Semafori s odbrojavanjem - postavljeni semafori na križanju Radićeve i Europske avenije
U Osijeku su jučer, na križanju Radićeve i Europske avenije, postavljeni semafori s odbrojavanjem sekundi do promjene svjetla. Odbrojavajući semafori su postavljeni do semafora u Radićevoj i semafora u Europskoj aveniji (u oba smjera). Prvi semafori u Osijeku su postavljeni na križanju Gupčeve i Hutlerove prije tjedan dana.
svidja mi se ... ali mislim da bi bila potrebnija obnova svjetlosne signalizacij na kljucnim raskrscima koja bi ovisno o guzvi, dobu dana .... mijenjala rezim rada.
Fenomenalna stvar. Čini te manje nervoznim, kada znaš koliko još do zelenog ili kada trebaš gasirati da projuriš..Ja tu u DGO svaki dan prolazim i oduševljen..
Jebote,nije zuto dovoljno...pa debili koji krecu na debelo zeleno nece ni u ovo gledat ako dosad nisu u zuto!
Ne radi se o tome da žuto nije dovoljno, nego sad znaš kad ubaciti u prvu i kad trebaš krenuti, a ne doći na semafor, zablenuti se u Gradsku knjižnicu, skontat kako mala na tramvajskoj ima prekratak dopičnjak, da bi tek pol minute u zeleno skonto da ti svi trube i spolno opće s majkom što zujiš na raskrižju.
Jebote,nije zuto dovoljno...pa debili koji krecu na debelo zeleno nece ni u ovo gledat ako dosad nisu u zuto!
Ne radi se o tome da žuto nije dovoljno, nego sad znaš kad ubaciti u prvu i kad trebaš krenuti, a ne doći na semafor, zablenuti se u Gradsku knjižnicu, skontat kako mala na tramvajskoj ima prekratak dopičnjak, da bi tek pol minute u zeleno skonto da ti svi trube i spolno opće s majkom što zujiš na raskrižju.
odlična stvar, pogotovo s obzirom na broj retardiranih vozača na os prometnicama.
samo, nadam se sa neće biti bježanja autom kroz crveno jer je možda riječ o semaforu-bombi koja odbrojava do nule.
odlična stvar, pogotovo s obzirom na broj retardiranih vozača na os prometnicama.
samo, nadam se sa neće biti bježanja autom kroz crveno jer je možda riječ o semaforu-bombi koja odbrojava do nule.
Ja samo nisam siguran kolko se to dobro vidi nešto mi ovo čudno izgleda
Iz daljine se bolje vidi (ovo je slikano iz blizine - los kut).
ma vidi se maunu..em je ta zelena blijeda, em tako točkasto, em nema dobar kontrast,pa kad sunce opiči,refleksija i odbljesak naprave svoje pa niš ne vidiš, em je malo, kad dolaziš autom,na 25-30 m, nist se ne vidi! i ne samo ja, nego vise ljudi mi je to reklo, tak da nisam čorav ...trebalo je to bit ko znak stop, i brojke debele,onak masne pa da vidis i sa 100 metara koliko imas..
ma vidi se maunu..em je ta zelena blijeda, em tako točkasto, em nema dobar kontrast,pa kad sunce opiči,refleksija i odbljesak naprave svoje pa niš ne vidiš, em je malo, kad dolaziš autom,na 25-30 m, nist se ne vidi! i ne samo ja, nego vise ljudi mi je to reklo, tak da nisam čorav ...trebalo je to bit ko znak stop, i brojke debele,onak masne pa da vidis i sa 100 metara koliko imas..
Ja prolazim svaki dan najmanje dva puta kroz raskrižje Hutlerova - Gupćeva i svaki put su se brojevi odlično vidjeli...
Došli Mujo i Haso na semafor. Upali se crveno svjetlo, a Mujo će:
- "Vidi lijepe boje."
Upali se žuto svjetlo, a on:
- "Ova boja je još ljepša."
Upali se zeleno svjetlo, a on će na to:
- "Uuuuu, a ova boja je najljepša."
Upali se opet crveno svjetlo, a Haso će:
- "Hajmo, ovo smo već vidili."
Stoji plavuša sa autom na semaforu i gleda okolo.
Nakon što se upalilo zeleno svjetlo ona i dalje gleda okolo.
U tom času dolazi do nje čovjek iz automobila u koloni i kaže joj:
Oprostite gospođice, čekate li vi neku posebnu nijansu zelenog?
Ja prolazim svaki dan najmanje dva puta kroz raskrižje Hutlerova - Gupćeva i svaki put su se brojevi odlično vidjeli...
na aveniju sam mislio, na hutlerovoj nisam bio..i meni je pre svjetlo i pre malo..i ok, vecinom prolazim u doba dana kad je sunce na vrhuncu, znači između 12 i 15 sati,i slabo se vidi..možda je u kansijim satima,ili kad padne mrak bolje,ali po ovom što sam uocio, meni je slabo..
ovako..nadam se a ja i moj lega nismo jedini aka da nismo halucinirali.. znači nismo pijani i drgoirani .. vožnjica po gradu negdje dvajst do 3 i famozni semafor koji odbrojava.. i tako krene on 59,58,57,56,55, 59,54,58,53 i ja sad gledam i jebeno ne vjerujem..pol sata kasnije.. isti semafor radi kontra stvar ide 5,6,7,8,4,3,2,1 i zeleno..ja sam se upišo skoro
To su ti tvz senzori ugradjeni u semafore koji komuniciraju sa elektronikom na vozilu koje je prvo u redu čekanja za prolazak. Očito je da nisu bili pripremljeni na trijezne vozače u to doba