Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Ne umirete, pričekajte da se vaš liječnik vrati s godišnjeg

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
SheOs
Ukupno postova: 119
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 30.07.2011. 15:52 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Jedna je kolegica danas vozila supruga na hitnu, jer mu je pozlilo - doktora nema. Odu u Dom zdravlja - oni primaju pacijente od 15h?!Gdje da ode?! U mrtvačnicu?!
I tko onda zapravo radi dežurstvo?!

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Commander
Ukupno postova: 76
Spol: Muško Muško
Post Postano: 31.07.2011. 13:48 
Naslov:  

Provokator je napisao/la:
ajde baba šta ga sereš, ak ti ne valja odi živit negdje dalje

Frouu je napisao/la:
Nemojte pisati o nečemu što ne razumijete. Moja mama je liječnica i jako sam dobro upućena o čemu se zapravo radi i kakvo je stanje. Ne možete si zamisliti kako je raditi DVIJE AMBULANTE kada mijenjate kolegu/kolegicu dok je on/ona na godišnjem odmoru. Uz to što imate svojih 1 000 pacijenata, preuzimate odgovornost za njih još 1 000 koji pripadaju drugoj ambulanti. Moja se mama svaki dan vraća mrtva umorna i plačeći s posla, kaže da ne stigne ni jesti niti otići u toalet. LJUDI DOLAZE BEZVEZE I ISKORIŠTAVAJU SVOJE LIJEČNIKE. Npr. u jednom danu dođe joj barem 10 pacijenata koji se žale da ih boli glava. Kad ih ona pita otkad ih boli, oni joj odgovore: 'Od prije oko pola sata.' Ljudi moji pa tko je tu lud. Kako vam liječnik može pomoći u takvim glupostima. A nije im palo na pamet da se zamrače u sobi i odspavaju kojih sat vremena, nego su odmah potrčali u ordinaciju znajući da je liječniku i medicinskoj sestri LUDNICA I GUŽVA. Možda i nakon ovoga ne razumijete, ali uvjeravam vas da je ovaj novinski članak potpuno subjektivan i nerealan. Ako ste tako pametni, zašto niste kontaktirali i drugu stranu, tj. nekog liječnika pa da vam on kaže svoju viziju i stav o dotičnoj situaciji. Ne, ali ste zato pitali neku babu koja nema pametnijeg posla nego da hoda od liječnika do liječnika i zapričava ih. Totalno NEPROFESIONALNO S VAŠE STRANE.

tamna strana je napisao/la:
ljudi su bahata neodgojena stoka...koja za svaki penis odmah trce kod doktora....više od 80 % su simulanti koji dolaze samo radi bolovanja....
najbolji dokaz tome je što su ponedjeljkom svi bolesni....a što je vikend bliže ili neki praznik...odjednom nitko nije bolestan.....
plus što više od pola njih doslovce dolazi kod doktora u stilu da su si vec sami odredili od cega su bolesni...koji je lijek za njih najbolji
i onda kad doktor ima nedajbože svoje mišljenje...pocinje pljuvanje po doktoru....da nemaju pojma o svom poslu....
kao što sam vec napisao...a ponovit cu ...ljudi su bahata neodgojena stoka....
i ovo je još samo jedan klasicni primjer kako netko od faking ispadnute plombe želi napraviti spektakularnu vijest.....
dok pravi bolesnici moraju zbog takvih stimulanata cekati u redu....i nevjerovali ili da....pravi bolesnik nece nikad imati pritužbu na doktora.....

uostalom...to što netko misli da je njegova plomba najveci problem na svijetu....pored svih onih koji imaju rak, tumor....dovoljno govori o toj osobi.....

potpisujem sve to sto ste napisali uz dodatak:

tomi je napisao/la:

Pacijenti misle da su bogovi. Cast iznimkama. Pitam se sto bi bilo da je zdravstveni sistem kao u USA....Plati, pa budi Bog. Da vidis kako bi svi bili zdravi.

nemosvjerovat
Ukupno postova: 161
Post Postano: 31.07.2011. 14:42 
Naslov:  Re: Ne umirete, pričekajte da se vaš liječnik vrati s godišnjeg

Nikada nisam imao problema sa doktorima u ljetnim vremenima.
Potpuno ista usluga kao i ostatak godine.
Dovoljno je vidjeti tko se žali i sve je čovjeku jasno.

SheOs
Post Postano: 01.08.2011. 0:46 
Naslov:  

Tko se žali?! Svi oni koji su imali posljedica od nestručnog lječenja! Pa mi i dovoljno plaćamo zdravstveno koliko zapravo vrijedi. Voljela bi da liječnici imaju vece plaće, ali i drugi naravno, jer nisu ništa manje vrijedni i jednako su bitni u cijelom ovom životnom ciklusu. Misliš da druge mame ne plaču kad dođu s posla?! Takav je danas sustav rada u Hrvatskoj. Naši se liječnici ponekad, igraju s pacijentima. O radnom vremenu nekih doktora ne želim ni govoriti. A o rodilištu, općenito ginekologiji ili pak dermatologiji..... Ako ću i početi pričati o krivim dijagnozama, ne znam kad bi se zaustavila.......Naravno, pričam o sebi i članovima moje obitelji. Privatnik majka, osim ako liječnik ne fušari privatno, onda je to sranje (sve češće sranje).

Sleepwalker

Ukupno postova: 350
Post Postano: 01.08.2011. 1:47 
Naslov:  Re: Ne umirete, pričekajte da se vaš liječnik vrati s godišnjeg

tomi je napisao/la :
Pacijenti misle da su bogovi. Cast iznimkama.

Liječnici misle da su bogovi. Medicinske sestre još više nego liječnici. Čast iznimkama.

Ima svakakvih pacijenata, ima svakakvih liječnika.
Forsirati priču o babama koje nemaju pametnijeg posla nego ići liječniku, a zanemarivati xyz liječnika koji ni ne pogledaju pacijenta (koliko god imali posla i pacijenata dnevno, neki nemaju opravdanje za svoje neprimjereno ponašanje) kako dolikuje, smiješno je.

O tome kako neke medicinske sestre treba uputiti na radionice kako bi agresivnu komunikaciju promijenili u asertivnu, neću trošit vrijeme.

Ukupno postova: 2664
Post Postano: 01.08.2011. 8:50 
Naslov:  

Sleepwalker je napisao/la:
tomi je napisao/la :
Pacijenti misle da su bogovi. Cast iznimkama.

Liječnici misle da su bogovi. Medicinske sestre još više nego liječnici. Čast iznimkama.

Ima svakakvih pacijenata, ima svakakvih liječnika.
Forsirati priču o babama koje nemaju pametnijeg posla nego ići liječniku, a zanemarivati xyz liječnika koji ni ne pogledaju pacijenta (koliko god imali posla i pacijenata dnevno, neki nemaju opravdanje za svoje neprimjereno ponašanje) kako dolikuje, smiješno je.

O tome kako neke medicinske sestre treba uputiti na radionice kako bi agresivnu komunikaciju promijenili u asertivnu, neću trošit vrijeme.
osijek031.com smile

avantgarde
Ukupno postova: 818
Post Postano: 01.08.2011. 9:58 
Naslov:  

Medicinske sestre se super praše, al' realno.

Ukupno postova: 816
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 01.08.2011. 19:15 
Naslov:  

Nisam nikada u svom životu doživjela da liječnik predloži neke dodatne pretrage osim onih standardnih, za lijekove da ne pričam, moja liječnica ima doslovno šablonu lijekova koje prepisuje vjerovatno svima. Zubaricu neću ni spominjati ona je priča za sebe još gora od svega ovdje navedenoga.. i onda kad pogledam koliko moja firma plaća meni doprinosa i koliko ja dajem novca za dopunsko zdravstveno osiguranje da bi na koncu plaćala privatne preglede ili si tražila vezu jel jedino tako se može dobiti adekvatni pregled / dijagnoza.

Post Postano: 02.08.2011. 13:30 
Naslov:  

trauma_os je napisao/la :
Nisam nikada u svom životu doživjela da liječnik predloži neke dodatne pretrage osim onih standardnih, za lijekove da ne pričam, moja liječnica ima doslovno šablonu lijekova koje prepisuje vjerovatno svima. Zubaricu neću ni spominjati ona je priča za sebe još gora od svega ovdje navedenoga.. i onda kad pogledam koliko moja firma plaća meni doprinosa i koliko ja dajem novca za dopunsko zdravstveno osiguranje da bi na koncu plaćala privatne preglede ili si tražila vezu jel jedino tako se može dobiti adekvatni pregled / dijagnoza.

Ja sam odustala od dopunskog. Ionako lijekove nadoloplaćujem, a otkad idem kod privatnika, manje sam bolesna, pa me ni participacija od 15 kuna tu i tamo ne uzrujava previše. Samo pazi kuda ćeš kod privatnika. Npr. kod Turjaka dolazi dermatolog iz bolnice. Smijeh Smile Zašto bi plaćala liječnika koji mi 3-4 godine nije otkrio problem u bolnici, a sad će odjednom (čitaj zbog para) otkriti što se mojoj koži događa!!!!!!?! Ima divnih liječnika, pa da ne ispadne da ih sve pljujem - evo pohvala ide dr. Micku sa Gastreoenterologije.

zicer
Ukupno postova: 19
Post Postano: 02.08.2011. 13:43 
Naslov:  

Medicinske sestre se super praše, al' realno.
[/quote]

Ovo baš i nema veze s temom. I žene iz drugih struka su dobre u krevetu, ali samo s pravim muškarcem.
Mislim da svi oni /sestre i doktori(ce)/ dobro rade svoj posao, a mi bismo trebali imati malo više razumijevanja za njih. Laughing

Skoči u forum: