Semafori s odbrojavanjem - postavljeni semafori na križanju Radićeve i Europske avenije

Osijek

Semafori s odbrojavanjem - postavljeni semafori na križanju Radićeve i Europske avenije

U Osijeku su jučer, na križanju Radićeve i Europske avenije, postavljeni semafori s odbrojavanjem sekundi do promjene svjetla. Odbrojavajući semafori su postavljeni do semafora u Radićevoj i semafora u Europskoj aveniji (u oba smjera). Prvi semafori u Osijeku su postavljeni na križanju Gupčeve i Hutlerove prije tjedan dana.

Iako se razmatralo i postavljanje semafora s grafičkim prikazom (idejno rješenje osječkog inovatora Davora Kezića), svjetlo dana su ugledali semafori s prikazom sekundi.

pa ovo mi mal debilno izgleda..... kontam da će se ljudi pozbunjivati na veliko :D
Ja samo nisam siguran kolko se to dobro vidi :hmm: nešto mi ovo čudno izgleda
nake_rado

Iz daljine se bolje vidi (ovo je slikano iz blizine - los kut).
meni se svidja, samo da je malo vece !
svidja mi se ... ali mislim da bi bila potrebnija obnova svjetlosne signalizacij na kljucnim raskrscima koja bi ovisno o guzvi, dobu dana .... mijenjala rezim rada.

Re: Semafori s odbrojavanjem - postavljeni prvi semafori

samo mnogim ljudima opet nito nece pomoci da vise krenu na vrijeme i da se nevuku kao puzevi po tom osijeku
jel nije prvi stavljen u donjem gradu na križanju gupčeve i hutlerove??
badjo

je
Fenomenalna stvar. Čini te manje nervoznim, kada znaš koliko još do zelenog ili kada trebaš gasirati da projuriš..Ja tu u DGO svaki dan prolazim i oduševljen..

Re: Semafori s odbrojavanjem - postavljeni prvi semafori

Nije uopće debilno,baš je super dumina! I bilo bi ok kad bi na nekim mjestima trajalo duže od 3 sekunde :disgust:
Jebote,nije zuto dovoljno...pa debili koji krecu na debelo zeleno nece ni u ovo gledat ako dosad nisu u zuto!
dadadadada

Jebote,nije zuto dovoljno...pa debili koji krecu na debelo zeleno nece ni u ovo gledat ako dosad nisu u zuto!

Ne radi se o tome da žuto nije dovoljno, nego sad znaš kad ubaciti u prvu i kad trebaš krenuti, a ne doći na semafor, zablenuti se u Gradsku knjižnicu, skontat kako mala na tramvajskoj ima prekratak dopičnjak, da bi tek pol minute u zeleno skonto da ti svi trube i spolno opće s majkom što zujiš na raskrižju.
dobra fora....iako skužih to tek kad sam stao na crvenom svijetlu....inace ne bi ni skužio da je to postavljeno....
badjo

Naravno da je..., prema tome red bi bio da ispravno i istinito objave ispravku... !!!
svaka cast novinaru, jedino ako donji grad ne priznaje pod osijek, tamo su vec nekih tjedan dana...
Svakako su trebali staviti malo veci semafor ocito se i tu stedi..
DGO metropola! ;-)
Frost

dadadadada

Ne radi se o tome da žuto nije dovoljno, nego sad znaš kad ubaciti u prvu i kad trebaš krenuti, a ne doći na semafor, zablenuti se u Gradsku knjižnicu, skontat kako mala na tramvajskoj ima prekratak dopičnjak, da bi tek pol minute u zeleno skonto da ti svi trube i spolno opće s majkom što zujiš na raskrižju.

odlična stvar, pogotovo s obzirom na broj retardiranih vozača na os prometnicama.
samo, nadam se sa neće biti bježanja autom kroz crveno jer je možda riječ o semaforu-bombi koja odbrojava do nule.
Konačno da su se sjetili napraviti nešto takvo pa to u Pečuhu ima već par godina
Odlična stvar. Svakodnevno nekoliko puta prolazim kroz križanje na Hutlerovoj, i stvarno pomaže da se promet ubrza. Palac gore!

Re: Semafori s odbrojavanjem - postavljeni semafori na križanju Radićeve i Europske avenije

Odlična stvar, vrlo upotrebljivo, trebali bi to staviti na sva veća raskrižja!
Vjerojatno će i biti, kad se pokaže da ovaj "pilot projekt" donosi rezultate.
nemosvjerovat

odlična stvar, pogotovo s obzirom na broj retardiranih vozača na os prometnicama.
samo, nadam se sa neće biti bježanja autom kroz crveno jer je možda riječ o semaforu-bombi koja odbrojava do nule.

