narkoman na horsu. Obojici treba pomoć i svjesno su se doveli u tu situaciju. Točka!

Posegnuo sam sa linkom da ti pokažem da ima bolesnika koji svojim ponašanjem nisu izazvali svoju bolest, te oni svakako zaslužuju prednost u liječenju u odnosu na narkomane. Također imamo i kardioloških, dijabetičkih i drugih slučaja, koji svojim ponašanjem također nisu pospješili ili izazvali svoju bolest. Svi oni, a ima ih bitno više od narkomana zaslužuju prednost u liječenju. Točka!

Skoči u forum: