Danas, kada je posao lakše izgubiti nego pronaći, kada vjerojatnost da će mlada visokoobrazovana osoba uspjeti naći zadovoljavajući posao u struci gotovo ravna zgoditku na lutriji i kada konvencionalne metode traženja posla više ne pomažu, Branimir Bračun odlučio se na potpuno drukčiji pristup, nadilazeći sve postojeće i nezaslužene predrasude o agronomiji i poljoprivredi.
Branimir je uz pomoć prijatelja napravio web stranicu kojom potencijalnim poslodavcima predstavlja sebe, svoje stručno iskustvo, znanja i vještine, a u priču je uključio i društvene mreže Twitter i Facebook putem kojih govori o svom iskustvu u traženju posla, obrazovnim aktivnostima i zanimljivim informacijama iz sfere svog zanimanja.
Iskreno se nadamo da će ovaj kreativni i inovativni način traženja posla uroditi plodom i da će Branimir uskoro s web stranice moći ukloniti dio koji glasi “Zaposli me”!
Posjetite Branimirovu stranicu BranimirBracun.com i dajte mu podršku u pronalasku posla šireći dobre vibracije!
Thumbs up! Lijepo je vidjeti da je jos jedan Osjecanin nasao zanimljiv nacin trazenja posla (nedavno je bio i onaj mladic preko BIZpartya)... nevolja covjeka natjera da se potrudi i izvuce ono najbolje iz sebe! Ili poklekne...
Ovaj nije poklekao i zato double thumbs up (not his ass ;-))
Koliko sam uspio vidjeti iz CV-a, lik je studirao 13 godina (ili možda nije odmah upisao faks poslije srednje škole). To mu baš i nije olakotna okolnost. Meni su X puta zamjerili na razgovorima za posao jer sam studirao čak 5,5 godina!
Koliko sam uspio vidjeti iz CV-a, lik je studirao 13 godina (ili možda nije odmah upisao faks poslije srednje škole). To mu baš i nije olakotna okolnost.
jesi li ti ikada čuo za cijeloživotno obrazovanje!?
E vidiš to ti je to!
Čovjek je pogriješio faks. Trebao bi se baviti marketingom.
Nije čovijek pogriješio FAX ,,,nije on kriv što su Bračuni Hrvati, većim dijelom iz okolice Pregrade. Razmjerno najviše Bračuna u proteklih sto godina rođeno je u Breziku kraj Slatine, Poređama kraj Pregrade i Gornjem Breznom kraj Pregrade, mjestima u kojima se svaki sedmi stanovnik prezivao Bračun. U Hrvatskoj danas živi oko petsto Bračuna u više od stodevedeset domaćinstava. Podjednako ih je bilo i sredinom prošlog stoljeća(izvor http://imehrvatsko.net).
Napr da si iz Bosanske Posavine radio bi u Žitu,Kanditu,Šečerani,Đakovštini....Ali da si gena kamenog radio bi kod Todorića u Belju ili Vupiku,,,,ovako ti preostaje neki zavičajni klub da se učlaniš napr. http://www.udruga-prsten.hr/ gdje je Pipunić bog ..
U vrijeme velike nezaposlenosti...gdje je svatko svakome konkurencija, moraš se znati snaći.
Svako isticanje iz mase sličnih dobrodošlo je, do poželjno.
Pa i ako isticanje nije brzinom završenog studija, svejedno, palac gore za kreativnost.
U vrijeme velike nezaposlenosti...gdje je svatko svakome konkurencija, moraš se znati snaći.
Pa i ako isticanje nije brzinom završenog studija, svejedno, palac gore za kreativnost.
pa šta ste svi napali čovjeka da je studirao pun ku... godina, kad to nigdje ne piše! to što je završio srednju prije 13 godina ne znači da je odma upisao faks! tvrdnja bez argumenata nije tvrdnja, a mislit je drek znati..a vi, ne samo ti da ne shvatiš osobno,nego i još par ljudi koji su to to isto komentirali, su na osnovu sunčanog dana zaključili da je to tako,i sad se svi uhvatili toga.. stoga ne vidim poantu hvatanja za njegov vijek studiranja kad nigdje nije precizirano odkad dokad je studirao..a svašta..ispričavam se na offtopicu, što se tiče teme, dobra fora, zanimljiv pristup pronalasku posla..nadam se i koristan..
