Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Stotinu studenata odlazi raditi na Jadran

Prethodna tema View printer-friendly version Pošalji prijatelju ovu temu kao e-mail Tražilica Ispiši broj poruka na ovu temu svakog postera Snimi cijelu temu u text datoteku Sljedeća tema

Započnite novu temuOdgovorite na temu
Autor Poruka
Ica
Ukupno postova: 246
Spol: Nebitno Nebitno
Post Postano: 29.05.2011. 15:35 
Naslov:  
Citirajte i odgovorite[Vrh] 

U članku se govori i o tome do kada vrijede iksice, dal rade restorani i sl - tako da ovo teško da je offtopic...Pričamo o restoranima kojih nema, o hrani koja je loša...

To što nečji želudac može podnijeti štošta je zasebna tema...Ja nevolim jesti splačine - nije mi gušt, a i fizički imam ponekad poteškoće od pljeskavice ili gljiva...(nije do mog stomaka, može podnijeti štošta...ali u stucu stvarno bude štošta)!

Neznam zašto bi bilo teško napraviti hranu za par tisuća ljudi u jednom danu i da bude kvalitetna!?! Postoje ogromni kotlovi i recepture za "masu"... Grah se kuha u kotlu i po receptu se stavi toliko kg ovoga, toliko kg onoga...i zapravo vojni grah je najbolji - jer se pravi na veliku količinu!

Naravno da hrana ne može biti kao mamina, gdje je domaća piletina, krumpir i sl. Ali barem da je jestivo ili svježe. Kupus salatu naprave valjda za cijeli tjedan odjednom...Prije par dana je bila odlična, bolja neg mamina - da bi par dana kasnije bila za svinje - nisam je mogao jesti... Kako može t ako varirati!?

Ukusi su različiti - ne vrijedi raspravljati kad je netko oduševljan hranom u stucu...
Inače, dok je bio bendek, nakon ručka u bendeku nisam morao jesti do sutra do ručka - nisam gladan. U stucu što god da jedem, koliko god da jedem - obžderem se...i već oko 17-18h sam gladan, mogao bih jesti opet...

Što se tiče kolača, znaju biti jedan dan prije isteka roka - tako da ako poneseš kući već sutra, prekosutra nevaljaju...Osobno iskustvo, nije bilo veselo... Sad

Za 50 kn koliko košta obrok u stucu - trebalo bi biti kvalitetnije, raznovrsnije...gdje je riba? Gdje je voće? Gdje je svježe povrće? Gdje je domaća svinjetina? Govedina? - ovo je slavonija!!! U osijeku u pol žitne slavonije danas u stucu pecivo od nekoliko dana - to im je valjda praksa, jer tako zna počesto biti.

Učenje kod kuće - a navikao sam godinama učiti u osijeku, u svojoj sobi - kod kuće je druga atmosfera, stalno netko dolazi, stalno negdje mogu ići, pa roštilj, pa kupanje na Savu pa izlasci...Kako ne mogu učiti na moru tako ne mogu ni kod kuće, ali to sam ja...samo, volio bih kad sam već redovan student i imam iksicu da je onda mogu i koristiti po svom nahođenju - da napomenem po treći puta: Faks zna trajati do kraja 7. mjeseca - znači još 2 tjedna nakon prestanka rada stuca!!!! Ako je neizvedivo da radi stuc, skupo što god - bendek radi ionako...već je i bio studentski restoran...

Korisnički profil  Download Poruke   Ocijeni poruku  
Coca Cola

Ukupno postova: 394
Upozorenja : 1
Post Postano: 29.05.2011. 17:09 
Naslov:  

Ica je napisao/la :

Neznam zašto bi bilo teško napraviti hranu za par tisuća ljudi u jednom danu i da bude kvalitetna!?! Postoje ogromni kotlovi i recepture za "masu"... Grah se kuha u kotlu i po receptu se stavi toliko kg ovoga, toliko kg onoga...i zapravo vojni grah je najbolji - jer se pravi na veliku količinu!

Pa neces valjda svaki dana jesti grah. btw. bio sam u vojsci i znam kakva je tamo hrana bolje da neznas! Prakticki se boris sa zoharima za hranu al eto prezivio sam i na kraju bilo je jestivo.. i sad kad sam prosao vojsku i takvu hranu ovo je mila majka u stucu cisto,uredno i jestivo..
Ica je napisao/la :

Naravno da hrana ne može biti kao mamina, gdje je domaća piletina, krumpir i sl. Ali barem da je jestivo ili svježe. Kupus salatu naprave valjda za cijeli tjedan odjednom...Prije par dana je bila odlična, bolja neg mamina - da bi par dana kasnije bila za svinje - nisam je mogao jesti... Kako može t ako varirati!?

E vidis ja u dvije godine jos ni jednom nisam naisao na uzasno losu hranu da nebi mogao pojesti.
Ica je napisao/la :

Ukusi su različiti - ne vrijedi raspravljati kad je netko oduševljan hranom u stucu...
Inače, dok je bio bendek, nakon ručka u bendeku nisam morao jesti do sutra do ručka - nisam gladan. U stucu što god da jedem, koliko god da jedem - obžderem se...i već oko 17-18h sam gladan, mogao bih jesti opet...

Ja koga god znam moze se najesti u stucu odnosno moji prijatelji s kojima gotovo svaki dan idem jesti.. Al to varira od osobe do osobe tako da u principu nikoga nebi mogo zadovoljiti jer uvijek ce biti netko kome ne pase kuhinja..
Ica je napisao/la :

Što se tiče kolača, znaju biti jedan dan prije isteka roka - tako da ako poneseš kući već sutra, prekosutra nevaljaju...Osobno iskustvo, nije bilo veselo... Sad

Ja kolace nikad ne nosim kuci..
Ica je napisao/la :

Za 50 kn koliko košta obrok u stucu - trebalo bi biti kvalitetnije, raznovrsnije...gdje je riba? Gdje je voće? Gdje je svježe povrće? Gdje je domaća svinjetina? Govedina? - ovo je slavonija!!! U osijeku u pol žitne slavonije danas u stucu pecivo od nekoliko dana - to im je valjda praksa, jer tako zna počesto biti.

Svi bi mi voljeli pa i ja da jedem kao gospodin i da bude hrana prve klase ali to je nemoguce sobzirom da je to javna kuhinja i za masu ljudi.. radio sam kao pomocnik u kuhinji i znam kako je tesko raditi u tim uvijetima i da nije lako i skidam kapu ljudima koji rade dnevno po tisuce obroka i da zadovolje kriterije svakoga covjeka nemoguca misija..
Ica je napisao/la :

Učenje kod kuće - a navikao sam godinama učiti u osijeku, u svojoj sobi - kod kuće je druga atmosfera, stalno netko dolazi, stalno negdje mogu ići, pa roštilj, pa kupanje na Savu pa izlasci...Kako ne mogu učiti na moru tako ne mogu ni kod kuće, ali to sam ja...samo, volio bih kad sam već redovan student i imam iksicu da je onda mogu i koristiti po svom nahođenju - da napomenem po treći puta: Faks zna trajati do kraja 7. mjeseca - znači još 2 tjedna nakon prestanka rada stuca!!!! Ako je neizvedivo da radi stuc, skupo što god - bendek radi ionako...već je i bio studentski restoran...

He! Cuj financiski im se vjerojatno ne isplati da za 200 studenata u Osijeku koji ostaju.. Na zalost tako je.. kad bi vjerojatno stuc preko ljeta bio prazan i hrane bi se bacilo itd.. btw. ipak praznici su.

zuvvu

Ukupno postova: 212
Spol: Muško Muško
Post Postano: 29.05.2011. 17:45 
Naslov:  

Ica je napisao/la :

To što nečji želudac može podnijeti štošta je zasebna tema...Ja nevolim jesti splačine - nije mi gušt, a i fizički imam ponekad poteškoće od pljeskavice ili gljiva...(nije do mog stomaka, može podnijeti štošta...ali u stucu stvarno bude štošta)!

pa meni eto npr je taj bendek bio zivo smece.
znaci, stogod narucio, ali doslovno stogod je masno da masnije ne moze biti! ulje i mast u kojim su pekli hranu su valjda mijenjali jednom tjedno...
narucis coban-dobro da komadici masti ne plivaju gore. narucis piletinu na zaru, znaci hrana koja bi trebala biti najzdravija i light, tu ne da nije light, nego mozes lanac na bicu podmazat s tim komadom piletine na zaru. Rolling Eyes prilozi isto svi redom takvi, riza, rizi-bizi, sve...
tri sata nakon te "light" piletine na zaru sam imao grceve u zelucu i srao ko grlica od tolike kolicine masnoca u hrani. hrana kod joze trovaca je manje masna, nego u bendeku. fuj...

ovdje u campusu je sve na mjestu. ako hoces masni komad svinjetine ili masni cobanac, pojedes svinjetinu ili cobanac. ako hoces nemasnu piletinu, uzmes piletinu. prilozi su isto svi manje-vise radeni leso, na vodi i lagani su (npr. kuhani grasak).

i to je taman primjerena hrana studentima jer ides kuci uciti, ne ides kopati, orati, ... no, valjda zato pola studenata i izgledaju ko tuljani.

Ica
Post Postano: 29.05.2011. 19:43 
Naslov:  

Je istina, znala je hrana u bendeku bit malo "zasitna", al dalo se izabrat dobre hrane! Bit je bio dosta solidan.

Neznam, nekako za bendekom ću uvjek žaliti, za stucom baš i neću...

Indeks je imao najbolju pljeskavicu u gradu, piletina također - pola pileta 8kn...Baš me zanima jel ima tko sada nešto protiv toga? U svakom restoranu se dalo izabrati dva-tri jela koja su odlična...Pa kom paše nek si izabere. Sada su stavili samo stuc i to je to - ak hoćeš jedi, ak nećeš gladuj...Vjerujem da je zato i lošija hrana sada - jer su studenti sada svi navalili na stuc, jer nemaju izbora...
Ja sam prije stalno mijenjao, petkom u stuc na grah, jedan dan u bendek, nekada u index, počesto u bit...gaudeamus je također znao uletiti...
Zar nije tako bilo bolje - sada nema izbora: STUC i ništa više! To je ono što je najgore...sad će reć svi kako to nema ni u jednom gradu, da je to studentski da ovo da ono...Ali u osjeku većina studenata živi u privatnom smještaju a ne u domu...Baš zato su i bili dobri ti restorani širom grada! A ako žele da svi jedu u STUCu onda neka naprave domove za SVE studente u osijeku - koliko tisuća mjesta? Onda ne bi bilo razloga za bendek i indeks...
Ja sada bih morao na doručak u stuc po pirošku, na ručak u stuc, na večeru u stuc - pa bolje da onda raširim ležaj pred stucom i tamo spavam...

dino_bno

Ukupno postova: 1157
Spol: Muško Muško
Post Postano: 29.05.2011. 20:20 
Naslov:  

Gaudeamus majka Cool

Coca Cola

Ukupno postova: 394
Upozorenja : 1
Post Postano: 29.05.2011. 20:49 
Naslov:  

Brate nemoze se ostati gladan ni da hoces.. sve ostalu su fine guze, pa neka budu na djeti kad im sve smrdi glad ne pita!

Ica
Post Postano: 29.05.2011. 21:29 
Naslov:  

Nužda zakon mijenja. Kad se mora nije teško. Sit gladnu ne vjeruje. Ko pita ne skida. Ko rano rani dvije sreće grabi. Djed šumom baba drumom!

Skoči u forum: