Duminske TrakeGle mungos,nemoj ti nama govoriti da smo mi glupa "djeca s istoka",nismo svi mi ni balavi ni mutavi.
Gle, DuminoTraktoloze, ekipu s istoka sam nazvao onako kako se i sami nazivaju, stvarno nije bila namjera patronizirati, vrijedjati niti je imalo nekakvo pejorativno znacenje.
Nisam mogao napisati "ljudi s tribina" ili "navijaci", jer ovi srcaniji navijaci ne vole kad ih se usporedjuje s "kazalisnosm publikom" i onima "koji na utakmicu dolaze samo kad igra Dinamo ili Hajduk".
Ja se slažem s većinom toga što ti govoriš
S cim konkretno? U biti, iznosim jednu jedinu tezu, a ona je da se profesionalni klubovi ne trebaju financirati novcem jedinica lokalne samouprave ili novcem iz poduzeca kojima su (su)vlasnici te jedinice ili drzava.
Eto, to je teza. Slazes li se s njom ili ne?!
ali shvati da je NK Osijek u svoje zlatno doba bio ambasador i Hrvatske i Osijeka.
Price o ambasadorima je lansirao onaj cirkusant Vrdoljak kako bi sebi namakao vece vrece novca iz kojih ce trpati u dzepove sebi i svojim poslusnicima. Ali, kad vec spominjes te ambasadore, jedini koji je svjetsko ime ionako skriva da dolazi iz Osijeka, a kao svoj klub spominje Dinamo. Ostali nisu postigli znacajnije i prepoznatljivije karijere od nekih glazbenika i umjetnika. Stoga te price o ambasadorstvu teba okaciti masku o rep jednom zauvijek, jer im je jedini cilj obmana i izvlacenje novca na navlacenje kozice.
Nije Suker trcao zato da bih ja bio bogatiji i sretniji, nego da sebi napuni dzepove i poprca manekenke i voditeljice. Mogu se ja diviti njegovom uspjehu i postovati ga zbog toga, ali to ne znaci da mu jos trebam i placati, zato sto je to sve cinio ZBOG SEBE i ZA SEBE!
Nece nitko doci u Osijek i Hrvatsku samo zato jer je Suker iz Osijeka, kao sto ni ti neces otici u hmmm Svicarsku jer je otamo Federer. Financira li prebogata Svicarska jednog Federera uz spiku kako je on ambasador?!
Svakodnevno komuniciram s ljudima s raznih strana svijeta online i oni koji poznaju nogomet znaju za Osijek upravo zbog - NK Osijeka. Pa i Davora Šukera naravno...
Ja znam za Manus zbog Mister No-a. Hocemo autorima stripa svake odine sada davati par milijuna kuna?! Smatras li da autori stripa trebaju od Gradskog poglavarstva Manausa traziti 10 milijuna kuna svake godine, jer svi znaju za Manaus zbog Mister No-a?
Poanta je da bi grad trebao davati sredstva NK Osijeku,
I to je to. Nemamo vise sto pricati. Mozemo se sloziti da se ne slazemo i do kurca. Ti ces glasati za one koji ce pretakati iz gradskog proracuna u neke portske, kako bi oni treci pljackali i dijelili plijen - ja necu. Zato neke stranke i imaju svoje vodje medju navjiacima kao sive eminencije, zato su navijaci i bili izravni instrument politike. Ovce koje ce ne blejati, nego arlaukati, pastiru u cast. Ako mozes zivjeti s tom spoznajom - well, uzivaj...
Ali, ne trazi da novac koji se uzme od moje zarade i moje place, slijeva u takve iskvarene masine.
Znači,morali bi krenuti sa čistkom skroz negdje odozgor od visokih političkih pozicija pa preko HNS-a
S ovim se ne slazem. Ako mislis da NK Osijek vode necasni ljudi, onda mijenjas vlast koja takav klub i te ljude financira. Nisu se oni rodili u toj fotelji, vec ih je netko izabrao, a bira onaj tko ima najvise love.
"to su sve moji novci od poreza bla,bla...tko zna gdje to sve ide..." onda nećeš ništa postići osim ako se ne odseliš odavde i ne ušutiš.
Jel' ovo prijetnja, ili sto?! Dakle, to jesu moji novci i ne zelim da se trose na taj nacin. Sto mogu napraviti? Mogu napravii jednu jednostavnu stvar - zaokruziti one za koje smatram da nece raditi ono sto rade oni koji lovu trose na nacin koji meni ne odgovara.
Prestati voljeti nogomet? Ne mogu prestati voljeti nogomet kao sport
Mislis, volis promatrati nogomet, odnosno volis promatrati kako se netko drugi bavi sportom?! Ok, ima ljudi sto gledaju ptice. Svakakvih nas ima. ;-)
Da se i dogodi da NK Osijeku totalno zatvore pipu (a iovako izgleda kao da jedva kaplje) klub bi propao i to bi uistinu bila tragedija za ovaj grad.
Zasto bi to bil tragedija?! Tko financira profi klubove vanka? Ima li svako selo, svaki grad od 90 000 stanovnika profi klub u prvoj ligi? Mora li imati?! Zive li ti gradjani u ocaju ako nema?!
Onnda bi ti,ali baš ti opet pljuvao po tome "pa kako su mogli dopustiti da se to dogodi bla,bla,bla..."
Evo, svecano obecajem da necu pljuvati ako do toga dodje, nego cu cak i savjetovati ljude sto ciniti dalje - npr. neka svi zaljubjlenici skupe koliko imaju i privatiziraju klub. I onda su oni vlasnici, oni postavljaju upravu, placaju nogometase i "vjerovnike".
Eto, Duminoloze, dobre prilike da nam kvantificiras tu velebnu ljubav prema NK Osijeku u koju se kunes - reci ti nama koliko bi ti dionica NK Osijeka bio spreman kupiti. Evo, nek' je nominala 100kn. Koliko dionica bi ti kupio?