Otvorenje Istarske ulice za promet

Osijek

Otvorenje Istarske ulice za promet

[02.05.2011.] Kako je Istarska ulica godinama bila jedna od lošije prometno riješenih ulica u gradu, završni sloj postojećeg asfalta odavno dotrajao, a gradnja objekta Eurodoma uvjetovala drugačiju prometnu regulaciju (garaža sa skretanjem iz Istarske ulice), Grad Osijek pokrenuo je izradu projektne dokumentacije za rekonstrukciju postojeće ulice.

Tijekom 2010. započela je rekonstrukcija Istarske ulice, a ugovor o izvođenju radova odnosio se na rekonstrukciju prometnice, javne rasvjete i oborinske odvodnje.
Dužina rekonstruirane prometnice je 274,0 m, širina 6,0 m, osim u zoni križanja sa Vukovarskom cestom i spojnom cestom Istarska-Trpimirova gdje je prometnica proširena na 9,0 m zbog lijevih skretača. Kolnik i parkirališta obrađeni su betonskom galanterijom kao i prostor uz Elektrotehničku i prometnu školu, a plato ispred Studentskog centra i zgrade Eurodoma popločan je kamenim pločama. Prema preporuci stručnjaka s područja hortikulture zasađen je Javor mliječ, te postavljen travni tepih.

Ukupna vrijednost radova čiji je izvoditelj bio Osijek-Koteks iznosi 3.433.486,77 kn, (što je 167.659,69 kn uštede u odnosu na prvobitni, ugovorom utvrđeni iznos), dok je ugovorena vrijednost radova koje je izvodio Vodovod-Osijek d.o.o. 1.498.127,67.
Gradonačelnik Krešimir Bubalo danas je pustio u promet obnovljenu Istarsku ulicu.

Jasenka Mađarević/Osijek.hr

Istarska ulica, čija je rekonstrukcija započela u kolovozu 2010. uz planirane troškove od 3,2 milijuna kuna, otvorit će se za promet u ponedjeljak, 2. svibnja 2011. u 10:00. Iako je planirani rok kraj radova na rekonstrukciji bio listopad prošle godine, on je naknadno promijenjen u prosinac.

Dragi sugrađani, stigao nam je i taj prosinac, doduše - u svibnju.

Istarska ulica, ožujak 2011.
Odgovorna vlast bi morala dati pismeno obrazloženje građanima zbog čega neki projekt kasni i dobrano ga argumentirati, a svaki dan zakašnjenja izvođaču radova pošteno naplatiti. Tako to funkcionira u normalnoj zemlji gdje se poštuju pozitivni zakonski i radni propisi, no mi živimo u Hrvatskoj. Pače, u Osijeku...
sad neću znati voziti kroz nju, sve su izmijenjali

Re: Otvorenje Istarske ulice za promet

Toliko novca i vremena utrošeno, a pješački prijelaz kod vukovarske im vodi u nigdje...šta reći...

Kroz tu ulicu se vec mjesecima normalno vozi....
hvala bogu da su se sjetili, ionako je sve bilo gotovo prije 30 dana...

i nadam se da će komunalci kaznit vlasnike pasa što su izasrali cijelu onu lijepu travu izmedju ceste i pločnika, odvratno izgleda, govno na svakom metru, fuj
123456

Odgovorna vlast bi morala dati pismeno obrazloženje građanima zbog čega neki projekt kasni i dobrano ga argumentirati, a svaki dan zakašnjenja izvođaču radova pošteno naplatiti. Tako to funkcionira u normalnoj zemlji gdje se poštuju pozitivni zakonski i radni propisi, no mi živimo u Hrvatskoj. Pače, u Osijeku...

Pa zna se zašto kasni, zbog OSIJEK-KOTEKSA. Problem je u tome što ti mafijaši mogu raditi što hoće i nitko im ništa ne može jer su i sudovi pod njihovom vlašću.

