Uhićenje Ratka Mladića…
Za ulazak u EU, svi su spremni oprostiti. I zločinci i žrtve.
Društvo, politika
simo031Ne mogu se oteti dojmu da su Srbi puno mudrije odigrali partiju, vezano za uhićenja i transferiranja osumnjičenih za ratne zločine nego Hrvati...
Vilenjak
simo031Ne mogu se oteti dojmu da su Srbi puno mudrije odigrali partiju, vezano za uhićenja i transferiranja osumnjičenih za ratne zločine nego Hrvati...
lipi moj, mogao bi s obitelji zapalit zivjet u Srbiju (pazi, ne Beograd, vec Srbiju), na jedno godinu / dvije dana. pa nam se vratis obogacen spoznajom / kristalno jasnim odgovorom na pitanje kako su Srbi odigrali partiju. what say you?
tako je "mudro" igrao i Tudjman devedesetih. pa odgodio uljudjenje / normalizaciju Hrvatske za 15-20 godina. eno ti vijest od jucer, iz bivse sibicare, ljudi (jos uvijek) lete u zrak po Osijeku. mislis da bi to bilo moguce da "ekipa koja zna igrati" nije na vlasti u Slavoniji?
...
dakle, jedinu korist iz takve "fascinantne trgovine" ratnim zlocincima ima politicka elita i korumpirani drzavni aparat koji sluzi sam sebi, a ne gradjanima. u danasnju Srbiju, koja jos uvijek ne zna svoje granice, i u kojoj je potrosacka kosarica najbjednija u Europi (neizvjesna borba s Kosovom za primat), moze otic zivjet samo ludjak, tj. onaj koji voli ludnicu. recimo, feralovac Boris Dezulovic. premda, i on je otisao u Beograd / Knez Mihajlovu, a ne u Srbiju, koja za razliku od bljestavog centra "nacionalne metropole", lici na Nusicevu zandarmerijsku stanicu s pocetka 19. stoljeca. cak je i nekad gospodarski mocna Vojvodina (da se razumijemo, mocnija i od nase nekadasnje Slavonije) pala ispod drzavnog prosjeka / spada u nerazvijene krajeve. ehej, jedna Vojvodina!
stoga, bratjo horvatska, tko je od vas ljubomoran na "serbsku partiju s Hagom", okanite se kuknjave po virtualnom forumu, spakirajte stvari / obitelj, i pravac -> "obecana zemlja"!

Vilenjak
pusti ti mene i moje "pišanje po koprivama", pokušaj argumentima dokazati vlastitu tezu da su Srbi bolje odigrali partiju s civilizacijom. ako su odigrali bolje, onda valjda i žive bolje. ili ne? pazi, istu zbunjozu pokazuješ i na drugom topicu (potforum Vijesti), gdje daješ članak o Boljkovićevom puštanju Hadžića '91. -> kao prilog (opet od tebe postavljenoj) tezi o "zavjeri velikih sila"?! mis'im, nigdje elementarne logike, kao da se nalaziš u negacijskoj ekipi koja pokušava osporiti tvoje teze.
zbrkane su ti misli / kristaliziraj ih. Vilenjak vjeruje u tebe.
Vilenjakpokušaj argumentima dokazati vlastitu tezu da su Srbi bolje odigrali partiju s civilizacijom.
simo031"Mrgude", moje mišljenje je da su bolje odabrali "tajming" samog uhićenja, nego što je to učinila Hrvatska (vrijeme (a ne Mrgud) će pokazati jesam li u pravu).
chagerUskoro će presuditi našim generalima u Bosni
Vilenjak
simo031"Mrgude", moje mišljenje je da su bolje odabrali "tajming" samog uhićenja, nego što je to učinila Hrvatska (vrijeme (a ne Mrgud) će pokazati jesam li u pravu).
"Smeško", nije od tebe traženo da svoje "mišljenje" ukosiš, već da ga obrazložiš. Što će to "vrijeme" pokazati, a da dosad nije pokazalo? Pun si mi nekih "mističnih priča & otkrivenja", ko da su te braća Tarabić pravili.
simo031Da ti pokušam objasniti,
Srbi otežu sa uhićenjima zločinaca, pa će neki poumirati od starosti, neki neće bit sposobni za suđenje a neke vjerojatno neće nikada ni „pronaći“. Samim time, izostat će osude za njihove zločine, i prividno će se umanjiti krivnja Srpske strane za rat na ovim prostorima, iako su formalno oni bili agresori.
