Gost priča: Kronologija jednog dana u protoku vremena

Osijek031.com rubrike

Gost priča: Kronologija jednog dana u protoku vremena

Ne znam zašto sam se u trenutku kad sam ugledao fontanu na Bosutskom sjetio njezina smijeha. Smijala se glasno, zvonko, nepresušno. Kada sam ugledao kapljice vode koje lete iz fontane i raspršuju se negdje u zraku, one koje po malo jačem vjetru možemo osjetiti i na koži, u glavi mi je počeo odzvanjati njezin smijeh. Da, fontana je zaista djelovala nepresušno, poput njezina smijeha.

Proljeće se ove godine pokazalo u svom najboljem izdanju. Laganim korakom prolazio sam Ulicom Republike i dalje se iščuđavajući tim ružnim radijatorima, kako ih nazivaju naši sugrađani. Spomenik braniteljima. Čujem da ima naivaca koji još uvijek vjeruju kako će se dogoditi čudo, zahrđali radijatori napokon će dobiti patinu i zasvijetliti slavom koja je prije petnaestak godina obasjavala naše branitelje. Skrenuli smo prema Šetaču, supruga mi je nešto rekla, a dijete u kolicima je zaplakalo. Okrenuo sam glavu prema njima, i u tom sam ju trenutku ugledao.

Koračala je sigurnim korakom, lagano njišući bokovima, plešući svoj neki labuđi ples, po sjećanju na davne dane kada je plesala balet. Sjećam se, jednom mi je pokazivala vježbe, kako stajati na prstima, kako bez boli napraviti špagu, obje – i mušku i žensku... Jedne je večeri, uz bocu nekog skupog francuskog vina koje sam donio s puta, pokušavala mene naučiti baletnim koracima. I tada se smijala glasno, zvonko, nepresušno.

Kao što mi je njezin smijeh još uvijek odzvanjao u ušima, nisam mogao zaboraviti ni taj hod. Specifičan, poseban, u tim visokim, tankim štiklama koračala je plešući. Visoko uzdignute glave, ponosno a krotko, s nekim poluosmijehom na usnama. Sjećam se, i prolaznici bi ju uvijek gledali s naklonošću

Je li me voljela? Bezbroj puta sam si to pitanje postavio u proteklu godinu i pol dana, od one večeri kada je rekla da odem. Bez riječi objašnjenja, bez imalo osjećaja, djelovala je hladno i proračunano. Pričala je o životu koji je pred svakim od nas, govorila kako nemamo pravo sputavati onog drugog. Nisam razumio, ni prije godinu i pol, ni jutros kad su mi kapljice vode iz fontane dozvale iz sjećanja njezin osmijeh, a ni u ovom trenutku kad sam ju ugledao kako hoda plešući.

Probudila me oštra bol u donjem dijelu trbuha.
Ne“, pomislila sam „molim te, Bože, ne ...“.

Osjetila sam toplinu među nogama i prije nego sam stigla do toaleta, znala sam što se dogodilo. Mjesečnica. Ponovno. Ni ovaj put nismo uspjeli. A toliko smo se radovali. Ovo je bilo najdulje razdoblje kad mi je kasnilo, napokon sam se uvjerila da sam ostala trudna, da smo uspjeli stvoriti jedan novi život, naš život. Bio je presretan sinoć kad smo izašli na večeru proslaviti, jer prošlo je već 15 dana. Čak sam u ljekarni kupila test za rano otkrivanje trudnoće. Na salveti smo ispisali razna imena, za djevojčicu i dječaka. Ja sam navijala za dječaka. Željela sam jednog malog, crnog dječačića, s njegovim tamnim, pametnim očima. Očima u kojima sam se utapala. Očima u kojima sam se ogledala. Očima u kojima se zrcalila moja sreća. Neizmjerno sam ga voljela. Stvoriti s njim dijete bio bi vrhunac sreće, vrhunac naše ljubavi. Željeli smo našu bebu, malo biće stvoreno od mješavine naših stanica, ono koje će biti kruna naše ljubavi. Želio je dijete, potomka, nešto što će ostati iza njega. A ja mu nisam mogla ostvariti najveću životnu želju.

Sjedila sam na školjci u kupaonici, misli su mi se rojile glavom, pogledala sam krvave mrlje na mojim butinama i suze su potekle. Zajecala sam odjednom, glasno, zvuk je naprosto izletio iz grla, nisam ga mogla zaustaviti, otplovio je prema spavaćoj sobi, nalik kriku očaja.

Skoro istog trenutka stvorio se na vratima kupaonice.
Što se dogodilo?“ upitao je zabrinuto, potpuno razbuđen.

Samo sam ga bespomoćno pogledala i pokazala mu krvave mrlje. Oči su mu potamnile još više. Sada se u njima ogledala bol, tuga, a možda i razočaranje. Ne znam, nisam bila sigurna u tom trenutku što sam sve ugledala. S puno ljubavi čučnuo je ispred mene, zagrlio me i privukao k sebi.

Ne brini, princezo, kroz koji dan pokušat ćemo ponovo“ nasmiješio se i stisnuo me.

Ruke su mu bile tople, velike. Utapala sam se u tom zagrljaju, crpla snagu iz tih muških ruku koje su potpuno obavijale moje sitno tijelo. Suza je kapnula na njegovo rame i, osjetivši ju, malo me odmaknuo od sebe. Usnama je upijao suze koje su se slijevale niz moje obraze i tiho šaptao, smirivao me. Jecaji su polako nestajali i dopustiila sam tim velikim rukama da se zatvore oko mene, poput željeznog kaveza, da me zaštite i pruže mi sigurnost koju sam u tom trenutku očajnički trebala.

Te sam noći shvatila da ga moram pustiti neka ode. Da, njegove su ruke zaista bile poput kaveza, ali kaveza koji sam ja isplela tim istim rukama oko njega samog, njegovom ljubavlju. Znala sam da ni sljedeći pokušaji neće uspjeti, osjećala sam da mu ne mogu dati ono što najviše želi – naše dijete. Svaka nova mjesečnica ubijala je osmijeh na mom licu i predosjećala sam da bih se ubrzo mogla pretvoriti u ogorčenu ženu, ubojicu ljubavi. Previše sam ga voljela da bih ga zadržala pored sebe, nesretnog.
Kada je odluka već donesena, bilo je lako pronaći riječi koje bole, riječi koje režu poput najoštrijeg noža, čak i bez povišenih tonova. Njegove tamne, širom otvorene i prepune nevjerice, kidale su mi utrobu, njegov me pogled rasijecao poput skalpela, ali maska je već bila namještena i s mojih su usana samo šibale britke i ružne riječi, riječi koje su ga trebale uvjeriti da ode. Još uvijek na ramenima osjećam težinu tuge u njegovim očima dok je gledao kako vadim stvari iz ormara i slažem u torbu. Još uvijek zadrhtim kada se sjetim s koliko je pažnje nosio moju torbu, smjestio ju u auto, nježno mi pogladio kosu i promrmljao nešto kako bih trebala pažljivo voziti. Osjećala sam njegov pogled čak i kada sam skrenula u drugu ulicu i kad me više nije mogao pratiti pogledom. Još uvijek se znam probuditi noću od boli koju sam izazvala ostavivši tugu u njegovim očima.