Gdje si ti vidio da se 3 milijuna kuna zaradi za mjesec dana?

godinu dana za 100 metara ulice, šta reći...šta je s onim da Bubalo naređuje izvođačima da MORA biti gotovo, Bubi digni avione(i to si radio) da bombardiraju izvođače...
nije samo koteks digo pare na istarskoj već i županija i vodovod i mnogi drugi
dovlaos

OSIJEK-KOTEKS je digao 3 milijuna , a vodovod 2 milijuna, a šta je županija radila nemam pojma. Možda su zapišavali posteljicu da se bolje zbije.
francika

dovlaos

OSIJEK-KOTEKS je digao 3 milijuna , a vodovod 2 milijuna, a šta je županija radila nemam pojma. Možda su zapišavali posteljicu da se bolje zbije.

PA dogovore se s izvođačima, vi uzmite 3, a nama u torbi vratite 1 :-)
pa kad vas tu slušam to izgleda tako cool i lako, a ja jbt. ne uspjevam pogoditi ni ljepljenje pločica po kupatilu

dino_bno

Točno. Ta ulica je i onako raskopana bila u upotrebi...
castanea sativa

dino_bno

Točno. Ta ulica je i onako raskopana bila u upotrebi...

Kako se normalno vozi kada su jasno istaknuti znakovi zabrane prometovanja? Je li to opet onaj balkanoidni sindrom "ko mi šta može, voziću di ja oću"?
lako je srati kako je lako zarađena para a nitko nepita te ljude kako je bilo radit po kiši,snjegu najlakše sjedit u fotelji i pljuvat po tim ljudima
dovlaos

lako je srati kako je lako zarađena para a nitko nepita te ljude kako je bilo radit po kiši,snjegu najlakše sjedit u fotelji i pljuvat po tim ljudima

zar nije to ideologija osijek031 ?
Uz tu Istarsku koja će se ipak konačno otvoriti, no predugo je to trajalo i zašto nije odmah otvorena kada je bila završena pitam gradsko čelništvo koje se razmeće sa izjavama političkih poena radi, što je sa AUTOBUSNIM KOLODVOROM koji kasni najmanje godinu dana do sada i pitanje je kada će biti završen, zatim "S" cesta koja život znaći za zapadni dio grada - trebala je već započeti gradnja, što je sa spomenikom Anti Starčeviću koji koliko znam treba ili je trebalo biti uklonjen sa tog mjesta, puno obećanja a malo izvršenja, žalosno od čelnika koji bi i dalje to htjeli biti, očito Osijek Koteks kolo vodi, nemože mu nitko ništa ili je to zajednička prića. Mislim da niste zaslužili da dalje vodite grad na taj način.
dim

Uz tu Istarsku koja će se ipak konačno otvoriti, no predugo je to trajalo i zašto nije odmah otvorena kada je bila završena pitam gradsko čelništvo koje se razmeće sa izjavama političkih poena radi, što je sa AUTOBUSNIM KOLODVOROM koji kasni najmanje godinu dana do sada i pitanje je kada će biti završen, zatim "S" cesta koja život znaći za zapadni dio grada - trebala je već započeti gradnja, što je sa spomenikom Anti Starčeviću koji koliko znam treba ili je trebalo biti uklonjen sa tog mjesta, puno obećanja a malo izvršenja, žalosno od čelnika koji bi i dalje to htjeli biti, očito Osijek Koteks kolo vodi, nemože mu nitko ništa ili je to zajednička prića. Mislim da niste zaslužili da dalje vodite grad na taj način.

Da je Đapić na vlasti on bi Koteksu odmah bez pitanja ili još bolje u dogovoru s njim dao 50 milijuna kuna, kolodvor bi bio otvoren, a i on i njegova ekipa bi dobrano napunili džepove od tih pokradenih 50 milijuna i ljudi bi glasali za njega jer je kolodvor otvoren.
S cesta od Portanove do Avenue Malla (zapravo zracne luke) će se gradit ove godine kako je i rečeno. Nedavno je odobren kredit i sad treba odabrat izvođače.
chosen

dovlaos

zar nije to ideologija osijek031 ?

Ovdje nitko, koliko sam primjetio, nije "srao" o radnicima i fizikalcima, već o mesnatim guzicama koje kradu elegantno, iz fotelja.

a svoje tvrdnje možeš potkrijepiti čime?
grad nedaje ni kune za kolodvor pa osijek-koteks ima pravo da ga sagradi kad hoće što grad ili županija nisu dali malo para
Grad je dao zemljište..

Tagovi