Autor |
Poruka |
ANJIX111 Ukupno postova: 2 Spol:  Nebitno
|
samo za informaciju o bavarskim kiflima, nisu nikakvi posebni aditivi, ja ih ponekad pravim sama kod kuće. Kada zamjesite kifle prije pečenja ih prvo ubacite u vodu koja kuha u kojoj je dodana soda bikarbona i onda se tek stave peći
i to je to imate bavarske kifle |
|
|
|
|
 |
-nella-
Ukupno postova: 1739 Lokacija: zemlja čudesa Spol:  Žensko
|
DA, aditiva ima u takozvanim tamnim pekarskim proizvodima, ali u običnom bijelom i polubijelom kruhu nema, to sam mislila reći.
U "crni" kruh se stavlja prehrambena boja uz pulubijelo brašno koji se kasnije prodaje kao, naravno crni kruh, mada to nije vidjelo crnog brašna.
Mislim da se ona izjava odnosila na obični kruh. |
|
|
|
|
 |
nemosvjerovat Ukupno postova: 161 Spol:  Nebitno
|
Među tvarima koje se najčešće dodaju kruhu ističu se:
1. Sredstva za konzerviranje i regulator kiselosti okusa (E260, E270). Poboljšavaju svojstva kruha i produžuju rok trajanja.
2. Askorbinska kiselina (E300). Poboljšava kvalitetu pečenja i ljepljivost tijesta.
3. Emulgatori (E322, E471, E472). Povećavaju volumen i zadržavaju vlažnost.
4. Sladno brašno. Poboljšava prhkost, vanjski izgled i okus.
To što si prodavala kiflice i bureke za kasom ne čini te nužno stručnjakom u proizvodnji. |
|
|
|
|
 |
-nella-
|
Ah ja nisam nigdje napisala da sam stručnjak za proizvodnju, ali NE ZNAŠ šta sam sve radila, općepoznato je da kod nas zaposlenici rade svašta, a ne samo ono što im je u opisu posla, zato ne kenjaj. |
|
|
|
|
 |
PEGY
Ukupno postova: 2664 Lokacija: Seychelles Spol:  Nebitno
|
ja uopće više neću jesti kruh!
kad bolje razmislim to je ionako hrana za seljake i sirotinju, a ja ne želim biti u toj kategoriji. Prelazim na maslačak |
|
|
|
|
 |
simo031
Ukupno postova: 6329 Lokacija: Ludoland Spol:  Muško
|
Penji se na drvo, i jedi lišće. Maslačak i trave, su rezervirane za jadne umirovljenike, koji se više nisu u stanju penjati po drveću. |
|
_________________ http://essekeri.hr/svi-essekeri
Veži konja gdje ti gazda kaže, osobito ako ti je konj gazda.
Živim kao pas, a zamjeraju mi kad lajem.
Djecu učimo da budu iskrena, vrijedna i poštena. Sjeća li se tko zašto? |
|
|
 |
Yoanna35 Ukupno postova: 350 Spol:  Nebitno
|
To što je netko radio svašta izvan opisa svojeg posla u meni proizvodi strah...ljudi koji nisu obrazovani u tom smislu ne mogu ni reagirati niti primjetiti nedostatke i prelaženje granica kod dodataka...zanimljivo je da jebote ali nitko nema deklaraciju na kruhu....ovaj s pljugom što mjesi kruh je tipičan pokazatelj da ta pekara i ako ima HACCP , ima konzultanata koji tu i tamo naleti..niti jedan tehnolog ne bi dozvolio svojem kolegi da se tako ponaša..ali eto oni mješaju što i kako hoće, ovce ljudi kupju jer nisi kao potrošaći educirani da pitaju , pekari zgrću pare, a narod jede sve lošiji kruh..cijena nema veze s kvalitetom. |
|
|
|
|
 |
|
To što je netko radio svašta izvan opisa svojeg posla u meni proizvodi strah...
|
Nemaš se čega bojati, barem ne u ovom slučaju.
djevojka je vjerovatno osim prodaje prala podove i slagala jogurt na police.
Sudjelovala u procesu proizvodnje nije jer inače takvu glupost ne bi napisala.
Za kruh proizvođač nije dužan staviti deklaraciju, zato ih nigdje niti nema.
Ne znam kako proizvodi i odakle nabavlja sirovine kruna,ali po mom skromnom iskustvu kao potrošača, nivo kvalitete im je daleko iznad ostatka.
Skupi jesu, ali kukuruzni kruh od 1 kg(9 i nešto sitno kuna) možeš jesti nakon 4 dana i kao kolač je.
Ljudi viču da je puno dati za kruh, pa neka si stave na papir koliko novca im mjesečno ode na gluposti.
kao namirnicu koji jedem kroz cijeli dan,stalo mi je do toga da je kvalitetna.
Posebno zato što znam kakvo brašno i kakva sve sranja se stavljaju u kruhove po trg. centrima i one na akciji.
Nema teoretske šanse da pekar proizvede kruh od kvalitetnog brašna, sa što manje aditiva, i proda ga za 4 kune!
Sigurno je najbolje riješenje praviti doma kruh.
Ako nekome nije problem, neka napiše okvirno nakon koliko štruca kruha se vrati uloženo i sve dalje postane čista dobit? |
|
|
|
|
 |
-nella-
|
U krivu si. Prala jesam podove, ali također sam upoznata s mnogim stvarima, ali eto ne želim nikome zgaditi život, nije mi to cilj. Samo ću reći da ne jedem krafne, gužvare i crni kruh. Toliko. I ne moraš neke stvari raditi, dovoljno je da budeš u istoj prostoriji s osobom koja to radi, da bi vidio o čemu se radi.
Svoja pametovanja ostavi za nekoga koga poznaješ osobno i znaš točno koju su njegova/ina saznanja i iskustva. |
|
|
|
|
 |
|
Ni ja ne jedem krafne zbog Svaguše.
Super su ti saznanja, što si još naučila osim podatka da u bijeli kruh ne idu aditivi?  |
|
|
|
|
 |
Yoanna35 Ukupno postova: 350 Spol:  Nebitno
|
Draga Nella znači ja sam s pravom u strahu, hvala ti na iskrenosti, deklaracija je neophodna kako na svim proizvodima tako i na kruhu..to što je nema je dokaz sprege između pekarskog lobija i državnih tijela koja izdaju pravilnike.... |
|
|
|
|
 |
francika
Ukupno postova: 2791 Lokacija: Osijek Spol:  Nebitno
|
Draga Nella znači ja sam s pravom u strahu, hvala ti na iskrenosti, deklaracija je neophodna kako na svim proizvodima tako i na kruhu..to što je nema je dokaz sprege između pekarskog lobija i državnih tijela koja izdaju pravilnike....
|
A kifle, pereci, krofne, krempite,... , jel i one trebaju imati deklaraciju? A šta je sa restoranima i slastičarnicama, jel i oni moraju kao pekari? |
|
|
|
|
 |
|
Kruh po zakonu NE MORA imati deklaraciju! |
|
|
|
|