Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Hrana u Slavoniji sve više poskupljuje

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
lingvist
Ukupno postova: 353
Spol: Muško Muško
Post Postano: 22.06.2011. 16:34 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

audiworld je napisao/la :
da manje kenjate po forumu a više radite ili pokušavate barem ?? Mi Slavonci smo malodušni i ravnodušni, blago rečeno... Jedan Japan 1945. sravne sa zemljom pa se oprave..jednu Njemačku pregaz 2x u roku 30 godina pogledaj ih sada... a mi ćemo srat do 2456. godine

Ne stavljaj sve koji pišu po forumu u isti koš. Isto tako ne generaliziraj o svim Slavoncima. Nismo svi neradnici.

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Stella1989

Ukupno postova: 2929
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 22.06.2011. 16:50 
Naslov:  

lingvist je napisao/la:
da manje kenjate po forumu a više radite ili pokušavate barem ?? Mi Slavonci smo malodušni i ravnodušni, blago rečeno... Jedan Japan 1945. sravne sa zemljom pa se oprave..jednu Njemačku pregaz 2x u roku 30 godina pogledaj ih sada... a mi ćemo srat do 2456. godine

Ne stavljaj sve koji pišu po forumu u isti koš. Isto tako ne generaliziraj o svim Slavoncima. Nismo svi neradnici.

Neki su i studenti. Wink

Ukupno postova: 2078
Spol: Nebitno Nebitno
Upozorenja : 2Upozorenja : 2
Post Postano: 22.06.2011. 18:14 
Naslov:  

nisam rekao da su svi Slavonci neradnici....
Ali mi Hrvati općenito imamo sindrom ''susjedova trava je zelenija''

Ukupno postova: 206
Upozorenja : 1
Post Postano: 22.06.2011. 21:07 
Naslov:  

audiworld je napisao/la:
nisam rekao da su svi Slavonci neradnici....
Ali mi Hrvati općenito imamo sindrom ''susjedova trava je zelenija''

To nije istina. Ako pogledaš na forume iz komšiluka (Srbija, Vojvodina, BiH, Crna Gora ...) vidjeti ćeš da oni daleko više nariču nad svojom zlehudom sudbinom, kako su oni kao narod najgori itd. itd. A kao pozitivni primjer navode Hrvatsku.

Samo treba pogledati i priznati sebi kako naši ljudi u npr. Njemačkoj ili Americi marljivo rade i primjereni su članovi svojih zajednica. Dakle, što zaključiti? Tamo gdje je uređena država, gdje se poznaju pravila igre i gdje se može slobodno raditi i zaraditi naši će se ljudi sami snaći.

Ali, nažalost, kod nas još uvijek vlada pravilo: "Snađi se druže", ili "Bog je prvom sebi bradu stvorio", ili "Pošten i lud su braća", ili "Budala, im'o je priliku" itd. itd. S takvim mentalitetom koji ustvari razara kao malo što ovo društvo i nije nikakvo čudo kada zavlada malodušje i apatija.

Ukupno postova: 206
Spol: Žensko Žensko
Post Postano: 22.06.2011. 21:17 
Naslov:  

exHOP3on je napisao/la:
ništa, ne gine nam solarna joga Wink

He he ,nisam baš sigurna da bi se ljudi rado odrekli zalogaja.Na koliko si minuta?

Dovla Šex

Ukupno postova: 165
Post Postano: 22.06.2011. 23:57 
Naslov:  Re: Hrana u Slavoniji sve više poskupljuje

Prema analizama WTO-a Slavonija ima potencijal da svojom proizvodnjom sama prehrani 7 milijuna ljudi...a kod nas hrana sve skuplja i skuplja, marginalizira se domaća proizvodnja i uvozi meso, voće i povrće iz Čilea, Argentine, N. Zelanda itd. itd...a za uzvrat se Ivici Todoriću i njegovom Konzumu davaju stotine milijuna kuna poticaja a on generira 3 milijarde kuna nelikvidnosti prema našim dobavljačima....IMAMO HRVATSKU !

beejay

Ukupno postova: 219
Post Postano: 23.06.2011. 7:56 
Naslov:  Re: Hrana u Slavoniji sve više poskupljuje

Dovla Šex je napisao/la :
Prema analizama WTO-a Slavonija ima potencijal da svojom proizvodnjom sama prehrani 7 milijuna ljudi...a kod nas hrana sve skuplja i skuplja, marginalizira se domaća proizvodnja i uvozi meso, voće i povrće iz Čilea, Argentine, N. Zelanda itd. itd...a za uzvrat se Ivici Todoriću i njegovom Konzumu davaju stotine milijuna kuna poticaja a on generira 3 milijarde kuna nelikvidnosti prema našim dobavljačima....IMAMO HRVATSKU !

Tako je. To je naš paradoks - da je nezaposlenost najveća baš tamo gdje su ljudi zapravo najmarljiviji. Velika je ne zato što se ljudima ne radi nego što ne mogu dobiti priliku raditi uopće, a radnih mjesta nema jer se ne može ništa tako jeftino proizvesti koliko se jeftino uvozi. Uvoznički lobi je samo jedan malo suptilniji oblik agresije na Slavoniju i našu domovinu na koncu, a po učincima se ne razlikuje od nekog vojnog napada.

