Potrošačka košarica najjeftinija u Osijeku!

Osijek

Potrošačka košarica najjeftinija u Osijeku!

Prema najnovijim podacima Nezavisnih hrvatskih sindikata, koji su službeno objavljeni ovih dana, Osijek je i u lipnju imao najjeftiniju sindikalnu košaricu od svih gradova u Hrvatskoj, što je posebno razveselilo gradske čelnike.

- "U ovim teškim vremenima, drago nam je što Osijek već mjesecima u kontinuitetu ima najjeftiniju potrošaku košaricu koja uključuje prosječne cijene proizvoda, odnosno sadržaja koji su redovito potrebni građanima. Zadovoljni smo što trgovci, odnosno proizvođači imaju sluha prema stanovnicima našeg grada", istaknuo je gradonačelnik Bubalo.

Podaci pokazuju da prosječna košarica za lipanj za četveročlanu obitelj u Hrvatskoj - uključuje stavke kao što su prehrana, higijena, odijevanje, stanovanje, prijevoz i kultura – iznosi 6.716,25 kuna, što je za 0,06 posto više nego u svibnju, a udjel hrane iznosi 39,6 posto. Osječka košarica za lipanj pritom iznosi 6.310,69 kuna, dakle oko 400 kuna manje od hrvatskog prosjeka.

- "Grad se također trudi građanima dodatno olakšati život i izići u susret, tako što već godinama ne povećavamo cijene komunalnih usluga, iako troškovi diktiraju da bismo trebali. No držimo ih na istoj razini, u korist građana", ističe Bubalo.

Autor: Tomislav Levak/Glas-Slavonije.hr
Najjeftinija potrošačka košarica, ali i najmanje plaće...
Osijek - obecani grad :)
Pa normalno je da to nije normalno, Osječani su najpametniji u Hrvatskoj jer kupuju proizvode samo u onim trgovinama gdje su najjeftiniji.
Osječani ne idu normalno u trgovinu kao svi ostali Hrvati i kupe ono što im treba i plate ne gledajući hoće li ih to koštati 10 kn više ili 10 kuna manje, ali nije razlog što Osječani preživljavaju iz mjeseca u mjesec zbog svojih malih plaća nego zbog svojih sposobnosti i znanja da razgledaju i uče napamet cijene po policama trgovina.
Redakcija 031

- "Grad se također trudi građanima dodatno olakšati život i izići u susret, tako što već godinama ne povećavamo cijene komunalnih usluga, iako troškovi diktiraju da bismo trebali. No držimo ih na istoj razini, u korist građana", ističe Bubalo.

Odmah sam pomislila: za ovaj raj na zemlji najzaslužniji je Krešimir Bubalo!
Sharon

Redakcija 031

Odmah sam pomislila: za ovaj raj na zemlji najzaslužniji je Krešimir Bubalo!

Istina, on preuzima svu odgovornost za rad svih pročelnika u gradu.
Evo recimo danas je jedan pročelnik Upravnog odjela za socijalnu skrb i zdravstvo Grada Osijeka odlučio da se Zavodu za javno zdravstvo plati 50.000 kn da se vidi da li treba ambroziju uništavati i utvrditi da treba, pa će onda to šljakeri odraditi za 20.000 kn. Nikad se ne zna da li je potrebno uništavanje pa se svake godine mora platiti Zavodu za javno zdravstvo da ide mjeriti zrak.

Za borbu protiv ambrozije 90.000 kn
francika

... i onih koji mu piskaraju po forumima...
Sharon

francika

O čemu ti pričaš? Svaki pročelnik u gradskom Poglavarstvu a ima ih 9 plus njihovi savjetnici, logistika i revizija, mora odraditi posao kvalitetno i ne smije biti pod utjecajem privatnih interesa i predlagati nebulozne rashode koji ili su bespotrebni ili višestruko preplaćeni ili ne bi trebali biti prioritet a obično jesu zbog privatnih interesa naših nesposobnih poduzetnika u gradu kojima je jedini način opstanka da ih grad financira budući da nikada nisu čuli za dobru organizaciju, prilagođavanje tržištu i proširenje djelatnosti u svrhu širenja na međunarodno tržište i na taj način doprinosili gradu Osijeku plaćanjem poreza i zapošljavanjem nezaposlenih osoba u gradu, ali lako je biti pametan kada pročelnici ne rade svoj posao već su pokorne sluge nesposobnih poduzetnika koji se bogate i opstaju na račun građana jer sami ne znaju ili ne žele jer im je i ovako predobro.
francika

Sharon

francika

O čemu ti pričaš? Svaki pročelnik u gradskom Poglavarstvu a ima ih 9 plus njihovi savjetnici, logistika i revizija, mora odraditi posao kvalitetno i ne smije biti pod utjecajem privatnih interesa i predlagati nebulozne rashode koji ili su bespotrebni ili višestruko preplaćeni ili ne bi trebali biti prioritet a obično jesu zbog privatnih interesa naših nesposobnih poduzetnika u gradu kojima je jedini način opstanka da ih grad financira budući da nikada nisu čuli za dobru organizaciju, prilagođavanje tržištu i proširenje djelatnosti u svrhu širenja na međunarodno tržište i na taj način doprinosili gradu Osijeku plaćanjem poreza i zapošljavanjem nezaposlenih osoba u gradu, ali lako je biti pametan kada pročelnici ne rade svoj posao već su pokorne sluge nesposobnih poduzetnika koji se bogate i opstaju na račun građana jer sami ne znaju ili ne žele jer im je i ovako predobro.

ovo bi mogla biti najdulja rečenica koju sam u životu pročitao
Filip.

francika

Sharon

francika

ovo bi mogla biti najdulja rečenica koju sam u životu pročitao

najduzu recenicu je napisao marcel proust (`u potrazi za izgubljenim vremenom`). proust je pisao tako da je na jednu stranicu liejepio novu stranicu i uvjek tako. i ta najduza recenice je duga 4 metra.
nevjerovatno ali istinito.

kungfutius
prodrogen
kungfutiusBlog
ali ovo je najduža koju je Filip pročitao
PEGY

da. to sam zaboravio napisati, da on izgleda nije citao prousta.
trenk

PEGY

a ti jesi?? :shock: vaauuuu
trenk

PEGY

Čitao je Filip i Prousta, Camusa, Becketta, Kafku... kao i ostali hrvatski gimnazijalci u četvrtom razredu. :wink:
Opusti se lego, a ubuduće kada nekoga prozivaš za neznanje - prezime napiši velikim početnim slovom!
trenk

PEGY

Nisam ni ja.Ili se ne sjecam.Sigurno je jako interesantno,zabavno i poucno.Osjecam se uzasno zakinutim za gomilom isfuranog shita i kvazi intelektualnog prosipanja.
yes, zato se jako dobro sjećam Harolda Robinsa,Sidney Sheldona,Jackie Collins i društva!
francika

Impresivna stranačka mantra naučena napamet, bez daha&interpunkcije...
Uopće ne sumnjam u dobre namjere vaših pročelnika, no dobre namjere nisu dovoljne. Ono u što istinski sumnjam je: njihova kompetencija, inventivnost i sposobnost.
No, sve o stavu ove uprave o gospodarstvu rekao si u zadnjem dijelu pjesmice: smetnja razvoju su, zapravo, poduzetnici kojima je jedini cilj da se bogate(ne razumijem koji bi cilj inače poduzetništo trebalo imati), a glavni likovi su, zapravo, dobronamjerni gradski pročelnici koji se svaki dan krvavo bore za blagostanje nas građana za malu plaćicu od desetak tisućica koje beru od prireza koje im uplaćuju isti oni zločesti poduzetnici koji bi zadržali zarađeni novac za sebe i bune se što ga moraju ovako altruistički potrošiti...
Evo, za mene odmah neka se prestanu boriti siroti pročelnici- možda mi tad krene u životu...
Sharon

francika

Impresivna stranačka mantra naučena napamet, bez daha&interpunkcije...
Uopće ne sumnjam u dobre namjere vaših pročelnika, no dobre namjere nisu dovoljne. Ono u što istinski sumnjam je: njihova kompetencija, inventivnost i sposobnost.
No, sve o stavu ove uprave o gospodarstvu rekao si u zadnjem dijelu pjesmice: smetnja razvoju su, zapravo, poduzetnici kojima je jedini cilj da se bogate(ne razumijem koji bi cilj inače poduzetništo trebalo imati), a glavni likovi su, zapravo, dobronamjerni gradski pročelnici koji se svaki dan krvavo bore za blagostanje nas građana za malu plaćicu od desetak tisućica koje beru od prireza koje im uplaćuju isti oni zločesti poduzetnici koji bi zadržali zarađeni novac za sebe i bune se što ga moraju ovako altruistički potrošiti...
Evo, za mene odmah neka se prestanu boriti siroti pročelnici- možda mi tad krene u životu...

Kolko čovjek može biti glup pa to je nevjerojatno.
Nemam veze sa HDSSB-om, nisam pripadnik niti jedne stranke, niti religije. Koji me kurac trpaš u taj koš?
Da si bolje čitala vidjela bi da sam kudio pročelnike i sve firme koje žive na račun gradskog proračuna. Zar ti zaista misliš da je samo gradonačelnik (jedan čovjek) kriv što se radi kako ne valja. Naravno da Bubalo ne radi posao kako treba ali nije on sam kriv za to. Međutim duplo manje se love pokralo za njegovog mandata nego za vrijeme Đapićevog i zato je bolji gradonačelnik. Jel mi koji nismo u nijednoj stranci ne smijemo iznositi svoje mišljenje?
PEGY

yes, zato se jako dobro sjećam Harolda Robinsa,Sidney Sheldona,Jackie Collins i društva!

Hoces reci da je Proust i ekipa zanimljivo stivo?Ako ti je ,svaka ti cast.Ti si jedina na svijetu.A buduci da mi je ta literatura shit,mora da sam HSDSS bovac ili Hdzovac ili neki drugi drzavotvorac na gradskoj ili drzavnoj sisi koji se grozi intelektualizma i ide na narodno.Ljudi,budimo iskreni,vec nam je davno prosla 20-ta,izadjimo iz ormara i priznajmo da je to DOSADNOO.Ne zavaravajte sebe i druge.
a jesi stvarno bistar, sjećam se onoga što mi je bilo zanimljivo!
PEGY

a jesi stvarno bistar, sjećam se onoga što mi je bilo zanimljivo!

I dalje je dosadno.

Tagovi