Recenzije 031: Paranormal Activity 2

Osijek

Recenzije 031: Paranormal Activity 2

Kada sam gledao prvi dio Paranormala gledao sam ga sa curom koja je cijelo vrijeme komentirala kako je film glup i dosadan, čak i u njegovim najnapetijim dijelovima. No gledajući ovaj nastavak, promijenila je mišljenje o serijalu.

Paranormal Activity je jedan od onih filmova koje ili volite ili mrzite. Većina publike ne voli sjediti i čekati dok se dogodi nešto dok film gradi napetost, ali ovdje je stvar drugačija. Zbilja se možete uživiti u film i brinuti se zalikove Christi, Huntera, ali pa čak i vražjeg psa.

Premisa je jednostavna: obitelj povezana s Katie iz prvog filma seli se u novu kuću sa bebom i sve se čini idealno. No jednoga dana nalaze kuću u rasulu. Nravno, želeći otkriti što se dogodilo postavljaju nadzorni sustav oko kuće. Ono što otkrivaju je nešto više od obične provale u kuću te njihovi životi, a osobito bebin postaju u opasnosti.

Zanimljivo je kako u filmu cijelo vrijeme otac je skeptik i apsolutno ne želi povjerovati u nešto paranormalno, dok s druge strane kćer tinjedžerka obožava činjenicu da su oni progonjeni i jedva čeka da se dogodi neki novi fenomen. To je jedna od prednosti ovog filma,jer kao publika mi znamo da će se stvari s vremenom pogoršati,pogotovo ako smo nešto naučili iz prvog filma tako da je ova karakterizacija likova ovdje u potpunosti uspjela.

Redatelj Todd Williams nije htio ništa mjenjati od prokušanoga recepta. Sve što smo voljeli u prvom dijelu se nalazi i ovdje. Odlični kutevi kamere, pojačavanje napetosti igrom svjetla i sjene, zvučna kulisa, sve je tu. Anonimni glumci su također jedna od prednosti ovog filma, jer teško bi bilo zamisliti neke od holywoodskih celebrityja da glume u ovakvom tipu filma. Kako se film razvija strah zbilja dolazi iz ničega. Radeći ovaj nastavak,ekipa se morala zbilja potruditi, ne samo sa bebom i psom, nego i dokazati dežurnim kritičarima da Pranormal Activity nije samo film sa zalupljivanjem vrata. Vrata se opet naglo zatvaraju ali ovaj put uzimaju nekoga sa sobom. Tvorci filma su poslušali fanove, i ne samo to, učinili su dobar posao povezujući prvi i drugi dio u jednu smislenu cjelinu.

Naravno, kao i uvijek nađe se neka zamjerka. Po meni, trebali su lik Martine malo detaljnije obraditi. Ipak je ona dadilja koja dosta zna o zlim silama i duhovima. Druga stvar je što su izbačeni neki zanimljivi dijelovi iz najave filma, ali nadam se da će naći svoje mjesto na nekom proširenom DVD izdanju. Možda i najvažnije od svega, ostao sam razočaran završetkom. Vidi se da su ostavili prostora za novi nastavak, ali je žalosno za vidjeti da se i ovaj zanimljivi horor projekt pretvara u novu besmislenu franšizu.

Ako ste fan Paranormala, ili ako vas zanima kako je ovaj nastavak ispao, dajte si priliku i pogledajte ga.

Paranormal Activity 2 (2010) - 91 min
Horor | Triler -

Redatelj: Tod Williams
Scenaristi: Michael R. Perry, Christopher B. Landon

Uloge:
David Bierend ... stručnjak za nadzorni sustav
Brian Boland ... Daniel Rey
Molly Ephraim ... Ali Rey
Katie Featherston ... Katie
Seth Ginsberg ... Brad
Sprague Grayden ... Kristi Rey
William Juan Prieto ... Hunter Rey
Jackson Xenia Prieto ... Hunter Rey
Micah Sloat ... Micah
Vivis Cortez ... Martine

Piše: Perica Bernhardt

Pogledajte što se prikazuje u kinu:
KINO danas [od 17. do 23. veljače 2011.]

Trailer:

Predobar je kao i prvi dio :)
koliko su vam platili da napišete ovo? prvi i drugi dio neznaš koji je gori ako ne i najgori filmovi u povijesti filmova :S
Ovakve recenzije bi trebale biti zakonom zabranjene.
chosen

koliko su vam platili da napišete ovo? prvi i drugi dio neznaš koji je gori ako ne i najgori filmovi u povijesti filmova :S

hahhaha... joj dobar si...hehe vjerujem da ne volis dokumentarce...heheh
pa volim zato mi se ovo ni nesviđa :)
Malo si kontradiktoran..jer ovo je jedini dokumentarni film o duhovima po istinitoj prici..
prvi dio je sto puta bolji od drugog. moglo je biti bolje....
tonka_21

Malo si kontradiktoran..jer ovo je jedini dokumentarni film o duhovima po istinitoj prici..

hahhahha... are you for real girlfriend??
tonka_21

jok, ti uopce nemas kontradikcija... :lol:
zuvvu

tonka_21

jok, ti uopce nemas kontradikcija... :lol:

objasni?
oće reć dokumentarac, duhovi i istina ne idu u istu rečenicu

i ja podržavam
ovo je dokumentarac koliko i "Cloverfield" i "The Blair Witch Project"... ;)

btw. jedan od boljih mockumentary-a koje sam gledao u zadnje vrijeme je:
The Troll Hunter - http://www.imdb.com/title/tt1740707/
tonka_21

zasto?

Nadam se da si svjesna da je to igrani film.
Gledao sam prvi dio i zaspao nakon 20 minuta, tako da... :D
Nisam htio ništiti posjećenost kinu svojim anti komentarom ali vidim da vas več ima tako da se onda mogu i ja uključit. :lol:
Ne trošit vrijeme i novce uzalud, ovaj film je žešći promašaj, pokušaj da iz nečeg malog naprave veliko, a ispalo je još manje od malog :D
Okarakterizirao bi film sa noćnim terminom snimanja big brothera dok svi spavaju.
Strava i užas = 1/5
Vidim da vecina decki imaju lose komentare, sto je i za oceivati.. pa zanima me koji su horori po vama najbolji, ono najstrasniji??
Ovo nije ni strašno ni u jednom trenutku, prvi možda čak i da, ali drugi je koma.
Evo ti neki: 100 feet,Haunting in Connecticut,SAW..
I još nešto, pa zar ti toliko želiš izvuć drugačije mišljenje od nas ili naći nekog tko dijeli isto mišljenje kao i ti, mislim da je velika večina populacije koja je to gledala više u pravu nego ovih 3 u 100 ljudi kojima se ovo "remek dijelo" sviđa. Film je katastrofa i to će ti potvrdit još mnogo njih.
Govorim o filmu o duhovima, a ti si naveo samo jedan.. saw je meni ok, bolji su efekti ali je vise baziran na krvi nego psihi.. Ja imam svoje misljenje i ne trazim potvrdu od nikog. I znam zasto mi se on svida.. a nije ti vjerojatno strasan jer film gledas da ga pogledas i pretpostavljam da volis kao i vecina tipova samo sto vise krvi u filmovima.
U krivu si totalno, pogledaj malo više hororaca/trilera pa će ti biti jasno šta je pravi horor, a horor se zapravo i svodi na krvi i ubojstvima, a paranormal je po meni više triler iako mi je žao u taj prekrasan žanr filma strpat ovo smeče od filma.E da i da ne zaboravim film, Final destination od 1-4 sve je dobro i to je meni dobar horor.
Generacija odrasla ne retardiranim horrorima zadnjeg desetljeća neće vidjeti svrhu tog filma..Hvala na savjetima sve sam te filmove pogledala (final destination je nerealan film) i vise sam za psiholoski triler/horor koji je stvarniji nego nesto puno krvi i fantazije..
dumbaos

Nadam se da si svjesna da je to igrani film.

ma nemas ti pojma. to ti je dokumentarac o duhovima temeljen na istinitoj prici.
ima ti ona kod kuce jednog takvog Aladina u boci zatvorenog. :lol: :lol:
Osim sto znas da imam pekaru, sad znas i sto imam u kuci.. hm, e sad me je jako strah.. sve znas o meni, tko si ti uopce?
Haha zuvvu.
Onda pogledaj onaj koji sam rekao Haunting in Connecticut. Po istinitoj je priči o duhovima prošlosti koji su se pojavljivali u kući jer su trupla mrtvih bila u zidovima kuće..Sigurno ga nisi gledala jer da jesi ovo smeče paranormal ne bi ni spominjala.
Jesam ova novija generacija ali ne znam o čemu ti pričaš, i oni stariji horori su se također svodili na krv i ubojstva.Tražiš nešto strašnije a voliš samo psihološke trilere,a to baš ne ide jedno s drugim.
Gledala sam, paranormal je ranije snimljen a ista je tema, nije bitno jer horor ili triler nego je vazno da te film uplasi, krv imas i u ratnim filmovima tako da ne moras gledati horore.. meni bas nije strasno kad je krv posvuda, rezanje glave, lom noge i sl..
Onda gledaj Looney tunes sa pajo patkom,ptićicom tweety,mačkom,zecom i ostalom družinom i udri brigu na veselje.Ja bi da me j*** al' ne bi da mi uđe.
E a gdje mogu skinuti Looney tunes ako mozda znas?
ToniOsk

Onda gledaj Looney tunes sa pajo patkom,ptićicom tweety,mačkom,zecom i ostalom družinom i udri brigu na veselje.Ja bi da me j*** al' ne bi da mi uđe.

a pusti je ajde, nek si zaj*bava mamu i tatu doma ako je curi toliko dosadno u zivotu. sto ljudi kaze jedno, ona se nade pametna i tvrdi svoje. ok, imas svoje stavove, to je u redu, ali sta onda j*bes sto ljudi u glavu i trpas im svoja misljenja. pljuc...
Istina živa zuvvu :)
Tonka imaš mislim svaki dan na rtl 2 u jutarnjem terminu, ne moraš skidat.
Jedino sto grijesite je to sto nitko nikome ne moze trpati (kako ti kazes) svoje misljenje ako je imalo karakter i ima opravdani stav prema necemu.. a ovo sto sam tvrdila o filmu nije pametovanje ( s ciljem da promjenim vase misljenje) nego je i misljenje vecine ljudi u svijetu ako pogledas malo po netu i drugim forumima..Bravo zuvvu nasao si podrsku pa ne moras vise nista argumentirati.. :)
http://lmgtfy.com/?q=troll
Stvarno je recenzija... kao da ju je moja baba pisala.

Tagovi