Izvršni odbor Metalca, osječkog četvrtoligaša, dan po objavljivanju presude u Haagu jednoglasno se odlučio na taj čin, potvrdio je čelni čovjek kluba Boro Ivković.
– Ovo je podrška kluba i građana Bikare generalu Anti Gotovini. Ovo je najmanje što možemo dati. Kada je izrečena presuda plakao sam kao da mi je netko najdraži umro – rekao je Boro Ivković.
Njihova inicijativa dobila je potporu i čelnog čovjeka Županijskog nogometnog saveza Ante Vučemilovića.
– Mi po statutu kluba imamo pravo na promjenu imena, ne zanima nas politika i to hoće li novi naziv nekome od političara smetati. U 16 godina koliko sam na čelu kluba u njega sam uložio svojih milijun eura, Nismo protiv nikoga, ali jesmo za generale Gotovinu i Markača – kazao je Ivković.
Ulaz u stadion Metalca do sada su krasile slike generala Ante Gotovine i Mirka Norca, a do kraja tjedna pored njih će stajati i Mladen Markač te Branimir Glavaš.
- Do utakmice veterana Metalca i Pakoštana sve će biti gotovo – zaključio je Ivković.
Inače, stadion Metalca kapaciteta je oko tisuću mjesta, od kojih je 600 sjedećih.
preuzeto sa vecernji.hr
Stadion Metalca dobiva ime ''Ante Gotovina''
Kultura, zabava, sport, hobby
kakvo ruganje!
o bože dragi.....
nije ništa drugo bilo ni za očekivati od bore..
čudi me da je taj još uvijek živ.
Kad je bal..
Savršena kombinacija: kamatar, reketar, generali i nogomet...
Re: Stadion Metalca dobiva ime ''Ante Gotovina''
Boro ulozio MILIJUN EURA u NK Metalac???
proser godine
Taj je samo usro klub i najvise je zbog njega i njegove neorganiziranosti katastrofalno stanje u klubu.
Portret glavaša se poceo crtati prije 2-3godine ali je dan kasnije presaran
Nadam se da ga nece ponovno nacrtati
Taj je samo usro klub i najvise je zbog njega i njegove neorganiziranosti katastrofalno stanje u klubu.
Portret glavaša se poceo crtati prije 2-3godine ali je dan kasnije presaran
Nadam se da ga nece ponovno nacrtati
heh
Dosada se stadion zvao Bikara?
inflameswetrustDosada se stadion zvao Bikara?
da...stadion
Bojo
inflameswetrustDosada se stadion zvao Bikara?
da...stadion![]()
![]()
![]()

ne kužim zašto su svi protiv metalaca

pa kak će ljudi navijat...kak će pjevat onu pjesmu...na staroj bikari, zastava vijori i ona govori metalac najbolji 
na bikari na bikari sa one strane bajera, navijamo navijamo, navijamo za metalac. i ovo su sjebali 
dino_bno– Mi po statutu kluba imamo pravo na promjenu imena, ne zanima nas politika i to hoće li novi naziv nekome od političara smetati.
Interesantno.
Bez ulaženja u sfere politikanstva ili bilo čega što bi moglo dovesti do krivih konotacija, zanima me kako bi se ta promjena imena mogla odraziti na UEFA-ine propise? Ukoliko je u nazivu kluba/stadiona netko tko je osuđen za zločin, može li klub snositi nekakve sankcije?