Vaše mišljenje?

Društvo, politika

Cruz031
Vaše mišljenje?
PEGY
ne želim da me netko uslika dok šopingiram!!! jasno!
PEGYne želim da me netko uslika dok šopingiram!!! jasno!

Stella1989Kad smo mi prošle/pretprošle godine slikali neki bicikl ili nešto slično u Intersparu, prišao nam zaštitar i rekao da ne smijemo slikati. U Hervisu također. Zašto? Nemam pojma, ali svakako malo glupavo...
francika
Fotografije su ti stvarno amaterske. Mora da su ti zato zabranili fotografiranje.
![]()
nemosvjerovat
Stella1989Kad smo mi prošle/pretprošle godine slikali neki bicikl ili nešto slično u Intersparu, prišao nam zaštitar i rekao da ne smijemo slikati. U Hervisu također. Zašto? Nemam pojma, ali svakako malo glupavo...
Ako ne znaš zašto, kako znaš da je glupavo?![]()

PEGY
Stela to nije istina!
ako uslikaš neki predmet mobitelom neće ti nitko ništa.Ja često uslikam cipele,hlaće...da bih poslala mms kada se trebam s nekim posavjetovati i nitko do sada nije obraćao pažnju na to.
Druga stvar je kada se netko muva po TCu s kameretinom od 2kg oko vrata.
-nella-Po mojim saznanjima nije dozvoljeno fotografiranje uopće ni u kojem prodajnom prostoru, to je kršenje nekih zakona, ne znam točno, jer postoje neki koji fotkaju po trgovinama za konkurenciju. Razlika je jedino u tome pridržavaju li se trgovci/zaštitari tih pravila. Nigdje se ne bi smjelo fotografirati.
morgannije samo to u pitanju. jako puno stvari im se ne dopada.evo,ljudi u radnm odijelima.radim tamo ovih dana i pravila oko buke su mi ok (nema buke kad se centar otvori) al da bi došao do dijela gdje se radi moraš koristiti požarno stepenište i biti što manje uočljiv.ne kretati se po hodniku - praviš čistačicama posao (inače ga ne bi imale?)...općenito siroti zaštitari moraju vas zbog svega opominjati.
Bojoboje se da ne bi po slikama napravio isti trgovački centar, zadnji krik arhitekture u auto cadu i onda da se isti takav izgradi recimo u parizima, minkenima, londonima,amerikama.......
MissTake
za ovo prvi put čujem... a kad ti dolaziš na posao???
MissTake
ovo s bukom nije baš istina jer cijelo vrijeme po shoping centru se čuje glazba...
MissTakemorgannije samo to u pitanju. jako puno stvari im se ne dopada.evo,ljudi u radnm odijelima.radim tamo ovih dana i pravila oko buke su mi ok (nema buke kad se centar otvori) al da bi došao do dijela gdje se radi moraš koristiti požarno stepenište i biti što manje uočljiv.ne kretati se po hodniku - praviš čistačicama posao (inače ga ne bi imale?)...općenito siroti zaštitari moraju vas zbog svega opominjati.
???
za ovo prvi put čujem... a kad ti dolaziš na posao??? ovo s bukom nije baš istina jer cijelo vrijeme po shoping centru se čuje glazba... osim toga na čega bi ličilo kad bi svaki kafić, trgovina ili npr kuglana razvalili razglas.
jedino ponekad traže malo prije 9h da se pokaže iskaznica da radiš jer puno ljudi želi ući prije 9h, tj. prije nego je centar otvoren za posjetitelje
kakvo crno kretanje požarnim stepeništem da dođeš do svijeg "lokala" ???
što se tiče slikanja, svaki dan vidim hrpetinu posjetitelja koja se fotka ...
Bojoboje se da ne bi po slikama napravio isti trgovački centar, zadnji krik arhitekture u auto cadu i onda da se isti takav izgradi recimo u parizima, minkenima, londonima,amerikama.......
Vesnice
Cruz031Jučer u Portanovi dobio zabranu fotografiranja.
Mrky007
pa fotografiranje je zabranjeno u skoro svakom trgovačkom centru u europi. pogotovo sa nekim većim objketivom

Stella1989
U Avenue Mall-u je također zabranjeno fotografiranje. Provjereno prije nekoliko dana.![]()

Cruz031
Svašta... I to je njima 'nova promenada'... Moš' mislit![]()

Cruz031Jučer u Portanovi dobio zabranu fotografiranja. Dok su moji kupovali u DM-u, ja sam odlučio malo prošetati galerijom i slikati. Nakon par ispucanih fotki prilazi mi zaštitar i pita me slikam li ja to za neku televiziju? Velim mu - ne, čisto za svoj gušt
Ok, televiziji je zabranjeno snimanje, privatno može. Nastavim dalje fotkati, kad evo opet zaštitara: Upravo sam pričao sa upravom i rekli su mi da je fotografiranje zabranjeno. Morate fotoaparat ostaviti u autu ili negdje kod nas... Pokušaji uvjeravanja da sam amater nisu upalili. Spremio sam fotić, napustio zgradu i odlučio se više ne vraćati. Privatno vlasništvo, imaju pravo zabraniti što ih je volja. Ako im sa fotoapratom nisam poželjan kao kupac, neću više dolaziti
![]()
Vaše mišljenje?
tamna strana@slavonija....porta nova je privatna prcija...te samim tim oni određuju pravila igre....ako je gazda rekao nema fotkanja onda to znaci samo jedno....nema faking fotkanja....a ti se možeš žaliti isusu bogu i svim apostolima....al fotkanja i dalje nece biti....
e sad koji dio ti nije jasan
slavonija
..objasni ti meni postupak zaštitara ako ja sa fotoaparatom od 5000 kuna okinem pet fotografija, šta će on radit, koji je njegov postupak točno, hoće mi ga oduzet, zaplijenit, brisat fotografije, hoće me nasilno izbacit van...sve mi potanko napiši na temelju kojih to zakona može radit...aj neki zakon mi smisli na temelju kojeg mi zaštitar može obrisat fotografiju i ako ja neću šta će on radit!!!???
evo da ti budem jasniji...
zaštitar: dobar dan ovdje ne smijete slikat
ja: dobar dan, sliko sam i??
zaštitar: dajte mi fotoaparat
ja: daj mi potvrdu o oduzimanju predmeta
zaštitar: kmeee
slavonija
tamna strana@slavonija....porta nova je privatna prcija...te samim tim oni određuju pravila igre....ako je gazda rekao nema fotkanja onda to znaci samo jedno....nema faking fotkanja....a ti se možeš žaliti isusu bogu i svim apostolima....al fotkanja i dalje nece biti....
ma bole me briga ..koliko god je privatna prčija...objasni ti meni postupak zaštitara ako ja sa fotoaparatom od 5000 kuna okinem pet fotografija, šta će on radit, koji je njegov postupak točno, hoće mi ga oduzet, zaplijenit, brisat fotografije, hoće me nasilno izbacit van...sve mi potanko napiši na temelju kojih to zakona može radit...aj neki zakon mi smisli na temelju kojeg mi zaštitar može obrisat fotografiju i ako ja neću šta će on radit!!!???
tamna stranaslavonija
ma bole me briga ..koliko god je privatna prčija...objasni ti meni postupak zaštitara ako ja sa fotoaparatom od 5000 kuna okinem pet fotografija, šta će on radit, koji je njegov postupak točno, hoće mi ga oduzet, zaplijenit, brisat fotografije, hoće me nasilno izbacit van...sve mi potanko napiši na temelju kojih to zakona može radit...aj neki zakon mi smisli na temelju kojeg mi zaštitar može obrisat fotografiju i ako ja neću šta će on radit!!!???
nemam ti što objašnjavati
nadobudni frajeri kao ti su naprosto poželjni
da zaštitarima skrate dosadu i monotoniju
radeci u trgovackim centrima
Stella1989
Kad smo mi prošle/pretprošle godine slikali neki bicikl ili nešto slično u Intersparu, prišao nam zaštitar i rekao da ne smijemo slikati. U Hervisu također. Zašto? Nemam pojma, ali svakako malo glupavo...![]()
tamna stranaslavonija
nemam ti što objašnjavati
nadobudni frajeri kao ti su naprosto poželjni
da zaštitarima skrate dosadu i monotoniju
radeci u trgovackim centrima
RicinusStella1989
Kad smo mi prošle/pretprošle godine slikali neki bicikl ili nešto slično u Intersparu, prišao nam zaštitar i rekao da ne smijemo slikati. U Hervisu također. Zašto? Nemam pojma, ali svakako malo glupavo...![]()
Što se tiče tvoga potpisa.. Po donaciju kikirikija moraš doći sama. Spremno te čeka.
PEGYajd dobro, fotkaj, što si se toliko zapjenio!? i stavi slike tu da ih i mi pregledamo i komentiramo jer možda su ti riječi jače od slika!
PEGYRicinusStella1989
Što se tiče tvoga potpisa.. Po donaciju kikirikija moraš doći sama. Spremno te čeka.
jesi li ti to opet "skužio" foru!?![]()
http://www.osijek031.com/viewtopic.php?t=29273&start=105
slavonija
2. Ako je netko na krivom mjestu u krivo vrijeme, pa bude snimljen, to je isključivo problem te osobe, a ne fotografa.
Cruz031@Slavonija,
Hvala na javljanju! Tvoji postovi sadrže dosta korisnih informacija. Za prekršaj -'nepoštivanje znaka zabrane fotografiranja' čujem prvi putNe znam za portanovu, ali na ulazu u avenue mall stoji znak 'Zabranjeno fotografiranje'. Znači, oni mogu pozvati policiju a ovi će napisati prekršajnu prijavu
!!