Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Europska avenija: Nastavak širenja biciklističke mreže

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Dovla Šex

Ukupno postova: 165
Spol: Muško Muško
Post Postano: 08.07.2011. 16:57 
Naslov:  Re: Europska avenija: Nastavak širenja biciklističke mreže
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

Dajte ljudi čemu takva panika od Štrosike...pa nije to ratna zona...malo vise opreza od svih sudionika u prometu i bit ce to sve ok... Cool

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
BrunCHI
Ukupno postova: 85
Spol: Nebitno Nebitno
Upozorenja : 1
Post Postano: 08.07.2011. 18:33 

Ta nova stazica na auropskoj aveniji je presmješna... definitivno je preuska..
Ona na promenadi je svakako s krive strane promenade... trebala je biti uz vodu a ne ssuprotno, jer ponekad izlete ljudi ili psi iz onog žbunja... pa tko nema dobre kočnice i dobre reflekse...
I još onaj sljepace koji se redovito šeće nekoliko sati na dan baš po toj biciklističkoj stazi.... samo čekam kad će mi ovalit onaj bijeli štap u žbice.
Probao sam i glasno prokomentirat s prijateljima dok je prolazio kako hoda po biciklističkoj stazi, ali nije urodilo plodom... Izgleda da ću mu se morat obratit osobno...
PS: najsmješnije je kad se sretne s nekim koga pozna, i onda obojica se zaustave nasred biciklističke staze i klafraju... Bicikli zuje, ljudi zvone, ali njih to ne jebe...
Ufff, skrenuo sma s teme.
Htio sam samo reći da pozdravljam širenje biciklističkih staza po gradu. Bicikl je savršeno prometalo za naš grad. Trebalo bi pri budućem planiranju izgranje nekih novih naselja obratiti pozornost te ostaviti prostora za daljnje širenje biciklističke mreže.
A onaj deficit od 8% građana što se iselilo... to su sigurno sa skupljim biciklima kojima smetaju rubnjaci Smile

HokusPokus

Ukupno postova: 148
Upozorenja : 1
Post Postano: 08.07.2011. 21:51 
Naslov:  

BrunCHI je napisao/la:
Ta nova stazica na auropskoj aveniji je presmješna... definitivno je preuska..
Ona na promenadi je svakako s krive strane promenade... trebala je biti uz vodu a ne ssuprotno, jer ponekad izlete ljudi ili psi iz onog žbunja... pa tko nema dobre kočnice i dobre reflekse...
I još onaj sljepace koji se redovito šeće nekoliko sati na dan baš po toj biciklističkoj stazi.... samo čekam kad će mi ovalit onaj bijeli štap u žbice.
Probao sam i glasno prokomentirat s prijateljima dok je prolazio kako hoda po biciklističkoj stazi, ali nije urodilo plodom... Izgleda da ću mu se morat obratit osobno...
PS: najsmješnije je kad se sretne s nekim koga pozna, i onda obojica se zaustave nasred biciklističke staze i klafraju... Bicikli zuje, ljudi zvone, ali njih to ne jebe...
Ufff, skrenuo sma s teme.
Htio sam samo reći da pozdravljam širenje biciklističkih staza po gradu. Bicikl je savršeno prometalo za naš grad. Trebalo bi pri budućem planiranju izgranje nekih novih naselja obratiti pozornost te ostaviti prostora za daljnje širenje biciklističke mreže.
A onaj deficit od 8% građana što se iselilo... to su sigurno sa skupljim biciklima kojima smetaju rubnjaci Smile

Razmisli se malo prije nego nešto počneš lupetati. Logično je da hoda po biciklističkoj jer je udaljen od Drave gdje bi od raznih debila biciklista, rolera a i goniča pasa mogao završiti u Dravi. Hoćeš li ga onda Ti spašavati, vjerojatno ne. Da se jednu stvar razumijemo, vozim bicikli 365 dana u godini i vrlo dobro poznajem tematiku. OKe problem su piješaci i vozači automobila ali osobno najveće smeće u prometu su mi drugi biciklisti. Nevjerojatna nekultura da kokoši a i frajeri na gej biciklima voze jedan uz drugog. Pa ga ti obiđi! Nekultura do boli ajd da vide ide im netko u susret i poravnaju se jedan iza drugog ali ne ostanu tako jedan pored drugog. Ja sam to riješio tako da se ili ne maknem ili zabim u njega. Vozim svojom stranom i nemam fensi bicikli pa nek derpe misili se kasnije. To je smeće u prometu i jedino tako funkcioniraju stvari.

zen031
Ukupno postova: 1236
Post Postano: 08.07.2011. 22:52 
Naslov:  

@Hokus

To što kažeš za druge bicikliste je živa istina. Nekulturnih vozača ima i u automobilima, i u kamionima i na biciklima, a i pješaka.

Inače, baš se vratih iz vožnje amo-tamo po novoj stazi. Ne valja iz razloga što će se biciklist koji vozi stranom koja je bliža pješačkom dijelu uvijek morati pomicati drugom biciklistu koji vozi stranom koja je bliža rubu, tj. travi, jer se ovaj nema gdje maknuti, a obojica ne mogu proći istovremeno. Tako da će prvi biciklist činiti prekršaj i odgovarati ako u tom slučaju napuca nekog pješaka. Provozajte se sljedećih dana pa iznesite svoje dojmove.

Da su na to mislili kad su nedavno obnavljali taj dio mogli su to riješiti, a sumnjam da će to riješiti sad kad obnavljaju dio od Stepinčeve do Radićeve. Za to će se sjetiti za koji mjesec, ali tako se prazni gradski, a puni nečiji privatni džep.

root

Ukupno postova: 548
Post Postano: 08.07.2011. 23:13 
Naslov:  

Kad litra bude 15 i više kuna ,a banke počnu dizati kamate svi će oni mileni moji na bicikle kao i mi.Podržavam svaku dobru inicijativu što se tiče izgradnje bic-staza jer naša lova ode i ovako i onako ,mislim da je bolje praviti te bic staze što više to bolje.

https://www.dropbox.com/referrals/NTYwNDgyMjk
http://www.linuxzasve.com/
BIciklista

Ukupno postova: 11
Post Postano: 09.07.2011. 0:00 

evo danas sam pri povratku iz tvrdje iso europskom avenijom i skonto biciklisticku, i neugodno se iznenadio, nestane nacrtani bicikl a di ce jos 2 biciklista?! neznam kakva je na na strosmajerovoj (ako je uopce gotova?).
http://imageshack.us/photo/my-images/703/imag0164ci.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/194/imag0165x.jpg/

silence

Ukupno postova: 1135
Post Postano: 09.07.2011. 0:34 
Naslov:  

to je jednosmjerna bic staza

ionako se svi voze izvan nacrtane stazice Wink

zen031
Ukupno postova: 1236
Post Postano: 09.07.2011. 0:42 
Naslov:  

Nije jednosmjerna, dvosmjerna je, dobro se vidi i na prvoj fotografiji koju je postavio BIciklista.

Baš su mogli napraviti 50 cm širu kad su već radili.

silence

Ukupno postova: 1135
Post Postano: 09.07.2011. 0:48 
Naslov:  

šala ofkors, a gdje ima tih jednosmjernih biciklističkih staza ?
mogli su podjeliti po pola cijelu širinu puteljka
mogli su napraviti novu stazu
mogli su proširiti postojeću
mogli su za pješake ostaviti ovaj uži dio
mogli su pješacima zabranit hodati tuda

ima kombinacioja još

DjSNOW

Ukupno postova: 72
Post Postano: 09.07.2011. 2:15 
Naslov:  

Da bitno je da ja dobijem kaznu jer se vozim po pješačkoj stazi a kad pješaci idu po biciklističkoj onda nikome ništa ....

Gangula brate

Ukupno postova: 118
Post Postano: 09.07.2011. 12:22 
Naslov:  

Kad bi netko tko nije iz Osijeka čitao šta pojedinci lupetaju oko staze na promenadi, mislio bi da je širine 30 cm. Staza je ok, nema joj se šta zamjerit, bolje da je ima , nego da je nema. Pa ne živimo u Dubai-u pa da imamo dvosmjerne i odvojene biciklističke staze, treba biti realan. MAlo više pažnje i voziš najnormalnije i nedjeljom popodne kad je špica na šetnici...malo usporiš , malo prikočiš, zaobiđeš i nikakav problem. Naravno da uvijek može i bolje, ali staviti širu stazu na promenadu bi bilo bezobrazno prema pješacima, ipak je to jedan od najljepših šetnica u RH, a onaj tko se želi rolat ili brže vozit biciklom uvijek može prijeći most pa s druge strane ili bic stazom do Zlatne grede u Baranji.

BIciklista

Ukupno postova: 11
Post Postano: 09.07.2011. 12:26 
Naslov:  

Gangula brate je napisao/la:
Kad bi netko tko nije iz Osijeka čitao šta pojedinci lupetaju oko staze na promenadi, mislio bi da je širine 30 cm. Staza je ok, nema joj se šta zamjerit, bolje da je ima , nego da je nema. Pa ne živimo u Dubai-u pa da imamo dvosmjerne i odvojene biciklističke staze, treba biti realan. MAlo više pažnje i voziš najnormalnije i nedjeljom popodne kad je špica na šetnici...malo usporiš , malo prikočiš, zaobiđeš i nikakav problem. Naravno da uvijek može i bolje, ali staviti širu stazu na promenadu bi bilo bezobrazno prema pješacima, ipak je to jedan od najljepših šetnica u RH, a onaj tko se želi rolat ili brže vozit biciklom uvijek može prijeći most pa s druge strane ili bic stazom do Zlatne grede u Baranji.

Koja je onda korist biciklisticke staze ako ju niko ne postuje?!
btw. pravac do zlatne grede je pretrpan divljim svinjama tako da nije bas za voznju u ovo doba.

Volim djevojke koje se navečer rolaju u uskim tajicama...
Nevolim bube pri brzini većoj od 30km/h...
Volim burek...
Nevolim pješake koji hodaju po biciklističkoj stazi!
Brick Top

Ukupno postova: 708
Post Postano: 09.07.2011. 14:13 
Naslov:  

Ma pričajte vi šta hoćete, ali mislim da su najveća rak-rana pješaci koji se bezbrižno šetaju po biciklističkoj stazi kod Eurodoma. S druge pak strane Vukovarske, ako bi slučajno neki biciklist zalutao na pješačku, redovno bi ga dočekao neki murjak.

Ne sjećam se da sam ikad vidio i čuo da je netko od pješaka popušio kaznu za šetanje po biciklističkoj.

Dovla Šex

Ukupno postova: 165
Post Postano: 09.07.2011. 14:28 
Naslov:  

BIciklista je napisao/la :
Gangula brate je napisao/la:

Koja je onda korist biciklisticke staze ako ju niko ne postuje?!
btw. pravac do zlatne grede je pretrpan divljim svinjama tako da nije bas za voznju u ovo doba.

Nitko ju ne postuje jer pješaci su navikli da je to šetnica a nema organa reda koji bi tamo stajali i upozoravali ljude....
A što se tice tog pravca do Zlatne grede i famoznih divljih svinja...pa vise se one uplaše biciklista nego mi njih....tako da svakako preporucam voznju i tamo...

Skoči u forum: