josephine01
Spavam ja jutros snom pravednika, kad ono dreka ispod prozora: "Skupljam staro željezo!". Pogledam na sat - ravno 8.00. Sjetim se da imam krasan komad starog željeza koji bi gospodinu idealno pasao po sred glave. Dok ovo pišem, pod prozorom čujem: "Lubenica, dinja..!". Dakle?!
Zanima me, do kada će Grad dozvoljavati ovakav primitivni pećinski oblik trgovine, koji je ujedno vrlo učinkovit način penetracije u zdrav mozak?
Vrlo malo znam o takvoj vrsti obrta (ne znam kako da ga nazovem), pa me zanima ima li netko koju informaciju za podijeliti. Postoje li nekakva ograničenja u tom poslu, kakve su dozvole potrebne, što treba da bi se tomu stalo na kraj?
a zašto bi ti nekome išla stat na kraj? zašto bi nekome uzimala njegov kruh iz usta? kako ti radiš svoj posao, ja svoj, tako i taj čovjek radi svoj, a znaš zašto? da bi zaradio neku jebenu kintu za život! I ti si sad sva jadna ogorčena jer je on tebe eto probudio, who cares, šta ti je on skrivio da ti ideš tražit neke mjere da se on sankcionira?! daj pusti ljude nek žive i rade... prođu ispred moje kuće xy puta u danu, razno razni kamion prodavači, čujem ih, ali ih ne doživim, a znaš zašto ih ne doživim? jer mi ne smetaju, i mogu se stavit u njihovu kožu pa shvatit razlog njihove galame.. vjerojatno prođu i kad spavam, ali ih ne čujem, vjerojatno jer sam umoran, pa zaspim ko dijete, iako shvaćam da ima ljudi i sa slabijim snom, koje i muha u letu probudi, pa si možda i ti takva, što je okej, ali daj pusti ljude nek žive i rade. i vjerujem da tih 28 sekundi koliko mu treba da ti izađe iz slušnog kruga, pa da ga više ne čuješ, vjerujem da želiš, da to ne bi ni primjetila, a svoju čangrizavost si mogla preusmjerit negdje dalje, jer ovo mi zvuči nikako drugačije nego kao jauk čangrizave babe, osim što vjerojatno nisi baba..nhf