Zabranjeno pušenje u Osijeku

Osijek

Zabranjeno pušenje u Osijeku

U subotu, 20. svibnja na lijevoj obali Drave, u šatoru iza katakombi ( kod Kopike), s početkom u 21.30 sati, nastupit će skupina Zabranjeno pušenje u skolupu svoje velike turneje.

Kao predgrupa nastupit će The Red Roosters. "Bit će ludo i živo uz Osječko pivo!" Ulaz je 30 kuna, Osijek031.com je uz organizatora - agenciju za marketing Koncert iz Osijeka, jedan od medijskih sponzora ovog događaja.

Gemi031
Gemi

"Bit će ludo i živo uz Osječko pivo!"

Gemi031

mislim, strašno!!! i osječko pivo i zabranjeno pušenje, prestrašno...
Da se pojavi dr. Nele još nekako, a ova postava......
DanicaV

Da se pojavi dr. Nele još nekako, a ova postava......

Ne mogu vjerovati da postoje ljudi kojima pojava tog ljigavca nešto u životu znači...
Osim toga, dr. Nele ti se u Hrvatskoj i ne pojavljuje javno.

Ženi nam se Vukota.........

8

Ne mogu vjerovati da postoje ljudi kojima pojava tog ljigavca nešto u životu znači...
Osim toga, dr. Nele ti se u Hrvatskoj i ne pojavljuje javno.

Njegovi politički i slični stavovi su njegova osobna stvar. A Zabranjeno pušenje je bila grupa dok je on bio dio nje, bili su daleko zabavniji. O njegovom učešću u Top listi nadrealista da i ne govorimo.
I Neletu Hrvatska sigurno nedostaje za poludjet.
Preporucujem inima da se o Seji Sexonu malo vise informiraju...
Informirana da je on pisao tekstove.
Netko dobro piše, netko pjeva, a netko je majstor izvedbe i zabavljač.
Šta ćeš, ukusi su različiti.
Jasno, ali netko ima malo karaću pamet, a netko malo dužu.
I ja rado gledam TLN i volio bih kad bi mi na pamet provale kao njima, ali sad ne svršavam od sreće kad se i najmanji sroljo pomopozno vrati jer mu je kao bilo zabranjeno pjevati ovdje, što i nije baš istina.

Razumiješ? Nisam ja jedan od onih koji seru i protiv Balaševića i protiv Čorbe.
Ali isto tako je istina da radim prilično oštru selekciju. Bio ti umjetnik, zubar ili vojnik - prije svega trebaš biti čovjek, a ne pička.

A to u vremenima kad se Srbija širila mnogi idoli "svih naših naroda i narodnosti" nisu znali biti.
I po meni, pokazali su pravo lice.
Drugovi i domacice,

Davor Sučić nama poznati Seyo Sexon. Clan je Zabranjenog Pusenja vec od davne 1994. godine! Ne samo to, vec je glumio i pravio dio scenarija u poznatoj predstavi i TV seriji Top Lista Nadrealista(tln).
Rođen 7.6.1961. godine u Sarajevu. U Sarajevu završava osnovnu i srednju školu te apsolvira na Medicinskom fakultetu. Gitaru svira od 12 godine, a 1978. godine sa pjevačem i klavijaturistom Neletom Karajlićem i flautistom i saxofonistom osniva "Pseudo Blues Band" čija se aktivnost zadržava na snimanju psihodeličnih kompozicija u kućnoj produkciji.
Medicinski fakultet nikad nije završio (na veliko razočaranje svojih roditelja). Autor je glazbe za film Nafaka.
http://www.imdb.com/title/tt0466562/
http://bs.wikipedia.org/wiki/Nafaka_(film)

Trebam nabrojati pjesme od 1994.g. do danas?

