Pas žrtvovao svoj život da spasi vlasnicu

Osijek

Pas žrtvovao svoj život da spasi vlasnicu

Lavež pudlice spasio je od požara 49-godišnju Osječanku T.S. Vatra je buknula u njezinoj kuhinji u subotu nešto prije 11 sati u naselju Ljudevita Posavskog 12, a progutala je gotovo čitav stan na trećem katu.

Na hodnik su odmah istrčali i prvi susjedi. Pero Romolić čuo je neuobičajeno pucketanje stakla.

- Kada sam izišao na stubište, od gustog dima nisam mogao ništa ni vidjeti. Teško je bilo i disati. Odmah smo svi potračali prema izlazu. S obzirom da je susjeda slabo pokretna, htio sam joj pomoći da siđemo zajedno pred zgradu. No, ona nije htjela. Rekla je da će pričekati vatrogasce koji su nedugo zatim i stigli, u dahu je ispričao Pero Romolić.

Zdenko Tijardović, voditelj smjene u Javnoj profesionalnoj vatrogasnoj postrojbi Osijeka za svojeg 30-godišnjeg staža, priznaje, nikada se toliko nije nagutao dima. Kada su stigli do popularnog "Žutog naselja" u Retfali vatra se iz stana dizala već dva metra u zrak.

Kazala je da ništa nije važnije od psa

- Očevid će utvrditi što se točno dogodilo, no pretpostavljamo kako je ostao upaljen električni štednjak. Požar se proširio, pa je eksplodirao i hladnjak. Potpuno je uništena kuhinja i trpezarija, napominje vatrogasac Tijardović koji je prvi uletio u zgradu na broju 12.

Na stubištu je zatekao vlasnicu koja se grčevito držala za rukohvat i nikako nije htjela ostaviti svojega psa.

- Govorila je da joj nije ništa važnije od njega. No, bijela pudlica već se bila ugušila od dima. Prema njezinoj priči, pas je počeo lajati i kada je stigla u kuhinju već je sve bilo u plamenu. Odmah nas je i nazvala, ispričao je Tijardović.

Tekst: Agencija Vlm/Danas.hr
Foto: JPVP Osijek

Re: Pas žrtvovao svoj život da spasi vlasnicu

Nije pudlica nego bichone,i zove se Irin i bio je sve u zivotu svojoj vlasnici.. Bezuvjetnu ljubav vratio joj je spasavajuci joj zivot .
Prekrasno nevino biće.Rastužio me članak skroz. :cry: Zaista, jedino životinja može dati bezuvjetnu ljubav.
nekaže se bezveze da je pas čovjekov najbolji prijatelj.
Bitno je da su dva puta napisali ime i prezime susjeda, što je totalno nebitno, a psu (koji je važan dio ove priče) nisu se potrudili ni pasminu točno odrediti.
chosen

nekaže se bezveze da je pas čovjekov najbolji prijatelj.

Osim kad čovjeka - a posebno njegovu mladunčad - izgrize do smrti. http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_fatal_dog_attacks_in_the_United_States

Ovom psu svaka čast.
@ vučko

potpisujem, mislim ok napisat kako se zove čovjek..pomogao je...
Žena igubila stan, vjerovatno nema kuda, a vi kukate za psom... WATEVA.
NIsam točno shvatio na koji je način ovaj pas "spasio vlasnicu"?
Da nema naših hrabrih vatrogasaca, sada bi oboje gledali sa oblaka ;)
Mega smrt, pročitaj članak kako treba posebno zadnje tri rečenice pa onda komentiraj.
svaka cast psu....no vjerujem kako je pas instiktivno lajao..a ne zato što zna da ce na taj nacin spasiti nekoga....
Naravno da ovdje ljudi pričaju gluposti kao i uvijek, pas se veže za ljude sa ljubavlju i osjete kada je čovjek u opasnosti, nije se jednom dogodio ovakav slučaj spašavanja ne samo ljudi nego i mačića.
http://dnevnik.hr/showbizz/zanimljivosti/hrabri-pas-spasio-macice-iz-kuce-u-plamenu.html

Druga stvar komentari vi kukate za psom to može napisati samo maloumna osoba koja nikad nije osjetilja ljubav prema psu kao prema ravnopravnom članu obitelji, gadi mi se ovaj forum zbog par budala.
Tako mene moji psi svaki dan 100-tinjak puta spase od prolaznika sumnjivih namjera.
Meni je bilo žao žene i psa kad sam ga vidio ispod stola mrtvog, a vidio sam svakakvih stvari, sve u svemu dobro odrađena int., a ne razumijem ove koji stalo nešto se foliraju..
rori 1

Mega smrt, pročitaj članak kako treba posebno zadnje tri rečenice pa onda komentiraj.