:lol: :lol: :lol:
Leon

nake_rado

ma vidi se maunu..em je ta zelena blijeda, em tako točkasto, em nema dobar kontrast,pa kad sunce opiči,refleksija i odbljesak naprave svoje pa niš ne vidiš, em je malo, kad dolaziš autom,na 25-30 m, nist se ne vidi! i ne samo ja, nego vise ljudi mi je to reklo, tak da nisam čorav :D...trebalo je to bit ko znak stop, i brojke debele,onak masne :D pa da vidis i sa 100 metara koliko imas..
DGO go go go :lol:
mali od čače

Leon

nake_rado

ma vidi se maunu..em je ta zelena blijeda, em tako točkasto, em nema dobar kontrast,pa kad sunce opiči,refleksija i odbljesak naprave svoje pa niš ne vidiš, em je malo, kad dolaziš autom,na 25-30 m, nist se ne vidi! i ne samo ja, nego vise ljudi mi je to reklo, tak da nisam čorav :D...trebalo je to bit ko znak stop, i brojke debele,onak masne :D pa da vidis i sa 100 metara koliko imas..

Ja prolazim svaki dan najmanje dva puta kroz raskrižje Hutlerova - Gupćeva i svaki put su se brojevi odlično vidjeli... :roll:
ti si izgleda vidio brojeve i kada oni nisu bili tu , vidjaš li i slova ili samo brojke :D
silence

ti si izgleda vidio brojeve i kada oni nisu bili tu , vidjaš li i slova ili samo brojke :D

Ponavljam se:
Mudar čovjek vidi onoliko koliko hoće, a ne koliko može. :)
Došli Mujo i Haso na semafor. Upali se crveno svjetlo, a Mujo će:
- "Vidi lijepe boje."
Upali se žuto svjetlo, a on:
- "Ova boja je još ljepša."
Upali se zeleno svjetlo, a on će na to:
- "Uuuuu, a ova boja je najljepša."
Upali se opet crveno svjetlo, a Haso će:
- "Hajmo, ovo smo već vidili."

Stoji plavuša sa autom na semaforu i gleda okolo.
Nakon što se upalilo zeleno svjetlo ona i dalje gleda okolo.
U tom času dolazi do nje čovjek iz automobila u koloni i kaže joj:
Oprostite gospođice, čekate li vi neku posebnu nijansu zelenog?
saba

pa ovo mi mal debilno izgleda..... kontam da će se ljudi pozbunjivati na veliko :D

Nece..super je stvar
Znas tocno koliko ti je ostalo zelenog koliko imas do kraja crvenog..meni je super...veoma korisna stvar
simo031

mali od čače

Leon

nake_rado

Ja prolazim svaki dan najmanje dva puta kroz raskrižje Hutlerova - Gupćeva i svaki put su se brojevi odlično vidjeli... :roll:

na aveniju sam mislio, na hutlerovoj nisam bio..i meni je pre svjetlo i pre malo..i ok, vecinom prolazim u doba dana kad je sunce na vrhuncu, znači između 12 i 15 sati,i slabo se vidi..možda je u kansijim satima,ili kad padne mrak bolje,ali po ovom što sam uocio, meni je slabo..
Negdje sam vidio još jaču foru. Semafor u obliku pješčanog sata koji curi...:D
studenac

badjo

Naravno da je..., prema tome red bi bio da ispravno i istinito objave ispravku... !!!

200 metara od rezidencije Bubala xD
MegaSmrT

studenac

badjo

Mislim da je bitniji podatak da je tamo Hitna a i KBC Osijek
MegaSmrT

studenac

badjo

a na sakuntali park je glavonjin stan :D
Dobra fora. Ovo s brojkama mozda i bolje od onih oblika i simbola. Jedino da su stavili "masnije" brojke, odnosno vise redova LED-ica...
MegaSmrT

studenac

badjo

Gdje god da se postavi u gradu nevalja jer je "Bubalov grad"... jel tako ?! :bleh:
ovako..nadam se a ja i moj lega nismo jedini aka da nismo halucinirali.. znači nismo pijani i drgoirani .. vožnjica po gradu negdje dvajst do 3:-D i famozni semafor koji odbrojava.. i tako krene on 59,58,57,56,55, 59,54,58,53 i ja sad gledam i jebeno ne vjerujem..pol sata kasnije.. isti semafor radi kontra stvar ide 5,6,7,8,4,3,2,1 i zeleno..ja sam se upišo skoro
To su ti tvz senzori ugradjeni u semafore koji komuniciraju sa elektronikom na vozilu koje je prvo u redu čekanja za prolazak. Očito je da nisu bili pripremljeni na trijezne vozače u to doba :D

Tagovi