Vilenjak
simo031Da ti pokušam objasniti,
to si bio duzan napraviti jos u uvodnom postu (iznijeti i obrazloziti svoje misljenje).
Srbi otežu sa uhićenjima zločinaca, pa će neki poumirati od starosti, neki neće bit sposobni za suđenje a neke vjerojatno neće nikada ni „pronaći“. Samim time, izostat će osude za njihove zločine, i prividno će se umanjiti krivnja Srpske strane za rat na ovim prostorima, iako su formalno oni bili agresori.
prvo, to ne rade Srbi, vec drzava Srbija. nije da je meni nesto stalo do takvih pretpoliticki korektnih razgranicenja etnosa od monoetnickih banana zvanih Srbija i Hrvatska, no bojim se da ti se takva "argumentacija" ne razbije o vlastitu tintaru. recimo, da te ne pokupe veceras ispred zgrade i prevezu u Hag -> da kao Hrvat odsluzis Gotovininu zatvorsku kaznu. drugo, najbolji primjer otezanja dok netko ne umre je upravo hrvatski primjer odbijanja urucenja optuznice generalu Janku Bobetku. Racan je odahnuo kad je Tudjmanov partizanski drug, okruzen HDZ-ovom strazom, konacno umro. to si, izgleda, zaboravio. u Haskom pak tribunalu dobrana vecina su upravo Srbi, a ne Hrvati, Bosnjaci, ili Kosovari. i to je sasvim opravdano / zasluzeno.
stoga, ponavljam pitanje - kako su to Srbi bolje odigrali partiju? ocigledno, tebi je bitno kako je koja drzava zastitila vlastite zlocince, a ne kaznjavanje samih ratnih zlocina. i upravo se takav pristup zove izgubljena partija sa civilizacijom (a ne sa Hagom). iskreno, tesko mi je dokuciti zasto tebe i tebi slicne ustasoide moderacija trajno ne ukloni sa ovog foruma. to o cemu vi ovdje lajete nije, niti ce ikada biti, sloboda govora. to je zagovaranje zlocina.
PEGY
Vilenjak
...
. u danasnju Srbiju, koja jos uvijek ne zna svoje granice,
znači tako!!?
da neće opet neke barikade balvanima na zamišljene granice?
Brick Topa za 40-ak mrtvih u Oluji, optužena 3 generala, a osuđena dvojica, cjelokupni državni vrh (u kojem naravno ima i pokojnih), a slijedom logike i svi hrvatski domobrani koji su sudjelovali u Oluji.
Kata-jebena-strofa.
Vilenjak
za 40-ak mrtvih, velis ti. fascinantno. nego, sto se, slijedom te tvoje nacisticke logike, ne javis za odsluzenje kazne umjesto dragih ti generala? sto samo seres na ovom forumu?
odi i ubi se / javno spali.
...
nikakve, ali apsolutno nikakve razlike nema izmedju vas i cetnika.
simo031
Sharon
simo031
A kako su liječeni oni iza žice u Srebrenici?
mali od čače
Sharon
simo031
...
A kako su liječeni oni iza žice u Srebrenici?
slazem se.. grubo zvuči, ali šteta što nije odapeo..jebiga, nije mi ga žao..
mali od čače
@ simo, sumnjam, taj ako i doživi presudu, to će bit neka smiješna crkavica od kazne, i onda ce ju odsluzit, a imat ce uvjete u kojima ce zivit ko mali car, tako da opet nece to bit "adekvatna" kazna. I onda će izaci van kao slobodan covjek, i na kraju se podmuklo smijati svima kako je iz..bo sve, i takvom smijesnom presudom svim tim obiteljima ce zabit jos jedan čavao na sve prozivjele rane, jer nazalost takve su kazne dobili svi s one strane Dunava, stoga, oholo i sram me i za reći, ali šteta što su ga oživili..