Ne znam je li osjetila moj pogled ili se okrenula zbog dječjeg plača, ali u trenutku su nam se oči srele. Bez obzira na tamne naočale, znam, gledala me ravno u oči, kao što me znala gledati duboko i dugo dok bismo vodili ljubav. Opčinjavale su me njezine zamagljene oči u trenutcima ekstaze, koje su tako znale proniknuti do samog dna mog bića. Predavala se potpuno, nesebično i grabila, kao da je vječito gladna, čak i ono što ni sam nisam znao da mogu dati. U tom sam trenutku poželio da skine te tamne naočale, da pokušam prepoznati moj pogled u njezinim očima.

Tog sam se proljetnog prijepodneva, po tko zna koji put, pitala koga bi trebalo animirati da premjesti taj ružni spomenik iz centra grada. Bio je to sretan dan, kada je nabacio da mu liči na radijatore. Tada sam se znala smijati njegovim osmijehom. Zapravo, još uvijek mi ponekad prijeđe usnama taj njegov osmijeh.
Kao da me nešto zazvalo, okrenula sam glavu prema Šetaču, a u istom se trenutku začuo dječji plač. Pogledi su nam se sreli, topli i radosni, bolni i ljutiti, nesretni, optužujući, opraštajući... sve ispod tamnih naočala. Usne su mu drhtale mojim pogledom.

Zastali smo oboje u jednom dugačkom trenutku nedoumice, i tad mi je prišao, gurajući dijete u kolicima. Žena koja je hodala pored njega ušla je u „DM“. Pogledi su nam sijevali ispod tih tamnih naočala, no ni jedno od nas nije ih skidalo. Ovo je bio prvi susret nakon što je odnio moju torbu u automobil kojim sam se odvezla.
Naša su srca bubnjala nekim čudnim ritmom, čak je i dijete u kolicima prestalo plakati. Pogledala je prema kolicima, pružila ruku kao da će dotaknuti dijete, a tad ju je naglo povukla. Bez pozdrava, bez drugih riječi, mirno je rekla:

* „Da, sad napokon možeš biti sretan, dijete je ono što si najviše želio.

* „Dijete je trebalo biti naše“ – odgovorio sam – „ali očito me nisi dovoljno voljela da bi ostala.“

* „Ne, nisam te voljela dovoljno da bih ostala.“ – izgovorila je...

Slušala sam svoje hladne riječi koje su sivo padale oko nas. „Ali sam te voljela previše da bih ti uskratila mogućnost za ovu sreću“, nastavila sam tiho u mislima prateći pogled prepun ljubavi koji je uputio djetetu u kolicima.....
Pratio sam ju pogledom dok je odlazila sigurno hodajući, uspravnih leđa, opet kao da pleše. Ponosna, a krotka, istovremeno toliko sigurna u sebe. Tako sigurna u sebe, tako jaka da mi nije dopustila da joj pokažem koliko me je ustvari povrijedila, da mi ni danas nije dopustila reći joj da ova moja sreća nije ništa jer ju ne dijelim s njom.
Hodala sam sivim pločnikom sa svojim sivim riječima, a one su opet sivo bubnjale u mojoj glavi. Tijelo mi se raspadalo, evo ga, povlači se za mnom i po sivom pločniku ostaju njegovi sivi komadići. Prolaznici prljavim cipelama gaze po njemu, neki pljuju, neki bacaju opuške koji žare.... Duša mi vrišti crno poput noći. A na licu mi osmijeh upućen čak i slučajnim prolaznicima.

Njegove su se oči optužujući zabijale u moja leđa i trebala mi je sva snaga ovoga svijeta da ostanem uspravna, sigurna koraka. Bježala sam od njega, jer znala sam, kada bi samo na trenutak osjetio moje misli, pružio bi ruku i povukao me natrag.

Ljiljana Mandić

Gost priča svakog tjedna ugošćuje jednu priču. Ukoliko želite da i Vaše priče budu objavljene na portalu Osijek031.com, šaljite nam Vaše tekstove. Više informacija možete pronaći ::ovdje::
Hvala ti što si me poslušala i neizmjerno drago mi je da smo ovu priču objavili upravo na našim stranicama. Nježno, dirljivo i toplo, kakva si i sama.

Čestitam još jednom.
Au!

"....i roj neizgovorenih riječi ostade da treperi u moru osjećaja zauvijek..."

Moj naklon.
PREKRASNA PRIČA.......
Hvala :) Negdje sam pročitala da se najljepše priče nalaze u našim uspomenama :)

Re: Gost priča: Kronologija jednog dana u protoku vremena

Prekrasno ispričano!
zadivljen sam...

hmm..priča je zasigurno lijepa i dirljiva ali ja nekako ne pušim te fore "voljeli smo se al smo se rastali jer smo se previše voljeli..."
Ne znam, ljudi ispravite me ako griješim, tako je malo prave ljubavi, a ova je to očito bila (ili možda nije?)...čemu ta isfuravanja...ako je samo djete bilo u pitanju...pored današnje medicine?? Pa ako se volimo sve ćemo riješiti. I šta sada, kao oboje će biti nesretni do kraja života...ma dajte molim vas.
Ustvari me je ova priča toliko razljutila da nisam u stanju napisati suvislu prosto proširenu rečenicu.
Možda kad se skuliram napišem što sam stvarno htjela.
Možda se upravo o tom i radi. Nije bila prava.
Ili ima istine u onoj "sve prave su ljubavi tužne"?
Nisam sigurna.

Btw, u sukobu s mentalnim sklopom, genetikom i nasljeđem medicina može biti apsolutno nemoćna.

Priča je životna, istinita. Jer, postoji ono vječno pitanje - postoji li zaista tolika ljubav koja može riješiti ama baš svaki problem....
ozana

Možda se upravo o tom i radi. Nije bila prava.
Ili ima istine u onoj "sve prave su ljubavi tužne"?
Nisam sigurna.

Btw, u sukobu s mentalnim sklopom, genetikom i nasljeđem medicina može biti apsolutno nemoćna.

