Autor |
Poruka |
rockeros
Ukupno postova: 661 Lokacija: Osijek Spol:  Muško
|
previse para i tajming...između ufa i panoniana hm....mozda da je prije ufa bilo bi vise |
|
_________________ crk'o nam Marshall-mislim na pojačalo |
|
|
 |
Besmrtnik_Turms
Ukupno postova: 151 Spol:  Muško
|
U članku se na temelju slabije posjećenosti jednome festivalu generalizira i baca pljuska samome Gradu dajući mu epitete da je zaostao i nazadan. Za takav zaključak je potrebna daleko opširnija, podrobnija i intelektualno jača raščlamba. Slijedeći postavljeni put možemo zaključiti da je Osijek urbana sredina jer je posjećenost Pannonian Challengeu izvrsna. I prema osobnome sudu i ove će godine unatoč visokim cijenama biti krcato.
Naravno da se ovakav zaključak ne može shvatiti ozbiljno - baš kao i ovaj članak ispisan u, rekao bih, dubioznokolektivnom stilu - Ja sam savršen & urban & totalno cool i kud baš mene zadesi da sam rođen u ovakvoj učmaloj i zatucanoj sredini... |
|
|
|
|
 |
lingvist Ukupno postova: 353 Lokacija: Osijek - Bosutsko Spol:  Muško
|
Slažem se, kolega  |
|
|
|
|
 |
agape007
Ukupno postova: 33 Lokacija: Osijek Spol:  Žensko
|
U članku se na temelju slabije posjećenosti jednome festivalu generalizira i baca pljuska samome Gradu dajući mu epitete da je zaostao i nazadan. Za takav zaključak je potrebna daleko opširnija, podrobnija i intelektualno jača raščlamba.
|
najtužnije je od svega što je ovo samo jedan od primjera, i to onaj koji se dotiče glazbe, a za podrobniju analizu (pratiš i sam medije) materijala ima na bacanje. ne pravimo se blesavi i budimo realni, članak je zapravo light (iliti pristojan) opis stvarnoga stanja stvari i nitko tu nije nabacivao zaključke i pljuske tek tako. |
|
_________________ "Njezino je tijelo mamurna antena - ne miče se, već samo sluša."
Ivana Sajko |
|
|
 |
!nnovation Ukupno postova: 304 Lokacija: Osijek Spol:  Nebitno
|
U članku se na temelju slabije posjećenosti jednome festivalu generalizira i baca pljuska samome Gradu dajući mu epitete da je zaostao i nazadan. Za takav zaključak je potrebna daleko opširnija, podrobnija i intelektualno jača raščlamba. Slijedeći postavljeni put možemo zaključiti da je Osijek urbana sredina jer je posjećenost Pannonian Challengeu izvrsna. I prema osobnome sudu i ove će godine unatoč visokim cijenama biti krcato.
Naravno da se ovakav zaključak ne može shvatiti ozbiljno - baš kao i ovaj članak ispisan u, rekao bih, dubioznokolektivnom stilu - Ja sam savršen & urban & totalno cool i kud baš mene zadesi da sam rođen u ovakvoj učmaloj i zatucanoj sredini...
|
Bravo, bravo!odlican post,jedan od rijetkih!
da ne zivim tu i samo pratim ovaj forum, mislio bi da je ovo kabul, blago receno.
imamo jednu rupu u gradu za cajke, sve ostalo je vise manje urbana glazba, i sve je uglavnom puno.
A stalno smo mi neka rupa..dajte molim vas, odite malo u druge gradove(osim zg-a,naravno)
posebno su mi smjesni likovi na drugoj temi vezanoj za saft koji bi spalili grad jer je bilo malo ljudi.
pa sta te briga koliko je ljudi bilo? ti to volis i ti si bio.
ne razumijem taj mentalitet.
zivi i pusti druge da zive. |
Zadnja promjena: !nnovation; 09.08.2011. 13:30; ukupno mijenjano 1 put. |
|
|
|
 |
|
haha da, i sve nam kazu kako je, opamete nas odmah! |
|
|
|
|
 |
agape007
|
haha da, i sve nam kazu kako je, opamete nas odmah!
|
pa živiš ovdje, u ovom stadu ovaca, i ako nisi i ti jedna od njih - sve ti može biti jasno. tako da, ne vidim o čemu raspravljamo. |
|
_________________ "Njezino je tijelo mamurna antena - ne miče se, već samo sluša."
Ivana Sajko |
|
|
 |
|
"Ja sam savršen & urban & totalno cool i kud baš mene zadesi da sam rođen u ovakvoj učmaloj i zatucanoj sredini..." |
|
_________________ D3S!gn47!0N |
|
|
 |
agape007
|
"Ja sam savršen & urban & totalno cool i kud baš mene zadesi da sam rođen u ovakvoj učmaloj i zatucanoj sredini..."
