Popis stanovništva: Kako ćete se izjasniti po pitanju vjere?

Osijek031.com rubrike

Popis stanovništva: Kako ćete se izjasniti po pitanju vjere?

Kako ćete se izjasniti po pitanju vjere na popisu stanovništva? Evo kako je to ispalo u Britaniji prije deset godina - http://en.wikipedia.org/wiki/Jedi_census_phenomenon

The Jedi census phenomenon is a grassroots movement that was initiated in 2001 for citizens of a number of English-speaking countries, urging them to record their religion as "Jedi" or "Jedi Knight" (after the quasi-religious order of Jedi Knights in the fictional Star Wars universe) on the national census. This gave rise to a movement to establish "genuine" Jediism.

It is believed the majority of self-reported Jedi claimed the religion for their own amusement, to poke fun at the government, or as a protest against the inclusion of the religion question on the census form.

kontam da cu ja reci googlist :D
http://www.thechurchofgoogle.org/
iskreno ću se izjasniti, eto kako!
kveker

a kak da se izjasnim neg kao katolik, ne idem u crkvu, bogu se molim svakih 10 godina, al slavim božić, uskrs.. odrasto u katoličkoj obitelji, tak da koliko god crkva kao organizacija bila šugava i izasrana, moram se izjasnit kao katolik jer to i jesam
Provokator

a kak da se izjasnim neg kao katolik, ne idem u crkvu, bogu se molim svakih 10 godina, al slavim božić, uskrs.. odrasto u katoličkoj obitelji, tak da koliko god crkva kao organizacija bila šugava i izasrana, moram se izjasnit kao katolik jer to i jesam

I meni svakih pola godine prođe da ne pojedem meso pa to ne znači da sam vegetarijanac.
nake_rado

Provokator

I meni svakih pola godine prođe da ne pojedem meso pa to ne znači da sam vegetarijanac.

Ne želi se čovjek odreći imidža katolika pa makar ateistima i smanjili poreze. Licemjerje je odlika svih Hrvata, a ne samo katolika.
francika

Ne želi se čovjek odreći imidža katolika pa makar ateistima i smanjili poreze. Licemjerje je odlika svih Hrvata, a ne samo katolika.

Možda čovjek jednostavno ne želi pljunuti na svoje pretke...
simo031

francika

Kakve to veze ima s njegovim vjerskim uvjerenjima?
nake_rado

simo031

francika

Ako vjeru nije naslijedio od susjeda ili nekog trećeg onda velike...
simo031

nake_rado

simo031

francika

Pita se za njegovu vjeru, a ne vjeru njegovih predaka. Osim ako nije dopušteno da čovjek mjenja stavove i uvjerenja.
nake_rado

Provokator

hahaha joooj kako je ovo dobra izjava...nu ti kikosha :)

Neću biti licemjer i izjasnit ću se prema svojim uvjerenjima.
mene zanima kako će država dokazati da lažem i kazniti me s 800kn
nake_rado

simo031

nake_rado

simo031

francika

Pita se za njegovu vjeru, a ne vjeru njegovih predaka. Osim ako nije dopušteno da čovjek mjenja stavove i uvjerenja.

Svatko sam bira svoju sreću
iako sam katolik prema sakramentima (mada ne i prema prakticiranju vjere) i iako nemam ništa osobno protiv katoličkog boga, ipak se neću izjasniti kao katolik. dijelom zato što osjećam da je pripadanje bilo kojoj vjeri zapravo nepotrebno ako i bez uputa koje nameće vjera pokušavamo živjeti kao dobre osobe, ali najviše kao izraz revolta zbog katoličke crkve kakva je danas.
DonQuijote

...ali najviše kao izraz revolta zbog katoličke crkve kakva je danas.

same here. misstake najvjerojatnije te ne mogu odrapit za pogrešno davanje odgovora, ali mogu te odrapiti ako uskratiš odgovor.
trenutno stanje ankete u "većinski katoličkoj" hrvatskoj...

Jedi 32% [ 12 ]
Krščanin - katolik 43% [ 16 ]
Nešto treće 16% [ 6 ]
Neću se izjasniti 8% [ 3 ]
Ukupno glasova: 37

dakle, ako izuzmemo one koji se ne žele izjasniti, na 34 glasa ima 16 katolika, manje od pola.
DonQuijote

trenutno stanje ankete u "većinski katoličkoj" hrvatskoj...

Jedi 32% [ 12 ]
Krščanin - katolik 43% [ 16 ]
Nešto treće 16% [ 6 ]
Neću se izjasniti 8% [ 3 ]
Ukupno glasova: 37

dakle, ako izuzmemo one koji se ne žele izjasniti, na 34 glasa ima 16 katolika, manje od pola.

kakve veze ima ta anketa sa zivotom?
to nesta mjerodavno?
fatalni_cevap

kakve veze ima ta anketa sa zivotom?

ne znam još, vidjet ćemo nakon popisa.
Bio ja katolik ili ne, neću se tako izjasniti. Bog neće zamjeriti, on traži iskrenu vjeru, a ne statističku brojku. Statističku brojku traži Crkva od oniksa. Dapače, možda zvuči paradoksalno, ali pravi vjernik ne bi se trebao izjasniti kao katolik, jer time pomaže ovakvoj Crkvi, koja sa vjerom nema veze.
Izjasnih se kao agnostik..u kategoriji "ostali"
Najbolje pitanje na popisu mi je :"Mjesto stanovanja majke u vrijeme kad ste se rodili?"
Ateist, što drugo?
Nema šanse da se izjasnim kao katolik bez obzira što su me roditelji tako prijavili po rođenju .Razlog je jedini taj što se vjera nosi u srcu a ne u novčaniku vrlih nam svećanika. Nikako mi ne pada na pamet da im povećavam udio u stadu a samim tim i u njihovom bogatstvu.

Tagovi