Priča je životna, istinita. Jer, postoji ono vječno pitanje - postoji li zaista tolika ljubav koja može riješiti ama baš svaki problem....

to ne bi bila ljubav, nego čarolija... :P
Pa kako mi je poznata ova priča, gdje li sam je već čitala?

Ono što osobito cijenim (s obzirom da me se čitav život može naći s knjigom u ruci) je izmjena muškog i ženskog unutarnjeg monologa, koji se tijekom priče skraćuju i izmjenjuju u sve manjim intervalima, što daje dojam brzine, kretanja, tog hodanja i te panike nakon viđanja osobe koju oba lika dugo nisu vidjeli.

A ono što ostane u ustima nakon čitanja je gorčina: jer svi smo navijali za njih dvoje i nadali se da bi i unatoč problemima sve moglo funkcionirati...
Ovu zadnju rečenicu nemoj shvatiti pogrešno - sviđa mi se, zaista.
Huh... odlicno ispricana jedna shaky prica...

Iz price bih izdvojio jedan s(b)itan detalj, a to je onaj gdje ga riba tjera od sebe. Nikada mi nece biti jasna ta zenska potreba da se sve sto je bilo lijepo zalije jednom kvalitetnom dijarejom.

Fenomen pebacivanja osjecaja krivnje. Naime, junakinja iz price se nedvojbeno osjeca krivom sto voljenom muskarcu ne moze pruziti ono sto bi on (ali i ona) zeljeli, osjeca nevjerojatan teret unutarnje krivnje. Zbog te krivnje ona odlucuje (u fantasticno kratkom roku, cemu su zene i inace sklone) muskarca otjerati od sebe.

Dakle, nekoliko se pitanja pojavljuje u ovoj (ali i ostalim, slicnim, zivotnim pricama)...

- Zasto zene donose odluke kokosjom logikom i brzinom?

- Zasto se zene ne ponasaju iskreno i ne priznaju prvo sebi da je krivnja njihova, a onda i osobi koju "navodno" vole. Ovo "navodno" je zbog toga sto ne prihvacam dvolicje i neiskreno ponasanje kao oblik iskazivanja iskrene ljubavi. Osoba koja muskarca odguruje od sebe, iako ga zeli, se ponasa nedosljedno i neiskreno.
Leteci mungos

Huh... odlicno ispricana jedna shaky prica...

Iz price bih izdvojio jedan s(b)itan detalj, a to je onaj gdje ga riba tjera od sebe. Nikada mi nece biti jasna ta zenska potreba da se sve sto je bilo lijepo zalije jednom kvalitetnom dijarejom.

Fenomen pebacivanja osjecaja krivnje. Naime, junakinja iz price se nedvojbeno osjeca krivom sto voljenom muskarcu ne moze pruziti ono sto bi on (ali i ona) zeljeli, osjeca nevjerojatan teret unutarnje krivnje. Zbog te krivnje ona odlucuje (u fantasticno kratkom roku, cemu su zene i inace sklone) muskarca otjerati od sebe.

Dakle, nekoliko se pitanja pojavljuje u ovoj (ali i ostalim, slicnim, zivotnim pricama)...

- Zasto zene donose odluke kokosjom logikom i brzinom?

- Zasto se zene ne ponasaju iskreno i ne priznaju prvo sebi da je krivnja njihova, a onda i osobi koju "navodno" vole. Ovo "navodno" je zbog toga sto ne prihvacam dvolicje i neiskreno ponasanje kao oblik iskazivanja iskrene ljubavi. Osoba koja muskarca odguruje od sebe, iako ga zeli, se ponasa nedosljedno i neiskreno.

ni muškarac iz ove priče nije baš najiskreniji prema majci svog djeteta..."djete je trebalo biti naše..." kakve su to gluposti? da je trebalo biti bilo bii. I sada će najvjerovatnije to djete samo patiti jer će ili živjeti s roditeljima koji se ne vole ili s razvedenim roditeljima (od te dvije opcije svakako je bolja ova druga).
Mislim da nije životna poanta imati djete već imati djete s osobom koju voliš.
Leteci mungos

- Zasto se zene ne ponasaju iskreno i ne priznaju prvo sebi da je krivnja njihova, a onda i osobi koju "navodno" vole.

...zašto misliš da krivnja mora doći od ženske strane?...
anakonda

Radilo se krivnji u ovoj prici... zene imaju ogromnu potrebu traganja za krivnjom, ali gotovo uopce nemaju potrebu njenog prihvacanja, a to vodi samo u jedno - prebacivanje krivnje na partnera/roditelje/majku/prijateljice/sudbinu/whoever...

roca

ni muškarac iz ove priče nije baš najiskreniji prema majci svog djeteta..."djete je trebalo biti naše..." kakve su to gluposti? da je trebalo biti bilo bii. I sada će najvjerovatnije to djete samo patiti jer će ili živjeti s roditeljima koji se ne vole ili s razvedenim roditeljima (od te dvije opcije svakako je bolja ova druga).

Ah, da nisi stavila oznaku spola, opet bih znao da si zensko... opet tipicno zenski odgovor, odgovor koji trazi krivca ili bar prebacuje dio krivnje, blabla...

Cini mi se da nisam bas bio shvacen u svom proslom postu... naime, radi se o tome da je riba radije presutjela koliko ga voli, nego priznala krivnju, odnosno radije je prebacila krivnju na njega...

Neka racionalna osoba (da ne kazem - normalan muskarac ;-)) bi u ovoj situaciji rekao - "gle, mozda ti ne mogu roditi dijete, mozda i mogu, ali te volim kao sto te nitko nece voljeti", a ne odgurivati ga od sebe s "fuj, ti nista ne valjas, gubi se od mene, ti si kriv, blabla, ti si kriv, blabla, ti si kriv za ovo, ti si kriv za ono" ...

"Kljunasto" argumentiranje... :)
Jedna normalna osoba (i muško i žensko)rekla bi - ne odlazi, volim te i voljet ću te kao što te nitko ne može voljeti, to vrijedi kao malo toga na svijetu, iako možda nikad nećemo moći imati ono što želimo... a ne blenuo ko kreten (jer neće valjda pogazit ponos) i iz pukih bioloških poriva pomirio se s njenom i svojom nesrećom pa se nabrzake oženio drugom da mu rodi dijete misleći kak će sve zaboraviti ispunjenjem te želje.

Kakav zajeb u kretenskom (uglavnom muškom) mozgu.

Priča je super.

Leteci mungos

anakonda

Radilo se krivnji u ovoj prici... zene imaju ogromnu potrebu traganja za krivnjom, ali gotovo uopce nemaju potrebu njenog prihvacanja, a to vodi samo u jedno - prebacivanje krivnje na partnera/roditelje/majku/prijateljice/sudbinu/whoever...

roca

Ah, da nisi stavila oznaku spola, opet bih znao da si zensko... opet tipicno zenski odgovor, odgovor koji trazi krivca ili bar prebacuje dio krivnje, blabla...

Cini mi se da nisam bas bio shvacen u svom proslom postu... naime, radi se o tome da je riba radije presutjela koliko ga voli, nego priznala krivnju, odnosno radije je prebacila krivnju na njega...

Neka racionalna osoba (da ne kazem - normalan muskarac ;-)) bi u ovoj situaciji rekao - "gle, mozda ti ne mogu roditi dijete, mozda i mogu, ali te volim kao sto te nitko nece voljeti", a ne odgurivati ga od sebe s "fuj, ti nista ne valjas, gubi se od mene, ti si kriv, blabla, ti si kriv, blabla, ti si kriv za ovo, ti si kriv za ono" ...

"Kljunasto" argumentiranje... :)

Ma nemam riječi za glupost i isfrustriranost butre iz ove priče, nejasan mi je odnos ovo dvoje ljudi u kojem nadasve nedostaje komunikacije. Nije bitno tko je kriv, bitno je da su se oni razišli (a tako se strašno vole) i da mogu napisati jednu srcedrapajuću priču kako će se voljeti do kraja života i nikada neće biti sretni s nekim drugim. Zar je to prava ljubav? Sorry, meni nije. Bilo bi lakše da su se (pogotovo ona) malo potrudili i prodiskutirali što ih muči i to rješili.
roca

Nije bitno tko je kriv, bitno je da su se oni razišli (a tako se strašno vole) i da mogu napisati jednu srcedrapajuću priču kako će se voljeti do kraja života i nikada neće biti sretni s nekim drugim. Zar je to prava ljubav? Sorry, meni nije. Bilo bi lakše da su se (pogotovo ona) malo potrudili i prodiskutirali što ih muči i to rješili.

E, tocno to...

Mislim da si ovo jako lijepo rekla i iskupila se za prosli post (koji ili ja nisam dobro shvatio, ili ti u njemu nisi rekla isto sto i u ovome) ;-)
Eh da, slažem se... s većinom komentara.
Samo... život je vrlo čudan, a ljudi još čudniji. Pa mi je nekako zanimljivo čitati i pisati o različitim ljudima, njihovim reakcijama, pobudama, htijenjima i ostalom.
Zar nije zapravo impresivno koliko je puta čovjek u stanju iznenaditi sam sebe svojim reakcijama? Neočekivanim. Glupavim. Pogrešnim. Ili predobrim.

mijenjam uvjerenje za koje sam bila spremna staviti ruku u vatru. Ljubav ipak nije svemoguća.
Ništa i nitko nije svemoguće, meni se čini. No kod mene ljubav nikad i nije značila da će svi problemi nestati, samo da će biti manje značajni i lakše savladivi.

roca

mijenjam uvjerenje za koje sam bila spremna staviti ruku u vatru. Ljubav ipak nije svemoguća.

to sam oduvijek i tvrdio, nisam nikad pomislio da trebam mijenjati to mišljenje. :wink:

gazda777

roca

to sam oduvijek i tvrdio, nisam nikad pomislio da trebam mijenjati to mišljenje. :wink:

neću ni ja više :!:
roca

To je prvi korak ka sazrijevanju...

Don't blame me sto to tvrdim, nisam ja to tako zamislio...
Leteci mungos

roca

To je prvi korak ka sazrijevanju...

Don't blame me sto to tvrdim, nisam ja to tako zamislio...

:) :) :) kad i ja budem imala 6 godina kao ti onda cu i ja biti jaaako zrela :)
roca

To su mungoske godine. Prelazimo u offtopic, a to nije dobro.

Dakle, ljudi moraju prozivjeti razlicite zivotne uloge, imati iskustva sa sto vecim brojem razlicitih situacija, kako bi znali ocijeniti i cijeniti ono sto im odgovara.

Zato nikad nisam kontao ekipu sto se ozeni s 19-20 godina... uh...
ma definitivno, i sve te zivotne situacije i uloge te i cine onim sto jesi i grade tvoj karakter
Leteci mungos

roca

To su mungoske godine. Prelazimo u offtopic, a to nije dobro.

Dakle, ljudi moraju prozivjeti razlicite zivotne uloge, imati iskustva sa sto vecim brojem razlicitih situacija, kako bi znali ocijeniti i cijeniti ono sto im odgovara.

Cura iz moje generacije se upravo razvela nakon tri godine braka: mlaćenje se nije događalo dok su hodali. A kasnije - djetešce zbog kojeg se isplatilo ostajati u braku. Ti rani brakovi najčešće i završe rečenicom: "Bili smo premladi..."
Alana Bates

Cura iz moje generacije se upravo razvela nakon tri godine braka: mlaćenje se nije događalo dok su hodali. A kasnije - djetešce zbog kojeg se isplatilo ostajati u braku. Ti rani brakovi najčešće i završe rečenicom: "Bili smo premladi..."

Picnjave u braku/vezama su posebna prica. Kao picosh sam se iscudjavao nad tim, ali onda sam shvatio mentalni tijek pojedinih zena, pa me to prestalo cuditi. ;-)

Kako god, sjecam se da mi nije bilo jasno kako netko moze biti u vezi/voljeti siledziju, trogolodita bez vrata koji samo ceka neku kavgu da se pici s nekim. Zar takve ribe ni trenutka ne pomisle da te ti retardi jednog dana dici ruku i na njih?! Megastrasno...

Nekad sam zalio te zene, a onda sam shvatio da one dobivaju ono sto zele. Mozda ne zasluzuju, ali ocito zele.

Ergo mladih brakova - jedina pozitivna stvar u toj prici je sto se ljudi vjencaju za osobu koju (vrlo vjerojatno) iskreno vole. Prve ljubavi su najintenzivnije, najiskrenije, prepune idealizma.

Kasnije ljudi oguglaju, sve se svede na suzdrzanost, rezerviranost, mjerkanje, pizdarije, sranja, nema idealizma... nabijem sve to skupa na trokurac...
Leteci mungos

Nekad sam zalio te zene, a onda sam shvatio da one dobivaju ono sto zele. Mozda ne zasluzuju, ali ocito zele.

...ne znam baš da sve to žele...iz jednog meni bliskog primjera, naučila sam da se neke i žene boje...većina od njih bi možda bila na ulici ili whatever, pa kao ono od dva zla manje...dok ne shvate prekasno, da je ono manje sranje u stvari veće...ili zaginu na neki način...najnoviji primjer je žena koju je lik mrtav-hladan ubio jer se usudila otići od njega i sakriti u Autonomnu žensku kuću...
Leteci mungos

Zamisli da ti je zena najbolji lega... nema dosade, uvijek ste skupa i uvijek imas partnera za zahebanciju. Naravno to sto odgovara meni ne znaci da ce odgovarati tebi...
anakonda

...ne znam baš da sve to žele...iz jednog meni bliskog primjera, naučila sam da se neke i žene boje...većina od njih bi možda bila na ulici ili whatever, pa kao ono od dva zla manje...

Ovo ne prihvacam kao argument. Naime, da dodjes u stadij u koje si u braku i imas petero klinaca morao si proci fazu "furanja", "veze", blabla... Dakle, riba je itekako mogla spoznati kakav je lik zaista. Samo sto je vecini takvih riba simpaticno kad njeg mrga nekom prosipa zube zobg svoje princezice. "Buci-buci. Kako je on jaaak, jaooo... frajer me krivo pogledao, a ovaj ga sastavio sa zemljom, kako romanticno, bas me jako voli..."

Chick logic...

A onda, kad se zamuti rukav zivotne rijeke, onda riba dobiva po labrti jer juha nije dovoljno slana. Buci, buci...

dok ne shvate prekasno, da je ono manje sranje u stvari veće...ili zaginu na neki način...najnoviji primjer je žena koju je lik mrtav-hladan ubio jer se usudila otići od njega i sakriti u Autonomnu žensku kuću...

Mislim da se ne moze bas reci da riba nije znala da se radi o bolesniku... i ranije... i prije nego je on usadio svoje sjeme u nj...

fatcat

Zamisli da ti je zena najbolji lega... nema dosade, uvijek ste skupa i uvijek imas partnera za zahebanciju. Naravno to sto odgovara meni ne znaci da ce odgovarati tebi...

Nisam mislio na to... nego kad se netko ozeni s 19-20, onda bas i ne kuzis sto ti je najbolji prijatelj, ne zna sto jos sve postoji... treba puno cvjetova oprasiti da bi se pronasao onaj tucak koji daje najsladji med... ;-)
...shvaćam ja što ti želiš reći...ali, radi se o tome da unatoč tome što su progledale, neke prije, neke kasnije - žene se jednostavno u određenom trenutku počinju bojati..."ako odem, pronaći će me i naplatiti mi peterostruko to što mi je palo na pamet otići...pa prema tome, bolje da ostanem, da pokušavam trpjeti, pa nek me izlema, bar sam živa"...imaš još milijun ovakvih izgovora a svima im je u bazi strah...to je blokada misli koja traje godinama i nijekanje činjenica...ali strah je veći od svega...
Leteci mungos

Nisam mislio na to... nego kad se netko ozeni s 19-20, onda bas i ne kuzis sto ti je najbolji prijatelj, ne zna sto jos sve postoji... treba puno cvjetova oprasiti da bi se pronasao onaj tucak koji daje najsladji med... ;-)

Bas sam na to mislio. Zasto ti zena/supruga ne moze biti najbolji prijatelj? Nije sve u destinaciji nego u putu...
Oprasis te cvjetove koliko ih ima, na kraju shvatis da jedan od prvih je bio najbolji. Ali sad ga netko drugi prasi.
U ovom slučaju o kojem govorimo se radilo o alkoholičaru, a ne o trogloditu u klasičnom smislu.

Leteci mungos

Leteći, to je totalna glupost. Stvarno se nadam da nisi to proširio kao neko pravilo, jer to bi objasnilo koješta. Pravilo "kvantitetom do kvalitete" nije upalilo gotovo nikom: cure budu prozvane lakima, a frajeri se naviknu i misle da osim p...e više ništa ne postoji u životu (i budu prozvani lakima). Ja bih uvijek prvo stavljala kvalitetu nad kvantitetom, i ako je ovo nešto što postoji uvjerljivo najbolje dosad, zašto to napustiti da bi se tražilo nešto još bolje? Kako ti znaš gdje je granica traženja?
u pravilu, ljudi koji "prase" uokolo do mile volje nisu u stanju odrzati normalnu vezu na zivotu(aj bez onih upadica "definiraj normalno", znate na sta mislim). izvlaciti se na to kako bi ti mozda bolje bilo sa nekim drugim, pa ides probati, je jebeno egocentricno..(ne oslovljavam nikoga ovdje, da ne bi bilo, it's just a figure of speech...)
da ne spominjem koliko glupo...
anakonda

Leteci mungos

...moram se vratiti na ovo, tj. na lika koji je pucao ispred Nazorove...mlada cura se udala, nakon par mjeseci ju je počeo mlatiti, ona je malo malo pa opet prijavljivala centru za socijalnu skrb, muriji i ostalim nadležnima...nitko NITI JEDNOM nije reagirao na prijave, dok nije pobjegla u Autonomnu žensku kuću, što joj definitivno nije pomoglo...a ona nije jedina, većina žena koja trpi psihičko i fizičko zlostavljanje, prođe na ovaj i slični način...btw. otac lika koji je pucao, pokušao je to isto tek rođeno dijete ispeći, naime....stavio ga je u tepsiju, polio uljem i kad ga je htio staviti u pećnicu, iskočio je osigurač...nasilje rađa nasilje...

anakonda

...moram se vratiti na ovo, tj. na lika koji je pucao ispred Nazorove...mlada cura se udala, nakon par mjeseci ju je počeo mlatiti, ona je malo malo pa opet prijavljivala centru za socijalnu skrb, muriji i ostalim nadležnima...nitko NITI JEDNOM nije reagirao na prijave, dok nije pobjegla u Autonomnu žensku kuću, što joj definitivno nije pomoglo...a ona nije jedina, većina žena koja trpi psihičko i fizičko zlostavljanje, prođe na ovaj i slični način...btw. otac lika koji je pucao, pokušao je to isto tek rođeno dijete ispeći, naime....stavio ga je u tepsiju, polio uljem i kad ga je htio staviti u pećnicu, iskočio je osigurač...nasilje rađa nasilje...

Ne podrzavam nikakvo zlostavljanje bilo to fizicko ili phsiciko ali u ovom slucaju se slazem sa Letecim. U svom iskustvu zene vecinom dobivaju ono sto zele... Uvijek ista prica; volim ga, on je bas frajer ali ja cu ga pomalo promjeniti.
Jedna stvar je podstaviti kako nitko nije reagirao na te prijave, zasto ta zena nije bila svjesna i napustila takvu osobu?

Iz interesa, zasto ta "zenska kuca" nije pomogla? Po kontekstu u kojem si napisala izgleda kao da je cak i odmogla.

Prije nego me feministi napadnu... dosta slobodnog (besplatnog) vremena provedem sa zlostavljenom djecom koja su rezultat gore navedenih odnosa.
...vjerojatno ste u pravu jednim dijelom, možda ja ne mogu shvatiti kako si žena može dozvoliti takve stvari...s druge strane, imam iskustva (jednako besplatnog vremena) baš sa ženama koje su trpjele razne torture, nisu mi djelovale baš da vole biti gažene...problem u njihovim glavama jest taj da one ne mogu razlučiti neke stvari...da, ok-pokušavaju promijeniti levata na bolje, bla-bla - ali ne ide...tada se cijela priča pretvara u strah da se batine ili whatever ne bi pretvorile u veće doze...
...što se tiče ovog konkretnog slučaja, žena JE bila svjesna i napustila ga...tada su je muž i njegov otac oteli i držali zarobljenu...pobjegla je u "kuću", no levat nije odustajao, tražio ju je, pratio i našao...
Nitko nevoli biti gazen ali neke zene zive u nadi da ce "sutra biti bolje", on mi je to obecao. Newsflash... osoba koja se naucila na zlostavljanje ne odustaje milom nego silom.

Tesko mi je vjerovati da u dasnjoj civilizaciji netko moze osobu oteti i drzati zarobljenu. Kuca o kojoj govoris je drzavna institucija ili ne?

U sukobu pokusavam pogledati stvari sa jedne i druge strane. Sa moje strane kad bi doslo do toga da udarim svoju zenu/curu mislim da bi sebi postavio pitanje. Ako imam takav osjecaj prema toj osobi, zasto smo zajedno?

Please,"ti" je adekvatno...
...ono "vi" je bilo namijenjeno tebi i Mungosu, obzirom da se obojica slažete oko iste stvari:-)...
...autonomna ženska kuća nije državna institucija, već nevladina organizacija koja ima dosta jaku potporu izvana, najviše u financijskom smislu. Ta NGO ima jednu veliku kuću na tajnoj lokaciji u koju se sklanjaju žene koje bježe od takvih levata poput onog navedenog...to je samo nužno i kratko rješenje, žene nakon određenog vremena odlaze od tamo, najčešće kad riješe neki drugi smještaj ili uvjete...problem nije u toj "kući", već u ogromnom birokratskom aparatu raznih "centara za socijalnu skrb", policije koja ne reagira na nasilje u obitelji i slično...
...ženu su doslovce oteli, zatvorili je u neku rupu i opleti po njoj po shemi "sad si pobjegla, više nećeš"...kad se uspjela maknuti od sveg tog, levat ju je pronašao u Dječjem domu gdje joj je bilo smješteno dijete koje je obilazila i to je to...
...malo mi je teško gledati sukob s obje strane, iako je to jedini mogući način za biti realan. Nisam feministica i tome slično, ali na nasilje uvijek reagiram oštro. Ti veliš da bi sebi postavio pitanje ako bi došlo do nasilja...ali 90% nasilnika ne postavlja si to pitanje nego sami sebe gledaju kao da su Bogom dani i vlasnici jednog bića...a žene kao slabiji spol, u nemogućnosti boljega izaberu to što imaju. Vjeruj da ni meni nije jasan moment kada žena odluči ostati nakon što ju levat prvi put isprebija ko psa...
fatcat

Prije nego me feministi napadnu... dosta slobodnog (besplatnog) vremena provedem sa zlostavljenom djecom koja su rezultat gore navedenih odnosa.

bravo! drago mi je da je barem netko prepoznao da iz sličnih situacija najčešće jedino što preostaje jest spašavati ono što je iz tog šugavog destruktivnog odnosa nastalo - djeca. ni kriva ni dužna, tijekom niza godina zadobivaju rane koje ne mogu lako zacijeliti... baš mi je drago vidjeti da postoje osobe koje su voljne odvojiti samo malo svoga vremena i time spomenutoj djeci pružiti tako mnogo...
fatcat

Sa moje strane kad bi doslo do toga da udarim svoju zenu/curu mislim da bi sebi postavio pitanje. Ako imam takav osjecaj prema toj osobi, zasto smo zajedno?

oni koji tuku žene ne postavljaju si pitanja....
DanicaV

oni koji tuku žene ne postavljaju si pitanja....

Kao ni zene koje se dozvole tuci... i sta cemo onda?
paperje

... baš mi je drago vidjeti da postoje osobe koje su voljne odvojiti samo malo svoga vremena i time spomenutoj djeci pružiti tako mnogo...

Imamo svi malo vremena, malo tudjeg vremena koje njima mnogo znaci. Da ne ulazimo u statistike... strucnjaci za ove stvari govore da u 90% slucaja gdje je djete u odraslo u takvom odnosu, postaje isto kao i roditelji.
@FatCat,

nije da nisam razmišljala o tome zašto si žene dozvole biti tučene. Nekad mislim da je to stid da priznaju, nekakav blesavi poriv održavanja veze, osobito bračne u kojoj ima djeca, i konačno, ekonomska ovisnost, mišljenje okoline u kojoj se te iste siledžije ponašaju kao divni, fini, prekrasni, mirni...... da im nitko ne bi ni povjerovao.

Činjenica da djeca nesvjesno "skidaju" klišeje roditelja. Znam jako puno slučajeva da se djevojka čiji je otac pijanac, uda za pijanca, ili da sin pijanca bude pijanac i istodobno cijelo djetinjstvo, mladost, dok se i sam ne oda alkoholu, izuzetno osuđuje oca.
Genetičari čak znaju izaći s izjavama da postoji gen alkoholizma. Nisam dovoljno stručna.
Glupani po vokaciji su onda isto genetski nasljeđeni?
Sanja

Glupani po vokaciji su onda isto genetski nasljeđeni?

glupost je beskonačna, neizlječiva, svuda prisutna......
fatcat

anakonda

Ne podrzavam nikakvo zlostavljanje bilo to fizicko ili phsiciko ali u ovom slucaju se slazem sa Letecim. U svom iskustvu zene vecinom dobivaju ono sto zele... Uvijek ista prica; volim ga, on je bas frajer ali ja cu ga pomalo promjeniti.
Jedna stvar je podstaviti kako nitko nije reagirao na te prijave, zasto ta zena nije bila svjesna i napustila takvu osobu?

Iz interesa, zasto ta "zenska kuca" nije pomogla? Po kontekstu u kojem si napisala izgleda kao da je cak i odmogla.

Samo jedan element koji sam primijetila ovdje: ti i Leteći ste, pretpostavljam, bez obzira na to što se on često šprda na to kako mrzi žene, osobe koje duboko poštuju žene i zbog fizičke nesrazmjernosti vam vjerojatno nikad ne bi palo na pamet da udarite neku ženu. Zato možda ne možete ni pojmiti kolika je dubina fizičkog i psihičkog bola i straha koji zarobljava te žene: nije tu samo premlaćivanje, tu je i konstantno uvjeravanje da je ta žena bez njega nula, da bi ona umrla od gladi da njega nema, da ako ona ikad njega napusti, da će joj slomiti kralježnicu na tri dijela...
I to je element. Strah paralizira.
A da žene imaju one majčinske porive da će one njega promijeniti: imaju. Ali ne vjerujem da ljubav ostaje jednom kad nastupi strah.
Alana Bates

... nije tu samo premlaćivanje, tu je i konstantno uvjeravanje da je ta žena bez njega nula, da bi ona umrla od gladi da njega nema, da ako ona ikad njega napusti, da će joj slomiti kralježnicu na tri dijela...
I to je element. Strah paralizira.

Zbog toga sam postavio pitanje o toj "zenskoj kuci". Osobi koja se nadje u tom stanju treba podrzaj, ali taj podrzaj ima najvise efekta kad dolazi od strane osobe koja se nalazila u toj situaciji. Osoba koja zna toj zrtvi cisto opisati znakove i posljedice. Mislim da normalno ljudsko bice treba biti svjestno, ukoliko zena dolazi cesto na posao puna modrica tu nesto nije u redu. Nazalost vecina se ne zeli "mjesati u tudje poslove".
To je točno, u Hrvatskoj je to čak prevladavajuće mišljenje: ja sam na svoje uši majku svoju slušala kako priča da je jedna teta koju znamo trebala ostati u braku sa svojim mužem "zbog djeteta", iako ju je on mlatio kad popije i govorio njoj i djeci kako su oni produkti najobičnije jebačine (mislim, ja se sjećam te situacije, a bila sam klinka možda 1. razred osnovne...) Ona je digla sidro (srećom je ona jedina u obitelji radila, on je jedan od onih sa skrbi), unajmila stan, kupila auto s djetetom... I sad je sve konačno dobro. Ali trebalo joj je 20 godina da se odluči na taj korak...
Znam taj mentalitet "nemoj, sta ce ljudi rec"... Uz svu tehnologiju, informacije i danasnjeg obrazovanja, kada cujem ovakve price cini mi se da jos zivimo u kamenom dobu.
mislim da žene koje koje dozvole maltretiranje od strane supruga potiču iz obitelji u kojoj je odnos oca prema majci bio isto takav.možda misle da su svi muškarci isti i da će ih i onaj slijedeći ionako mlatiti, pa je u biti tako svejedno tko ih mlati. nemam sažaljenja prema tim ženama...život ti je onakav kakvim si ga napraviš...ali ta jadna dječica trebaju svu pomoć ovoga svijeta.
...da, nažalost, većina djece koja potječu iz takvih obitelji preslikava kasnije u vlastitim obiteljima nasilje i sve što dolazi uz to...problem je u tome što misle da je tako i u drugim obiteljima...fatcat, mogu li pitati što je to gdje volontiraš?...zanima me jer obzirom da uz žene, dosta vremena provodim i s djecom iz socijalno ugroženih obitelji...
sve je to vrlo relativno. ljudi se kao nešto žrtvuju za djecu, koja jako brzo odrastu i odu svojim putem, a osobe koje se ne podnose i koje su ostale zajedno zbog odgoja, mišljenja okoline, love, inercije......./sa ili bez nasilja/, ostanu zajedno do kraja života.......
i onda čitamo u novinama kako netko čestita roditeljima toliko i toliko godina sretnog braka..... a kad malo zagrebete, sranje.......
nisu samo djeca žrtve, opći kaos.
DanicaV

sve je to vrlo relativno. ljudi se kao nešto žrtvuju za djecu, koja jako brzo odrastu i odu svojim putem, a osobe koje se ne podnose i koje su ostale zajedno zbog odgoja, mišljenja okoline, love, inercije......./sa ili bez nasilja/, ostanu zajedno do kraja života.......
i onda čitamo u novinama kako netko čestita roditeljima toliko i toliko godina sretnog braka..... a kad malo zagrebete, sranje.......
nisu samo djeca žrtve, opći kaos.

Čuj, nadam se da ovim ne pokušavaš reći da je svaki brak koji doživi zlatni pir takav? Ne vjerujem da je ijedan brak savršen, i na svakom braku povremeno treba malo više raditi da bi opstao, i treba bit odrastao i razuman, ali znam ljude čiji brakovi nisu dugovječni samo na konto međusobnog podnošenja...
anakonda

... mogu li pitati što je to gdje volontiraš?...zanima me jer obzirom da uz žene, dosta vremena provodim i s djecom iz socijalno ugroženih obitelji...

Drzavna institucija koja ima dvostruku funkciju. Mislim da se to kod nas zove Popravni Dom. Prvi cilj je sprijeciti kaznjavanje maloljetnih osoba zatvorom, a drugi je re-integracija istih nazad u zajednicu.
Ovdje "socijalno ugrozen" znaci biti siromasan... U ovom slucaju financijska situacija je beznacajna, dakle dokaz da novci ne kupuju srecu. I jedna i druga strana su predstavljene jednako iako sa bogate strane ima mnogo vise curica.
Alana Bates

Čuj, nadam se da ovim ne pokušavaš reći da je svaki brak koji doživi zlatni pir takav? Ne vjerujem da je ijedan brak savršen, i na svakom braku povremeno treba malo više raditi da bi opstao, i treba bit odrastao i razuman, ali znam ljude čiji brakovi nisu dugovječni samo na konto međusobnog podnošenja...

naravno da ne, ali kad bih morala izraziti to u %, bilo bi više takvih. u životu se kolju i jedva podnose, a kad omatore, onda se nešto kao dobro slažu jer više nemaju druge mogućnosti.
znam dosta dobro promatrati, slušati.
znaš kako je na kraju: "o pokojniku sve najbolje".
anakonda

...shvaćam ja što ti želiš reći...ali, radi se o tome da unatoč tome što su progledale, neke prije, neke kasnije - žene se jednostavno u određenom trenutku počinju bojati..."ako odem, pronaći će me i naplatiti mi peterostruko to što mi je palo na pamet otići...pa prema tome, bolje da ostanem, da pokušavam trpjeti, pa nek me izlema, bar sam živa"...imaš još milijun ovakvih izgovora a svima im je u bazi strah...to je blokada misli koja traje godinama i nijekanje činjenica...ali strah je veći od svega...

Slazem se s ovim, ali to je vec lijecenje bolesti...

Za sve sto se lijeci se moze reci da je zakazala preventiva. Ovdje preventiva spasava glavu i zivot.

Dakle, pustimo sada autonomnu kucu, babe i ostale cvildrete... Za prevenciju je potrebna edukacija i odgoj.

Zato se djecu treba uciti da je nasilje lose samo po sebi. Nije bitno tko je zapoceo picnjavu i zasto, vec picnjava nije nacin za rjesavanje problema.

Jednako tako, djevojcice treba odgajati da su oni koji ih stite nasiljem obicne siledzije, a ne muskarci puni ljubavi. Naravno, treba ih odgajati i u duhu da njihova pica nije platezno sredstvo, ali to je vec jedna druga prica, mada je i ona usko vezana uz siledzije i nasilne muskarce...
Ono što ti kažeš (sori, nekako mi rasprava ide u tom smjeru!) jest da žene treba naviknuti na ideju samopoštovanja i dostojanstva, što neke od njih uzimaju zdravo za gotovo i razbacuju se time okolo kao da će imati zauvijek... S čime se moram složiti.
Trebice su po meni jedna stvar. Trebice nikad neće postati žene. Igrati ulogu žene isto čini dio odgovornosti, i ne dam da se nijedna žena te odgovornosti riješi i ne smatra je svojom dužnošću.
Alana Bates

Trebice su po meni jedna stvar. Trebice nikad neće postati žene. Igrati ulogu žene isto čini dio odgovornosti, i ne dam da se nijedna žena te odgovornosti riješi i ne smatra je svojom dužnošću.

Trebice su trebice jer su tako naucene.

Kad bi se svi u drustvu odgajali da pica nije platezno sredstvo, nego organ za uzivanje i rasplod, onda mi danas ne bismo zivjeli i vaginokratskom drustvu.

Jedino vaginokratsko drustvo omogucava postojanje zena koje naklonost muzjaka kupuju vabljenjem svojim mufom.

Nije problem sto one na taj nacin dolaze do cilja, nego sto taj nacin (vab vagine) smatraju dominirajucim, sto pak dovodi do toga da ne misle da je potrebno ponuditi i neke druge kvalitete. Time banaliziraju i obezvredjuju citav sustav.
Ajde sad konstruktivno razmišljaj: kako to promijeniti?

Odgajati ih kako? Bože, sve me to tako podsjeća na onu pjesmu (oprostite mi na poredbi) Pink: Stupid girls, koja izvrgava ruglu djevojke kojima se ambicija postati prva američka predsjednica pretvorilo u ambiciju biti što nakvarcanija i gluplja...

Jednom ću i ja imati djecu. I zato što je puki baksuz, to će najvjerojatnije biti curice (sve one muške priče kako će kad curice počnu izlaziti nabaviti sačmaricu!). Kako da ih odgajam? Što da im konkretno kažem? Jednostavno nemam čak ni ideju o tome što bi bilo najbolje...
Alana Bates

Ajde sad konstruktivno razmišljaj: kako to promijeniti?

Odavno sam o tome razmisljao... zato toliko i trubim o vaznosti propagiranja odredjenog sustava vrijednosti. Vjerujem da bi se provodjenjem svega onoga o cemu pisem ovdje (na ovom portalu) zasigurno popravila krvna slika... Ne mislim da je to zato sto sam (naj)pametniji, vec zato sto je sadasnje stanje svakim danom sve dublje dno dna. :(

Pink: Stupid girls, koja izvrgava ruglu djevojke kojima se ambicija postati prva američka predsjednica pretvorilo u ambiciju biti što nakvarcanija i gluplja...

Ne slusam pink, ali i poruka te pjesme je jedan od nacina odgoja...

(sve one muške priče kako će kad curice počnu izlaziti nabaviti sačmaricu!). Kako da ih odgajam? Što da im konkretno kažem?

Gle, odgajaj ih da je pica organ za uzivanje i rasplod. One se ce od kurca satirati bez obzira sto ti imas pun ormar sacmarica... Ali, kad se vec drobe, neka se drobe sa stilom i onima koji imaju soli u glavi, a ne s trogloditima kojima je jedini zivotni cilj biti najveci frajer u ekipi i osoba za kojom se netko okrece kad prolazi ulicom - bilo to zbog auta, motora, misica, whatever...

Dakle, nauci ju da je pica sothcan i mirisljav organ, i nauci ju da su ljudske vrijednosti pamet, sposobnost, samoaktualizacija... i onda ti nece trebati sacmarica, vec lanac kojim ces se vezati za nogu od stola kako ne bi i ti pozeljela zaskociti mladca kojeg kci dovede doma. ;-)

Jednostavno nemam čak ni ideju o tome što bi bilo najbolje...

To samo znaci da jos nisi sazrela za majku i da trebas piti pilile kad se druzis s Pukijem... ;-)
Ma sve ok, pazimo se Puki i ja, dio njegove neodoljivosti i jest što je u važnim stvarima odrastao...

A što se tiče ovoga...
Leteci mungos

... i onda ti nece trebati sacmarica, vec lanac kojim ces se vezati za nogu od stola kako ne bi i ti pozeljela zaskociti mladca kojeg kci dovede doma. ;-)

... mama već troši najboljeg... Sa svim komplimentarnim aluzijama...
roca

hmm..priča je zasigurno lijepa i dirljiva ali ja nekako ne pušim te fore "voljeli smo se al smo se rastali jer smo se previše voljeli..."
Ne znam, ljudi ispravite me ako griješim, tako je malo prave ljubavi, a ova je to očito bila (ili možda nije?)...čemu ta isfuravanja...ako je samo djete bilo u pitanju...pored današnje medicine?? Pa ako se volimo sve ćemo riješiti. I šta sada, kao oboje će biti nesretni do kraja života...ma dajte molim vas.
Ustvari me je ova priča toliko razljutila da nisam u stanju napisati suvislu prosto proširenu rečenicu.
Možda kad se skuliram napišem što sam stvarno htjela.

Heh... Sad sam tek priču pročitao. Ima par lijepo sročenih rečenica, ali od svih se komentara jedino s ovim slažem. Čemu fokusirati dijete kao razlog, kad je razlog hlađenje. Dijete je trebalo biti spas koji će razbiti monotoniju. Ta priča o prošlosti drži vodu, događa se, ali čemu patetika u sadašnjosti. :?
...ah, romantika...netko ju razumije, netko ne pa će filozofirati...i tim načinom romantike neće ostati ni u tragovima....hah

Tagovi