|
ovu izjavu koju si citirao neću niti komentirati. svatko iole ambiciozan i obrazovan zna kako je boriti se s osječkim vjetrenjačama, osobno rado oprimjerim svoje mišljenje stanjem u kulturnoj ponudi grada. književost, kazalište, bilo kakva inicijativa na tom polju ne prolazi niti od strane onih koji sjede u foteljama i o mladim umjetnicima promišljaju, niti od strane tobožnjih konzumenata takvih sadržaja koji, ruku na srce, ne postoje. hm, ni nije teško proglasiti se cool ako živiš ovdje. najdoslovnije. i tužno. |
|
Ivana Sajko |
|
|
 |
|
Ili si otisla iz ovog grada pa ne vidim cemu pljuvanje, uzivaj tamo gdje jesi takva pametna i ambiciozna, ili si jos tu i samo radis ono sto svi ljudi danas vole raditi: iz udobnosti fotelje pametovati o svemu i - nicemu.
u oba slucaja, nemam namjeru raspravljati, imam puno pametnijih stvari za raditi.
covjek vas je razmontirao svojim upisom i htio sam mu cestitati.
pozz |
|
_________________ D3S!gn47!0N |
|
|
 |
agape007
|
Ili si otisla iz ovog grada pa ne vidim cemu pljuvanje, uzivaj tamo gdje jesi takva pametna i ambiciozna, ili si jos tu i samo radis ono sto svi ljudi danas vole raditi: iz udobnosti fotelje pametovati o svemu i - nicemu.
|
iznenadio/la bi se koliko su obje tvrdnje netočne. i više od toga. ali, nisam tu da se samoreklamiram niti pravim, kako kažeš, pametnijom ili ambicioznijom negoli jesam. ali baš zato što krećem od sebe i onoga što i kako radim, imam kompetenciju i pravo neke stvari reći.
nema veze. da mislim da ne vrijedi ovaj grad, pobjegla bih iz njega kao i mnogi. no baš zato što vrijedi potrebno je kritički sagledavati stanje oko nas i ne lagati same sebe. no za to je potrebno objektivnosti, samokritike i preuzimanja odgovornosti, dakako, ne iz fotelje.
pozz i tebi. |
|
Ivana Sajko |
|
|
 |
avantgarde Ukupno postova: 818 Spol:  Nebitno
|
no baš zato što vrijedi potrebno je kritički sagledavati stanje oko nas i ne lagati same sebe. no za to je potrebno objektivnosti, samokritike i preuzimanja odgovornosti, dakako, ne iz fotelje.
|
 |
|
|
|
|
 |
lingvist Ukupno postova: 353 Lokacija: Osijek - Bosutsko Spol:  Muško
|
Kolegu besmrtnika osobno poznam (bar mislim da je to taj na kojeg mislim:D) i njegove komenetare treba shvatiti ozbiljno jer čovjek piše o onom što pozna, a nerijetko je i sarkastičan. Time ne želim reći da agape priča o nečem što ne pozna, samo treba uvijek uzeti u obzir da stvari nisu crno-bijele i saslušati i druge. |
|
|
|
|
 |
Besmrtnik_Turms
|
Kolegu besmrtnika osobno poznam (bar mislim da je to taj na kojeg mislim:D) i njegove komenetare treba shvatiti ozbiljno jer čovjek piše o onom što pozna, a nerijetko je i sarkastičan. Time ne želim reći da agape priča o nečem što ne pozna, samo treba uvijek uzeti u obzir da stvari nisu crno-bijele i saslušati i druge.
|
Jesam, taj sam, pozdrav kolega!  |
|
|
|
|
 |
Besmrtnik_Turms
|
haha da, i sve nam kazu kako je, opamete nas odmah!
|
pa živiš ovdje, u ovom stadu ovaca, i ako nisi i ti jedna od njih - sve ti može biti jasno. tako da, ne vidim o čemu raspravljamo.
|
agape007, bondovska ljubavi
Kako je netko već rekao, čitajući komentare ovoga foruma dobije se dojam da živimo u gradu duhova. Takvi komentari su plitki kao i ovaj članak (kojeg je pisala vrlo inteligentna i nadam se, buduća velika osječka pjesnikinja).
Slažem se da u Osijeku ima mjesta za napredak i treba taj prostor iskoristiti.
Komentari koji se vode jednadžbom: SAFT(urban festival) + neposjećenost = svi su čobani osim nas koji smo tamo bili je prvenstveno nekulturno i neodgojeno, a potom i netočno. Zašto? Zato što se kompleksna stvar/situacija/Grad prebanalnom i neozbiljnom analizom svodi na sasvim usku i samim tim pogrješnu generalizaciju i zaključak.
Jednako tome, na takav članak može se odgovoriti jednakom metodom - (to je upravo ista ta jednadžba koju često koriste lokalni političari) primjerice: OLJK + posjećenost = Grad koji je oaza kulture.
Nije točno ono što tvrde glavonje u foteljama, ali ni ono što tvrde uberinteligentne, nadasve alternativne & neshvaćene duše čobana koji su eto, okrutnom igrom sudbine i slučaja zaglavili u ovoj vukojebini među svim tim zatucanim i zadojenim blejavim ovcama.
I jedni i drugi (koji su zapravo u svojim metodama jednaki (!) - samo jedni su na vlasti, a drugi ne) ne uzimaju ili izostavljaju određene elemente iz analize i onda jadno stado mora čitati o zatucanom slijepom crijevu ili k ulturnom središtu regije. |
|
|
|
|
 |
 |
|