@blackbloc
Nisam mislio otvarati priču o općem svjetskom stanju, multionacionalnim korporacijama i duševnom stanju ljudi. Ostavimo to za drugu temu.
Iskreno, uvijek može biti gore. Mislim da i u oporbi ima lošijih od vladajućih. Bio mlad ili star nije važno, važno je da li je u stanju raditi svoj posao kako treba ili ne. Naravno, ovdje ne mislim na gomilanje osobnog bogatstva, nego na opće dobro.
@Mladjo
Brojka od 350.000, mislim da se ona odnosi na evidentirane nezaposlene. Nažalost, mislim da je ukupan broj puno veći. Pročitao sam Lesarov i Grubišićev program u 9. točaka. Sve je to lijepo na papiru, no da li je provedivo?
@Leteci mungos
Na neke od tih stvari i mislim. Veliki broj raznih likova koji isključivo zbog svog interesa sudjeluju u prosvjedima.
Pernar ima očiglednih političkih ambicija, sve je to razumljivo. Ali, isti je kao i oni protiv kojih se navodno buni.
Navijači su predodređeni za skandale, samo ne želim ovu temu svesti na prepucavanje navijačkih skupina.
Europa je isto velika i zasebna tema
No može li netko uvesti reda u ovaj nered i kaos mita, korupcije i ludila?
Blackbloc kaže da je to sve lagano urediti i ispraviti. To mene zanima. Tko će to napraviti? Koji je kadar spreman i sposoban za to?
Da li mogu ljudi koji su sudjelovali u nečemu 20 godina, odjednom biti dobri?
Kako ukinuti nezaslužene i štene privilegije i prava?
Imali li netko uopće snage, pameti i sposobnosti krenuti s rješavanjem tog problema?
Svjetska kriza je bila samo izgovor da se krene otvarati crna rupa hrvatske ekonomije.
Neke zemlje izlaze iz te krize, neke ne. Mi samo tonemo, a perspektiva je jako crna. Tko i na koji način će to zaustaviti?
Može bilo tko doći na vlast. Ali da li će to pomoći "običnom čovjeku". Hoće li stvari biti uređenije i bolje ili će biti po onoj staroj da psi laju...?