Ajde dobro je. Nabaviće novog kad ovog prežali.
legalizirajte trefiking, pa će te vidjeti koliko i kako jedan "ljubimac/ljubimica" može "voljeti" svog gospodara..
ne znaš što je gore....napisati ono što stvarno misliš...ili preko ovakvih nadasve osjecajnih postova skupljati jeftine poene na forumu ...te sebe uzdizati iznad boga....jer eto imaš osjecaja prema psu.....

ajde onda lijepo kad ste tako svi osjecajni... provozajte se cestom Osijek- Đakovo...te molim lijepo za svaku pregaženu macku/psa...napišite stihove milosrđa.....nebili sve te životinje otišle u raj...
te pokazali pred svima kak ste upravo vi ta osoba...koja zaslužuje hvalospjeve i uzdisanje u nebesa
Dajte, ljudi, smirite se. Volite prvo jedni druge, pa i životinje.

p.s. Stvarno ih ima puno prema Đakovu, pogotovo preko Semeljaca - zečeva, ježeva, lisica, maca, joooj, meni ih bude žao. Idem bicom pa svašta vidim.
Meni još uvijek nije jasno kako je pas u ovoj priči žrtvovao svoj život?
Ja uistinu volim životinje......i slažem se s tvrdnjom da su životinje bolje od nekih ljudi...čak i bolji i vjerniji prijatelji.....
i znam koliko je teško kad izgubiš kućnog ljubimca koji je bio ravnopravan član obitelji i kao takav nezamjenjiv.........
ali neki ga baš pretjeruju sa moraliziranjem....
boban_os

pas se veže za ljude sa ljubavlju i osjete kada je čovjek u opasnosti, nije se jednom dogodio ovakav slučaj spašavanja...

Druga stvar komentari vi kukate za psom to može napisati samo maloumna osoba koja nikad nije osjetilja ljubav prema psu kao prema ravnopravnom članu obitelji, gadi mi se ovaj forum zbog par budala.

slazem se! pas osjeti i razbudi vlasnike. to nije prvi slucaj da sam to cula...ima ih puno.
A ocito neki nikad nisu imali kucnih ljubimaca pa ne znaju kako je to kad ti zivotinja postane ravnopravan clan obitelji i kad ga tako volis.
tamna strana

ajde onda lijepo kad ste tako svi osjecajni... provozajte se cestom Osijek- Đakovo...te molim lijepo za svaku pregaženu macku/psa...napišite stihove milosrđa.....nebili sve te životinje otišle u raj...
te pokazali pred svima kak ste upravo vi ta osoba...koja zaslužuje hvalospjeve i uzdisanje u nebesa

Istina ja sam jednog psa zgazio ne zavoju, tamo kako se skreće za Beketince, bila je kiša i sklisko da sam zakočio kada mi je izletio ja bi bio u kanalu, ovako sam samo prešao preko njega i razbio mi hladnjak od auta...
Evo prijatelji i susjedi dragi, upravo čujem od vlasnice, koja je za dlaku ostala živa, da su stvari koje su vatrogasci izvukli iz stana, kako se nebi zapalile, pokradene. Na čast i slavu tko god da je uzeo tih par stvari koje nije progutala vatra.
WalterWolf

Evo prijatelji i susjedi dragi, upravo čujem od vlasnice, koja je za dlaku ostala živa, da su stvari koje su vatrogasci izvukli iz stana, kako se nebi zapalile, pokradene. Na čast i slavu tko god da je uzeo tih par stvari koje nije progutala vatra.

Kao da je to čudno...zapravo bilo bi čudno da se tako nešto nije dogodilo jer svijet definitivno odlazi kvragu....
ovo je neshvatljivo jednako kao i bolesni mozgovi koji kradu cvijeće,svijeće i vaze sa grobova :roll:
CIm sam ovo procitam sam htio dati podrsku vlasnici koja je izgubila prijatelja i svaka cast onom prvom postu, na nadopuni informacija koje su ipak i trebale biti ukljucene u sam post (kako je naslov i dao naslutiti).

Tagovi