Malo sam gledala prijenos i sve je to ok, ali meni je kroz glavu stalno prolazilo pitanje zašto britanci toliko drže do svoje tradicije i poštuju je, a mi ne!? Da mi kojim slučajem imamo kraljevsku obitelj sigurno bismo ih ispljuvali i umlatili, dvorac opljačkali i zapalili i onda jaukali kako smo nesretan narod. Dok sam gledala taj prijenos bila sam bolno svjesna jada u kojem živimo, toga kako smo nesložni i zavidni do te mjere da smo u stanju srušiti sve oko sebe samo da nekome ne bude bolje jer po našem mišljenju to nije zaslužio. Ima li kod nas u državi nekoga tko bi nas mogao tako ujediniti da budemo svi kao jedan i da barem 100 godina živimo bez nekog krvoprolića,ustanka,bune i pljačke na našem teritoriju.
Ispustila si jedan bitan detalj, a to je da se sva ta šarada od tradicije i luksuza plaća novcem poreznih obveznika i da oni to svi fino gledaju ozarenih lica i sa srčekima u okicama ne razmišljajući o tome da većina njih nikad neće ni primirisati luksuznim delicijama sa kraljevskog stola iako su oni platili.
Za mene su idioti njihovi porezni obveznici koji s veseljem plaćaju njihove hirove i preseravanja,
i ovi naši koji u njih gledaju kao u bogove, ne razumijem zašto, šta su oni nama bitni, radi čega???
I radi čega su toliko zanimljivi?
I kako se to može zvati kraljevsko vjenčanje, kad niti jedno niti drugo nisu kraljevi već je on princ.
Ukratko sere mi se od njih i njihovog sranja i toga što ne mogu pobjećii od toga jedino da sve isključim i pokrijem se po glavi. Zbljuv.
Baš sam danas čula da će biti to kraljevsko vjenčanje kad sam upalila TV. Nije mi se to slušalo za vrijeme doručka, al što ćeš.
I dalje ne kontam u čemu je fora da se diže tolika pompa oko toga. Kao da je to najbitnija stvar na svijetu, pa svi mediji masovno prenose...ono, big deal...
Baš sam danas čula da će biti to kraljevsko vjenčanje kad sam upalila TV. Nije mi se to slušalo za vrijeme doručka, al što ćeš.
I dalje ne kontam u čemu je fora da se diže tolika pompa oko toga. Kao da je to najbitnija stvar na svijetu, pa svi mediji masovno prenose...ono, big deal...
Iščekuju to vjenčanje kao da je ne znam što...
Pa čuj to je svadba čovjeka koji će sa ostaktkom doma lordova bti važan čimbenik u kreiranju svjetske politike. Također jedan od rijetkih koji na svijetu pripada nekoj određenoj kraljevskoj obitelji.
Samo da nam mladu ne ubiju pa je kao kod Charlesa zamjene sa nekom pušačicom kurca što bi bila prava šteta, ali ništa čudno kad je ukus te familije u pitanju
Kakve veze ima pušenje kurca s ičim ovdje?
Impliciraš da priceza Dijana nije pušila kurac, ili da one koje puše kurac nemaju dostojanstvo?
Ne, rekao sam ako pažljivo budeš opet čitala, kako se bojim da taj William nema slučajno ukus na oca koji je Lady Dee zamjenio sa onom klasičnom pušačicom Camilom. Znači impliciram da je Lady Dee za razliku od Camile bila žena zmaj u pozitivnom smislu te riječi.
da, plaća se novcem poreznih obveznika, ali koliko je to vjenčanje samo danas turista dovelo u london i koliko su novca ti turisti ostavili? i koliko vrijedi promidžba 6-7 sati londona na televizijama diljem planeta?
btw, kakav sve luksuz i mi plaćamo našim dužnosnicima, a nemamo nimalo koristi od njih, samo štete?!
nije me briga za kraljevsku obitelj, britansku ili bilo koju drugu, samo želim reći da nije sve crno-bijelo.
da, plaća se novcem poreznih obveznika, ali koliko je to vjenčanje samo danas turista dovelo u london i koliko su novca ti turisti ostavili? i koliko vrijedi promidžba 6-7 sati londona na televizijama diljem planeta?
samo želim reći da nije sve crno-bijelo.
Šteta je jedino što kad Papa dolazi, što se onda ne vrti spika o turistima, nego o postotku katolika u RH i sl. Jelda
samo želim reći da nije sve crno-bijelo.
Šteta je jedino što kad Papa dolazi, što se onda ne vrti spika o turistima, nego o postotku katolika u RH i sl. Jelda
Kao što si i sam rekao nije sve crno bijelo
kad bi dolazak pape imao isti financijski i marketinški učinak za nas, kao što ovo ima za engleze, ja bih prvi bio za njrgov dolazak. međutim, imali smo se već prilike uvjeriti da to nije tako, dakle...
Trebamo mi njima pustit naše svatove da oni vide koje su to haljine i kakvu feštu mi to znamo napravit!
Nezaboravite, u Britaniji nema rakije!
Ja bih vrlo lako povukao paralelu između ovog "KRALJEVSKOG VJENČANJA" i zabave ili što već kćerke onog gastarbajterskog polusvijeta, koje smo ne tako davno ovdje komentirali.
kad bi dolazak pape imao isti financijski i marketinški učinak za nas, kao što ovo ima za engleze, ja bih prvi bio za njrgov dolazak. međutim, imali smo se već prilike uvjeriti da to nije tako, dakle...
Nebih rekao, Zadnji Papa koji je dolazio obilazilo ga je hrpa ljudi, to jesmo li mi u stanju napraviti od toga i turizam to je več druga stvar.
Da budem precizniji, kakvo bi bilo to vjenčanje Williama i Kate u Hrvatskoj?!
Ali nisam ti to za Papu zato napisao, htjeo sam samo naglasiti na dvostruka mjerila.
Tko plaća dolazak Dalaj Lame? 5 tibetanskih azilanata?!
Ja bih vrlo lako povukao paralelu između ovog "KRALJEVSKOG VJENČANJA" i zabave ili što već kćerke onog gastarbajterskog polusvijeta, koje smo ne tako davno ovdje komentirali.
Ali to nisu bili svatovi to je bio 18 rođendan, PS: pa zar nisi vidio kako nisu nosili šešire!
Ali to nisu bili svatovi to je bio 18 rođendan, PS: pa zar nisi vidio kako nisu nosili šešire!
Ali nisam ti to za Papu zato napisao, htjeo sam samo naglasiti na dvostruka mjerila.
a ja ti kažem zašto dvostruka mjerila. papa ne dolazi u politički posjet od državne važnosti, stoga dolazak treba financirati sam ili oni kojima dolazi, ne država. što se dalaj lame tiče, također.
Koliko se sječam Di nije bila Čarlijev izbor, njegov je izbor bila Camila od njegove 18. ali ona nije bila podobna pa su savjetnici i babe ubacili Di.
Kata je Wilijev izbor i nitko im se nije petljao.
Svatovi su dobar biznis i navodno donose dobru zaradu londonu, a neprocjenjivo je koliko pozitivnog poleta je taj događaj dao samim britancima. Što bi se nama moralo dogoditi pa da tako pozitivno uzletimo?
Koliko se sječam Di nije bila Čarlijev izbor, njegov je izbor bila Camila od njegove 18. ali ona nije bila podobna pa su savjetnici i babe ubacili Di.
Kata je Wilijev izbor i nitko im se nije petljao.
Svatovi su dobar biznis i navodno donose dobru zaradu londonu, a neprocjenjivo je koliko pozitivnog poleta je taj događaj dao samim britancima. Što bi se nama moralo dogoditi pa da tako pozitivno uzletimo?
Trebamo mi njima pustit naše svatove da oni vide koje su to haljine i kakvu feštu mi to znamo napravit!
ma kakvi kraljevski svatovi, nisu oni vidjeli kako je kad cigo ženi sina....svi se mogu sakrit u mišju rupu kad bratko napravi svatove!
ma kakvi kraljevski svatovi, nisu oni vidjeli kako je kad cigo ženi sina....svi se mogu sakrit u mišju rupu kad bratko napravi svatove!
Ma da, tu nema iznenađenja. Sve je dogovoreno godinama unaprijed!
a ja ti kažem zašto dvostruka mjerila. papa ne dolazi u politički posjet od državne važnosti, stoga dolazak treba financirati sam ili oni kojima dolazi, ne država. što se dalaj lame tiče, također.
Kako nije dijelom politički posjet?! Pa to je zemlja koja je prva priznala Hrvatsku?!
Dakle ovako, prema tvom nahođenju svatko tko dolazi u posjet našoj zemlji makar to bio i jedan Dalaj Lama mora platiti posjet sam ukoliko unaprijed nekaže što nudi?!
Dakle, jedan Papa koji je jedan od rijetkih koji nam drži stranu u svijetu, te predstojnik zemlje, (institucije ili što več) koja nas je prva priznala nije poželjan biti ovdje o našem trošku, dok pak neki tamo kreten iz Europske Unije koji nam je došao ovdje prodavati pamet o kvazi moralitetu i koji će nam po svom povratku u zemlju maticu vjerojatno uterat kurac u dupe, kako to obično i naprave, je poželjan radi kako ti kažeš VIŠIH CILJEVA?!
Kuda ide ovaj svijet?
Kakav je to SDP-ovac kad se vjenčao u crkvi?