Prilazem i link... http://zabranjeno-pusenje.bosnia.ba/article.php?pid=8
Dosljednost je osobina koju strašno cijenim kod ljudi. Balašević je svojedobno pjevao "Ne lomite mi bagrenje..." upravo kad su na Kosovu Srbi i Albanci počeli.......(to je već povijest), a ako se malo prate njegove izjave kroz godine, čovjek je s vremenom skontao da bi se vratio (zadržao) ex-YU tržište pa je tome prilagodio i svoje izjave. Jadan, za sve vrijeme je držao i velike koncerte u Sava centru, po bijelom svijetu (i to za masnu lovu). S druge strane, Čorba je izabrao stranu i koliko god se ne mogu složiti s njegovim stavovima, bar se ne preserava i ne ulaguje publici u Hrvatskoj i Sloveniji. A dovoljno je za vikend proći Sjenjakom i čuti s tuluma njegove pjesme. Pjesmu Kad hodaš ću slušati pa da ga proglase i ratnim zločincem /ok, tekst je Bajagin, ali ovaj ju izvodi/.
Baš me zanima što misliš o našim vrlim umjetnicima koji su se zaklinjali da njihova noga više neće kročiti u Srbiju, a sad se takmiče tko će više koncerata održati. Tereza je bila jedna od vodećih u takvim izjavama (na kraju, kuća joj je uništena), ali eto i ona je dospjela preko. A ovih dana se reklamiraju koncerti Josipe Lisac.
Niže kategorije tipa Magazin i sl. neću ni spominjati. Zov tržišta, love.
http://en.wikipedia.org/wiki/Nenad_Jankovi%C4%87

kad se već upoznajemo s životom i djelom Seje Saxona
Gemi

Drugovi i domacice,

Davor Sučić nama poznati Seyo Sexon. Clan je Zabranjenog Pusenja vec od davne 1994. godine! Ne samo to, vec je glumio i pravio dio scenarija u poznatoj predstavi i TV seriji Top Lista Nadrealista(tln).
Rođen 7.6.1961. godine u Sarajevu. U Sarajevu završava osnovnu i srednju školu te apsolvira na Medicinskom fakultetu. Gitaru svira od 12 godine, a 1978. godine sa pjevačem i klavijaturistom Neletom Karajlićem i flautistom i saxofonistom osniva "Pseudo Blues Band" čija se aktivnost zadržava na snimanju psihodeličnih kompozicija u kućnoj produkciji.
Medicinski fakultet nikad nije završio (na veliko razočaranje svojih roditelja). Autor je glazbe za film Nafaka.

Trebam nabrojati pjesme od 1994.g. do danas?

Prilazem i link... http://zabranjeno-pusenje.bosnia.ba/article.php?pid=8

Pretpostavljam da se misli na 1984.?
točno, Gemi je napravila tipfeler
a to se kao muzikom smatra!?
ne, više zabavom za svekoliki puk
@ gaap:
1) ajde podijeli s nama, ako nije preintimno pitanje,
što ti slušaš, odnosno smatraš muzikom?
2) budući si pisao o filmovima, vrijedi li pogledati Insidera?
DanicaV

Dosljednost je osobina koju strašno cijenim kod ljudi. Balašević je svojedobno pjevao "Ne lomite mi bagrenje..." upravo kad su na Kosovu Srbi i Albanci počeli...

Kad se umjetnici bave politikom i političari umjetnošću, stvari nikad ne ispadaju dobro.
Bora je četnik, slušam njegove pjesme, neka dođe u Hrvatsku što mene tiče - ako ima tržište.
Tržišna dobrodošlica mjeri se brojem idolopoklonika. Ne znam mogu li reći da je kao gost dobrodošao.
Nešto kao Vuk Drašković.

Balašević, jebiga, nit srmdi, nit miriše.
Istina je da je vrhunski glazbenik, ima lijepe pjesme koje ponekad i ja slušam, ali ne leži mi kao zabavljač.

Tereza, jebi ga. Tereza je pjevala Yugoslavie na sto jezika samo da se proda ovdje ili ondje.
Osim toga, uvrštena je u jedan francuskih katalog poznatih kradljivaca u dućanima. Uz bok Goranu Ivaniševiću i Ibirci Jusiću.

Josipa Lisac je za mene nješto. Petnaest klasa iznad svih ostalih. Nikad nije patetično kenjala, a možete pronaći njene izvebe "Vile Velebita" i sličnih domoljubnih pjesama koje u njezinoj interpretaciji imaju poseban i osebujen štih...
@danica, Znam neke koji se hvastaju svojim najmodernijim uhetom...a onda cujem od legosa kak je ista osoba do nedavno rezala vene na cajke...tako da... tesko da ces ovdje nesto moci smatrati meritornim.

Re: Zabranjeno pušenje u Osijeku

Sejo je osnivac benda (uz neleta) i vecinski autor tekstova i muzike! prema tome on je clan benda od samih pocetaka, odnosno od pocetka osamdesetih godina!!! prvi album pusenja snimljen je 83', a objavljen je 84'

...jer moj burazer živi zbog starog pravila-il' si bos, il' si hadžija...
nećemo o tomu kojoj je od ove dvije krajnosti bliže... :bye:

sori, bracika, ljubi te tvoja jedina
Predraga Seka

paperje

...jer moj burazer živi zbog starog pravila-il' si bos, il' si hadžija...
nećemo o tomu kojoj je od ove dvije krajnosti bliže... :bye:

sori, bracika, ljubi te tvoja jedina
Predraga Seka

Niti mi je vjetar u cipelama, niti me Meka i Medina vidješe... Kad se nude samo dvije krajnosti, teško ukaplupljivi ljudi kao ja uvijek biraju sredinu.

Uživaj, pusa!

Kaž-doć?
ja tu uživam, ne dolazim ni slučajno prije 8. 6. pa eto tebi razloga da uživaš :)
oni koji govore da Nele nije dobar glazbenik i tekstopisac neka poslusaju album Bg ZPa "Ja nisam odavle"...Tekstualno uvjerljivo najbolje Zabranjeno Pušenje ikada...
Evil Poodingh

oni koji govore da Nele nije dobar glazbenik i tekstopisac neka poslusaju album Bg ZPa "Ja nisam odavle"...Tekstualno uvjerljivo najbolje Zabranjeno Pušenje ikada...

mašala, jedva čekam da se objavi drug "8"
pozdrav :wink:
DanicaV

mašala, jedva čekam da se objavi drug "8"
pozdrav :wink:

BG ZP... to nješto kao DSZ i ONO?
Pustimo šalu nastranu, kvaliteta stvaralaštva Neleta, Kusturice i ostalih nikad nije bila upitna. Sjetimo se samo "Kao posran bez papira...." Odličan stih za gladne kvalitetnih poredbi.

Osim toga, ako se kvaliteta mjeri penetracijom na tržištu, kao što radimo s Balaševićem i Bijelim Dugmetom, onda je Zabranjeno pušenje ipak uspješnije nego Non-smoking Orchestra.

Mislim da je Zabranjeno pušenje nastavilo sa svojim prepoznatljivim izričajem za prištave tinejdžerice i momke koji tek otkrivaju čari mladenaštva prilagodivši ga novim temema i vremenu, a Nele je frakcija.

Kad se sve suze proliju za našim junacima koji su ionako pokazili da su samo ljudi, seronje i pederi, ljudi će kao najkvalitetniji jugoslavenski bend zapamtiti Indexe, Dubrovačke trubadure i sl.

Tko pamti da je Bijelo Dugme imalo koncerte prije godinu dana?
mrzim i bijelo dugme!
gaap

mrzim i bijelo dugme!

Uh... sad si ti poceo k'o onaj s kavom... onaj se analno fiksirao (doslovno i preneseno) na kavu, a ti na mrgudjenje...

Kaj je?! Riba otpilila?! Bolje mrzi zene, a voli sve ostalo...;-)
mrzit žene... pa ti nisi normalan! mrzim one koji mrze žene!
gaap

mrzit žene... pa ti nisi normalan! mrzim one koji mrze žene!

Onda mrzis zene, jer se one medjusobno mrze.
žene se međusobno ponašaju kao obične kokoške, šta ćeš više
a šta ako mrzim žene koje mrze žene? ili ako žene koje mrzim zapravo nisu žene?
čovječe, definiraj ŽENU!
Nemam pojma... naucio sam ne mrziti zene... mrznja je bezveze feel... besmisleno...

Razocaranje je super... ono uci...
danas sam pročitala super rečenicu:
"mržnjom se kukavica sveti zbog vlastita straha" G.B.Shaw

razočaranje ostavlja gorak okus. vrlo gorak.
@mungos, čini se da si malo u koliziji sa "bolje mrzi žene" i "naučio sam ne mrziti žene"... ajmo malo biti konzistentni.

Razočaranje jest super - kad si ti taj koji razočara (jer vjerojatno to gledaš kao razvoj ličnosti)...razočaranoj strani ne može biti super ma kako to plemenito i mazohistički zvučalo. :-P
@gaap, Iznenadjuje me da ti tako zlatan (sunce, srce, zlato, dušo) možeš nekog mrziti...nikako to ne ide uz taj image... :shock:
DanicaV

danas sam pročitala super rečenicu: "mržnjom se kukavica sveti zbog vlastita straha" G.B.Shaw
razočaranje ostavlja gorak okus. vrlo gorak.

Gorak okus je smislila evolucija kako bi nas zastitila od negativnosti iz okolisa.

Otrovne biljke, otrovni kukci, sve otrovno ima gorak okus. I otrovne zene, naravno... ;-)

Slijedom recenog, Danice, potpuno se slazem s tvojom tvrdnjom da razocaranje ostavlja gorak okus. I treba!
Gemi

@mungos, čini se da si malo u koliziji sa "bolje mrzi žene" i "naučio sam ne mrziti žene"... ajmo malo biti konzistentni.

Ma zene su super... svaka za nesto...zene volim, svaku najmanje jednom... ;-)

Jos samo da se pojavi neka koja ima dovoljno kvaliteta da se u nju ne razocaram.
gaap

a šta ako mrzim žene koje mrze žene? ili ako žene koje mrzim zapravo nisu žene?

Nisu. Stvarno bi nekim ženskim osobama trebalo dati da polažu stručni ispit za biti žena.
DanicaV

čovječe, definiraj ŽENU!

Žena je ženski čovjek, bez posebne namjene.

A mržnja je emotivni angažman za budale.
Ako mrziš, grizeš se iznutra i propadaš.
Ako propadaš, onaj kojeg mrziš likuje.
Ako on likuje, ti si još mizerniji.
Dakle, prestani mrziti.
Leteci mungos

Jos samo da se pojavi neka koja ima dovoljno kvaliteta da se u nju ne razocaram.

Taj tvoj transparentno sugestivni poziv čisto sumnjam da će urodit plodom...jer.. treba imat dovoljno i svojih kvaliteta kako bi frajli garantirao da TI neces razocarati... Da nam nabrojis neku tvoju kvalitetu??? Mozda te preporucimo nekoj frendici ;-)
hajde neka samo Osijek031 bude dobar i dodjeli mi karte da mogu i na ZP i Atheist Rap...

Pozelite mi srecu ;)
danas je ženama teško jer imaju puno posla, a prije nisu morale toliko rintati i moglo se s jednom plaćom jer se puno više imalo a sve je bilo jeftinije.
možda se varam, ali isto toliko nije bilo silovanja kao danas. ovo što se prića nije normalno.
DanicaV

čovječe, definiraj ŽENU!

to nikom od postanka svemira nije uspjelo, ja neću ni pokušati... :haha: :goof: :bye:
Gemi

@gaap, Iznenadjuje me da ti tako zlatan (sunce, srce, zlato, dušo) možeš nekog mrziti...nikako to ne ide uz taj image... :shock:

blush!
prijatelj_slon

danas je ženama teško jer imaju puno posla, a prije nisu morale toliko rintati i moglo se s jednom plaćom jer se puno više imalo a sve je bilo jeftinije.
možda se varam, ali isto toliko nije bilo silovanja kao danas. ovo što se prića nije normalno.

Štošta si ti tu nadrobio: neke žene više rade, a neke se više sponzoriraju nego što je to bio slučaj prije - imaš žena i žena, nijedna nije ista, i možda sad treba više truda i rada da žena zadrži dostojanstvo (o i ja bih mogla mahat sisama okolo za lovu, stan, auto i poštovanje, i zašto onda biram teži put? Zato što ne mogu, ne bih takvu spodobu mogla gledati u ogledalu...)

Tagovi