šta ja znam, osobno tu ne vidim ništa posebno inovativno u tome što je napravio.. danas je nešto sasvim normalno imati osobnu web stranicu kao nekakav oblik portfolia ili čegaveć i samo zbog toga nije baš da se nešto posebno ističe naspram ostatka svijeta. doduše, možda u njegovoj branši i da.. s druge strane - neka, snašao se. nadam se da mu je pomoglo. =)
Re: Diplomirani agronom u inovativnoj potrazi za poslom razbija predrasude o poljoprivrednicima
mali od čače
Sleepwalker
pa šta ste svi napali čovjeka da je studirao pun ku... godina, kad to nigdje ne piše! to što je završio srednju prije 13 godina ne znači da je odma upisao faks! tvrdnja bez argumenata nije tvrdnja, a mislit je drek znati..a vi, ne samo ti da ne shvatiš osobno,nego i još par ljudi koji su to to isto komentirali, su na osnovu sunčanog dana zaključili da je to tako,i sad se svi uhvatili toga.. stoga ne vidim poantu hvatanja za njegov vijek studiranja kad nigdje nije precizirano odkad dokad je studirao..a svašta..ispričavam se na offtopicu, što se tiče teme, dobra fora, zanimljiv pristup pronalasku posla..nadam se i koristan..
Pozivajući se na prosijek godina studiranja u lijepoj našoj, kao i Williama od Ockhama, bez ikakvih argumenata sam pretpostavila da je studirao duže. Moj grijeh. A kako ništa ne piše...otvoren je prostor i za različite pretpostavke za koje postoji određeni stupanj vjerojatnosti.
Ako je čovjek kasnije upisao fax, nema problema, moja isprika, posipam se pepelom, šta god, rekla sam da mu čestitam za kreativnost i to je to.
Btw. Pročitala sam negdje na twitteru, da je dobio par ponuda. Neki su ga htjeli angažirati i za web design, ali, morao ih je razočarati, budući da nije sam pravio stranicu.
gospodin je ing.stočarstva-ako sam dobro pokupila informacije- što ing. stočarstva radi?? stvarno neznam što bi jedan ing. radio na nekoj farmi do 50 UG, a tahvih je najviše. Veliki sustavi nemogu progutati toliko ing. biločega koliko ih svake godine završi faks, a mali koriste savjete savjetodavne službe.
Mislim da on ima 3 mogučnosti:
1. iskopati posao u nekom velikom sustavu (Belje,Vupik,Žito) ili nekoj od velikih privatnih farmi.
2. pronači put do državne službe i uvaliti se u neku od agencija min.poljoprivrede.
3. Otvoriti vlastitu farmu-to mu preporučujem jedino ako je stvarno ozbiljan radnk.
Znam da su tehničari stočarstva na farmama dobro plačeni-posebno na manjim farmama. Isto tako znam za vječni deficit dobrih i stručnih radnika u izmuzištima.
Ipak mislim da je on prekvalificiran za poslove kojih je na farmama najviše.
Evo da Vas obavijestim da je Branimir dobio rješenje od Uprave za poljoprivrednu politiku i međunarodnu suradnju Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja da se u ponedjeljak javi sa radnom knjižicom i da počinje raditi na radnom mjestu suradnika u izradi programa za pretpristupne fondove.
Evo da Vas obavijestim da je Branimir dobio rješenje od Uprave za poljoprivrednu politiku i međunarodnu suradnju Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja da se u ponedjeljak javi sa radnom knjižicom i da počinje raditi na radnom mjestu suradnika u izradi programa za pretpristupne fondove.
Sretno Branimire!
Nažalost, ovo jučer je bila 1. aprilska šala.
Branimire želim ti puno sreće prilikom zapošljavanja!
Sretno Branimire!
Nažalost, ovo jučer je bila 1. aprilska šala.
Branimire želim ti puno sreće prilikom zapošljavanja!