A gle, ako se veliki broj HDZ-ovaca krstio devedesetih, vjerujem da će ih sada veliki broj postati komunisti. I tko onda kaže da Hrvati nisu ekološki osviješteni? Reciklažni krug je zatvoren kod Hrvata oduvijek.
Kuda ide ovaj svijet?
Kakav je to SDP-ovac kad se vjenčao u crkvi?
A gle, ako se veliki broj HDZ-ovaca krstio devedesetih, vjerujem da će ih sada veliki broj postati komunisti. I tko onda kaže da Hrvati nisu ekološki osviješteni? Reciklažni krug je zatvoren kod Hrvata oduvijek.
Mali Hrvati su kršteni kao mali, a veliki kao veliki
Kako nije dijelom politički posjet?! Pa to je zemlja koja je prva priznala Hrvatsku?!
Dakle ovako, prema tvom nahođenju svatko tko dolazi u posjet našoj zemlji makar to bio i jedan Dalaj Lama mora platiti posjet sam ukoliko unaprijed nekaže što nudi?!
Dakle, jedan Papa koji je jedan od rijetkih koji nam drži stranu u svijetu, te predstojnik zemlje, (institucije ili što več) koja nas je prva priznala nije poželjan biti ovdje o našem trošku, dok pak neki tamo kreten iz Europske Unije koji nam je došao ovdje prodavati pamet o kvazi moralitetu i koji će nam po svom povratku u zemlju maticu vjerojatno uterat kurac u dupe, kako to obično i naprave, je poželjan radi kako ti kažeš VIŠIH CILJEVA?!
Bez uvrede, ali presmiješno razmišljanje.
wikipedia:
Od općepriznatih zemalja Hrvatsku je prvi priznao Island[1], 19. prosinca 1991. Island je također prvi priznao i baltičke republike[2].
Istog dana je Njemačka objavila priznanje koje je međutim trebalo stupiti na snagu 15. siječnja 1992. Priznanje su najavile i Italija, Švedska i Vatikan.
Vatikan je priznao Hrvatsku 13. siječnja, a San Marino 14. siječnja.
eto, vatikan ipak nije bio prvi. no, manje važno. jer kad bi to bilo važno, mogli bismo svake godine besplatno primati na ljetovanje sve islanđane, ipak su nas prvi priznali. istina, ne baš oni osobno, ali nas nije ni ovaj papa baš osobno priznao...
Bez uvrede, ali presmiješno razmišljanje.
wikipedia:
Od općepriznatih zemalja Hrvatsku je prvi priznao Island[1], 19. prosinca 1991. Island je također prvi priznao i baltičke republike[2].
Istog dana je Njemačka objavila priznanje koje je međutim trebalo stupiti na snagu 15. siječnja 1992. Priznanje su najavile i Italija, Švedska i Vatikan.
Vatikan je priznao Hrvatsku 13. siječnja, a San Marino 14. siječnja.
eto, vatikan ipak nije bio prvi. no, manje važno. jer kad bi to bilo važno, mogli bismo svake godine besplatno primati na ljetovanje sve islanđane, ipak su nas prvi priznali. istina, ne baš oni osobno, ali nas nije ni ovaj papa baš osobno priznao...
btw, kako nam to papa drži stranu?
Pazi da nam nitko ne dođe iza leđa. Mislim da je to dovoljno.
majketi, pa tema je vjenčanje! Mogli ste komentirati vjenčanicu,cipele,hranu,kolače...sve odreda made in england. kad se ko nas netko vip vjenčava onda se preserava s kojekakvim stranjskim markama a naši dizajneri zuje.
To mi je vjenčanje ono....najvažnija stvar na svijetu........not.....
fala Bogu pa nemam vremena za takve stvari.....
ali ono što je najjače na ovoj temi......je smjer u kojem su neki komentari otišli......
fascinantno je kako se od kraljevskog vjenčanja završi na pušenju i sličnom.........
ali ono što je najjače na ovoj temi......je smjer u kojem su neki komentari otišli......
fascinantno je kako se od kraljevskog vjenčanja završi na pušenju i sličnom.........
ono što je najjače na ovoj temi......je smjer u kojem su neki komentari otišli......
Uistinu fascinantno.
Ispričavam se na offtopicu, ali vuklo me za jezik.
Nadam se da @francika ima bogat i ispunjen seksualni život ">
Što se vjenčanja tiče, napisala sam svoje mišljenje.
ono što je najjače na ovoj temi......je smjer u kojem su neki komentari otišli......
Uistinu fascinantno.
Ispričavam se na offtopicu, ali vuklo me za jezik.
Nadam se da @francika ima bogat i ispunjen seksualni život ">
Što se vjenčanja tiče, napisala sam svoje mišljenje.
Nikako da odgovoriš šta ima dostojanstveno u pušenju?