MegaSmrT

Ukupno postova: 680
Post Postano: 23.06.2011. 9:51 
Naslov:  

Tko je za autonomiju Slavonije, neka digne 2 prsta. Cool

Ukupno postova: 2078
Post Postano: 23.06.2011. 9:51 
Naslov:  

onad bojkotirajte Avenue Mall i Portanovu pa će tih ukupno uloženij 150-170 milijuna eura upumpat u gradnju tvornica... Meni se gadi kad odem 1x mjesećno tamo a ono Vinestar pun, karta 30 kn, kokice 30kn... a dva kina u Centru di je karta 16 kn su prazna i prospast će...

Ukupno postova: 680
Post Postano: 23.06.2011. 10:14 
Naslov:  

onad bojkotirajte Avenue Mall i Portanovu pa će tih ukupno uloženij 150-170 milijuna eura upumpat u gradnju tvornica... Meni se gadi kad odem 1x mjesećno tamo a ono Vinestar pun, karta 30 kn, kokice 30kn... a dva kina u Centru di je karta 16 kn su prazna i prospast će...
Tak' je to s kinima kad mame i tate mogu dati djeci za ulaznice i kokice.
Jebote, kru' skup ko nadoštiklavanje kite, uvozimo Bugarski kuruz i pšenicu, Srpsku šećernu repu, mlijeko iz BiH, ječam iz Mađarske...

beejay

Post Postano: 23.06.2011. 10:15 
Naslov:  

Tko ne kupi u osječkom Mallu, kupit će u zagrebačkom ili negdje preko granice. Sa hranom je nažalost ista stvar kao i sa odjećom, jer je iz uvoza i jedno i drugo - otprilike vrijedi što si dalje od Zagreba (gdje su sve te import firme) to je skuplje. Da si sami proizvodimo hranu, logično bi onda bilo da ona bude najjeftnija u Slavoniji.

beejay

Post Postano: 23.06.2011. 10:33 
Naslov:  

MegaSmrT je napisao/la :
Jebote, kru' skup ko nadoštiklavanje kite, uvozimo Bugarski kuruz i pšenicu, Srpsku šećernu repu, mlijeko iz BiH, ječam iz Mađarske...

To je ta razlika između Balkana i srednje Europe, naizgled mala a tako velika: koliko si koji narod dopušta iživljavati nad samim sobom. Srbija je također beznadna zemlja. Kad pogledamo odnos izvoza i uvoza tj. pokrivenost izvoza uvozom na primjeru par zemalja, onda je sve jasno:

BiH 41%
Srbija 48%
Hrvatska 51%
Makedonija 61%
Slovenija 96%
Poljska 96%
Slovačka 103%
Češka 105%
Mađarska 109%

Dakle, 3 postkomunističke zemlje više izvoze nego uvoze i iz tih primjera treba izvući pouke. Kod nas je toliko loše da bi se čak i od Makedonaca dalo nešto naučiti.

rale2505
Ukupno postova: 7
Post Postano: 23.06.2011. 10:58 
Naslov:  

beejay je napisao/la:
MegaSmrT je napisao/la :

To je ta razlika između Balkana i srednje Europe, naizgled mala a tako velika: koliko si koji narod dopušta iživljavati nad samim sobom. Srbija je također beznadna zemlja. Kad pogledamo odnos izvoza i uvoza tj. pokrivenost izvoza uvozom na primjeru par zemalja, onda je sve jasno:

BiH 41%
Srbija 48%
Hrvatska 51%
Makedonija 61%
Slovenija 96%
Poljska 96%
Slovačka 103%
Češka 105%
Mađarska 109%

Dakle, 3 postkomunističke zemlje više izvoze nego uvoze i iz tih primjera treba izvući pouke. Kod nas je toliko loše da bi se čak i od Makedonaca dalo nešto naučiti.

A kako pokrivamo ovi 49% razlike, novcem, znači da mi izvozimo eure. I dokle tako? Dok nam nestane papira ili?!

beejay

Post Postano: 23.06.2011. 15:37 
Naslov:  

rale2505 je napisao/la :

A kako pokrivamo ovi 49% razlike, novcem, znači da mi izvozimo eure. I dokle tako? Dok nam nestane papira ili?!

Mi to "pokrivamo" prodajom državne imovine svako malo (Telekom, Ina, sutra HEP...) a što kad se sve proda - bolje ne pitaj. Tako je to u državi koja se odrekne proizvodnje. Primjera radi, Mađarska je isto tako još do nedavno bila u minusu a sad kad imaju veći izvoz od uvoza, ohrabrili su se i počeli otkupljivati natrag već ranije prodanu državnu imovinu:

http://www.tportal.hr/biznis/gospodarstvo/129750/Madari-otkupili-udio-u-MOL-u-kreditom-MMF-a.html

Nama je tako nešto u ovim okolnostima nezamislivo.

exHOP3on

Ukupno postova: 4356
Post Postano: 23.06.2011. 16:53 
Naslov:  

rori 1 je napisao/la:
exHOP3on je napisao/la:
ništa, ne gine nam solarna joga Wink

He he ,nisam baš sigurna da bi se ljudi rado odrekli zalogaja.Na koliko si minuta?

ma to samo dođe...
Došao sam do skoro minute i po još prošle godine, 2 tjedna sam sunčario i onda su došli oblačni dani (one kiše i poplave, znam da su oblaci nebitni al bilo je premračno) pa sam tako i prestao, sad planiram sredinom sedmog na more pa opet počet, al ovaj put ne odustat.
I ti to ili si samo informirana?

Skoči u forum: